اطلاعات خود در مورد مکمل های غذایی فلوراید را بازنگری کنید
در دهه 1930، کشف شد که دریافت بالای فلوراید موجب ایجاد نوعی اختلال دندانی میشود که با لکه دار شدن مینای دندان مشخص میگردد و به عنوان فلوروز دندانی شناخته میشود.
مطالعات مشاهدهای در آن زمان منجر به این نتیجه شد که افرادی که در مناطق با شیوع بالای فلوروز دندانی زندگی میکنند، احتمال پایین تری از پوسیدگی را نسبت به افرادی که در نواحی که دریافت فلوراید کم است، دارند.
در سال 1945، فلوریداسیون آب به عنوان یک طرح بهداشت عمومی و به منظور کاهش شیوع پوسیدگی دندان در شهرهای گرند راپید، میشیگان آغاز شد. در حال حاضر، تقریباً 60% از ذخایرآب در ایالات متحده حاوی فلورید از 7/0 تا 2/1 قسمت در میلیون یا 7/0 تا 2/1 میلیگرم در لیتر میباشد.
فلوراید شکل آنیونی فلورین میباشد. فلورین یک گاز هالوژن با شماره اتمی 9 و وزن اتمی 19 دالتون است. سمبل آن F میباشد. فلورین الکترونگاتیوترین عنصر در جدول تناوبی است و از نظر اندازه، بسیار مشابه عنصر اول، هیدروژن میباشد.
با وجود اینکه فلوراید نقش مفیدی در محافظت علیه پوسیدگی دندان دارد، هیچ مدرکی از اینکه فلوراید یک عنصر ضروری برای انسانها میباشد، وجود ندارد.
تنها مدرک که ممکن است برای حیوانات عالی تر ضروری باشد، گزارش اخیری است که کمبود فلوراید در بزها احتمال زندگی را کاهش میدهد و منجر به یافتههای پاتولوژیک در کلیهها و ارگانهای درون ریز میشود.
فلوراید علاوه بر اینکه در آب آشامیدنی شهری یافت میشود، در بسیاری از غذاها نیز وجود دارد. به ویژه منابع غنی فلوراید چای و ماهیهای دریایی میباشد.
عملکرد مکمل های غذایی فلوراید
فلوراید ممکن است فعالیتهای متوقف کنندهی پوسیدگی دندان و ضد پوکی استخوان داشته باشد.
مکانیسم عمل مکمل های غذایی فلوراید
مکانیسم اثر فلوراید در توقف پوسیدگی دندان به طور کامل شناخته نشده است. به نظر میرسد که فلوراید با هیدروکسی آپاتیت واکنش میدهد تا اسید محلول فلورهیدروکسی آپاتیت کمتری تشکیل دهد.
به نظر میرسد که فلورهیدروکسی آپاتیت به حل شدن توسط اسیدهای تولید شده توسط باکتریهای موجود در پلاک مقاوم تر است. فلوراید ممکن است همچنین معدنی شدن مجدد مینا را در پوسیدگیهای اولیه موجب شود.
در نهایت، فلوراید ممکن است غلظت باکتری ایجاد کنندهی پوسیدگی را در دهان یا متابولیسم باکتری در پلاک را کاهش دهد.
مکانیسم اثر ضد استئوپورزی فلوراید نیز به طور کامل شناخته نشده است.
این تفکر وجود دارد که فلوراید فعالیت استئوبلاستیک دارد و با مشارکت کلسیم، تولید استخوان جدید را تحریک میکند. دریافت ناکافی کلسیم در زمانی که فلوراید تجویز میشود ممکن است منجر به تشکیل استئوئید و بروز استئومالاسی گردد.
فلوراید در ساختار کریستالی استخوانها به صورت فلوروآپاتیت شرکت میکند. فلوراید ممکن است فاز باز جذبی فرآیند باز گردش را نیز کند نموده و کلسیفیکاسیون را تحریک نماید.
فارماکوکینتیک مکمل های غذایی فلوراید
تقریباً 75% تا 90% فلوراید دریافت شده از مجرای گوارشی جذب میشود. در حدود 50% از فلوراید دریافت شده، بعد از 30 دقیقه جذب میشود. به نظر میرسد جذب توسط انتشار غیر فعال رخ میدهد.
بخش بزرگی از فلوراید دریافت شده از معده جذب میشود. فلوراید جذب شده از معده به صورت هیدروفلوریک اسید جذب میشود. فلوراید جذب از روده کوچک به صورت فلوراید جذب میشود.
فرآوردههای آهسته رهش سدیم فلوراید به طور عمده از روده کوچک و به صورت فلوراید جذب میشوند. دریافت هم زمان فلوراید با آنتی اسیدهای نوع آلومینیوم هیدروکسید یا دوزهای بالای کلسیم میتواند منجر به کاهش جذب فلوراید شود.
فلوراید ممکن است اجزای غیر قابل حل با هیدروکسید آلومینیوم و کلسیم تشکیل دهد.
برای بزرگسالان سالم، جوان یا میانسال، تقریباً 50% فلوراید جذب شده در بافتهای کلیسیفیه شده رسوب میکند و 50% در ادرار ترشح میشود. برای کودکان کم سن، تا 80% در استخوان و دندانهای در حال رشد رسوب میکند. از 5% تا 10% فلوراید دریافت شده در مدفوع ترشح میشود.
........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.