ایزوفلاوونهای سویا چیست؟
ایزوفلاوونهای سویا متشکل از سه ایزوفلاوون اصلی و اشکال گلیکوزیدی آنها هستند.
اشکال گلیکوزیلهی جنیستئین، جنیستین، ″6 ـ O ـ مالونیل جنیستین و ″6 ـ O ـ استیل جنیستین هستند؛ و اشکال گلیکوزیلهی دایدزئین، دایدزین، ″6 ـ O ـ مالونیل دایدزین و ″6 ـ O ـ استیل دایدزین و اشکال مربوط به گلیسیتئین، گلیسیتین، ″6 ـ O ـ مالونیل گلیسیتین و ″6 ـ O ـ استیل گلیسیتین هستند. گلیکوزیدهای مالونیل جنیستئین، اشکال اصلی ایزوفلاوونهای سویا هستند که در دانههای سویا یافت میشوند. غذاهای تخمیری سویا مانند tempeh و miso از نظر آگلیکونهای ایزوفلاوون سویا غنی هستند.
فراوانترین ایزوفلاوونهای سویا در دانههای سویا، گلیکوزیدهای جنیستئین (حدود 50%) و بعد از آن گلیکوزیدهای دایدزئین (حدود 40%) هستند. کمترین مقدار ایزوفلاوونهای سویا در دانههای سویا مربوط به گلیکوزیدهای گلیسیتئین است (حدود 10ـ5%).
**********
منبع: سامانه مکمل شناسی