آیا شما نیاز به مکمل های غذایی لیکوریس دگلیسریزینه دارید؟
لیکوریس دگلیسریزینه که معمولاً بهصورت DGL مخفف میگردد، عصارهای از ریشة لیکوریس حقیقی، Glycyrrhiza glabra میباشد که بهطور بارز فعالیت مینرالوکورتیکوییدی را کاهش میدهد.
لیکوریس دارای شماری از فعالیتهای طبی شامل بهبود زخمهای پپتیک، اثرات ضد التهابی، ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی میباشد. گلیسریزینیک اسید و متابولیتآن، اسیدگلیسرتینیک، اثرات شبه مینرالوکورتیکوئیدی و همچنین کاهنده تستسترون دارند.
استفاده از لیکوریس جهت درمان زخم پپتیک در ارتباط باهایپرتاسیون، احتباس آب و هایپوکالمی بوده است. حذف بخش عمده اسیدهای گلیسریزینیک و گلیسرتینیک محصولی بدون اثرات نامطلوب ایجاد میکند.
عملکرد مکمل های غذایی لیکوریس دگلیسریزینه
DGL ممکن است در بهبود زخم پپتیک موثر باشد.
مکانیسم اثر مکمل های غذایی لیکوریس دگلیسریزینه
مکانیسم اثر فعالیت DGL در بهبود زخم پپتیک بهطور کامل مشخص نیست. DGL ممکن است تمایز سلولهای غدهای را در معدة قدامی رت و همچنین تشکیل موکوس و ترشح آن را تحریک نماید.
تحریک ترشح موکوس در معده تا قسمتی توجیهی برای فعالیت بهبود زخم DGLبه حساب میآید.DGL حاوی چند فلاونویید است که دارای فعالیت ضد میکروبی، شامل فعالیت علیه باکتریهای مسبب زخم پپتیک،هلیکوباکتر پیلوری میباشد. این ویژگی نیز میتواند تا قسمتی فعالیت DGL را در این بیماری توجیه کند.
فارماکوکینتیک مکمل های غذایی لیکوریس دگلیسریزینه
اطلاعات ناچیزی در مورد فارماکوکینتیک DGL وجود دارد.
اندیکاسیون و کاربرد مکمل های غذایی لیکوریس دگلیسریزینه
نتایج برخی مطالعات نشان میدهد که DGL در کنترل زخمهای معده و اثنیعشر مفید است.
موارد منع مصرف مکمل های غذایی لیکوریس دگلیسریزینه
هرگونه حساسیت شناخته شده به محصولات حاوی DGL.
موارد احتیاط مکمل های غذایی لیکوریس دگلیسریزینه
به دلیل عدم وجود مطالعات ایمنی طولانی مدت، کودکان، زنان باردار و مادران شیرده باید ازمصرف DGL اجتناب نمایند.
افراد دچارهایپرتانسیون، نارسایی احتقانی قلب، آریتمی، احتباس مایعات، هایپوکالمی یا هایپومنیزیومی، جهت استفادة از DGL باید با پزشک خود مشورت نموده و از این که DGL مورد استفاده بدون اسید گلیسریزینیک باشد، اطمینان حاصل کنند.
عوارض جانبی مکمل های غذایی لیکوریس دگلیسریزینه
عوارض نامطلوبی به دنبال مصرف عصارههای لیکوریس حاوی گلیسرینیزیک و گلیسریتینیک اسید جهت بهبود زخمهای پپتیک وجود دارد که شامل هایپوکالمی، هایپومنیزیومی، هایپرتانسیون، سردرد، آریتمی قلبی، احتباس آب و نارسایی احتقانی قلب میباشد. DGL باید فاقد این اثرات جانبی باشد. مواردی از عوارض گوارشی از قبیل اسهال و تهوع نیز گزارش شده است.
تداخلات مکمل های غذایی لیکوریس دگلیسریزینه
میزان ترشح نیتروفورانتوئین Nitrofurantoin بهطور بارز در بیمارانی که این دارو را با DGL دریافت میکنند، بالاتر است. هیچ تداخلی با داروهایی که در درمان زخم پپتیک استفاده میشوند، شناخته شده است.
اوردوز مکمل های غذایی لیکوریس دگلیسریزینه
هیچ گزارشی از دز بیش از حد DGL وجود ندارد.
دوز و نحوه مصرف مکمل های غذایی لیکوریس دگلیسریزینه
در اروپا، کانادا و آفریقای جنوبی، DGL بهصورت یک فراورده طبی به نام Caved-S در دسترس است. در ایالات متحدهDGL. بهصورت یک مکمل غذایی به شکل قرصهای جویدنی موجود است.
بهطور معمول، افرادی که از DGL جهت بهبود زخمهای پپتیک استفاده میکنند، یک تا چهار عدد از قرصهای 380 میلیگرمی یا معادل آن را قبل از هر وعدة غذایی میجوند.
........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.