بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

اطلاعات تکمیلی مکمل شناسی در مورد مکمل های غذایی برنج تخمیری قرمز

برنج تخمیری قرمز به ماده حاصل از تخمیر برنج با نژادهای مختلف مخمر Monascus Purpureus(went) اشاره می‌کند. برنج تخمیری قرمز به مدت قرن‌ها در غذاها و داروهای چینی استفاده شده است.

این ماده در ایالات متحده در طول نیمه دوم دهه 1990 به عنوان یک مکمل رژیمی برای کنترل سطح لیپید سرم معرفی شد.

از آنجایی که این فراورده حاوی مهارکننده HMG-COA ردوکتاز، لوواستاتین است، بنا به نظر FDAاین ماده یک مکمل غذایی نبوده و همچنین یک داروی تایید شده نیز نمی‌باشد. هنوز مشخص نیست که در نهایت این ماده در چه گروهی قرار خواهد گرفت.


استفاده از برنج تخمیری قرمز ظاهراً ابتدا در قوم Tang مرسوم بوده و از طریق سازنده‌های شراب Fukein حدود 1 قرن پیش به تایوان معرفی شده است.

چینی‌ها از آن به عنوان ماده رنگ‌دهنده در تهیه غذاهایی مانند ماهی، سس ماهی، خمیر ماهی، شراب برنج (Fu chiu) و شیر سویای قرمز استفاده می‌کنند. همچنین در طب سنتی چین این ماده برای درمان سوءهاضمه، اسهال و افزایش گردش خون به کار می‌رود.


علاوه بر رنگ‌های طبیعی مثل موناسوروبین و موناسین (مشتقات آزافیلون)، برنج تخمیری قرمز حاوی نشاسته، اسیدهای چرب (اولئیک، لینولنیک، لینولئیک، پالمیتیک، استئاریک) فیتوسترول‌ها (بتا-سیتوسترول، استیگماسترول)، ایزوفلاوونها و موناکولین‌ها است.

موناکولین‌ها دارای فعالیت مهارکنندگی هیدروکسی متیل گلوتاری 1 کوآنزیم (HMG-COA) A ردوکتاز هستند. مهارکننده HAG-COA ردوکتاز به عنوان استاتین شناخته می‌شود.

اولین استاتینی که در ایالات متحده به عنوان ماده کاهنده کلسترول استفاده شد، لوواستاتین بود.

لوواستاتین از Monascus ruber مشتق شده و در ابتدا موناکولین k نام گرفت. موناکولین k،لاکتونی است که در بدن به فرم فعال استاتین تبدیل می‌شود که ترکیبی مشابه با بتا-هیدروکسی اسید موناکلین k (لوواستاتین، موی‌نولین) است.


ماده اختصاصی برنج تخمیری قرمز که ابتدا در ایالات متحده معرفی شده بود برای تولید 4/0% از مهارکننده‌های HMG-COA ردوکتاز در فرآورده نهایی به کار می‌رود.

علاوه بر موناکولین k یا لوواستاتین که 2/0% این ماده را تشکیل می‌دهد حاوی ترکیبات متناظر بتا- هیدروکسی اسید موناکولین k در غلظت 1/0% و مقدار خیلی کمتری دی هیدروموناکولین، موناکولین I، موناکولین II (به شکل هیدروکسی اسید) موناکولین III، موناکولین IV، موناکولین V و موناکولین VI بوده که در مجموع‌ شامل 9 مهارکننده HMG-COA ردوکتاز می‌باشد.


معرفی برنج تخمیری قرمز به عنوان یک مکمل رژیمی هنوز در حال بحث و بررسی است.
برنج تخمیری قرمز با عناوین مختلفی مانند برنج تخمیری قرمز چینی، برنج تخمیر شده monascus purpureus و اسامی مختلف چینی نامیده می‌شود.

عملکرد مکمل های غذایی برنج تخمیری قرمز
برنج تخمیری قرمز می‌تواند در بعضی افراد عملکردهای هیپوکلسترولمیک و هیپوتری گلیسریدمیک داشته باشد.

مکانیسم اثر مکمل های غذایی برنج تخمیری قرمز
مکانیسم اثر هیپولیپیدمیک برنج تخمیری قرمز به طور کامل مشخص نیست. عمل هیپوکلسترولمیک احتمالی برنج تخمیری قرمز می‌تواند بخشی از طریق حضور مهارکننده‌‌های HMG-COA ردوکتاز، به ویژه موناکولین I (لوواستاتین، موی نولین) و بتاهید روکسی اسید متناظرش، موناکولین II، اعمال شود.

لوواستاتین در بدن به متناظری به نام بتا- هیدروکسی اسید تبدیل می‌شود که می‌تواند HMG-COA ردوکتاز را مهار کند. HMG-COA ردوکتاز تبدیل HMG-COA را به موالونات کاتالیز می‌کند که یک مرحله محدود کننده سرعت در بیوسنتز کلسترول است.

لوواستاتین سبب کاهش کلسترول تام پلاسما، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL-C)، نسبت کلسترول تام به HDL-C و LDL به HDL-C کلسترول و کاهش خفیف VLDL-C و تری گلسیرید می‌شود.


LDL از VLDL تشکیل شده و به طور عمده توسط رسپتور LDL با تمایل بالا کاتابولیزه می‌شود.

مکانیسم لوواستاتین در کاهش LDL به نظر می‌رسد که شامل کاهش سطح VLDL-C و افزایش رسپتور LDL بوده که منجر به کاهش تولید و همچنین افزایش کاتابولیسم LDL-C می‌شود.


اثرات هیپولیپیدمیک برنج تخمیری قرمز بیش از مقداری است که از دوزهای برابر دارویی لوواستاتین به دست می‌آید. به منظور درک بهتر این مطلب، مقدار لوواستاتینی که از طریق برنج تخمیری قرمز منتقل می‌شود به طور معمول 2/7 میلی‌گرم است.

مقدار لوواستاتین در فرم دارویی لوواستاتین از 10 تا 40 میلی‌گرم متغیر است. با این حال هنوز مشخص نیست که چرا دوز 2/7 میلی‌گرمی لوواستاتین در برنج تخمیری قرمز در کاهش لیپید از دوزهای بالاتر دارویی لوواستاتین موثرتر است.

احتمالا وجود ترکیبات دیگری در برنج تخمیری قرمز در کنار مهارکننده‌های HMG-COA ردوکتاز ممکن است اثرات کاهندگی لیپیدها را تقویت کرده و یا ممکن است به طور سینرژیسم با مهارکننده‌های HMG-COA ردوکتاز همکاری کند.

البته ماهیت این ترکیبات و مکانیسم اثر آنها، هنوز به خوبی مشخص نشده است. بتا- سیتوسترولی (بتا- سیتوسترول را ببینید) که در برنج تخمیری قرمز یافت می‌شود عمل هیپوکلسترولمیک دارد با این وجود مقدار این ماده در برنج تخمیری قرمز کمتر از آن است که بتواند فعالیت هیپوکلسترولمیک داشته باشد.

........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر

توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.

پیشنهاد خواندنی

خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد مشاهده
خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد