اطلاعات خود در مورد مکمل های غذایی هیدروکسی اتیل روتوزیدها را بازنگری کنید
هیدروکسی اتیل روتوزیدها HR مخلوطی از مشتقات نیمه سنتتیک فلاوونوئید روتین میباشد.
روتین (Rutin) یک گلیکوزید فلاونول طبیعی متشکل از فلاونول کرستین و دی ساکارید روتینوز میباشد (روتین را ببینید) هیدروکسی اتیل روتوزیدها مشتقات مونو، دی، تری و تترا هیدروکسی اتیل روتین هستند که توسط هیدروکسیلاسیون گروههای فنولی روتین فراهم میشوند.
فرمولاسیونها، اصولاً متشکل از مشتق تری هیدروکسی اتیل روتین میباشد که در اروپا، مکزیک و سایر کشورهای آمریکای لاتین برای درمان اختلات وریدی مانند وریدهای واریسی و هموروئید استفاده میشنود.
اسم ژنریک این فرمولاسیون تروکسی روتین (Troxerutin) میباشد.
تری هیدروکسی اتیل روتوزید، فلاوونوئید اصلی در تروکسی روتین، به عنوان 7، 3’، 4’ – تریس [O-(2-هیدروکسی اتیل)] روتین تری اکسی اتیل روتین و 2-[3و 4- بیس (2-هیدروکسی اتوکسی) فنیل] – 3[[6-O-(6-داکسی – آلفا - L-مانوپیرانوزیل) بتا – D – گلوکوپیرانوزیل] اکسی]- 5- هیدروکسی – 7-(2-هیدروکسی اتوکسی) – H4 -1- بنزوپیران -4- اون نیز شناخته میشود که ماده جامد زرد رنگ محلو ل در آب میباشد.
فرمول مولکولی آن C33H42O19 و وزن مولکولی آن 69/742 است.
عملکرد مورد مکمل های غذایی هیدروکسی اتیل روتوزیدها
هیدروکسی اتیل روتوزیدها ممکن است فعالیتهای محافظ وریدی، محافظ عروق وآنتی اکسیدانی داشته باشند.
مکانیسم عمل مورد مکمل های غذایی هیدروکسی اتیل روتوزیدها
مکانیسم احتمالی اعمال محافظ عروقی و وریدی HR واضح نیست. شرایط هیپوکسیک ناشی از اختلال گردش خون مانند آنچه که طی عدم کفایت وریدی رخ میدهد، میتواند سلولهای اندوتلیوم را فعال کند.
فعال شدن سلولهای اندوتلیوم ممکن است منجر به فعال شدن فسفولیپاز A2 و آزاد سازی واسطههای التهابی، چسبندگی نوتروفیل به اندوتلیوم و در نتیجه رها شدن آنیونهای سوپر اکسید و لکوترین B4 و تخلیه ATP شود.
مطالعات در محیط آزمایشگاه نشان میدهد که HR برخی از این روندها مانند فعال شدن فسفولیپاز A2 و فعال شدن نوتروفیلها را مهار میکند. فعالیت این ماده در مقابله با گونههای فعال نیتروژن و اکسیژن میتواند توجیهی برای اثرات احتمالی محافظتی آن باشد.
فارماکوکینتیک مورد مکمل های غذایی هیدروکسی اتیل روتوزیدها
فارماکوکینتیک HR در انسانها کمی شناخته شده است. مطالعات رادیواکتیو نشان دادند که HR از روده جذب میشود و راه اصلی دفع آن مسیر صفراوی – رودهای میباشد.
اینکه چه میزانی از HR به طور دست نخورده و چه میزانی به صورت گلیکوزید جذب میشود، هنوز مشخص نیست. سرنوشت متابولیک HR پس از جذب نیز، نامعلوم است.
اندیکاسیون وکاربرد مورد مکمل های غذایی هیدروکسی اتیل روتوزیدها
هیدروکسی سیتریک اسید اثر بخشی قابل توجهی در درمان عدم کفایت وریدی و اختلالات مربوطه دارد. شواهد ابتدایی مبنی بر اینکه HR ممکن است در برخی افراد مبتلا به بیماری منییر (Menieyre’s) مفید باشد وجود دارد.
موارد منع مصرف مورد مکمل های غذایی هیدروکسی اتیل روتوزیدها
هیدروکسی سیتریک اسید در افرادی که به هر جز محصولات حاوی HR حساسیت دارند، منع مصرف دارد.
موارد احتیاط مورد مکمل های غذایی هیدروکسی اتیل روتوزیدها
مصرف HR برای زنان باردار و مادران شیرده مگر در صورت تجویز پزشک، غیر مجاز است.
عوارض جانبی مورد مکمل های غذایی هیدروکسی اتیل روتوزیدها
HR عموماً خوب تحمل میشود. در برخی موارد اثرات جانبی گوارشی مانند تهوع گزارش شده است.
دوز و نحوه مصرف مورد مکمل های غذایی هیدروکسی اتیل روتوزیدها
مکملهای تروکسی روتین (تری هیدروکسی اتیل روتوزید) موجود، محصولات ترکیبی هستند که در اروپا و کشورهای آمریکای لاتین برای کنترل وریدهای واریسی و هموروئید استفاده میشود. دوز مورد استفاده برای این شرایط از 500 میلیگرم تا 2 گرم روزانه متغیر است.
........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.