بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

عوارض مکمل های غذایی کندروتین سولفات چیست

کندروتین سولفات متعلق به خانواده‌ هتروپلی ساکارید به نام گلیکوزامین گلیکان‌ها یا GAGهامی‌باشد. گلیکوزامین‏ها غالبا به عنوان موکوپلی ساکارید‏ها شناخته می‌شوند. GAGها به شکل پروتئوگلیکان‌ها در مادة موجود ماتریکس خارج سلولی در بافت‌های همبند یافت می‌شود. کندروتین سولفات از واحدهای تکرارشوندة خطی حاوی D-گالاکتوزامین و D -گلوکورونیک اسید ساخته شده است. کندروتین سولفات در غضروف، استخوان، قرنیه، پوست و دیواره عروق انسان‌ها یافت می‌شود.

این نوع کندروتین سولفات، کندروتین سولفات A یا گالاکتوزامینو گلوکورونوگلیکان سولفات نامیده می‌شود. گروه آمینوی گالاکتوزامین‏ها در واحد پایه کندروتین سولفات A استیله شده و N ـ استیل ـگالاکتوزامین را تشکیل می‏دهد. یک گروه سولفات که در موقعیت 4 به N ـ استیل ـگالاکتوزامین استریفیه می‌شود، وجود دارد. (کندروتین سولفات A در برخی موارد، کندروتین 4 سولفات نامیده می‌شود) وزن مولکولی کندروتین سولفات از 5000 تا 50000 دالتون متغیر بوده و حاوی حدود 15 تا 150 واحد پایه از D-گالاکتوزامین و D ـ گلوکورونیک اسید می‌باشد.


فارماکوکینتیک مکمل غذایی کندروتین سولفات
نتیجه مطالعات ابتدایی که در آنها از کندروتین سولفات با وزن مولکول بالا استفاده شده، نشان می‌دهد که هیچ جذب بارزی از این نوع کندروتین سولفات با وزن مولکولی بالا وجود ندارد. مطالعات اخیر آشکار ساخته‌اند که جذب احتمالی به داخل بافت برای کندروتین سولفات با وزن مولکولی پایین وجود دارد. جذب از معده و رودة باریک رخ می‌دهد. بخشی از مولکول وارد شده به داخل بافت پس از جذب، وارد فضای مفصلی می‌گردد. مطالعات بیشتری دربارة فارماکوکینتیک منجر به جذب بافتی کندروتین سولفات خوراکی در حال انجام‌است.
یک مولکول مشابه به کندورتین سولفات به نام پرتوزان پلی سولفات، تایید FDA را برای درمان Interstitial cystitis به‌صورت خوراکی دریافت کرده است و تا حدودی جذب می‌شود.

اندیکاسیون و کاربرد مکمل غذایی کندروتین سولفات
مطالعات اخیر نشان می‌دهد که کندورتین سولفات ممکن است به تنهایی یا در ترکیب با گلوکوزامین(گلوکوزامین را ببینید) در پیشگیری و درمان استئوآرتریت مفید ‌باشد.

موارد منع مصرف مکمل غذایی کندروتین سولفات
هرگونه حساسیت شناخته شده به محصولات حاوی کندورتین سولفات.

موارد احتیاط مکمل غذایی کندروتین سولفات
به دلیل عدم وجود مطالعات طولانی مدت ایمنی، زنان باردار و مادران شیرده ‌باید از مصرف کندورتین سولفات اجتناب کنند. از نظر تئوری، احتمال این وجود دارد که کندورتین سولفات دارای فعالیت آنتی ترومبیک باشد، به همین دلیل افرادی که وارفارین دریافت می‌کنند و افراد دچار هموفیلی، باید در مصرف این ماده احتیاط کنند. افرادی که نیاز به محدود سازی دریافت نمک دارند، در صورت استفاده از کندورتین سولفات، باید از فرآورده‌های بدون نمک استفاده کنند.

عوارض جانبی مکمل غذایی کندروتین سولفات
عوارض جانبی گزارش شده‏ غالبا تنوعی از علائم گوارشی خفیف مانند دیسترس اپی گاستر، تهوع و اسهال بوده است. هیچ واکنش سولفا آلرژیک یا هرگونه واکنش‌های آلرژیک دیگر گزارش نشده است.

تداخلات مکمل غذایی کندروتین سولفات
هیچ تداخل دارویی، مکمل غذایی، غذا یا گیاه دارویی شناخته نشده است. چیتوسان (چیتوسان را ببینید) ممکن است کمپلکس‌هایی با کندورتین سولفات تشکیل دهد که جذب آن‌ را کاهش می‌دهد. بنابراین، کندورتین سولفات نباید به‌طور همزمان با چیتوسان مصرف شود.

اور دوز
موردی از اوردوز در مقالات گزارش نشده است.

دوز و نحوه مصرف مکمل غذایی کندروتین سولفات
کندورتین سولفات با وزن مولکولی پایین به صورت
مکمل تک جز یا در ترکیب با گلوکزامین (گلوکزامین را ببینید) موجود است. دز معمول استفاده شده توسط افراد
دچار استئوآرتریت، 1200 میلی‌گرم روزانه در دزهای
منقسم می‌باشد.


کندورتین سولفات در ترکیب با هیالورونیک اسید
به‌صورت یک دارو مجوز FDA را جهت درمان استئوآرتریت دریافت کرده است. از این ماده به عنوان یک ترکیب ویسکوالاستیک در جراحی کاتاراکت استفاده می‌شود. هیالورونیک خود دارای مجوز FDA برای درمان استئوآرتریت می‌باشد.
دو شکل موجود که به صورت تزریق داخلی مفصلی به کار برده می‌شود، Hylan G-F20 (synvisc, Wyeth Ayerst) و سدیم هیالورونات (Hyalgan, sanofi/orthologic)، هستند.

........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر


توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.

پیشنهاد خواندنی

خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد مشاهده
خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد