بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

وضعیت مصرف نمک در ایران


  بیماری های مزمن حدود 70 درصد علل مرگ و میر است.
 از 380 هزار مورد مرگ در سال :
 92000 مورد بعلت سکته قلبی عروقی
 43000 مورد به علت مغزی
 31000 مورد به علت حوادث
3000 مورد به علت سرطان بوده است.

شیوع پرفشاری خون در ایران: حدود 19 درصد در جمعیت 64-15 ساله است. یعنی 10 میلیون نفر دچار فشار خون بالا هستند و مرگ منتسب به فشار خون بالا 86500 نفر در سال و رو به افزایش است.

 درحدود 59% زنان  در گروه سنی 65-45 سال و 36% مردان در همین گروه سنی مبتلا به فشار خون بالا هستند.
 میزان دریافت روزانه نمک در کشور 12-10 گرم (3-2 برابر مقادیر توصیه شده)
 51% مردم همیشه  و26 % بعضی وقت ها از نمکدان در حین صرف غذا استفاده می کنند.
درایران چه باید کرد:
در کشورهای صنعتی بیشترین نمک (حدود 75 درصد) از طریق مصرف غذاهای آماده مصرف می شود.
درکشورما بخش عمده نمک مصرفی از طریق افزودن نمک به غذاهای خانگی است. بنابراین:
برنامه ریزی بر روی کاهش مصرف نمک باید با هدف آگاه سازی جامعه و تغییر رفتارهای غذایی در سطح خانواده انجام شود.
 برای اموزش و فرهنگسازی کلیه بخش های ذیربط در امر آموزش ( صدا وسیما ، رسانه ای جمعی ، آموزش وپرورش ، مربیان مهد کودکها ، خانه های سلامت و فرهنگسراها در شهرداری باید کمک کنند.
 با توجه به متوسط مصرف  نان در کشور ( سرانه 320 گرم درروز) ، کاهش نمک مصرفی در نان می تواند نقش قابل توجهی در کاهش نمک مصرفی داشته باشد. همکاری صنعت نان و نانوایان برای کم کردن میزان نمک در نان ها مهم است.
 با توجه به الگوی  غذایی مردم ، بازنگری و تجدید نظر در استاندارد میزان نمک در آن  دسته از مواد غذایی که تکرر مصرف بیشتری  دارند(پنیر ، رب گوجه فرنگی ، تن ماهی ، چیپس وپفک و..)  باید انجام شود.

صنایع غذایی برای تولید محصولات غذایی کم نمک تشویق و حمایت شوند.

مطالعه مقدار نمک در محصولات غذایی در کشور ما (سال 1392):
میزان نمک در 100 گرم نان : 75/1 گرم
 یعنی با مصرف 310 گرم نان  ( براساس مطالعات سبد غذایی مطلوب در سال 1391) روزانه حدود 5 گرم  نمک فقط با مصرف این مقدار نان مصرف می شود
 میزان نمک در 60 گرم پنیر ( به اندازه یک قوطی کبریت ) 2/2 گرم
 100گرم چیپس : 7/2 گرم نمک
  100 گرم از فراورد های غلات حجیم شده ( پفک ) 7/2 گرم نمک دارد
یک پیتزا (150گرم) با پنیر وگوجه فرنگی : حدود 5 گرم نمک
100 گرم سوسیس: حدود 2 گرم نمکo 3 برش کالباس(90گرم) : حدود 4 و نیم گرم نمک
  یک برش پیتزا (80گرم): حدود 4 گرم نمک
  یک همبرگر 100 گرمی حدود 2/2 گرم نمک دارد
 10 عدد زیتون یک گرم نمک دارد

100 گرم سیب زمینی سرخ کرده که به آن نمک زده می شود 3 گرم نمک دارد

***********

منبع: سامانه مکمل شناسی به نقل از دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت 


بسته های ویژه خبری :

پیشنهاد خواندنی

سطح ویتامین های محلول در چربی  در کودکان مبتلا به سلیاک مشاهده
سطح ویتامین های محلول در چربی در کودکان مبتلا به سلیاک