مدیریت مصرف مکمل های غذایی غضروف گاو
غضروف گاو به طورعمده حاوی پروتئین کلاژن و پروتئوگلیکانها میباشد. پروتئوگلیکانها دارای یک هستهی پروتئینی میباشد، که به پلی ساکاریدها، که به عنوان گلیکوزامینوگلیکانها (GAGs) یا موکو پلی ساکاریدها شناخته میشوند، متصل میگردد. گلیکوزامینوگلیکان اصلی در غضروف گاو کندروئیتین سولفات میباشد.
در سال 1976 Judah Folkman و همکارانش جدا سازی فاکتوری را از غضروف شانه گاو گزارش کردند که رشد عروق خونی جدید حمایت کنندهی تومورهای کاشته شده در خرگوشها را مهار میسازد و همچنین رشد تومور را متوقف میکند.
سپس مشخص شد که فاکتورهای غضروف کوسه نیز دارای اثرات مشابهی هستند (غضروف کوسه را ببینید). غضروف گاو که به عنوان یک مکمل غذایی و کاربردهای دیگر عرضه شده، به طور اولیه از تراشه گاو مشتق شده بود.
اندیکاسیون و کاربرد مکمل های غذایی غضروف گاو
همانند غضروف کوسه خواص غضروف گاو شامل اثرات ضد سرطانی، ضد التهابی و ضد آرتریت میباشد. اثرات تسریع کننده بهبود زخم نیز برای غضروف گاو خوراکی ادعا شده است اما حمایتها ی اندکی از این ادعا وجود دارد. به نظر میرسد غضروف گاو موضعی به بهبود زخم کمک مینماید.
موارد منع مصرف مکمل های غذایی غضروف گاو
مکملهای غضروف گاو درافرادی که به هر جزء محصول غضروف گاو حساسیت دارند، منع مصرف دارد.
موارد احتیاط مکمل های غذایی غضروف گاو
زنان باردار و مادران شیرده میبایست از مصرف مکملهای غضروف گاو اجتناب نمایند.
افراد مبتلا به نارسایی کلیوی یا نارسایی کبدی باید در مصرف غضروف گاو احتیاط کنند. افراد مبتلا به سرطان که تمایل به مصرف غضروف گاو دارند، میبایست تحت نظارت پزشک از این مکمل استفاده نمایند.
عوارض جانبی مکمل های غذایی غضروف گاو
چندین گزارش از شکایات گوارشی از قبیل تهوع، نفخ و اسهال وجود دارد. همچنین خستگی با استفاده از این مکمل در ارتباط بوده است.
دوز و نحوه مصرف مکمل های غذایی غضروف گاو
غضروف گاو به صورت کپسول و پودر و در محصولات ترکیبی در دسترس است. هیچ دوز مشخصی وجود ندارد. همچنین غضروف گاو به عنوان یک پماد زخم و کرم پوستی برای مراقبت از پوست موجود میباشد.
........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.