بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

مکمل غضروف کوسه

غضروف کوسه به‌عنوان یک مکمل غذایی از سال‌ها پیش رایج شده است، مبنی بر این ادعا که کوسه، سرطان نمی‌گیرد و این ماده باید برای جلوگیری و درمان سرطان مفید باشد.

حقیقت این است که کوسه سرطان می‌گیرد. این ادعا که کوسه سرطان نمی‌گیرد یا به ندرت مبتلا به سرطان می‌شود، از یک کتاب نوشته شده در سال 1992توسط I.william Lane با این عنوان این ‌که "کوسه‌ها سرطان نمی‌گیرند" منشأ می‌گیرد. در یک مقاله مروری منتشر شده در Cancer Research در سال 2004، توسط Gary Ostrander و همکارانش، نئوپلاسم‌های خوش‌خیم و بدخیم کوسه‌ها و وابستگان آنها توصیف شد، که شامل موارد گزارش نشده از ثبت تومورها در حیوانات پست‌تر و دو کوسه که هریک دو سرطان داشتند، می‌شد. 

اگرچه بعضی از اجزای غضروف، از جمله غضروف کوسه، می‌توانند پتانسیل ضد سرطانی داشته باشند، اما بهترین سند علمی نه از اثربخشی عصاره‌ی خام غضروف کوسه‌ی و نه از توانایی محتمل اجزای مؤثر حمایت نمی‌کند تا به ریشه‌کنی سلول‌های سرطانی برسد.

غضروف بافتی است که فاقد عروق خونی است و به ندرت دچار بدخیمی می‌شود. آنژیوژنز، ساخت مویرگ‌های جدید، در برخی از شرایط پاتولوژیک از جمله تومورهای جامد، رتینوپاتی تکثیری، گلوکوم نئووسکولار و آرتریت روماتوئید حایز اهمیت است. این فرآیند هم‌چنین در وقایع دیگر فیزیولوژیکی نیز مهم است مانند ساخت عروق جدید در پی انسداد عروق کرونری.

در سال 1976، Judah Folkman و همکارانش، گزارشی مبنی بر جداسازی بخشی از غضروف کتف گوساله‌ کردند که رشد عروق خونی جدید حمایت‌کننده‌ی تومورهای جای داده شده در خرگوش‌ها را مهار می‌کرد. این بخش همچنین رشد تومورها را متوقف ساخت.

گزارشات بعدی نشان داد که بخشی در غضروف کوسه وجود دارد که نئووسکولاریزاسیون (ساخت عروق جدید) تومور و رشد را مهار می‌کند. مطالعه‌ی مهارکننده‌های آنژیوژنز، زمینه‌ی جدیدی در تحقیقات سرطان شده است. از آن‌جایی ‌که اولین مواد ضد آنژیوژنز کشف شده، از غضروف مشتق شده‌اند، تحقیقات با دقت در غضروف ادامه یافت تا عوامل جدید ضد آنژیوزنز مشخص و معرفی شوند. از آن‌جایی‌ که کوسه‌ها منبع فراوانی از غضروف هستند، غضروف کوسه توسط چند گروه تحقیقاتی مورد استفاده قرار گرفته است.

کوسه‌ها، اسکلت داخلی دارند که کاملاً از غضروف تشکیل شده است و این در حالی است که غضروف کمتر از 6/0% وزن بدن گوساله را شامل می‌شود و سازنده‌ی حدود 6% از وزن بدن کوسه‌ها است. غضروف کوسه، مشابه اشکال دیگر غضروف، به طور عمده از کلاژن ساخته شده است که باعث نیروی کششی غضروف می‌شود، و پروتئوگلیکان‌ها که خود از پروتئین هسته‌ای ساخته شده‌اند و به پلی‌ساکاریدها که با عنوان گلیکوزآمینوگلیکان‌ها یا موکوپلی‌ساکاریدها شناخته می‌شوند، متصل می‌گردند. پروتئوگلیکان‌ها، حالت ارتجاعی به غضروف می‌دهند.

گلیکوزآمینوگلیکان‌های اصلی غضروف کوسه، کندروئیتین سولفات‌ها هستند. علاوه‌ بر کلاژن و کندروئیتین سولفات، غضروف کوسه حاوی حدود 5 تا 10% آب، درصد زیادی کلسیم و فسفات، پروتئین‌های با وزن مولکولی کم و پلی‌پپتیدها می‌باشد. برخی از پروتئین‌های با وزن مولکولی کم و پلی‌پپتیدهایی که به نظر می‌رسد دارای فعالیت ضدآنژیوژنز هستند، در غضروف کوسه شناخته شده‌اند. این مواد به‌عنوان گزینه‌های درمانی ممکن مورد توجه قرار گرفته‌اند.

************

منبع: سامانه مکمل شناسی 


بسته های ویژه خبری :

پیشنهاد خواندنی

مروری بر تاثیرات مثبت ویتامین E بر انواع بیماری ها مشاهده
مروری بر تاثیرات مثبت ویتامین E بر انواع بیماری ها