بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

مصرف مکمل های غذایی کراتین برای این افراد خطرناک است!

کراتین پس از جذب از رودة باریک از طریق گردش پورت به کبد منتقل می‌شود. کراتین خورده شده به همراه کراتین ساخته شده در کبد از طریق گردش سیستمیک، در بافت‌های مختلف بدن شامل عضلات و اعصاب توزیع می‌شود.

عبور از غشای سلولی توسط یک سیستم انتقال ویژة کراتین در برابر یک گرادیان 1:200 انجام می‌شود. مکمل یاری طولانی مدت کراتین در رت‏ها، بیان پروتئین ناقل کراتین را کاهش می‌دهد.

هم‌چنین در مورد انسان‌ها، مکمل یاری کراتین منجر به کاهش ورود این ماده به سلول‌‌ها در هر زمانی می‌شود.
حدود 60 تا 67% کراتین وارد شده به سلول‌های عضلانی و عصبی، توسط آنزیم کراتین کیناز، به فسفوکراتین تبدیل شده و حدود 2% از آن به کراتینین تبدیل می‌شود. کراتین و کراتینین توسط کلیه‌ها دفع می‌گردند.

اندیکاسیون‌ و کاربرد مکمل های غذایی کراتین
شواهدی وجود دارد که مکمل کراتین ممکن است کارایی تعداد محدودی فعالیت‌های ورزشی شدید و کوتاه مدت را افزایش دهد. داده‌ها مبهم بوده و هیچ اثر ارگوژنیکی در آزمایشگاه دیده نشده است.

داده‌های اولیه‌ای مبنی بر نقش کراتین در درمان دیستروفی عضلانی و اسکلروز جانبی آمیوتروفیک وجود دارد. این ترکیب ممکن است عملکرد عضلات اسکلتی را در بعضی افراد دچار نارسایی احتقانی قلب و آتروفی حلقوی شبکیه ارتقا بخشد. کراتین رشد تومورهای جامد را در رت‏ها مهار کرده اما هیچ دادة انسانی وجود ندارد.


موارد منع مصرف مکمل های غذایی کراتین
کراتین در افراد دچار نارسایی کلیه و اختلالات کلیوی از قبیل سندرم نفروتیک و افراد دارای حساسیت به محصولات حاوی کراتین، منع مصرف دارد.

موارد احتیاط مکمل های غذایی کراتین
مکمل‌های کراتین ‌باید توسط کودکان، نوجوانان، زنان باردار، مادران شیرده و افراد در معرض خطر اختلالات کلیوی مانند دیابتی‌ها اجتناب شود. سطوح کراتینین سرم‌ افرادی که کراتین دریافت می‌کنند، ‌باید به دقت پایش شود.

عوارض جانبی مکمل های غذایی کراتین

گزارشی مبنی بر مرگ سه کشتی گیر آمریکایی به دنبال استفاده از مکمل‌های کراتین وجود دارد. با این حال، نتایج آزمایشات پس از مرگ آنها، نشان داد که مرگ به علت دهیدراتا سیون شدید و نارسایی کلیه‌ها روی داده و ناشی از کراتین نبوده است.

این سه کشتی گیر سعی در کاستن وزن اضافی از طریق تعریق، برای شرکت در رده‌های سبک وزنتر داشتند. اثرات جانبی ناخواسته اغلب گوارشی‌ بوده و شامل تهوع، اسهال و سوءهاضمه می‌باشد. کرامپ عضلانی و کشیدگی آن نیز شایع است. افزایش وزن ممکن است به دلیل احتباس آب رخ دهد.

در طول یک دورة بارگیری 5 روزه، افزایش وزنی معادل 1/1 تا 5/3 پوند گزارش شده است. گزارشاتی از افزایش کراتینین سرم، یک متابولیت‌کراتین و یک مارکر عملکرد کلیوی در بعضی افراد با عملکرد طبیعی کلیه، به دنبال مصرف کراتین وجود دارد. این اختلال با قطع کراتین برگشت‌پذیر است.


مواردی از حوادث نا مطلوب مانند راش،تنگی نفس، استفراغ، اسهال، تحریک پذیری، اضطراب،‌ میگرن، خستگی، پلی‌میوزیت، میوپاتی، تشنج و فیبریلاسیون دهلیزی به FDA گزارش شده است.

تداخلات مکمل های غذایی کراتین

تاکنون هیچگونه تداخل با دارو، مکمل غذایی یا گیاه دارویی شناخته نشده است. کافئین (موجود در قهوه، چای و نوشیدنی کافئین‌دار) به نظر می‌رسد با اثرات مفید مکمل‌های کراتین تداخل دارد.

دوز و نحوه مصرف مکمل های غذایی کراتین
شکل معمول کراتین موجود، پودر منوهیدرات‌کراتین است.
دوزی از کراتین که جهت ارتقا کارایی فعالیت‌های ورزشی شدید و کوتاه مدت استفاده می‌شود، یک دوز بارگیری 20 گرمی یا 3/0 گرم به ازای هر کیلوگرم در دوزهای منقسم، 4 بار در روز برای 2 تا 5 روز، و به دنبال آن دوز نگهدارنده‌ کمتر از 2 گرم روزانه یا 03/0 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن می‌باشد. افرادی که مکمل کراتین استفاده می‌کنند ‌باید از دریافت مقادیر کافی مایعات، شش تا هفت لیوان آب اطمینان حاصل کنند.


........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.

پیشنهاد خواندنی

خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد مشاهده
خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد