برای داشتن بدن سالم،جزئیات مصرف مکمل های غذایی بورون را بخوانیم
فارماکوکینتیک مکمل های غذایی بورون
اشکال تغذیهای بور به سرعت و به طور کامل جذب میشوند. آنها همچنین به سرعت به اسید بوریک تبدیل شده و به همین شکل جذب میشوند یا پس از جذب تبدیل به اسید بوریک میشوند.
اسید بوریک جذب شده سریعا در آب بدن توسط انتشارغیر فعال توزیع میشود. پس از جذب نسبت غلظت بور خون به بافت نرم تقریبا یک میباشد. غلظت بور در استخوانها و دندانها و ناخنهای انگشتان از خون بالاتر بوده و فاکتوری از چهار میباشد.
اشکال تغذیهای مشخص بور به طور مثال (استرهای بور کربوهیدرات) به اسید بوریک متابولیزه میگردند. خود اسید بوریک تحت متابولیسم قرار نمیگیرد.
این ماده بدون تغییر در ادرار حذف میگردد. نیمه عمر حذف اسید بوریک چه خوراکی تجویز شود، چه داخل وریدی حدود 21 ساعت میباشد.
اندیکاسیون و کاربرد مکمل های غذایی بورون
ممکن است بور برا ی ارتقای سلامت استخوان و مفاصلبه خصوص در خانمها کاربرد داشته باشد. شواهد اندکی جهت حمایت از اینکه بور شناخت را بهبود بخشیده و نشانههای آرتریت را تخفیف میبخشد، وجود دارد.
هیچ شواهدی وجود ندارد که این عنصر باعث افزایش توده عضلانی بدون چربی میگردد. مدارکی که ممکن است بور در برابر سرطان پروستات محافظت کننده باشد، تحت بررسی هستند
موارد منع مصرف مکمل های غذایی بورون
حساسیت شناخته شده به محصول حاوی بور.
موارد احتیاط مکمل های غذایی بورون
به دلیل عدم وجود مطالعات طولانی مدت کافی در زمینه ایمنی این عنصر، مصرف مکمل بور توسط زنان باردار و مادران شیرده توصیه نمیشود مگر در صورت تجویز پزشک.
عوارض جانبی مکمل های غذایی بورون
به نظر میرسد دوزهای تا 18 میلیگرم روزانه حتی در طولانی مدت برای بزرگسالان ایمن باشد. هیچ مدرکی وجود ندارد که بور سرطان زا یا جهش زا میباشد. هیچ عوارض جانبی در زنان قبل از سنین یائسگی و پس از آن که از مکملهای بور استفاده میکنند، مشاهده نشده است.
اوردوز مکمل های غذایی بورون
پایینترین سطوحی که در آن مکملهای بور ممکن است سمی باشند، هنوز تعیین نشدهاند. در سال 1904، داوطلبین انسانی که بیش از 500 میلیگرم اسید بوریک (برابر با حدود 180 میلیگرم بور المنتال) را روزانه دریافت کردند، نشانههایی از اشتهای کم و مشکلات هضم را نشان دادند.
نشانههای مسمومیت حاد به طورمعمول شامل تهوع، اسهال و کرامپهای شکمی میباشد. نشانههای مسمومیت مزمن شامل تهوع، اشتهای اندک و کاهش وزن است.
دوز و نحوه مصرف مکمل های غذایی بورون
به جز برای بالاترین سطح دریافت قابل تحمل (UL- جدول را ببینید) هنوزهیچ DRI (دریافت مرجع رژیمی) دیگری برای بور تعیین نشده است. با این حال ازآنجایی که شواهدی برای ضرورت بور در انسان وجود دارد یک DRI احتمالا در آینده تعیین خواهد شد که احتمالا AI (دریافت کافی) به جای RDA (مقادیر مجاز رژیمی توصیه شده) میباشد.
میوهها و سبزیجات مهمترین منبع رژیمی بور هستند. یک رژیم گیاهی مقادیر بالاتری از بور نسبت به رژیم معمول آمریکایی دارد. دامنه دریافت بور در رژیم آمریکایی 5/0 تا 3 میلیگرم روزانه میباشد. دریافت متوسط حدود 1 میلیگرم روزانه است که در سالمندی پایین تر میباشد. شواهدی وجود دارد که این دریافت متوسط ممکن است بسیار کم باشد. دریافت بهینه بور 2 تا 3 میلیگرم روزانه است.
مکملهای غذایی بور که اکنون در دسترس هستند شامل اشکال زیرند:
سدیم بورات، بورون سیترات، بورون آسپارتات، بورون گلیسینات، کلسیم فروکتوبورات. پس از دریافت، تمامی این اشکال به سرعت در بدن به اسید بوریک تبدیل میگردند. اشکال گیاهی طبیعی بور یا اشکال سنتتیک مشابه هنوز در دسترس نیستند و اینکه آیا دارای مزایای سلامتی بیشتری نسبت به اشکال عرضه شدهی فعلی هستند، باید بررسی گردد.
بور اغلب در مکملهایی که حاوی ترکیب متنوعی از مواد مغذی میباشد، به فروش میرسد. برای مثال در محصولات مرتبط با سلامت استخوان و مفاصل یافت میشود که در بیشتر اوقات درترکیب با مواد مغذی از قبیل ویتامینD، کلسیم، منیزیم، ایزوفلاوونهای سویا، کندروئیتین سولفات، گلوکزامین، زردچوبه، ژلاتین، ایپریفلاوون، SAMe و دیگر موارد میباشد.
(مونوگراف این مواد را ببینید).هیچ مدارکی هنوز در دسترس نیست که اثرات درمانی بور توسط این چنین ترکیباتی افزایش مییابد.
بورد غذا وتغذیه آکادمی ملی علوم آمریکا، دریافت مرجع رژیمی (DRI) زیر را برای بور منتشر ساخت.
........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.