اسپیرولینا به چه صورت عمل میکند؟

عملکرد اسپیرولینا
مکانیسم اثر اسپیرولینا
یک پلیساکارید سولفاته که اسپیرولان کلسیم نامیده میشود، از Arthrospira platensis(Spirulina platensis) جداسازی شده است که برخی از ویروسهای غشادار را مهار میکند. ویروسهای مهار شده توسط پلیساکارید شامل herpes simplex virus 1 (HSV-1)، cytomegalovirus، measles virus (ویروس سرخک)، mumps virus(ویروس اوریون) و HIV-1 میباشد. اسپیرولان کلسیم به نظر میرسد که نفوذ این ویروسها به داخل سلولهای میزبان را مهار کند. این مطالعات بهصورت in vitro انجام شدهاند.
نشان داده شده است که اسپیرولینا فعالیت کاهش دهنده کلسترول در حیوانات آزمایشگاهی دارد. مکانیسم این عمل شناخته شده نیست.
فیکوسیانوروبین، یک شکل احیا شدهی فیکوسیانوبیلین از نظر ساختاری شبیه رنگدانهی بیلی روبین صفرا است. افراد مبتلا به سطوح افزایش یافتهی بیلیروبین در حد مرز ـ برای مثال افرادی که سندرم ژیلبرت دارند ـ مشاهده شده است که احتمال کمتری از نظر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی دارند که این امر شیوع سکته را کاهش میدهد و عوارض حاصل از سکته را بهبود میبخشد.
بیلیروبین فعالیتهای آنتیاکسیدانی دارد که شامل مهار تشکیل رادیکالهای آنیونی سوپراکسید توسط NADPH اکسیداز است. فعالیتهای آنتیاکسیدانی و پاکسازی رادیکالی فیکوسیانین به خوبی قابل استناد است. این فعالیتها عمدتاً در ارتباط با فیکوسیانوبیلین هستند.
عصاره Spirulina maxima نیز در مقابل مسمومیت کبدی با تتراکلرید کربن در موشهای صحرایی محافظت ایجاد میکند. فیکوسیانین موجود در عصاره، همانند آنتیاکسیدانهای دیگر میتواند مسئول اثر محافظتی کبد باشد.
مواد استخراجی از Spirulina platensis عملکرد ماکروفاژی در گربهها را افزایش میدهد و عملکرد ایمنی سلولی و هومورال را در جوجهها افزایش میدهد. مکانیسم این فعالیتها ناشناخته است.
کشت in vitro اسپیرولینا با سلولهای تک هستهای خون انسان، تولید بعضی از سیتوکینها را تنظیم میکند. مطالعهای دیگر که توسط گروه مشابه انجام شده است، اثر یک مکمل غذایی اسپیرولینا را بر روی افراد مبتلا به رینیت آلرژیک با تخمین تولید سیتوکینها، اینترلوکین (IL) ـ 4، اینترفرون (IFN) - گاما و اینترلوکین (IL) ـ 2 ارزیابی کرده است. این سیتوکینها برای تنظیم واکنشهای آلرژیک، با واسطه ایموگلوبولین E، حیاتی هستند.
در یک مطالعه تصادفی، دوسوکور و کنترل شده با دارونما، مشخص شد که اسپیرولینا، Th (لفوسیت T-helper) را در افراد مبتلا به رینیت آلرژیک با مهار تمایز سلولهای Th2 تنظیم میکند که این امر به واسطهی مهار ساخت IL-4 صورت میگیرد. به نظر میرسد که اسپیرولینا در تنظیم ترشح سیتوکینهای Th1، IFN- گاما و IL-2 مؤثر نیست.
****************
منبع: سامانه مکمل شناسی
کپی، فقط در صورت درج نام و لینک مکمل شناسی، مجاز است
*توصیه مهم مکمل شناسی در مورد خرید و مصرف مولتی ویتامین ها و سایر مکمل های غذایی:
1-مکمل شناسی، یک داروخانه اینترنتی نیست و فعالیتی در زمینه خرید و فروش مکمل ها ندارد.
2-به موازات این مطلب، ممکن است مطالعات دیگر، نتایجی مغایر و عکس نتایج بالا را نشان دهد. لذااین مطالب نمی تواند دلیلی بر توصیه ومصرف خودسرانه مکمل های غذایی باشد و نباید جایگزین توصیه پزشک شود.
3- بهترین محل برای تهیه مکمل های غذایی، داروخانه است.