خودآگاهی راجع به مصرف مکمل های غذایی بتائین یا تری متیل گلایسین
بتائین یا تری متیل گلایسین یک ترکیب آمونیوم چهارگانه است که اولین بار در آبمیوهی sugar beets (Beta vulgaris) کشف گردید. بتائین متابولیت کولین است (کولین را ببینید) و یک سوبسترا در یکی از دو مسیر بازگردش است که هوموسیستئین را به L- متیونین تبدیل مینماید.
واکنش دیگر و اصلی بازگردش توسط آنزیم متیونین سنتاز کاتالیز میشود و از متیل کوبالامین به عنوان کوفاکتوز و 5 - متیل تتراهیدروفولات به عنوان یک سوبسترای هم زمان (cosubstrate) استفاده میکند (فولات و ویتامین B12 را ببینید).
فارماکوکینتیک مکمل های غذایی بتائین یا تری متیل گلایسین
بتائین از رودهی کوچک به داخل انتروسیتها جذب میشود. این ماده توسط انتروسیتها به گردش خون کبدی وارد شده که آن را به کبد حمل میکند. در کبد اولین استخراج و اولین متابولیسم بتائین انجام میشود.
واکنش متابولیک اساسی، انتقال گروه متیل از بتائین به هوموسیستئین از طریق آنزیم بتائین - هوموسیستئین متیل ترانسفراز میباشد. محصولات واکنش L - متیونین و دی متیل گلایسین میباشد. در محیط بازی رودهی کوچک، بتائین هیدروکلراید به بتائین تبدیل میشود.
اندیکاسیون و کاربرد مکمل های غذایی بتائین یا تری متیل گلایسین
انهیدروس بتائین در درمان هوموسیستئینوری مفید است و ممکن است بتائین در سایر اختلالات مشخص شده با سطوح افزایش یافته هوموسیستئین پلاسما کمک کننده باشد. بتائین هیدروکلراید به عنوان کمک کننده هضم در برخی افراد به کار میرود. مطالعات حیوانی نشان میدهند که ممکن است بتائین در بعضی شرایط محافظت کننده کبد باشد.
موارد منع مصرف مکمل های غذایی بتائین یا تری متیل گلایسین
بتائین و بتائین هیدروکلراید در افراد دچار حساسیت به هر جزء محصول حاوی بتائین یا بتائین هیدروکلراید منع مصرف دارد.
موارد احتیاط مکمل های غذایی بتائین یا تری متیل گلایسین
زنان باردار و مادران شیرده میبایست از مصرف مکملهای بتائین و بتائین هیدروکلراید اجتناب کنند.
افراد مبتلا به گاستریت، بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) یا بیماری زخم پیتیک میبایست از مصرف مکملهای بتائین هیدروکلراید پرهیز نمایند.
عوارض جانبی مکمل های غذایی بتائین یا تری متیل گلایسین
گاهی تهوع، استفراغ، و اسهال گزارش شده است.
تداخلات مکمل های غذایی بتائین یا تری متیل گلایسین
مکملهای غذایی
اسید فولیک: ممکن است مصرف هم زمان بتائین و اسید فولیک، با توجه به کاهش احتمال سطوح سرمی هوموسیستئین، هم افزا باشد.
اوردوز مکمل های غذایی بتائین یا تری متیل گلایسین
هیچ گزارشی از اوردوز بتائین در مقالات وجود ندارد.
دوز و نحوه مصرف مکمل های غذایی بتائین یا تری متیل گلایسین
بتائین و بتائین هیدروکلراید به صورت مکملهای غذایی در دسترس هستند.
هیچ دوز مشخصی برای کنترل هایپرهوموسیستئینمی خفیف تا متوسط وجود ندارد. سه گرم دوبار روزانه که در یک مطالعهی ابتدایی کوچک مورد استفاده قرار گرفت، اثر کاهش دهندهی هوموسیستئین سرم را نشان داد.
افرادی که از بتائین هیدروکلراید به عنوان یک کمک کننده هضم استفاده میکنند، به طور معمول یک دوز 600 تا 650 میلیگرم (معمولا در یک محصول ترکیبی با پپسین) پس از وعده غذایی دریافت مینمایند.
........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.