بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

درباره مکمل غذایی کولین چه می دانید؟

کولین یک ماده غذایی ضروری است که به‌طور گسترده در مواد غذایی به شکل فسفاتیدیل کولین و همچنین کولین آزاد توزیع شده است. این ماده در غذاها به شکل فسفولیپید اسفنگومیلین هم یافت می‌شود. کولین برای حفظ ساختار و عملکردهای سلول‌ها و برای برقراری حیات، ضروری است.


کولین نقش‌های متعددی در بدن ایفا می‌نماید. سه عملکرد عمدة متابولیکی کولین به‌صورت، پیش‌سازی برای بیوسنتز فسفاتیدیل‌کولین، پیش‌سازی برای بیوسنتز استیل کولین ودهنده متیل می‌باشد.

علاوه بر نقش آن به‏عنوان پیش‌ساز فسفاتیدیل‌کولین، کولین پیش‌سازی برای فسفولیپیداسفنگومیلین می‌باشد. فسفاتیدیل‌کولین و اسفنگومیلین اجزای ساختاری غشای‌های بیولوژیک می‌باشد. این فسفولیپید‏ها هم‌چنین به‏عنوان پیش‌سازی برای پیام‌رسانهای داخل سلول سرامید و دی‌آسیل گلیسرول عمل می‌نمایند. کولین پیش‌ساز لیپیدهای پیام‌رسان، فاکتور فعال کننده پلاکتی (PAF) و اسفنگوزیل فسفوریل نیز می‌باشد.


ارتباط میان رژیم غذایی فقیر از کولین و ارتشاح چربی در کبد موش‌ها برای اولین بار در سال1935 گزارش شد. کولین و همچنین مواد دیگری از قبیل متیونین، اسیدفولیک و ویتامین 12B که از رسوب چربی در کبد پیشگیری می‌کنند، به‏عنوان لیپوتروپ شناخته می‌شوند. معیار اولیه‌ای که برای تخمین دریافت مناسب (AI) کولین پیشنهاد شد، میزانی است که از آسیب کبدی با ارزیابی توسط اندازه‌گیری سطوح سرمی آنزیم‌ کبدی، آلانین ترنسفراز یا ALT پیشگیری می‌نماید. ALT به عنوان SGPT (گلوتامات پیروات ترانس آمیناز سرم) نیز شناخته می‌شود.


غنی‌ترین غذاهای حاوی فسفاتیدیل‌کولین یعنی مشتق اصلی کولین، کبد گاو، زرده تخم‌مرغ و سویا می‌باشد.کبد گاو،کاهو یخ کوهی، کره‌ بادام‌زمینی، بادام‌زمینی، گل کلم و بعضی از غذاها حاوی کولین آزاد هستند. کولین هم‌چنین به‌صورت 2 -هیدروکسی ـ N،NوN ـ تری‌متیل اتانامیوم، (بتا، هیدروکسی اتیل) تری‌متیل آمونیوم و بیلی نورین شناخته می‌شود. نمک‌های تجاری عمده‌ای برای مکمل یاری، کولین کلراید و بی‌تارتارات کولین می‌باشد.


مسیر اصلی سنتز فسفاتیدیل‌کولین در بدن با استفاده از کولین ساخته شده یا رژیم غذایی است. در یک مسیر جایگزین برای بیوسنتز فسفاتیدل‌کولین، فسفاتیدل‌کولین با استفاده از متیل ترکیب ادنوزیل متیونین، متیله شده تا فسفاتیدل‌کولین رابسازد. این مسیر ممکن است تنها مسیر سنتز از نو de novo کولین در بدن باشد. با این وجود سنتز از نو به نظر نمی‌رسد که برای پاسخ‌گویی به نیاز تغذیه‌ای بدن کافی ‌باشد.


اندیکاسیون‌ و کاربرد
افزایش دریافت کولین اخیراً توسط مرکز تغذیه و غذای آکادمی ملی دانشمندان برای زنان باردار و شیرده، جهت اطمینان از تکامل طبیعی مغز جنین توصیه شده است. کولین، همانند فسفاتیدل‌کولین (فسفاتیدل‌کولین را ببینید) ممکن است در بعضی از بیماری‌های کبدی، اختلالات مانیک،اختلالات شناختی، دیس کینزی تأخیری و احتمالاً در بعضی سرطان‌ها نقش داشته باشد.


موارد منع مصرف
هرگونه حساسیت شناخته شده به محصولات حاوی کولین

موارد احتیاط

تری متیل آمینوری یا سندرم بوی ماهی: تری متیل آمینوری یک اختلال متابولیک ژنتیکی نادر است که در 1/0تا1% جمعیت رخ می‌دهد. این اختلال ناشی از کمبود آنزیم تری متیل آمین- N- اکسید سنتتاز است که تری متیل آمین را به تری متیل آمین ـ N ـ اکسید تبدیل می‌نماید. تری متیل آمین که از کولین تولید می‌شود، از طریق ادرار، عرق‌، تنفس و دیگر دفعیات بدن خارج می‌شود. این ماده یک بوی تهوع‌آور مثل بوی ماهی گندیده دارد. تری متیل آمین ـ N ـ اکسید، متابولیت تری متیل آمین بدون بو است.

