مصرف تیامین(مکمل ویتامین B1) چه مزایا و معایبی دارد
چند نکته اساسی در مورد مصرف تیامین(مکمل ویتامین B1)
تیامین، ویتامین B1 است که در غذاهایی چون غلات، حبوبات، غلات سبوس دار، گوشت، آجیل، لوبیا و نخود فرنگی یافت می شود. تیامین در تجزیه کربوهیدرات های کسب شده از بدن حائز اهمیت است.
تیامین برای درمان یا جلوگیری از کمبود ویتامین B1 به کار رفته و به درمان بری بری که در اثر کمبود ویتامین B1 ایجاد شده نیز کمک شایانی می نماید.
تیامین خوراکی بدون تجویز نسخه قابل دسترس است، اما تیامین تزریقی باید توسط پزشک متخصص تجویز گردد.
در صورت هر گونه آلرژی به تیامین باید اکیدا از مصرف آن خودداری به عمل آورید. در صورت واکنش های آلرژیک، شرایط پزشکی یا مصرف داروهای قراردادی و گیاهی حتما با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید.
در صورت ابتلا به بیماری کلیوی قبل از دریافت تیامین تزریقی این مسئله را به سمع و نظر پزشک برسانید.
تیامین تنها بخشی از برنامه کامل درمانی است که رژیم غذایی را نیز شامل می شود. شما باید برنامه رژیمی ارائه شده از سوی پزشک یا مشاور تغذیه خود را دنبال نمایید.
تیامین هرگز به جنین آسیب نمی رساند. مقدار دوز مصرفی تیامین شما ممکن است در دوران بارداری کاملا متفاوت باشد. در صورت بارداری، بدون تجویز پزشک تیامین مصرف ننمایید.
هنوز مشخص نیست که آیا تیامین وارد شیر مادر می شود یا خیر. مقدار دوز مصرفی مورد نیاز شما ممکن است در طول شیردهی متفاوت باشد. در صورت شیردادن به نوزاد بدون مشاور پزشکی از مصرف تیامین خودداری نمایید.
عوارص جانبی تیامین(مکمل ویتامین B1):
در صورت داشتن علائم واکنش آلژیک های فوق کمک های اضطراری پزشکی دریافت نمایید: کهیر ، مشکل تنفسی، تورم صورت،لب ها، زبان یا گلو.در صورت داشتن عوارض جانبی ذیل فورا با پزشک خود تماس حاصل نمایید:
• آبی رنگ شدن لب• درد قفسه سینه، احساس تنگی نفس
• مدفوع سیاه؛ خونی یا قیری
• سرفه یا استفراغ خونی که شبیه تفاله قهوه است.
از عوارض نسبتا جدی آن می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
• تهوع، احساس تنگی گلو• عرق کردن، احساس گرمای شدید
• خارش یا تحریک ملایم
• توده سفت یا نرم ایجاد شده در اثر تزریق تیامین
برای کسب اطلاعات کامل از لیست عوارض جانبی تیامین لطفا با پزشک خود تماس بگیرید.
اثر متقابل تیامین(مکمل ویتامین B1):
ممکن است داروهای دیگری باشد که با تیامین واکنش دهد. در مورد داروهای مصرفی خود به پزشکتتان اطلاع دهید. این داروها عبارت اند از: داروهای تجویز شده، داروهای خریداری شده بدون نسخه،ویتامین ها، داروهای گیاهی. بدون اطلاع پزشک خود داروی جدیدی مصرف ننمایید.مقدار دوز مصرفی تیامین(مکمل ویتامین B1):
طبق دستور پزشک یا برچسب تیامین مصرف نمایید. تیامین تزریقی به داخل ماهیچه تزریق می شود. در صورت عدم آگاهی از نحوه تزریق یا نحوه کاربرد سوزن و سورنگ هرگز خودتان تیامین تزریق ننمایید.
در صورت تغییر رنگ این مکمل یا رویت ذراتی در داخل آن از مصرف تیامین تزریقی خودداری نمایید. برای تجویز جدید با پزشک خود تماس حاصل نمایید.
تیامین(مکمل ویتامین B1) را باید دور از رطوبت، گرما و نور خورشید نگاه دارید.
منبع:
http://www.everydayhealth.com/drugs/thiamine-vitamin-b1
...........................
کلید واژه ها:
مکمل غذایی، مولتی ویتامین، ریز مغذی ها، کلسیم، آهن، سیستم ایمنی، رژیم
غذایی، سبک زندگی، لیست مکمل های غذایی، عوارض مصرف، نحوه مصرف، کاربرد
مکمل های غذایی، بهترین زمان مصرف، قرص تقویتی، مکمل شناسی، ویتامین ب، عملکرد عصبی، سرطان، پیشگیری
توصیه مهم مکمل شناسی:
به موازات نتایج حاصل از بسیاری از تحقیقات، ممکن است مطالعات دیگری وجود داشته باشد که نتایجی مغایر و عکس نتایج بالا را نشان دهد. لذا این مطالب بهیچ وجه نمی تواند دلیلی بر توصیه مصرف خودسرانه مکمل های غذایی برای بیماران داشته باشد و بهمین دلیل هیچ متن اینترنتی ای نباید جایگزین توصیه پزشک لحاظ شود.ضمن اینکه توجه داشته باشید بهترین محل برای تهیه مکمل های غذایی، داروخانه ها هستند.