بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

نحوه استفاده از مکمل های غذایی گاما –لینوئیک اسید

گاما –لینوئیک اسیدیاGLA یک اسید چرب چند غیر اشباع (امگا-6)n-6 تمام سیس می‌باشد، که از 18 اتم کربن و سه باند دوگانه تشکیل شده است.

این ماده به عنوان GLA، 18:3n-6 ; 6، 9، 12-اکتادکاتری انوئیک اسید؛ (z,z,z)-6، 9، 12- اکتادکاتری انوئیک اسید؛ سیس -6، سیس-9، سیس-12- اکتا دکا تری انوئیک اسید و گامالینولنیک اسید نیز شناخته می‌شود.


این ماده به طور طبیعی در مقادیر گوناگون در جز اسید چرب برخی از روغن‌های دانه گیاهان یافته می‌شود.

در روغن دانه گل مغربیEvening primrose seed، با غلظت 7 تا 14% اسید‌های چرب تام، در روغن دانه گل گاوزبان Borage seed، 20 تا 27%، و در روغن دانه مویز سیاه Blackcurrant seed، 15 تا 20% وجود دارد GLA همچنین در برخی قارچها یافت می‌شود.

GLA به طور طبیعی در بدن به صورت متابولیت غیر اشباع اسید چرب ضروری لینولئیک اسید delta-6 desaturase تولید می‌شود.

تحت شرایط خاص، مانند کاهش فعالیت آنزیم delta-6 desaturase، GLAممکن است به طور مشروط اسید چرب ضروری محسوب شود. GLA به طور طبیعی در تشکیل تری اسیل گلیسیرول‌ها (TAGS) نقش دارد.


ویژگی‌های فضایی GLA در منابع مختلف روغن متفاوت است.

این اسید چرب در موقیت sn-3 روغن دانه گل مغربی و دانه مویز سیاه و sn-2 روغن دانه گل گاو زبان قرار گرفته است. در قارچها GLA در هر دو موقعیت sn-2 و sn-3 تمرکز یافته است.


اندیکاسیون و کاربرد مکمل های غذایی گاما –لینوئیک اسید

به نظر می‏رسدGLA برای آرتریت روماتوتید و برخی اختلالات التهابی دیگر مانند سندرم Sjogren و کولیت زخمی موثر باشد. سایر اندیکاسیون‌های احتمالی شامل نوروپاتی دیابتی، سندرم زجر تنفسی حاد، هیپرتانسیون و هیپرلیپیدمی می‌باشد.


استفاده از GLA در برخی مطالعات سرطانی، به ویژه گلیومای مغزی با موفقیت همراه بوده است. شواهدی جهت اثبات تاثیر این ماده برای دیس کینزی تأخیری، سندرم پیش از قاعدگی یا گرگرفتگی یائسگی وجود ندارد.


GLA ممکن است در برخی موارد برای اگزما و درماتیت آتوپیک به ویژه برای تسکین خارش و همچنین برای وضعیت پوستی اورمیک بیماران همو دیالیزی اندیکاسیون داشته باشد. این ترکیب نباید برای ارتقا ایمنی استفاده شود زیرا ممکن است سرکوب کننده سیستم ایمنی باشد.

موارد منع مصرف مکمل های غذایی گاما –لینوئیک اسید
هرگونه حساسیت شناخته شده به محصولات حاوی GLA

موارد احتیاط مکمل های غذایی گاما –لینوئیک اسید
GLA نباید توسط زنان باردار و مادران شیرده مگر در صورت توصیه پزشک مصرف شود. به خاطر فعالیت احتمالی آنتی ترومبیک، افرادی که وارفارین دریافت می‏کنند و هموفیلی‌ها باید در مصرف آن احتیاط کنند. GLA نباید قبل از عمل جراحی مصرف شود.

عوارض جانبی مکمل های غذایی گاما –لینوئیک اسید
هیچ گزارشی از عوارض جانبی در افرادی که مکمل‌های GLA دریافت کرده اند، وجود ندارد. GLA اکثراً بسیار خوب و بدون اثرات نامطلوب قابل توجه تحمل می‌شود.

تداخلات مکمل های غذایی گاما –لینوئیک اسید
تا کنون هیچگونه تداخلی بین GLA و آسپرین، سایر NSAIDها و یا گیاهان دارویی، مانند سیر Allium sativum یا جینکوبیلوبا (Ginkgo bilobu) گزارش نشده است.

این چنین تداخلاتی در صورت وقوع، ممکن است به صورت خونریزی بینی و یا افزایش استعداد به کبود شدن تظاهر یابند. در صورت بروز هر کدام از علائم مذکور، دریافت GLA باید کاهش یافته یا متوقف شود.

اوردوز مکمل های غذایی گاما –لینوئیک اسید
تاکنون هیچ موردی گزارش نشده است.

دوز و نحوه مصرف مکمل های غذایی گاما –لینوئیک اسید
چندین شکل از مکمل‌های GLA وجود دارد. فرم کنسانتره آن در دسترس می‌باشد. GLA همچنین به صورت روغن دانه گل مغربی،روغن دانه گل گاوزبان وروغن مویزسیاه موجود است.

دوزهای آزموده برای آرتریت روماتوئید و سایر شرایط از حدود 360 میلی‌گرم تا 6/2 گرم روزانه در دوزهای منقسم واغلب همراه وعده غذایی متغیر است.

دوزهای بیشتر از 2 گرم در روز، ممکن است در موارد هیپر تری گلیسریدمی موثر باشد. غلظتGLA در فرآورده‌های روغنی گوناگون متنوع بوده و بسته به غلظت، تعداد کپسول‌هایی که روزانه جهت رسیدن به دوز مطلوب نیاز است، ممکن است کمتر یا بیشتر باشد.


........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر


توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.

پیشنهاد خواندنی

خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد مشاهده
خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد