بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

آهن+اسید فولیک آوه سینا

مکانیسم عمل2،1

    آهن یک عنصر اساسی و لازم برای ساخت هموگلوبین است. آهن به مقدار مناسب برای خونسازی و در نتیجه تأمین ظرفیت انتقال اکسیژن خون ضروری است. این عنصر در ساخت میوگلوبین نیز عملی مشابه برعهده داشته و همچنین به عنوان کوفاکتور چندین آنزیم اساسی و سیتوکرومها نقش دارد. آهن برای متابولیسم کاتکول آمین و عملکرد صحیح نوتروفیلها نیز ضروری است. آهن موجود در غذا یا مکمل های غذایی پس از مصرف خوراکی به شکل آهن دوظرفیتی از سلولهای مخاطی دوازدهه عبور کرده و به ترانسفرین پیوند یافته و سپس  برای ساخت گلبولهای قرمزبه مغز استخوان منتقل می شود.
    جذب آهن در صورت تخلیه ذخایر آن یا افزایش ساخت گلبولهای قرمز افزایش می یابد. آهن از ابتدای دوازدهه (دئودنوم) جذب می شود. جذب آهن دوظرفیتی با معده خالی بیشتر است و جذب آهن با شدت فقر آهن متناسب می باشد . نیمه عمر سولفات آهن 6 ساعت می باشد. آهن عمدتاً در سلولهای کبدی و سیستم رتیکولوآندوتیلیال ذخیره می شود.
    هیچ نوع مکانیسم فیزیولوژیک برای دفع آهن وجود ندارد
    اهن خوراکی در بین دو وعده غذا بهترجذب میشود
    محصولات دارویی معمولی حاوی نمک های وقتی که با معده خالی مصرف میشوند باعث ناراحتی معده میشوند. لاکن، مطالعات انجام شده برروی فرمولاسیون های اهسته رهش، مانند این محصول، نشان داده اند که مقدار بسیار کمی نمک اهن در معده ازاد میشود و بخش عمده ان در بخش فوقانی روده کوچک ازاد میشود.
    این محصول اهسته رهش مرکب از یک حامل پر از خلل و فرج میباشد که شامل سولفات اهن است، که بتدریج در طی گذر از لوله گوارشی از حامل خارج شده و بلاخره حامل عاری از سولفات اهن با مدفوع خارج میشود. بنابراین، امکان ایجاد ناراحتی معده به حداقل میرسد. لذا، این محصول اهسته رهش برای بیمارانی که بدلیل ناراحتی های معده حاصل از داروهای معمولی محتوی اهن نمیتوانند از ان داروها استفاده کنند بسیار مفید میباشد.
    اسید فولیک پس از تبدیل به اسید تتراهیدروفولیک برای تولید گویچه های قرمز، سنتز پورین وتیمیدیلات ها، متابولیسم اسیدهای آمینه از قبیل گلیسین و متیونین و هیستیدین ضروری است.
    اسید فولیک حتی در موارد سوءجذبتقریباً به طور کامل از مجرای گوارش جذب می شود.کمبود ان باعث بروز کم خونی مگالوبلاستیک و ماکروسیتیک میگردد.
    متابولیسم این دارو کبدی است و دفع اسید فولیک کلیوی است. زمان لازم برای رسیدن به اوج غلظت سرمی 60-30 دقیقه است.
    جذب فولیک اسید پس از حل شدن ان در روده کوچک، بحصوص دودنوم، همراه با اهن انجام میشود.

موارد مصرف2،1

    مصرف این محصول اهن برای بانوان باردار و بمنظور پیشگیری از فقر اهن و جلوگیری از کمبود فولیک اسید تجویز شده. همچنین، این دارو برای درمان عمومی کمبود اهن و درمان حالات بیماری ناشی از کمبود فولیک اسید مصرف میگردد.
    زنان باردار، مادران شیرده، اهداکنندگان خون، قربانیان سوحتگی، بیماران همودیالیز، افراد مبتلا به بیماریهای روده ای (کرون، سلی یاک، تورم روده) وبانوان در سیکل قاعدگی نیاز به پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر اهن دارند.
    اسید فولیک برای درمان کم خونی مگالوبلاستیک و ماکروسیتیک مصرف میگردد (زنان باردار، نوزادان و اطفال)
    اسید فولیک ریسک رشد ناقص لوله عصبی (نخاع) را در جنین کاهش میدهد.

مقدار و نحوه مصرف2،1

    این دارو را میتوان با معده خالی مصرف نمود.
    قرص کامل بلعبده شود. از جویدن ان خودداری کنید.
    ناراحتی معده با این داروی اهسته رهش بسیار نادر است. علیهذا، در صورت وقوع ناراحتی معده این دارو را با غذا استفاده کنید.
    دارو باید با معده خالی، یک ساعت قبل یا دو ساعت پس از غذا مصرف شود. اما به منظور کاهش احتمال بروز دل آشوبه، این دارو را می توان همراه با غذا مصرف نمود.  همچنین، میتوان دوز دارو را بتدریج افزایش داد تا از ناراحتی های گوارشی جلوگیری شود.
    بزرگسالان و بانوان باردار و شیر ده: یک قرص در روز.

