مکمل شناسی دربارهی فارماکوکینتیک بنفوتیامین گزارش می دهد
هم اکنون موارد بسیاری وجود دارد که دربارهی فارماکوکینتیک بنفوتیامین نمیدانیم. آنچه به دست آمده است، وضعیت شناخت کنونی میباشد.
بنفوتیامین از مجرای رودهی باریک، به صورت مونوفسفات یا به صورت دفسفریله توسط آلکالین فسفاتاز رودهای (یافت شده در حاشیهی مسواکی رودهی باریک) به S – بنزوئیل . تیامین جذب میشود. اگر بنفوتیامین دفسفریله نگردد، S - بنزوئیل تیامین فسفات وارد گردش خون شده و به بافتهای مختلف به خصوص کبد منتقل میگردد. زمانی که در داخل سلولها بنفوتیامین به S- بنزوئیل تیامین دفسفریله میگردد،حلقهی تیازول تشکیل میشود و تیامین تولید میگردد.
اگر مرحله دفسفوریلاسیون در روده رخ دهد S،- بنزوئیل تیامین وارد سلولها شده، حلقهی تیازول تشکیل میگردد وتیامین ایجاد میشود. شواهد اخیر نشان میدهند که بنفوتیامین قبل از ورود به جریان خون توسط آلکالین فسفاتاز حاشیهی مسواکی دفسفریله میگردد. تیامین داخل سلولی به تیامین مونو فسفات (TP, TMP)، تیامین دی فسفات (TDP,کوکربوکسیلاز) و تیامین تری فسفات (TTP) متابولیزه میگردد.
تیامین به طورمستقیم توسط تیامین دی فسفوکیناز به تیامین دی فسفات فسفریله میشود و تیامین دی فسفات تیامین توسط دی فسفاتاز به تیامین مونو فسفات دفسفریله میگردد. تقریبا 80% تیامین خون در اریتروسیتها به صورتTPP موجود است.
مقایسه فارماکوکینتیک بنفوتیامین با تیامین جالب میباشد. تیامین از مجرای رودهی باریک عمدتا ژژنوم- توسط مکانیسمهای انتقال فعال و انتشار غیر فعال جذب میگردد.
در مقادیر کمتر، جذب از طریق روده باریک توسط یک فرآیند فعال وابسته به حامل رخ میدهد که وابسته به انرژی و همچنین وابسته به سدیم میباشد. انتشار غیر فعال با مقادیر بالاتر تیامین رخ میدهد. جذب تیامین توسط یک مکانیسم انتقال محدود کنندهی سرعت با قابلیت اشباع شدگی محدود میگردد. تنها درصد اندکی از دوز بالای تیامین جذب میگردد. بنفوتیامین تحت تأثیر مکانیسم انتقال محدود کننده سرعت نمیباشد. تیامین توسط جریان وریدی به کبد و توسط جریان سیستمیک به بافتهای مختلف در بدن منتقل میشود.
انتقال تیامین به داخل اریتروسیتها توسط انتشار تسهیل شده رخ میدهد؛ این ویتامین به داخل دیگر سلولها توسط فرآیند فعال وارد میشود. محتوای کل تیامین در بدن بزرگسالان در حدود 30 میلیگرم میباشد. تیامین و متابولیتهای آن به طور عمده توسط کلیهها ترشح میشوند.
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی دی آر
.............................
توجه: مصرف مکمل های غذایی باید همراه با آگاهی و شناخت و سواد تغذیه ای باشد. طبیعتا بهترین مسیر در این خصوص، راهنمایی پزشک است و نحوه تهیه مکمل های غذایی صرفا داروخانه می باشد. هشدارها در رابطه با مصرف مکمل های غذایی، خصوصا در رابطه با بیمارانی که دارای بیماری زمینه ای هستند و نیز کودکان و خانم های باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است