تغذیه صحیح موثر بر پیشگیری از سرماخوردگی
پروین افشار، عضو انجمن تغذیه ایران با اشاره به اینکه برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، تقویت ایمنی بدن ضروری است، گفت:«تغذیه صحیح سبب افزایش قوای عمومی بدن شده و این امر میتواند از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری کند.»
وی ادامه داد:«با توجه به شیوع بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا در روزهای سرد سال، توجه به تغذیه صحیح میتواند از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کند و همواره باید یادآور شد که تغذیه صحیح یعنی دو اصل مهم تغذیه (تنوع و تعادل) در برنامه غذایی که لازم است هر فرد در برنامه غذایی خود بهاندازه نیاز از تمام گروههای غذایی بر اساس هرم راهنمای غذایی استفاده کند.»
افشار با اشاره به اینکه تعدادی از غذاها به علت داشتن ویتامین ث، در پیشگیری از سرماخوردگی نقش مهمی دارند، افزود:«انواع میوهها و سبزیها مانند انواع لیمو، انواع مرکبات، انواع توت، کیوی، فلفل دلمهای، سیبزمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم به دلیل داشتن ویتامین ث میتوانند در درمان سرماخوردگیها موثر باشند.»
وی خاطرنشان کرد:«غلات سبوسدار و حبوبات، منابع غذایی خوبی برای ویتامینهای گروه B هستند که مصرف این مواد در بدن از بروز عفونتهای مکرر دستگاه تنفسی فوقانی پیشگیری میکند. مصرف سیر که دارای آهن و روی است، موجب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونتهای ویروسی میشود.»
*********
منبع: سامانه مکمل شناسی به نقل از ایسنا