مکمل های ویتامین D و تاثیر آن بر متابولیسم گلوکز در طول دوره بارداری

محققان استرالیایی در مطالعه ای تاثیر مکمل های ویتامین D در دوزهای پایین و بالا بر متابولیسم گلوکز در دوره بارداری را مورد بررسی قرار دادند.
در این تحقیق، زنانی که سطح 25-هیدروکسی ویتامین D در پلاسمای آنها قبل از 20مین هفته بارداری کمتر از 32 نانوگرم بر میلی لیتر بود برای بررسی انتخاب شدند. این افراد مکمل های ویتامین D3 خوراکی را در دوزهای 5000 IU در روز یا در دوز توصیه شده برای بارداری یعنی 400 IU در روز تا زمان زایمان مصرف کردند. تعداد افراد مورد بررسی که دوز بالای ویتامین D مصرف کردند 89 و تعداد افرادی که دوز پایین آن را مصرف کردند 90 نفر بودند.
سپس عواملی چون سطح گلوکز مادر، سطح ویتامین D نوزاد وسایر پارمترهای زایمان مورد اندازه گیری قرار گرفت و اثر دوزهای مختلف ویتامین D مصرفی بر این عوامل مقایسه شد.
نتایج بررسی ها نشان داد در 20 نفر از زنانی که دوز پایین ویتامین D مصرف کردند (13 درصد از آنها) دیابت بارداری ارتقا پیدا کرد اما برای افرادی که دوز بالای ویتامین D مصرف کردند این آمار تنها 7 نفر (8 درصد) بود.
همچنین، مقدار سطح 25-هیدروکسی ویتامین D نوزادی در فرزندان گروهی که دوز بالای ویتامین D مصرف کردند بالاتر بود (46 در مقابل 29 نانوگرم بر میلی لیتر). کمبود ویتامین D نیز در فرزندان گروهی که دوز پایین ویتامین D مصرف کردند بسیار شایع تر بود (24 درصد در مقابل 10 درصد).
نتایج این مطالعه در سال 2014 در مجله Diabetes Care به چاپ رسید.
منابع و رفرنس های مکمل شناسی برای این خبر:
Vitamin D supplementation and the effects on glucose metabolism during pregnancy: a randomized controlled trial.
Diabetes Care. 2014 Jul;37(7):1837-44...
مکمل شناسی را هر روز دنبال کنید
کپی، فقط در صورت درج نام و لینک مکمل شناسی، مجاز است
*توصیه مهم مکمل شناسی در مورد خرید و مصرف مولتی ویتامین ها و سایر مکمل های غذایی:
1-مکمل شناسی، یک داروخانه اینترنتی نیست و فعالیتی در زمینه خرید و فروش مکمل ها ندارد.
2-به موازات این مطلب، ممکن است مطالعات دیگر، نتایجی مغایر و عکس نتایج بالا را نشان دهد. لذااین مطالب نمی تواند دلیلی بر توصیه ومصرف خودسرانه مکمل های غذایی باشد و نباید جایگزین توصیه پزشک شود.
3- بهترین محل برای تهیه مکمل های غذایی، داروخانه است.