موارد منع مصرف2،1

    دارو های خوراکی اهن نباید همزمان با داروهای تزریقی اهن استفاده شوند.
    استفاده از این دارو در بیماران با انسداد روده مجاز نمیباشد.
    استفاده از این دارو برای بیمارانی که تحت تزریق خون مکرر میباشند مجاز نیست.
    سولفات آهن در  هموسیدروز، هموکروماتوز و سایر کم خونی ها (مگر اینکه همراه فقر آهن باشد)، نباید مصرف شود.
    این دارو در بیماریهای بدخیم نباید مصرف شود ، مگر در مواردی که کم خونی مگالوبلاستیک به علت کمبود فولات عارضه مهمی باشد.
    این دارو نباید به تنهایی برای مداوای کم خونی  پرنیسیوز و سایر حالات بیماری ناشی از کمبود ویتامینB12 مصرف شود زیرا برای جلوگیری  از نارسایی لوله نخایی در جنین کافی نمی باشد.

موارد احتیاط1

    درمان طولانی مدت با اهن مجاز نمیباشد مگر در بیمارانی که مبتلا به خون ریزی دائم و یا مشکل جذب باشند.

مصرف در بارداری1

    هیچ گزارشی در مورد اثرات ناحواسته اهن در زنان باردار که در مقادیر متعارف از این دارو استفاده میکنند موجود نمی باشد.
    زنان باردار بیشتر از دیگران به مشکل کمبود اسید فولیک دچار میگردند که خود ممکن است باعث مشکلاتی در رشد طبعیی اعصاب جنین شود.

مصرف در شیردهی1

    مقادیر جزیی اهن که بدلیل درمان با این دارو به شیر مادر وارد میشود هیچ گونه تاثیر سویی بر نوزاد ندارد.
     اسید فولیک به شیر مادر وارد میشود و هیچ گزارشی مبنی بر اثرات ناحواسته در نوزادان موجود نمیباشد.

تداخلات دارویی2،1

    داروهای زیر با اهن تداخل دارویی دارند: الوپرینال (باعث افزایش جذب اهن میشود و نباید همزمان با این محصول مصرف شود زیرا الوپرینال انزیمی را که از جذب اهن جلوگیری مینماید مهار نموده و باعث بروز هیموسیدروسیس میگردد)، پنیسیلین امین ها (اهن میتواند باعث کاهش جذب پنیسیلین امین ها بشود و باید این دارو ها حداقل با فاصله 2 ساعت  بعد یا قبل از مصرف از این محصول استفاده شوند)، داروهای ضد عفونی خانواده کوئینولین مانند سیپروفلاکسیسین، نورفلاکسیسین، اوفلاکساسین (مصرف همزمان این دارو ها با اهن باعث کاهش جذب انها میشود و لذا باید این دارو ها حداقل با فاصله 2 ساعت بعد یا قبل از مصرف از این محصول استفاده شوند)، کلروامفنیکول (باعث تاخیر در اثر درمانی اهن میگردد)، کربنات ها (ضد اسید های معده با تشکیل کربنات اهن غیر محلول در اب باعث جلوگیری از جذب اهن میگردد)،  منیزیوم (مهار کننده جذب اهن است و لذا داروهای خوراکی اهن نباید یک ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از استفاده از ضد اسید ها ی معده استفاده شوند)،  دایمرکاپرول (با تشکیل شلات های سمی با اهن باعث اقزایش سمیت فروس سولفات و دیگر نمک های اهن میگردد)،  استروژن و پروژسترون (باعث افزایش اهن متصل شده به پروتئین ها میگردند)، تری سیلیکات منیزیوم (از جذب اهن جلوگیری مینماید)، تترا سایکلین ها (اهن با جذب این دسته از دارو ها تداخل مینماید که میبایست 3 ساعت بعد یا 2 ساعت قبل از استفاده از اهن مصرف شوند)، هیدروکسی یوریا (ممکن است در کلیرانس کلیوی اهن پلاسما تاخیر ایجاد نماید و استفاده از اهن توسط گلبول های قرمز را کاهش دهد)، فایتیک اسید (در سریال ها تشکیل کمپلکس غیر فابل جذب با اهن میدهد)، تحم مرغ (میتواند از جذب اهن جلوگیری کند)، شیر (جذب اهن را کاهش میدهد). همچنین،  مصرف همزمان آهن با، بیس فوسفنات ها، لوودویا، متیل دوپا و لووتیراکسین ممکن است باعث کاهش جذب این داروها شود. این دارو ها میبایست 2 ساعت قبل یا بعد از استفاده از اهن + اسید فولیک مصرف شوند.
    داروهای زیر با فولیک اسید تداخل دارویی دارند: دی فنیل هایدنتوئین (باعت کاهش مقدار اسید فولیک در بدن شده و فعالیت انتاگونیست های انرا افزایش میدهد)، داروهای خوراکی ضد بارداری (باعث عدم جذب اسید فولیک میگردند)، فنیتوئین (فولیک اسید ممکن است باعث کاهش مقدار فنیتوئین در سرم شود).

