مصرف منطقی مکمل های غذایی بنفویتامین چگونه است
بنفوتیامین، از نظر شیمیایی یک آنالوگ ویتامین B1 است (تیامین را ببینید).
از نظر بیوشیمیایی بنفوتیامین یک پیش ساز تیامین است. بر این اساس، بنفوتیامین یک پروتیامین، یا پیش ویتامین B1 میباشد.
بنفوتیامین، به عنوان بخشی از یک مطالعه ژاپنی در حدود 60 سال پیش توسط دانشمند ژاپنی M.Fujiwara و همکارانش سنتز شد. هدف این گروه کشف اشکال تیامین با دسترسی بیشتر برای درمان و پیشگیری از بری بری و پلی نوروپاتی الکلی بود.
اندیکاسیون و کاربرد مکمل های غذایی بنفویتامین
بنفوتیامین که دردههی 1960 به عنوان یک آنالوگ و پیش ساز تیامین (ویتامین B1) سنتز شد، گزارش شده است که زیست فراهمی بالاتری ازخود تیامین دارد و بنابراین دارای کارایی بالایی در انواع مختلف کمبودها و اختلالات مرتبط به تیامین میباشد.
in vitro مطالعات و دادههای حیوانی تجربی بررسی از حاصلهای in vivo و همچنین برخی مطالعات بالینی وجود دارند، که بیان میکنند ممکن است بنفوتیامین در برطرف کردن التهاب و دردهای نوروپاتیک و به خصوص در نوروپاتی دیابتی کمک کننده باشد.
همچنین در چند مطالعه درباره احتمال مزایای بنفوتیامین در بیماران همودیالیزی واحتمالا خطر کاهش سرطان در این بیماران، مواردی مشاهده شده است. از سوی دیگر، یک مطالعهی اخیر نحوهی فعالیت بنفوتیامین و آن تاثیر میزان را مورد سوال قرار داده است.
موارد منع مصرف مکمل های غذایی بنفویتامین
بنفوتیامین در موارد آلرژی به هر جزء یک محصول حاوی بنفوتیامین منع مصرف دارد.
موارد احتیاط مکمل های غذایی بنفویتامین
جهت استفاده از بنفوتیامین برای بهبود هر اختلالی میبایست با پزشک مشورت گردد.
عوارض جانبی مکمل های غذایی بنفویتامین
بنفوتیامین خوراکی به خوبی در دوزهای تا 600 میلیگرم روزانه یا بالاتر تحمل میشود. گزارشهای نادری ازسردردهای گذرا وجود دارد.
تداخلات مکمل های غذایی بنفویتامین
داروها
موردی شناخته نشده است.
مکملهای غذایی
تداخلی شناخته نشده است.
غذاها
موردی شناخته نشده است.
گیاهان
تداخلی شناخته نشده است.
اوردوز مکمل های غذایی بنفویتامین
موردی گزارش نشده است.
دوز و نحوه مصرف مکمل های غذایی بنفویتامین
مکملهای بنفوتیامین اخیرا به بازار مکملهای غذایی ایالات متحده معرفی شدهاند. کپسولهای معمولی حاوی mg50 و
mg 150 بنفوتیامین میباشد و استفادهی آن به صورت یک تا چهار کپسول روزانه (mg 150تا mg600) میباشد. با این حال، در دوزهای بالا مشاوره با پزشک ضروری است.
بنفوتیامین از سال 1961 در ژاپن در دسترس است و تحت نام تجاری بیوتامین عرضه میشود. در میان سایر علل، ژاپنیها بیوتامین (بنفوتیامین) را برای اختلالات شنوایی و نفروپاتی ناشی از الکل و اختلالات عصبی دردناک استفاده میکنند. با این حال، رایجترین مورد استفادهی آن پیشگیری و درمان کمبود ویتامین B1 میباشد.
بنفوتیامین از سال 1978 در آلمان به صورت قرصهای mg50 تحت نام تجاری میلگاما مونو (Milgamma Mono) عرضه شد. در آلمان به عنوان دارو لحاظ شد و در داروخانهها بدون نسخهی پزشک در دسترس قرار گرفت .
دوزهای معمول خوراکی روزانه از mg50 تا حداکثر mg 900 متغیر است. میلگاما مونو (بنفوتیامین) جهت پیشگیری و درمان کمبود ویتامین B1 مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین برای درمان مشکلات عصبی دردناک به کار می رود. در حدود 30 سال استفادهی آن در آلمان، تنها حدود ده گزارش از عوارض ناخواستهی ناشی از استفاده از میلگاما مونو گزارش شده است و بیشتر موارد سردردهای گذرا بوده است.
........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.