افراد دچار تری متیل آمینوری ژنتیکی اولیه (کمبود آنزیمی ارثی) باید دریافت مکمل‌های کولین را محدود نمایند. همچنین افراد دچار انواع مشخص بیماری کبدی ناشی از هرگونه ویروس هپاتیت یا به هر علت پاتولوژیک دیگر، ممکن است با استفاده از مکمل کولین بوی ماهی از بدن آنها متصاعد شده که در این صورت دریافت کولین باید در این افراد محدود شود.

عوارض جانبی

دز کولین کمتر از 3 گرم در روز عمدتاً به خوبی تحمل می‌شود. مواردی از تهوع،اسهال و مدفوع شل نیز گزارش شده است. دزهای بالاتر همراه با متصاعد شدن بوی ماهی از بدن به خصوص در افراد دچار تری متیل آمینوری (سندرم بوی ماهی) بوده است. تری متیل آمینوری ممکن است در افراد دچار آسیب کبدی که از دزهای بالای کولین استفاده کرده‌اند نیز رخ دهد. دریافت مقادیر بالای کولین با تعریق شدید و کاهش فشار خون همراه است. چندین مورد افسردگی در افرادی که از دزهای بالای بی‌تارتارات کولین استفاده کرده‌اند، گزارش شده است.
براساس این در مطالعة بالینی انسان، پایین‌ترین سطح اثر جانبی مشاهده شده (LOAEL) 5/7 گرم روزانه تعیین شده است. علائمی مانند تهوع، اسهال و کاهش خفیفی در فشار خون در بعضی بیماران با دوز روزانه 5/7 گرم کولین گزارش شده است. حد بالای قابل تحمل (UL) برای بزرگسالان، 5/3 گرم روزانه بوده است.
ریسک ایجاد عوارض جانبی با دریافت حد بالای قابل تحمل کولین، برای افراد دچار تری متیل آمینوری، بیماری کبدی، بیماری کلیوی، افسردگی و بیماری پارکینسون بسیار جدی است.

تداخلات

داروها
متوتروکسات Methotrexate: این دارو ممکن است منبع تمامی متابولیت‌های کولین را کاهش دهد. مکمل‌ کولین، در بازتوانی کبد چرب ناشی از تجویز متوتروکسات در رت‏ها مفید است.

مکمل‌های غذایی
کولین از طریق متابولیسم خود به بتائین در جضور ویتامین‌های B6 و B12 و اسیدفولیک در متابولیسم ماده بالقوه آتروژنیک هموسیستئین عمل نماید.
دزهای معمول دریافت کولین 300 تا 1200 میلی‌گرم روزانه است. اشکال اصلی کولین موجود، کولین کلراید و کولین بی‌تارتارات می‌باشد.
فسفاتیدل‌کولین یک فرم حامل کولین است. (فسفاتیدل‌کولین را ببینید.)


کولین همچنین به بعضی از فرمول‌های شیرخواران و بعضی از فرمول‌های TPN اضافه می‌شود.
 دریافت مناسب (AI) کولین که توسط شورای غذا و تغذیة انجمن پزشکی موسسه ملی علوم ایالات متحده تعیین شده است، برای بزرگسالان، 550 میلی‌گرم روزانه برای مردان، و 425 میلی‌گرم روزانه برای زنان می‌باشد. خلاصه‌ای از AI برای گروه‌های سنی مختلف به این صورت است:


تمامی مقادیر بالا براساس کولین‌است. مقادیر نمک‌های کولین بالاتر است. برای مثال، مقادیر کولین کلراید ‌باید 4/1 برابر بیشتر و برای بی‌تارتارات کولین حتی بالاتر باشد. حدود 12 درصد فسفاتیدل‌کولین، از کولین تشکیل شده است.


........................................
منبع: مکمل شناسی به نقل از پی در آر
توصیه های مکمل شناسی در خصوص مصرف منطقی و بهینه مکمل های غذایی: مصرف مکمل های غذایی نیاز به آگاهی و تشخیص صحیح دارد و به این جهت مصرف مکمل های غذایی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود. ضمن اینکه اطلاعات موجود در وبسایت مکمل شناسی به هیچ وجه جایگزین مشاوره با پزشک نخواهد بود و ضروری است قبل از هرگونه اقدامی، موضوع را با پزشک معالج مطرح نمایید.
مصرف مکمل های غذایی بویژه در خصوص کودکان، سالمندان و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر دیابت، بیماری های ریوی یا قلبی و عروقی دارند و همچنین در رابطه با زنان باردار از حساسیت بیشتری برخوردار است و ممکن است در صورت عدم توجه به توصیه های پزشک، منجر به عوارض غیر قابل جبرانی شود.
علاوه بر این، توجه داشته باشید با توجه به شیوع تبلیغات ماهواره ای و اینترنتی، بهترین و معتبرتین مکان برای تهیه مکمل های غذایی، صرفا داروخانه ها هستند و عرضه مکمل های غذایی در خارج از داروخانه، بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، در خارج از داروخانه ممنوع است.

پیشنهاد خواندنی

اصول استفاده از گیاهان دارویی و مکمل های غذایی برای بیماران دیابتی مشاهده
اصول استفاده از گیاهان دارویی و مکمل های غذایی برای بیماران دیابتی