ضرورت مصرف ویتامین C
وبرای همین به آنان ملوان لیمویی میگفتند .اسکروی بیماری مهلکی بود که کاشفان سرزمین های دور پس از مسافرت های طولانی بر روی آب به آن دچار میشدند ومیمردند. اسکروی کمبود دراز مدت ویتامین ث است. این مطلب انگیزه ای شد برای جستجوی درمان این بیماری در پرتقال ومنجر به کشف ویتامین ث در سال ۱۹۲۸ گردیدو واسید اسکوربیک نام گرفت.
همانطور که گفته شد کاهش این ویتامین به ایجاد بیماری اسکروی منجر میشود. که با علائمی همچون تورم -خونریزی لثه ها لق شدن دندان ها وپارگی مویرگهای داخل مفاصل ودرد شدید آنها میشود.همچنین باعث کاهس التیام زخمها ضعف و خستگی واختلالات روانی همراه است.از ویتامین ث برای التیام زخمها -کاهش فشار خون- تخفیف سرماخوردگی وعملکرد بهتر سیستم ایمنی استفاده میشود.
بدن انسان فاقد آنزیم لازم برای تولید ویتامیین ث در بدن میباشد و باید آن را از غذاها دریافت کند.بهترین منابع غذایی حاوی ویتامین ث مرکبات (لیمو -پرتقال -کیوی) هندوانه-خربزه-گوجه فرنگی سیب زمینی فلفل سبز و سبزیجات سبزبرگ است. این ویتامین به هوا حرارت وآب حساس است بنابر این طی انبارداری طولانی یا هنگام فرآوری غذاهایا پخت بیش از حد تخریب میشود.
حداقل مقدارپیشنهادی ویتامین ث ۷۵میلی گرم در روز برای خانمها و۹۰ میلی گرم برای آقایان است.البته این پیشنهاد برای افراد عادی است که باز هم مقدار کمی است .برای اینکه از بیماری ناشی از کمبود ویتامین ث در امان بمانید دوز پیشنهادی روزانه برای یک بدنساز سالم (وحتی افراد عادی)۱۰۰۰تا۱۵۰۰ میلی گرم در روز در دوزهای تقسیم شده بین سه وعده اصلی غذاییست .
برای کسانی که تحت تمرینات بسیار سختی قرار دارند ونیاز به ریکاوری بیشتری دارند دوز تقریبی روزانه ۱۷۰۰تا۲۲۰۰میلی گرم میباشد ووقتی احساس میکنید در حال دچار شدن به سرما خوردگی هستید یا اینکه به آن دچار شده اید وقصد دارید تا حد ممکن عوارض آنرا کاهش دهید وسریعتر بهبود یافته به دوز بالاتری از این ویتامین نیاز دارید دوز پیشنهادی برای این افراد ۳۸۰۰تا۴۵۵۰ میلی گرم در روز میباشد
برای شناخت میزان ویتامین ث موجود در غذاهای مختلف به مطالب زیر توجه فرمایید
یک چهارم فنجان کشمش ۵۱میلی گرم
و اگر بجای غذاها از مکمل های ویتامین ث وانواع قرص های جوشان وغیره استفاده میکنید مقدار ویتامین ث موجود در هر قرص به میلی گرم در پشت جعبه آن نوشته شده است.
************
منبع: سامانه مکمل شناسی