جزئیات بیشتر در مورد مکمل های غذایی فلاونوئیدهای کاکائو
کاکائو و شکلات محصولاتی مشتق از دانههای کاکائو، دانههای درخت Theobroma cocoa میباشد. 12 تا 18% وزن خشک دانههای کاکائو پلیفنولها است. حدود 6% پلیفنولها به شکل پروسیانیدینها (بهعنوان لکوسیانیدین هم شناخته میشوند) وجود دارند.
پروسیانیدینهای موجود در کاکائو و شکلات عموماً همودیمر و هموتریمرهای(-)-اپی کاتچین یا هترودیمرهای(-)-اپی کاتچین و(+)-اپی کاتچین میباشد. (-)-اپی کاتچین و(+)-کاتچین متعلق به کلاس فلاوان -3- ال فلاونوییدها میباشد.پروسیانیدینهایی با 10زیرواحد (دکامر)، در دانههای کاکائو تازه و در شکلات تیره یافت میشوند که پروسیانیدینهای الیگومریک نام دارند.
علاوه بر داشتن (-)-اپی کاتچین،(+)-کاتچین و پروسیانیدینها، کاکائو و شکلات حاوی فلاونوئیدهای دیگری شامل سایر کاتچینها، فلاوانول کرستین و گلیکوزیدهای آن میباشد. این فلاونوئیدها در مجموع به عنوان فلاونوئیدها یا پلیفنولهای کاکائو شناخته میشوند. اقوام Mayans و Aztecs از دانههای کاکائو برای درمانهای خانگی استفاده میکردند. فلاونوئیدهای کاکائو به نظر میرسد که دارای فعالیت آنتیاکسیدانی قوی و همچنین فواید دیگری برای سلامتی باشند.
عملکرد مکمل غذایی فلاونوئیدهای کاکائو
فلاونوئیدهای کاکائو ممکن است دارای فعالیت آنتیاکسیدانی و همچنین فعالیتهای ضدالتهابی و تنظیم کننده ایمنی باشند.
مکانیسم اثر مکمل غذایی فلاونوئیدهای کاکائو
فلاونوئیدها توانایی مقابله با گونههای فعال اکسیژن و نیتروژن را داشته و همچنین یونهای فلزی مانند کاتیونهای فروس که در واکنشهای تولید گونههای فعال اکسیژن نقش دارند را شلات میکنند. شواهدی وجود دارد که الیگومرهای بزرگتر پروسیانیدین، دارای توانایی آنتیاکسیدانی بیشتری میباشد.
فلاونوئیدهای کاکائو اکسیداسیون LDL را مهار مینماید. اکسیداسیون LDL یک رخداد مهم در پاتوژنز آترواسکلروز است.
به نظر میرسد بعضی از فلاونوئیدهای کاکائو، بیان mRNA اینترلوکین 2 (2ـ IL) القا شده توسط فیتوهماگلوتینین و همچنین بیان اینترلوکین 1-بتا (B1 ـ IL) را در سلولهای مونونوکلنار خون محیطی (PBMC) کاهش میدهند.
کاهش 2ـ IL و 1beta ـ IL در PBMC ممکن است تا حدودی در فعالیتهای احتمالی ضدالتهابی و تنظیم کننده ایمنی فلاونوئیدهای کاکائو دخیل باشد. مکانیسم این فعالیتها میتواند ناشی از فعالیت آنتیاکسیدانی فلاونوئیدهای کاکائو باشد. انواع اکسیژن واکنشپذیر میتواند فاکتور رونویسی هستهای KappaB (NF-KappaB). NF-KappaB در نتیجه تولید فاکتورهای پیش التهابی از قبیل 2ـ IL و 1betaـ IL را تحریک مینماید.
........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.