ویتامین و استرس
بالاخره همه ما کم و بیش استرس داریم ولی چگونگی مقابله با آن در افراد مختلف، متفاوت است. مدیریت استرس میتواند یک ابزار قوی برای حفظ و ارتقای سلامت باشد. راهکارهای مختلفی برای این کار وجود دارد که یکی از آنها داشتن رژیم غذایی مناسب است. غذاها از چند طریق باعث کاهش استرس میشوند؛ مثلا غذای دلچسبی مانند یک لیوان ذرت مکزیکی، سطح سروتونین را که یک ماده میانجی شیمیایی آرامشبخش در مغز است، افزایش میدهد. برخی غذاها هم میتوانند سطوح کورتیزول و آدرنالین را که هورمونهای استرسزای بدن هستند، کاهش دهند. در ادامه با خوراکیهای ضداسترس آشنا میشوید.
مرکبات:مرکبات منبع غنی ویتامین C هستند. مطالعات نشان داده است این ویتامین میتواند سطوح هورمونهای استرس را تعدیل کند و باعث ارتقای سیستم ایمنی شود. در یک مطالعه نشان داده شد اگر افرادی که فشارخون بالایی دارند، قبل از انجام کارهای پراسترس، ویتامین C مصرف کنند، مقدار فشارخون و سطوح کورتیزول (هورمون استرس) در بدنشان در حد طبیعی باقی میماند.
اسفناج:کاهش سطح منیزیم در خون، میتواند باعث سردرد و خستگی شود که از نشانههای استرس است. یک فنجان اسفناج کمک میکند مقدار دریافت منیزیم خود را افزایش دهید. اگر اسفناج دوست ندارید، سایر سبزیهای برگ سبز، سویای پختهشده و فیله ماهی قزلآلا نیز غنی از منیزیم هستند.
چای:نوشیدن چای میتواند آرامبخش باشد. در یک مطالعه افرادی که ۴ فنجان چای در روز به مدت ۶ هفته مصرف کردند، با افرادی که نوشیدنی دیگری استفاده میکردند، مقایسه شدند. افرادی که چای مینوشیدند، احساس آرامش و سطوح پایینتر کورتیزول (هورمون استرس) پس از موقعیتهای استرسزا را گزارش کردند.
بادام:بادام سرشار از ویتامینهاست. ویتامین E که برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم است و ویتامینهای گروه Bکه شما را در برابر حملات استرس یا افسردگی مقاومتر میکند. روزانه یکچهارم لیوان بادام خام به عنوان میانوعده مصرف کنید تا از فواید آن بهرهمند شوید.
وعده قبل از خواب:مصرف کربوهیدرات هنگام خواب میتواند ترشح ماده شیمیایی سروتونین از مغز را سریعتر کند و باعث شود خواب بهتری داشته باشید. از آنجا که مصرف غذای سنگین قبل از خواب میتواند باعث سوزش سر دل شود، از غذاهای سبک استفاده کنید.
*****
منبع: سامانه مکمل شناسی به نقل از روزنامه سپید