بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

سیر و دیابت+لیست مکمل های غذایی مرتبط با بیماران دیابتی



امروزه شاهد افزایش روز افزون آمار دیابت در سراسر جهان هستیم. دیابت بیماری مزمنی است که در آن سطح قند خون فرد از حالت طبیعی بالاتر است. علل بروز دیابت هم می تواند ارثی باشد (دیابت نوع 1) و هم به دلیل پیروی از الگوی زندگی ناسالم مانند رعایت نکردن رژیم غذایی سالم و عدم تحرک (دیابت نوع 2). بیماران مبتلا به دیابت در طول زندگی خود با مشکلاتی نظیر قند خون بالا، افت ناگهانی قند خون، مشکلات بینایی، مشکلات عصبی (نوروپاتی)، اختلالات کلیوی (نفروپاتی) ، زخم پای دیابتی و مشکلات قلبی (کاردیومیوپاتی دیابتی) مواجه هستند که می تواند روی کیفیت زندگی آن ها اثر بگذارد. تاثیر برخی از ترکیبات گیاهی در بهبود وضعیت این بیماران نشان داده شده است و مصرف برخی از آن ها قابل رقابت با داروهای شیمیایی است.(1) (2)

 از جمله ترکیبات موثر برای افراد دیابتی، عصاره روغن سیر است. عصاره روغن سیر در بهبود وضعیت دیابت و هم چنین پیشگیری از مشکلات قلبی-عروقی موثر است.(3)


ترکیبات موجود در سیر روی هم اثر هم افزایی (سینرژیستی) دارند. یکی از مفیدترین ترکیبات موجد در سیر، ترکیبات دی سولفیدی Allin است که در تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی، بیماری های کبدی و سرطان ها موثر است. سیر به صورت بالینی در کاهش احتمال کلسترول بالا، بیماری های قلبی، دیابت، التهاب، پرفشاری خون، آرتریت روماتوئید، سرماخوردگی، آترواسکلروز و سرطان موثر است.(4)


از مدت ها پیش، سیر برای اهداف درمانی گوناگونی مصرف شده است. ترکیبات آلی گوگرددار سیر (Alliin) خاصیت ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی، ضد دیابتی و ضدسرطانی دارد.(5)
التهاب در بروز بسیاری از بیماری های مزمن نقش مهمی دارد. ترکیبات آنتی اکسیدانی با عملکرد خود باعث جلوگیری از روند التهاب می شوند. امروزه توجه زیادی به ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در گیاهان می شود. از جمله ترکیبات گیاهی گه خاصت آنتی اکسیدانی دارند می توان به سیر، پیاز، فلفل سیاه و زردچوبه اشاره کرد.(6)
اغلب تحقیقات انجام شده روی سیر نشان داده اند که در سیر ترکیباتی وجود دارد که خطر بیماری های قلبی را از طریق کاهش لیپیدهای سرم (چربی های موجود در خون)، کاهش اکسید شدن لیپیدهای خون، کاهش تجمع پلاکت ها، کاهش فشار خون و صدمات قلبی، کاهش می دهد.(7)


سیر حاوی ترکیباتی از جمله ترکیبات گوگردی است که یه طور سنتی برای درمان عفونت ها، دیابت، اسهال، زخم، رماتیسم و بیماری های قلبی استفاده می شد. به صورت تجربی نشان داده شده است که عصاره روغن سیر  اثرات ضد چربی، ضد فشارخون و ضد باکتری دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی و کاهش قند خون نیز می شود.(8)


اگر دیابت کنترل نشود بسیاری از مشکلات از قبیل بیماری های قلبی-عروقی، مشکلات عصبی و کلیوی در فرد ظاهر می شود که می تواند باعث افزایش احتمال مرگ و میر می شود. مصرف داروهای گیاهی می تواند در افراد دیابتی موثر باشد.(1)


یکی از مشکلاتی که در افراد دیابتی وجود دارد، گلیکوزیله شدن پروتئین ها است. یا با اکسید شدن خودیخودی گلوکز و  گلیکوزیله شدن پروتئین ها، رادیکال های آزاد تولید می شود. بنابراین مصرف ترکیبات با خاصیت ضد گلیکوزیله شدن برای اهداف درمانی در تاخیر و پیشگیری از دیابت اهمیت دارد.(9)

نتیجه گیری:

با توجه به اینکه امروزه شیوع بیماری دیابت در سراسر جهان رو به افزایش است، توجه بسیاری از محققان معطوف این بیماری شده است. راهکارهای درمانی زیادی از جمله تغییر الگوی زندگی، اصلاح رژیم غذایی، دریافت داروهای شیمیایی و گیاهی برای دیابت وجود دارد. با توجه به علاقه ای که از دیرباز به مصرف گیاهان دارویی وجود داشته است، تحقیقات بسیاری پیرامون گیاهان دارویی موثر بر پیشگیری و جلوگیری از پیشرفت دیابت انجام شده است و از جمله ترکیبات دارویی موثر بر آن، عصاره روغن سیر است که به دلیل دارا بودن ترکیبات گوگردی، خاصیت ضدالتهابی دارند و باعث بهبود وضعیت بیماران دیابتی می شود.

 پیشنهاد

برای مشاهده سایر اخبار در حوزه مکمل های غذایی و دیابت اینجا کلیک کنید


1.    Haque N, Salma U, Nurunnabi T, Uddin M, Jahangir M, Islam S, et al. Management of type 2 diabetes mellitus by lifestyle, diet and medicinal plants. Pakistan journal of biological sciences: PJBS. 2011;14(1):13-24.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22268395

2.    Tulunay M, Aypak C, Yikilkan H, Gorpelioglu S. Herbal medicine use among patients with chronic diseases. Journal of Intercultural Ethnopharmacology. 2015;4(3):217.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26401410

3.    Hosseini A, Hosseinzadeh H. A review on the effects of Allium sativum (Garlic) in metabolic syndrome. Journal of endocrinological investigation. 2015;38(11):1147-57.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26036599

4.    Majewski M. Allium sativum: facts and myths regarding human health. Roczniki Państwowego Zakładu Higieny. 2014;65(1).
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24964572

5.    Trio PZ, You S, He X, He J, Sakao K, Hou D-X. Chemopreventive functions and molecular mechanisms of garlic organosulfur compounds. Food & function. 2014;5(5):833-44.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24664286

6.    Srinivasan K. Antioxidant potential of spices and their active constituents. Critical reviews in food science and nutrition. 2014;54(3):352-72.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24188307

7.    Khatua TN, Adela R, Banerjee SK. Garlic and cardioprotection: insights into the molecular mechanisms 1. Canadian journal of physiology and pharmacology. 2013;91(6):448-58.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23746107

8.    Aviello G, Abenavoli L, Borrelli F, Capasso R, Izzo AA, Lembo F, et al. Garlic: empiricism or science? Natural product communications. 2009;4(12):1785-96.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20120123

9.    Elosta A, Ghous T, Ahmed N. Natural products as anti-glycation agents: possible therapeutic potential for diabetic complications. Current diabetes reviews. 2012;8(2):92-108.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21913493


پیشنهاد خواندنی

خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد مشاهده
خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد