اطلاعات تکمیلی مکمل شناسی در مورد مکمل های غذایی L-هیستیدین
L- هیستیدین یک آمینواسید پروتئینی است که در پروتئینهای تمام اشکال زنده یافت میشود.
اگر چه قسمت اعظم L-هیستیدین در پروتئینها است ولی مقادیر کمی از L-هیستیدین آزاد در گیاهان و غذاهای تخمیری وجود دارد. دی پپتیدهای طبیعی موجود در عضلات، کارنوزین و آنسرین، هر دو دارای L-هیستیدین و بتا–آلانین میباشد.
L-هیستیدین یکی از 10 آمینواسید ضروری برای نوزادان میباشد. هرگز مشخص نشده است که آیا L-هیستیدین یک آمینواسید ضروری برای بالغین نیز میباشد یا نه. حداقل، این آمینواسید تحت شرایط خاصی برای بالغین ضروری میشود.
اگرچه L-هیستیدین در بافتهای انسان بالغ ساخته میشود، ولی تحت شرایط استرس یا بیماری مقادیر کافی از آن جهت تأمین نیازهای فیزیولوژیکی بدن ساخته نمیشود.
L-هیستیدین یک مادهی جامد محلول در آب است. از لحاظ شیمیایی با نامهای (S)-آلفا– آمینو– 1H-ایمیدازول–4- پروپانوئیک اسید، آلفا-آمینو-4(یا5)–ایمیدازول پروپیونیک اسید، L-2-آمینو-3-(1H-ایمیدازول–4yl) پروپیونیک اسید و گلی اگزالین–5-آلانین نیز نامیده میشود.
مخفف آیوپاک آن His بوده و مخفف تک حرفی آن H است. L-هیستیدین بعنوان یک آمینواسید بازی طبقهبندی میشود.
فارماکوکینتیک مکمل های غذایی L-هیستیدین
L-هیستیدین از رودهی باریک و طی مکانیسم انتقال فعال وابسته به سدیم جذب میشود. سپس، از طریق گردش خون پورت از رودهی باریک به کبد برده میشود و در آنجا قسمتی از آن متابولیزه شده و قسمتی وارد جریان خون سیستمیک میشود و در بافتهای مختلف بدن توزیع میگردد.
L-هیستیدین به چندین روش متابولیزه میشود. این آمینواسید یک سوبسترا برای تولید پروتئین میباشد؛ از دکربوکسیلاسیون این آمینواسید هیستامین تولید میشود؛ در پوست به ترنس–اوروکانات تبدیل میشود؛ در عضلات دی پپتیدهای کارنوزین و آنسرین را تولید میکند؛ پیش ساز آنتی اکسیدان تیول و L-ارگوتیونئین میباشد؛ و آلفا–کتوگلوتارات را میسازد.
اندیکاسیون و کاربرد مکمل های غذایی L-هیستیدین
L-هیستیدین در برخی از بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید استفاده میشود. این ماده در درمان آنمی یا اورمی یا برای کاهش کلسترول سرم کاربرد ندارد.
موارد منع مصرف مکمل های غذایی L-هیستیدین
مکملهای L-هیستیدین در تمام افرادی که به هر یک از اجزای این محصولات حساسیت دارند منع مصرف دارد.
موارد احتیاط مکمل های غذایی L-هیستیدین
نباید از L-هیستیدین در کودکان، زنان باردار و مادران شیرده استفاده شود. بیماران مبتلا به آلرژی یا زخمهای گوارشی باید از L-هیستیدین فقط تحت نظارت شدید پزشکی استفاده کنند.
هر چند در این گروه از بیماران، هیچگونه عارضهی جانبی گزارش نشده است ولی افزایش تولید هیستامین از L-هیستیدین میتواند اثرات منفی روی این بیماران داشته باشد.
عوارض جانبی مکمل های غذایی L-هیستیدین
عوارض جانبی گوارشی خفیفی گزارش شدهاند. L-هیستیدین عموماً به خوبی تحمل میشود.
تداخلات دارویی
مدروکسی پروژسترون استات: دیده شده است که L-هیستیدین (در کشت بافتی) اثر مدروکسی پروژسترون استات را در کاهش تعداد سلولهای سرطانی پستان که در فاز S قرار دارند، افزایش میدهد.
H1 و H2 بلاکرها: اگر چه گزارش نشده است، ولی L-هیستیدین، از طریق متابولیسم آن به هیستامین، میتواند کارآیی و اثربخشی H1 و H2 بلاکرها را کاهش دهد.
هیچگونه تداخل دارویی، مکمل غذایی، غذا و مواد گیاهی شناخته نشده است.
اور دوز مکمل های غذایی L-هیستیدین
گزارشی وجود ندارد.
دوز و نحوه مصرف مکمل های غذایی L-هیستیدین
قرص و کپسولهای 500 میلی گرمی تا 1000 میلی گرمی موجود میباشد. دوز دارو از 500 میلیگرم تا 5/4 گرم در روز متغیر است.
........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.