بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

رژیم غذایی مدیترانه ای ه حفظ سلامت انسان کمک می کند

یک بررسی جدید در آمریکا نشان می‌دهد که افراد سالمندی که از یک رژیم غذایی سبک مدیترانه‌ای پیروی می‌کنند، ممکن است در سنین بالاتر زندگی از سلامت مغزی بهتر برخوردار باشند و کمتر در معرض خطر نقصان شناختی قرار گیرند.

روزباد رابرتز، پژوهشگر ارشد از مرکز پژوهشی بیماری آلزایمر کلینیک مایو در مینه‌سوتا دراین‌باره گفت: «این یافته‌ها بیانگر آن است که الگوی سالم رژیم غذایی و اجزای خاص رژیم غذایی بر شاخص‌های زیستی و آسیب‌شناسی مغز تاثیر دارند.» رژیم غذایی مدیترانه‌ای شامل ماهی، گوشت بی‌چربی، مغزهای خوراکی، غلات کامل، میوه‌ها و سبزی‌ها و چربی‌های سالم است.

رابرتز و همکارانش داده‌های به‌دست‌آمده از ۶۷۲ فرد شرکت‌کننده در بررسی کلینیک مایو درباره پیری را تجزیه‌وتحلیل کردند. در شروع، هیچ‌کدام از شرکت‌کنندگان دمانس یا زوال عقل نداشتند و در آسایشگاه به سر نمی‌بردند یا بیماری لاعلاج نداشتند. ساکنان اولمستد کانتی در مینه‌سوتا در سال ۲۰۰۴ در سنین ۷۰ تا ۷۹ وارد این بررسی شدند. شرکت‌کنندگان در این نظرخواهی رژیم‌های غذایی‌شان را توصیف کردند و آزمایش‌های حافظه، کارکرد اجرایی، زبان، مهارت‌های دیداری- فضایی و نقصان شناختی روی آنان انجام شد. 


 پژوهشگران همچنین از تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) برای اندازه‌گیری ضخامت قشر چندین منطقه مغز استفاده کردند. رابرتز و همکارانش دریافتند که بیماران سالمند با نمره‌های بالاتر از لحاظ مصرف رژیم غذایی مدیترانه‌ای داری ضخامت قشری بیشتری هستند.

این پژوهشگران گزارش کردند که به‌خصوص میزان بالاتر مصرف حبوبات و ماهی با قشر ضخیم‌تر مغز همراهی دارد. ییان گو، اپیدمیولوژیست در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در نیویورک به این موضوع اشاره کرد که این بررسی نمی‌تواند ثابت کند که این رژیم غذایی با تحلیل رفتن کمتر مغز همراه است.

گو در این بررسی شرکت نداشت، اما او و همکارانش نیز در پژوهش‌های خودشان ارتباطاتی میان رژیم غذایی مدیترانه‌ای، حجم و مقدار کلی ماده مغز یافتند. اما گو گفت: «این بررسی‌ها مشاهده‌ای هستند، نه کارآزمایی بالینی، بنابراین نمی‌توان وجود رابطه سببی را ثابت کنند.» به گفته گو، برای مثال ممکن است برعکس، این تغییرات مغزی باعث عادات بدتر غذایی شده باشد.


رابرتز هم اشاره کرد: «به‌طور خاص مصرف مقدار زیادی ماهی، سبزی‌ها و حبوبات سودمند هستند و در مقابل، مصرف زیاد قندها و کربوهیدرات‌های ساده ممکن است اثرات جانبی نابجایی بر مغز ایجاد کنند.»

**************

منبع: سامانه مکمل شناسی به نقل از وبسایت روزنامه سپید 

پیشنهاد خواندنی

اصول استفاده از گیاهان دارویی و مکمل های غذایی برای بیماران دیابتی مشاهده
اصول استفاده از گیاهان دارویی و مکمل های غذایی برای بیماران دیابتی