بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

مصرف منطقی مکمل های غذایی گلیستئین چگونه است

گلیستئین به دسته ایزوفلاون فلاوونوئیدها تعلق دارد. همچنین از آنجایی که یک ترکیب غیر استروئیدی مشتق از گیاه می‌باشد که فعالیت بیولوژیکی شبه استروژنی دارد، به صورت فیتواستروژن نیز طبقه‌بندی می‌شود.
از یافته‌ها اینگونه برمی‏آید که گلیستئین فعالیت استروژنی ضعیفی دارد.


گلیستئین یک آگلیکون گلیستین می‌باشد. ایزوفلاوون به طور طبیعی به صورت گلیکوزید (گلوکوزید) گلیستین و به صورت گلیکوزید‌های 6''- O – مالونیل گلیستین و 6''- -O استیل گلیستین یافت می‌شود.

گلیستین و گلیکوزیدهایش اصولاً در حبوبات مانند لوبیای سویا و نخود یافت می‌شود. لوبیای سویا و فراورده‌های تهیه شده از سویا، منابع اصلی تامین این مواد می‌باشد.

گلیکوزیدهای گلیستئین حداقل فراوانی ایزوفلاوون را در لوبیای سویا و فراورده‌های سویا دارند و حدود 5 تا 10% ایزوفلاوون‌های آن را تشکیل می‌دهند. با این حال در جوانه سویا، گلیکوزیدهای گلیستئین حدود 40% ایزوفلاوون‌ها را تشکیل می‏دهد.


گلیستئین یک ماده جامد و نامحلول در آب می‌باشد. گلیستئین به عنوان 7-هیدروکسی -6- متوکسی-3- (4- هیدروکسی فنیل)-4H-1- بنزوپیران-4-اون و 4، 7 – دی هیدروکسی – 6 – متوکسی ایزوفلاوون نیز شناخته می‌شود.


گلیستئین وقتی به صورت مکمل تغذیه‌ای فروخته می‌شود، اصولاً به شکل بتا گلوکوزید گلیستین وجود دارد. ایزوفلاوون‌های سویا را نیز ببینید.


فارماکوکینتیک مکمل های غذایی گلیستئین
اطلاعات کمی در مورد فارماکوکینتیک گلیستئین در انسانها در دست است. مطالعات نشان می‌دهد که پس از خوردن ایزوفلاوون‌های سویا، گلیستئین در پلاسما یافت می‌شود که نشاندهنده جذب وسیع آن می‌باشد.

متابولیسم فاز اول گلیستئین در محیط آزمایشگاه با استفاده از میکروزوم‌های کبد رت، کبد انسان و فلور مدفوع انسان نشان داد که گلیستئین به شش متابولیتی که 8- هیدروکسی گلیستئین و 6- هیدروکسی – دیادزئین مهم‌ترین آنها هستند، تبدیل می‌شود.


متابولیسم روده‌ای نیز به چهار متابولیت که 6- هیدروکسی – دیادزئین محصول اصلی آن می‌باشد، منجر می‌شود. متابولیسم گلیستئین درموجود زنده، به تشکیل سه متابولیت اکسیداتیو و دو متابولیت باکتریایی منجر می‌شود.

این مطالعه نشان داد که گلیستئین سوبسترایی برای آنزیم‌های سیتوکرم P450 و همچنین فلورمیکروبی روده انسان در محیط آزمایشگاه و درموجود زنده می‌باشد.

به طور قابل توجهی، فقط مقادیر کمی از متابولیت‌های اکسیداتیو و باکتریایی گلیستئین در ادرار و مدفوع رت یافت می‌شود، که شواهدی از اینکه گلیستئین ممکن است یک مولکول پایدار باشد را فراهم می‏آورد. تحقیق بیشتر روی فارماکینتیک و فارماکودینامیک گلیستئین لازم است. (جنیستئین و دیادزئین را ببینید)

اندیکاسیون و کاربرد مکمل های غذایی گلیستئین

اگرچه به اندازه جنیستئین و دیادزئین، دو ایزوفلاوون سویا، در مورد گلیستئین بررسی انجام نشده است؛ اما برای گلیستئین برخی از همان اثرات ضد سرطان مفروض می‌باشد.

این ترکیب هم در تسکین علائم یائسگی مانند گرگرفتگی موثر بوده وهمچنین به نظر می‌ آید که دارای فعالیت محافظت عصبی و همچنین نقش در اختلالات نورو دژنراتیو می‌باشد.

موارد منع مصرف مکمل های غذایی گلیستئین
گلیستئین در افرادی که به هر جز محصولات حاوی گلیستئین یا گلیستین حساسیت دارند منع مصرف دارد.

موارد احتیاط مکمل های غذایی گلیستئین
زنان باردار و مادران شیرده باید از دریافت مکمل‌های حاوی گلیستئین/ گلیستین تا انجام مطالعات بلند مدت در مورد ایمنی آن، اجتناب کنند.
مردان مبتلا به سرطان پروستات باید در مصرف مکمل‌های حاوی جنیستئین / جنیستین احتیاط کرده و فقط آن در صورت توصیه و پایش توسط پزشک استفاده کنند.


زنان دارای سابقه تومورهای پاسخ مثبت به استروژن باید در مصرف مکمل‌های حاوی جنیستئین / جنیستین احتیاط کرده و فقط آن در صورت توصیه و پایش توسط پزشک استفاده کنند.

دوز و نحوه مصرف مکمل های غذایی گلیستئین
گلیستئین در فورمولاسیون‌های محدودی در دسترس می‌باشد. یک فرمول استاندارد ایزوفلاوون سویا حاوی گلیستئین به ویژه به شکل گلیستین و همچنین جنیستین و دیادزین با مقادیر کمتر آگلیکون‌های گلیستئین، جنیستئین و دیادزئین می‌باشد.

درصد ایزوفلاوون‌های سویای موجود در این مکملی برگرفته از درصد این مواد در سویا می‌باشد. که شامل گلیستین حدود 12%، جنیستین حدود 50% و دیازدین، حدود 38% می‌باشد. یک دوز 50 گرمی از مکمل ایزوفلاوون سویا – دوز معمول روزانه – حدود 6 میلی‌گرم گلیستین، 25 میلی‌گرم جنیستین و 19 میلی‌گرم دیادزین را تامین می‌کند.

به طور معمول 40% مکمل‌ها از ایزوفلاوون‌های سویا تشکیل شده، بنابراین برای دریافت 50 میلی‌گرم ایزوفلاوون سویا، که شامل 6 میلی‌گرم گلیستین باشد، یک مکمل 125 میلی‌گرم سویا لازم است.


مکمل‌های ایزوفلاوون سویا مشتق از جوانه سویا دارای مقادیر بیشتری گلیستین است. عموماً، حدود 40% مکمل ایزوفلاوون جوانه سویا از گلیستین، حدود 50% دیادزین و حدود 10% ازجنیستین تشکیل شده است.


........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر


توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.

پیشنهاد خواندنی

مروری بر تاثیرات مثبت ویتامین E بر انواع بیماری ها مشاهده
مروری بر تاثیرات مثبت ویتامین E بر انواع بیماری ها