مولتی ویتامین ها را بهتر بشناسیم/ ویتامین ای چیست
امروزه مصرف مولتی ویتامین ها و سایر ترکیبات که در قالب مکمل های غذایی عرضه می شوند بسیار شایع شده است. از آنجایی که بسیاری از این فراورده ها دارای ویتامین ای هستند ، بهتر است افراد نسبت به آنچه که مصرف می کنند اطلاعات اولیه و پایه را در اختیار داشته باشند.
خصوصا اینکه ممکن است ویتامین ای را در قالب ترکیبات چند ماده ای نظیر مولتی ویتامین ها دریافت کنند
در کتاب پی دی آر نوتریشن، ویتامین ای را اینچنین تعریف کرده است:
ویتامین E یک نام کلی است و به خانوادهای از مواد شیمیایی اختصاص دارد
که از نظر ساختاری، و در برخی موارد از نظر بیولوژیکی، با عضو شناخته شدهی
این خانواده یعنی آلفا توکوفرول مرتبط اند. ویتامین E یک ویتامین محلول در
چربی است و به عنوان ماده مغذی ضروری برای انسان محسوب میشود، با این حال
در مقایسه با سایر ویتامینهای موجود در غذای انسان، نقش بیولوژیک آن به
طور دقیق شناخته نشده است.
به نظر نمیرسد ویتامین E نقشی در تولید مثل و
تولید شیر، مانند آنچه در حیواناتی مثل موش صحرایی دارد، در انسان داشته
باشد. کمبود آشکار این ویتامین نادر است. با این وجود برخی وضعیتهای کمبود
ویتامین E در انسان رخ میدهد و دریافت مقادیر کمتر از حد طبیعی آن ممکن
است خطر برخی اختلالات دژنراتیو مثل بیماری عروق کرونر قلب، بیماری آلزایمر
و سرطان را افزایش دهد.
برای مشاهده متن مرجع و رفرنس در کتاب PDR for Nutritional Supplements اینجا کلیک کنید.