توجه به مولتی ویتامین ها و نقش ویتامین ب 2
در مورد مولتی ویتامین ها، گفتنی و شنیدنی های زیادی وجود دارد. ولی موضوع اصلی این است که تعداد کمی از افراد حوصله توجه علمی به تریکبات مولتی ویتامین ها را دارند
یکی از جذاب ترین ترکیباتی که در مولتی ویتامین ها ممکن است وجود داشته باشد، ریبوفلاوین یا ویتامین B2 است که به صورت کلی یک ماده مغذی ضروری در تغذیه انسان است و نقش کلیدی در تولید انرژی ایفا میکند.
در کتلاب پی دی آر نوتریشن، شایعترین علت کمبود ریبوفلاوین یا همان ویتامین ب2 را بی کفایتی رژیم غذایی دانسته که در افرادی که از منابع غذایی غنی از ویتامین مانند گوشت، تخم مرغ، شیر، پنیر، ماست، سبزیجات برگ سبز و غلات کامل استفاده نمیکنند، روی میدهد.
علاوه بر این توجه به این نکته نیز می تواند راهگشا باشد که کمبود ویتامین ب2، ممکن است در افراد مسنی که مقدار زیادی چای یا قهوه، نان تُست شده و کلوچه میخورند نیز رخ دهد.
کمبود ریبوفلاوین در افراد مبتلا به بیماری مزمن کبدی، الکلیها و افرادی که تغذیه کامل وریدی به همراه ریبوفلاوین ناکافی دارند هم روی میدهد.
در خصوص کمبود مرزی ریبوفلاوین باید گفت که علایم و نشانههای کمبود ریبوفلاوین شامل شیلوز (شکاف سطوح ورمیلیون لب ها)، استوماتیت گوشهای، گلوسیت یا التهاب زبان (زبان مگنتا)، درماتیت سبوره (خصوصا اسکروتوم یا لبیای ماژور و چینهای نازولبیال را دچار میسازد)، گلودرد، پرخونی و ادم غشاهای موکوسی حلقی و دهانی و یک کم خونی نورموکرومیک و نورموسیتیک مرتبط با سیتوپلازی اریتروسیتی خالص مغز استخوان هستند.
البته کمبود منفرد ریبوفلاوین نادر است.
به خصوص کمبود ریبوفلاوین به همراه کمبود سایر ویتامینها و مواد مغذی وجود
دارد.
به علاوه در سنین بالا تفسیر نشانههای پوستی و مخاطی کمبود ریبوفلاوین ممکن است مشکل باشد. زخمهای مری در مردم ترکمن ایران با کمبود مزمن ریبوفلاوین مرتبط است و شیوع بیشتر سرطان مری در این گروه، توجه به ارتباط بین سرطان مری و کمبود ریبوفلاوین را ایجاد کرده است.
کلمات کلیدی: مولتی ویتامین