بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

تاثیر مکمل های غذایی سولفورافان در سلامت

سولفورافان آگلیکون حاصل از تجزیه‌ی گلوکوزینولات گلوکورافانین است که با عنوان سولفورافان گلوکوزینولات (SGS) نیز شناخته می‌شود.

گلوکوزینولات‌ها بتا ـ تیوگلوکوزید ـ N ـ هیدروکسی سولفات‌ها هستند و ابتدا در سبزیجات چلیپایی (کلم، بروکلی، جوانه‌های بروکلی، جوانه‌های بروکسل، گل کلم، جوانه‌های گل کلم، کلم‌پیچ، کلم قمری، خردل، شلغم، تربچه‌ی قرمز و شاهی آبی) یافت می‌شود.


جوانه‌های جوان بروکلی و جوانه‌های جوان گل کلم به ویژه از نظر گلوکورافانین غنی هستند.
سولفورافان می‌تواند فعالیت ضدشیمیایی در سرطان داشته باشد.

در هرحال، گلوکوزینولات‌ها خودشان معمولا اثر ضدسرطانی پائینی دارند. سولفورافان از سولفورافان گلوکوزینولات به‌واسطه‌ی عمل آنزیم میروزیناز(تیوگلوکوزید گلوکوهیدرولاز) ساخته می‌شود، آنزیمی که در سبزیجات چلیپایی وجود دارد و با خیساندن سبزی‌ها فعال می‌شود.


سولفورافان همچنین به‌عنوان یک ایزوتیوسیانات دسته‌بندی می‌شود. فرمول مولکولی آن C6H11NOS2 است و وزن مولکولی آن 29/177 دالتون می‌باشد.

همچنین به‌صورت 4 ـ متیل سولفینیل بوتیل ایزوتیوسیانات و (ـ) ـ 1ـ ایزوتیوسیاناتو ـ (R)4 ـ (متیل سولفینیل) بوتان شناخته می‌شود.

سولفورافان گلوکوزینولات (گلوکورافانین) همچنین به عنوان 4 ـ متیل سولفینیل بوتیل گلوکوزینولات نیز خوانده می‌شود.

عملکرد مکمل های غذایی سولفورافان

سولفورافان ممکن است فعالیت ضدسرطانی داشته باشد.

مکانیسم اثر مکمل های غذایی سولفورافان
اثر ضد سرطانی سولفورافان ناشی از توانایی آن در القای آنزیم‌های سم‌زدایی فاز II می‌باشد که عبارتند از گلوتاتیون S ـ ترانسفراز و کوئینون ردوکتاز NAD(P)H]]: [(گیرنده کوئینون) اکسیدوردوکتاز].

این آنزیم‌ها موجب می‌شوند تا در مقابل عوامل سرطان‌زای خاص و الکتروفیل‌های سمی دیگر شامل گونه‌های اکسیژن فعال، مقاومت ایجاد شود.

فارماکوکینتیک مکمل های غذایی سولفورافان
در حال حاضر اطلاعات کمی درباره‌ی فارماکوکینتیک سولفورافان در انسان‌ وجود دارد. بعضی مطالعات مقدماتی نشان می‌دهند که سولفورافان جذب می‌شود و توسط اولین کونژوگاسیون با گلوتاتیون احیا، متابولیزه شده و یک دی‌تیوکاربامات تشکیل می‌دهد.

دی‌تیوکاربامات سپس تبدیل می‌شود تا به ترتیب با سیستئینیل گلایسین، سیستئین و N ـ استیل سیستئین کونژوگه شود.

اندیکاسیون و کاربرد مکمل های غذایی سولفورافان
داده‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهند که سولفورافان می‌تواند اثرات ضدسرطانی داشته باشد.

موارد منع مصرف مکمل های غذایی سولفورافان
مصرف سولفورافان در افراد مبتلا به حساسیت نسبت به هریک از اجزای محصولات حاوی سولفورافان ممنوع است.

موارد احتیاط مکمل های غذایی سولفورافان

زنان باردار و مادران شیرده باید از مصرف مکمل سولفورافان تا انجام مطالعات طولانی مدت در زمینه ایمنی این ماده، اجتناب کنند.


عوارض جانبی مکمل های غذایی سولفورافان
هیچ موردی از عوارض جانبی گزارش نشده است.

دوز و نحوه مصرف مکمل های غذایی سولفورافان
سولفورافان به‌صورت تعداد محدودی فرمولاسیون‌ مختلف، معمولاً در ترکیب با سایر فیتوکمیکال‌های رژیمی در دسترس است. دوزهای مشخصی وجود ندارد.


سولفورافان، به شکل گلوکوزینولات گلوکورافانین، به‌صورت فراوانی در جوانه‌های سه‌روزه‌ی بروکلی وجود دارد که در بازار در دسترس است. سطوح گلوکوروفانین در جوانه‌های سه‌روزه بروکلی، 100ـ10 برابر بیشتر از بروکلی بالغ هستند.

........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر

توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است. 

پیشنهاد خواندنی

خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد مشاهده
خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد