ارتباط بین مصرف ویتامین C و سرطان ریه

تاکنون مطالعات اپیدمیولوژیک متعددی در مورد ارتباط بین مصرف ویتامین C و خطر ابتلا به سرطان ریه انجام شده است اما در برخی از موارد نتایج بدست آمده تا حدودی متناقض بوده است.
در مطالعه ای که در سال 2014 انجام شد، بررسی کاملی بر روی این موضوع انجام شده و ارتباط بین مصرف ویتامین C و کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه در تحقیقات انجام شده بطور کامل مرور و مورد بررسی قرار گرفت.
در این تحقیق نتایج بدست آمده در 21 مطالعه که شامل بررسی داده های 8938 فرد مبتلا به سرطان ریه بود، بطور کامل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
تلفیق نتایج نشان داد که اختلاف بین بالاترین سطح مصرف ویتامین C در افراد با کمترین سطح مصرف این ویتامین بطور قابل ملاحظه ای با خطر ابتلا به سرطان ریه متناسب است. همچنین نتایج نشان داد کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه ارتباط عمیقی با میزان دوز مصرفی ویتامین C دارد بطوری که مشخص شد با افزایش هر 100 میلی گرم در روز مصرف ویتامین C خطر ابتلا به سرطان ریه به اندازه 7 درصد کاهش می یابد.
براساس این داده ها مشخص است که مصرف دوزهای بالای ویتامین C می تواند یک نقش محافظتی در مقابل ابتلا به سرطان ریه ایجاد کند.
نتایج این تحقیق در مجله Scientific Reports به چاپ رسید.
منابع و رفرنس ها:
Source & Reference
Association between vitamin C intake and lung cancer: a dose-response meta-analysis
مکمل شناسی را هر روز دنبال کنید
کپی، فقط در صورت درج نام و لینک مکمل شناسی، مجاز است
*توصیه مهم مکمل شناسی در مورد خرید و مصرف مولتی ویتامین ها و سایر مکمل های غذایی:
1-مکمل شناسی، یک داروخانه اینترنتی نیست و فعالیتی در زمینه خرید و فروش مکمل ها ندارد.
2-به موازات این مطلب، ممکن است مطالعات دیگر، نتایجی مغایر و عکس نتایج بالا را نشان دهد. لذااین مطالب نمی تواند دلیلی بر توصیه ومصرف خودسرانه مکمل های غذایی باشد و نباید جایگزین توصیه پزشک شود.
3- بهترین محل برای تهیه مکمل های غذایی، داروخانه است.