مکمل های غذایی بنتونیت را بهتر بشناسیم
بنتونیت معمولا در مکملهای غذایی به عنوان منبعی از عناصر معدنی کمیاب استفاده میشود. این ماده نوعی clay است که عمدهترین ماده تشکیل دهنده آن، یک سیلیکات آلمینیوم هیدراته به نام مونتموریلونیت میباشد.
اجزای کمتر در بنتونیت شامل کلسیم، منیزیم وآهن است. بنتونیت در نواحی مشخصی از ایالات متحده و کانادا یافت میشود. ویومینگ بنتونیت در ویومینگ و داکوتای جنوبی یافت میشود وحاوی سدیم میباشد و دارای لایههای مرکبی از اکسید آلومینیوم و دی اکسید سیلیکون است. همچنین به نام مونتموریلونیت سدیم نیزشناخته میشود. بنتونیت در میسی سی پی به عنوان مونتموریلونیت کلسیم شناخته میشود.
بنتونیت آب را به خود جذب میکند تا سوسپانسیونهای غلیظ و ژل تشکیل دهد. بنتونیت در آب نامحلول است. به دلیل خاصیت آن در جذب آب، بنتونیت به عنوان یک ملین حجم دهنده استفاده میشود و در صنایع دارویی به عنوان یک عامل پایدار کننده و تعلیق کننده وهمچنین عامل جاذب یا روشن کننده استفاده میشود. اوروشیولها (urushiols) فاکتورهای اتیولوژیک مسبب درماتیت تماسی ناشی از سم ivy، سم oak و سم sumac میباشد. بنتونیت ممکن است به بعضی از سموم از قبیل پاراکوات توسط جذب آنها متصل شود.
عملکرد مکمل های غذایی بنتونیت
ممکن است بنفونیت شکلی از مقادیر اندک مواد معدنی کمیاب مشخص و مقادیر اندک منیزیم و کلسیم باشد. این ماده همچنین ممکن است به چندین سم از جمله آفت کشها متصل گردد.
مکانیسم عمل مکمل های غذایی بنتونیت
ممکن است سموم مشخص از قبیل پاراکوات توسط بنتونیت جذب شوند.
فارماکوکینتیک مکمل های غذایی بنتونیت
گزارشات اندکی دربارهی فارماکوکینتیک بنتونیت وجود دارد. بعد از دریافت، احتمالا مقادیر بسیار اندک یا تقریبا هیچ از بنتونیت از مجرای گوارشی جذب میشود و در مدفوع، دفع میگردد. مقادیر اندکی از مواد معدنی کمیاب و مقادیر اندکی از کلسیم و منیزیم ممکن است جذب شود.
اندیکاسیون و کاربرد مکمل های غذایی بنتونیت
این ادعا وجود دارد که بنتونیت به تعدادی از توکسینها متصل شده و بنابراین آنها راکم خطر تر میسازد. شواهدی از این اثر در مطالعات حیوانی وجود دارد.
........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.