فرار از سوء تغذیه با مکمل های غذایی فیستین
فیستین عنصری از زیر شاخه فلاونول از فلاونوئیدها میباشد. سایر اعضا این زیر شاخه کائمپفرل، میرستین و کورستین میباشد.
فیستین در میوههایی مانند توت فرنگی، خرمالو، کیوی، هلو، انگور، سیب و گوجه فرنگی و سبزیجات شامل پیاز و خیار یافت میشود. فیستین تا زمانی که در اکتبر 2006، توسط دانشمندان موسسه سالک به عنوان یک عامل تقویت حافظه معرفی شد، فلاونوئید ناشناختهای بود.
فیستین حافظه بلند مدت را در موشها توسط تحریک مسیرهای پیام دهی تقویت میکند. از آنجایی که این ماده نقش مهمی در تشکیل حافظه ایفا میکند و نقایص شناختی در افراد 60 ساله و مسن تر بسیار شایع است، یافته قابل توجهی میباشد.
در یک مطالعه، رتهای مسن تغذیه شده با رژیم غنی از توت فرنگی برای دو ماه، عملکرد اجرایی شناختی بهتری را در مقایسه با رتهای گروه شاهد نشان دادند.
تغذیه میکردند، بهتر بودند. به نظر میرسد توت فرنگی، غنیترین منبع طبیعی فیستین است. تحقیقاتی بر روی فعالیت محافظت کننده عصبی و افزایش دهنده شناختی فیستین در حال انجام میباشد.
بهعلاوه، از یافتهها اینگونه برمیآید که فیستین فعالیت احتمالی ضد سرطان بویژه سرطان پروستات نیز داشته باشد.
فارماکوکینتیک مکمل های غذایی فیستین
اطلاعات کمی در مورد فارماکوکینتیک فیستین وجود دارد. شکل غذایی اصلی فیستین به نظر میرسد گلیکان، فیستین -8- گلوکوزید باشد.
بعد از دریافت ازراه دهان، احتمالاً بخشی از فیستین -8- گلوکوزید، در روده کوچک جذب شده و باقی مانده آن ممکن است در روده بزرگ توسط آنزیمهای باکتریایی تحت متابولیسم قرار گرفته و سپس جذب شوند.
فیستین از متابولیسم فیستین -8- گلوکون تولید میشود. فیستین -8- گلوکوزید جذب شده از روده کوچک به سرعت به گلوکورونیدها و سولفاتها متابولیزه میشود.
متابولیتهای گوناگون تشکیا شده احتمالا در بافتهای مختلف بدن توزیع میشوند. طبق مطالعات مورین روی اثر بهبود فعالیتهای شناختی فیستین، بسیار محتمل است که فیستین از سد خونی مغزی رد شده و به درون سلولهای عصبی منتقل شود. مطالعات بیشتری روی فارماکوکینتیک فیستین لازم میباشد.
اندیکاسیون و کاربرد مکمل های غذایی فیستین
شواهد اولیه نشان میدهد که فلاونوئید فیستین ممکن است اثرات محافظت کننده عصبی، ضد التهابی و ضد سرطانی داشته باشد.
موارد منع مصرف مکمل های غذایی فیستین
فیستین در افرادی که نسبت به هر جز محصولات حاوی فیسین حساسیت دارند، منع مصرف دارد.
موارد احتیاط مکمل های غذایی فیستین
افرادی که به استفاده از مکملهای فیستین برای ارتقا سلامتی خود دارند، حتما قبل از مصرف باید با پزشک خود مشورت کنند.
مصرف مکملهای حاوی فیستین توسط زنان باردار و مادران شیرده غیر مجاز است.
عوارض جانبی مکمل های غذایی فیستین
ناشناخته میباشد.
تداخلات مکمل های غذایی فیستین
داروها
تداخل شناخته شدهای وجود ندارد.
مکملهای غذایی
تداخل شناخته شدهای وجود ندارد.
اور دوز مکمل های غذایی فیستین
هیچ گزارشی از مسمویت با دوز بیش از حد وجود ندارد.
دوز و نحوه مصرف مکمل های غذایی فیستین
دوز مناسب فیستین برای حفظ و ارتقا سلامتی ناشناخته میباشد.
چندین مکمل تغذیهای حاوی مقادیر کم و احتمالاً غیر قابل توجه فیستین، به عنوان بخشی از ترکیبات متشکله وجود دارد.
توت فرنگی احتمالاً غنیترین منبع طبیعی فیستین است. با این حال احتمالاً مصرف مقادیر زیاد آن برای دستیابی به مقادیر قابل توجه فیستین، جهت ایجاد فواید سلامتی گوناگون مورد انتظار لازم میباشد که مشخصا این کار توصیه نمیشود.
........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.