عوارض جانبی2

    اهن در دوز های درمانی ممکن است باعث ناراحتی های گوارشی، اسهال یا استفراغ بشود. اگرچه که شدت این عوارض در حدی نیست که باعث قطع درمان بشوند. ادامه درمان در بعضی موارد ممکن است باعث یبوست بشود. این عوارض جانبی معمولا با ادامه درمان از بین میروند.
    دلیل کم خونی باید توسط پزشک معلوم شود. فولیک اسید در دوز تقریبی 1 میلی گرم در روز ممکن است باعث از نظر دور ماندن  کم خونی پرنیسیوز بشود، بدین معنا که باعث توقف کم خونی بشود لاکن عوارض عصبی بیماری پیشرفت نمایند. لذا در بیماران سالمند و در بیمارانیکه در ایشان کاهش ویتامین B12 مشهود است غلظت سرمی این ویتامین در طول درمان میبایست بطور منظم اندازه گیری شود. ممکن است تزریق ویتامین B12 در طول درمان با اهن خوراکی در این بیماران لازم باشد. کم خونی پرنیسیوز در بانوانیکه در سنین باروری هستند بسیار نادر است و امکان بروز همزمان ان با بارداری کاهش بیشتری پیدا مینماید زیرا کمبود ویتامین B12   از بارداری جلوگیری مینماید.
    اسید فولیک نسبتا غیر سمی میباشد ولی در موارد نادری باعث واکنش الرژیک مانند قرمزی پوست، پیوریتس یا کهیر گردیده. در دوز بالا (15 میلی گرم در روز) در موارد بسیار معدودی باعث صرع، اظطراب، و ناراحتی های گوارشی گردیده.

بیش مصرفی2،1

    در صورت مصرف بیش از حد بلافاصله با پزشک حود تماس گرقته و به مرکز درمانی مراجعه کنید.
    مسمومیت با نمک های اهن در بزرگسالان بسیار نادر بوده و در مقادیر کمتر از 50 گرم سولفات اهن دیده نشده. اما در اطفال مسمومیت شدید با دوز بیشتر از 1 گرم گزارش شده.
    نشانه های مسمومیت با اهن ممکن است در 30 دقیقه تا چند ساعت بروز نمایند. این علائم معمولا شامل ناراحتی و نکروز لوله گوارشی، معمولا همراه با تهوع، استفراغ و شوک بوده و شامل رنگ پریدگی هنراه با کبودی، کوفتگی، خواب الودگی،  هماتوم، اسهال، مدفوع سبز و متعاقبا قیری و ایست قلبی میباشد. صدمه به معده ممکن است باعث استنوسیس پیلوریک و زخم ان بشود
    علائم اصلی مسمومیت با این دارو بدلبل اهسته رهش بودن ان ممکن است محفی بماند.
    در صورت بیش مصرفی باید قرص های مصرف شده در اسراع وقت از بدن خارج شوند. داروی تهوع اور مصرف و سپس شستشوی معده در صورت لزوم انجام شود. حجم زیادی محلول سالین برای گذر سریع قرص های مصرف شده از روده استفاده شود. استفاده از X-Ray برای مشخص نمودن محل قرص ها در نظر گرفته شود. جایگزینی مایعات خارج شده از بدن با استفاده از تزریق دکستروز و سالین همراه با سدیم لاکتیت انجام شود. با استفاده از داروهای شلات کننده مانند دفراکسامین از جذب بیشتر اهن جلوگیری شود. سمپتوم های دیگر بصورت سیستماتیک درمان شوند.
    نشانه های اولیه مسمومیت در کودکان که در طی 30 دقیقه الی چند ساعت مشاهده میشوند شامل  درد اپی گاستریک، تهوع، استفراغ،  اسهال و هماتوم میباشد.
    فولیک اسید در انسان سمیت ندارد

شرایط نگهداری1

    دارو را دور از دسترس کودکان نگهداری نمایید.
    دارو را در دمای 25-15 درجه سانتیگراد و در بسته بندی اصلی نگهداری فرمایید.
    دارو را دور از نور و رطوبت نگهداری نمایید.
    از مصرف داروهای تاریخ گذشته جدا خودداری فرمایید.

برند

محصولات شرکت داروسازی آوه سینا
نام محصول: آهن+اسید فولیک آوه سینا
Iron+Folic Acid Avicenna
برند:
برای اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید
محصولات شرکت داروسازی آوه سینا
AVICENNA
دسته بندی از لحاظ عملکرد: مکمل های کم خونی بزرگسالان
کشور تولید کننده: ایران/تولید داخل
شرکت تامین کننده:
برای اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید
داروسازی آوه سینا
تلفن شرکت: 021-88022087
وب سایت شرکت تامین کننده: http://www.avicenna.ir
سایر ترکیبات: اسید فولیک
شکل دارویی: قرص
آهن+اسید فولیک آوه سینا

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

سوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد

captcha code