مکمل شناسی: قصاوت علم و دانش در مورد سبزه گندم و جو!
سبزه غلات، گیاه سبز جوانی است که رشد میکند تا دانه غلات را تولید کند. گیاهان سبز (علفی) متعلق به خانوادهی Gramineae هستند که تمام غلات دنیا و بیشتر شکر دنیا را فراهم میکنند. سبزه گندم و سبزه جو مکملهای غذایی رایجاند.
این سبزه غلات در کنار Spirulina (Spiralina را ببینید)، chlorella (chlorella را ببینید)، سبزه جو دو سر و یونجه، گاهی به عنوان غذاهای سبز، نامیده میشوند.
سبزه گندم و سبزه جو منابع غنی کلروفیل (کلروفیل/ کلروفیلین را ببینید) هستند که به نظر میرسد در ارتقای سلامت نقش دارند.
عملکرد سبزه گندم و جو
سبزه گندم و سبزه جو فعالیت احتمالی ضد سرطان دارند.
مکانیسم عمل سبزه گندم و جو
اثبات شده است عصاره جوانه گندم در شرایط in vitro، فعالیت ضد جهشزایی دارد. مکانیسم اثر ضد جهشزایی این عصاره نامعلوم است.
جوانه گندم و سبزه گندم منابع غنی کلروفیل هستند، و فعالیت ضد جهشزایی جوانه گندم ممکن است ناشی از حضور این ماده که فعالیت ضد جهشزایی و ضد سرطانی شناخته شده دارد، (کلروفیل/ کلروفیلین را ببینید) باشد.
سایر مواد، از جمله فلاونوئیدها نیز ممکن است در این فعالیت نقش داشته باشند.
مشاهده شده است عصاره سبزه جو، از فیبروبلاستهای انسانی در برابر عوامل سرطان زا محافظت میکند. در این مورد نیز ممکن است کلروفیل مسئول بخشی از این اثر باشد.
سبزه جو علاوه بر کلروفیل حاوی تعدادی مواد دیگر است که فعالیت آنتی اکسیدانی دارند و ممکن است به فعالیت ضدجهشزایی و ضد سرطانی آن کمک کنند.
فارماکوکینتیک/ سبزه گندم و جو
پروتئینها، لیپیدها و کربوهیدراتهای موجود در سبزه گندم و جو با فرآیندهای فیزیولوژیک طبیعی هضم، جذب و متابولیزه میشوند.
اندیکاسیون و کاربرد / سبزه گندم و جو
مکملهای سبزه گندم/ سبزه جو برای مصارف متعددی به کار میروند. ادعاهایی وجود دارد که این دو به پیشگیری از سرطان و مبارزه با آن، کاهش کلسترول، سم زدایی بسیاری از آلایندهها، محافظت در برابر اشعه خورشید و دیگر پرتوها و تقویت سیستم ایمنی وبالا بردن انرژی، تسریع بهبود زخم، کمک به هضم غذا، مبارزه با فساد دندان و تنفس بد، ارتقای سلامت پوست، برگرداندن سفیدی موها و کاهش فشار خون کمک میکنند. در حال حاضر هیچ مدرک معتبری از این ادعاها حمایت نمیکند.
موارد منع مصرف /سبزه گندم و جو
مصرف سبزه گندم و سبزه جو در کسانی که به هر جزیی از یک مکمل حاوی سبزه گندم یا سبزه جو حساسیت دارند، ممنوع است.
موارد احتیاط / سبزه گندم و جو
زنان باردار و مادران شیرده باید از مصرف مکملهای حاوی سبزه گندم یا سبزه جو اجتناب کنند.
مکملهای سبزه گندم ممکن است حاوی مقادیر بالای ویتامینK باشند. افرادی که وارفارین مصرف میکنند باید در استفاده از مکملهای سبزه گندم احتیاط کنند.
عوارض جانبی / سبزه گندم و جو
هیچ عارضهای گزارش نشده است.
تداخلات /سبزه گندم و جو
برخی مکملهای سبزه گندم ممکن است سرشار از ویتامینK بوده و INR افرادی که وارفارین مصرف میکنند را تحت تأثیر قرار دهند.
دوز و نحوه مصرف مکمل های غذایی سبزه گندم و جو
انواع مختلف مکملهای سبزه گندم و سبزه جو وجود دارد. هر دو به شکل پودر، قرص و آب میوه موجودند.
سبزه گندم و سبزه جو همچنین تحت عنوان «غذای سبز» در ترکیب با Spirulina، Chlorella، سبزه جو دو سر و یونجه نیز وجود دارند. افرادی که سبزه گندم مصرف میکنند به طور معمول روزانه 5/3 گرم از آن را دریافت میکنند.
دوز معمول روزانه سبزه جو نیز در حدود 5/3 گرم است.
........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه
های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های
غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی
بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت
مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل
از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های
غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر
دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان
باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به
توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه
داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و
معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه
مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و
دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.