بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

چه کسانی نباید مکمل غذایی مکمل غذایی اسید آلفا –لیپوئیک مصرف کنند؟

این اسید، که تحت عنوان اسید تیوکتیک هم شناخته می‌شود، ترکیب دی سولفید بوده که کوفاکتور واکنشهای تولید انرژی حیاتی در بدن محسوب شده و همچنین یک آنتی اکسیدان بیولوژیک بالقوه است.

در ابتدا تصور می‌شد که این ماده، به عنوان یک ویتامین برای انسان و حیوان سنتز اندوژن دارد. اگرچه جزئیات سنتز آن هنوز بطور کامل درک نشده است اما جز در شرایط خاصی مانند پلی¬نوروپاتی دیابتی، ماده مغذی ضروری محسوب نمی‌شود.

تحقیقات اخیر نشان می¬دهد که پتانسیل آنتی اکسیدانی این اسید می¬تواند فواید بسیاری برای سلامتی داشته باشد. این اسید بطور گسترده در منابع گیاهی و حیوانی یافت می‌شود.

اغلب واکنشهای متابولیک که اسید آلفا- لیپوئیک در آنها شرکت می¬کند، در میتوکندری اتفاق می¬افتد که شامل اکسیداسیون اسید پیروویک (پیرووات) از طریق مجموعه آنزیمی پیروات دی هیدوژناز و اکسیداسیون آلفا – کتوگلوتارات از طریق مجموعه آنزیمی دی هیدروژناز آلفا- کتوگلوتارات می‌باشد.

این ماده همچنین کوفاکتور اکسیداسیون آمینو اسیدهای شاخه دار (لوسین، ایزولوسین، والین)از طریق مجموعه¬ آنزیمی دی هیدروژناز آلفا – کتو اسید است.
اسید alpha-lipoic در آلمان به عنوان دارویی برای درمان پلی نوروپاتی¬های دیابتی و الکلیک و بیماری کبدی تایید شده است.


اندیکاسیون و کاربرد مکمل غذایی اسید آلفا –لیپوئیک

اسید لیپوئیک شواهدی از اثر بخشی در درمان نوروپاتی دیابتی نشان می¬دهد و می¬تواند در درمان بعضی جنبه¬های دیابت مفید باشد. این ماده مانع اکسیداسیون LDL شده و در مقابل استرسهای اکسیداتیو بویژه آترواسکلروزیس، آسیب‌های ناشی از برقراری مجدد جریان خون بعد از ایسکمی، سموم مختلف شیمیایی و ترکیبات پرتوزا نقش محافظتی دارد. همچنین می¬تواند در بعضی اختلالات متابولیک درنوزادان هم مفید باشد. شواهد کمی مبتنی بر نقش مفید این ماده در بعضی شرایط نورودژنراتیو و همچنین تنظیم ایمنی وجود دارد. این ماده در دست است.

موارد منع مصرف مکمل غذایی اسید آلفا –لیپوئیک
حساسیت بالای شناخته شده نسبت به محصولات حاوی آلفا-لیپوئیک اسید.

موارد احتیاط مکمل غذایی اسید آلفا –لیپوئیک
به علت فقدان مطالعات ایمنی بلند مدت، اسید آلفا- لیپوئیک نباید توسط زنان باردار و مادران شیرده مصرف شود. افراد دیابتی و افراد با مبتلا به عدم تحمل گلوکز باید آگاه باشند که این ماده سطح گلوکز خون را پایین می¬آورد. بنابراین در صورت مصرف این مکمل، گلوکز خون باید پایش شده و دوز داروهای ضد دیابت در صورت نیاز برای پیشگیری از هایپوگلیسمی تطبیق داده شود.

عوارض جانبی مکمل غذایی اسید آلفا –لیپوئیک
اسید آلفا –لیپوئیک در دوزهای تا 600 میلی¬گرم بصورت روزانه، به خوبی تحمل شده است.


تداخلات مکمل غذایی اسید آلفا –لیپوئیک
مکملهای حاوی این ماده می¬تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد. در صورت مصرف داروهای کاهنده قند خون، گلوکز خون باید پایش شده و دوز داروهای ضد دیابت در صورت نیاز برای پیشگیری از هایپوگلیسمی تطبیق داده شود.

اور دوز مکمل غذایی اسید آلفا –لیپوئیک
هیچ موردی از اور دوز گزارش نشده است.

دوز و نحوه مصرف مکمل غذایی اسید آلفا –لیپوئیک

آلفا-لیپوئیک اسید اساسا به عنوان یک مخلوط راسمیک از انانتیومرهای R وS و همچنین R آلفا- لیپوئیک اسید در دسترس است. در برخی مطالعات اثرات آنتی آکسیدان چشمگیری با استفاده از مخلوط راسمیک 600 میلی¬گرمی روزانه مشاهده شده است.


اسید آلفا- لیپوئیک در آلمان به عنوان دارویی برای درمان پلی نوروپاتی دیابتی و اختلالات کبد به صورت خوراکی و وریدی تجویز می‌شود. برای افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی روزانه 300 میلی¬گرم از ترکیبات خوراکی، در دوزهای منقسم توصیه می‌شود.


........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر


توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.

پیشنهاد خواندنی

خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد مشاهده
خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد