کم خونی ناشی از کمبود آهن و سلامت دهان

زمانی که سطح هموگلوبین خون کمتر از پایین ترین حد محدوده نرمال برای سن و جنسیت مشخص باشد، گفته می شود که فرد دچار کم خونی است.
کم خونی یک تشخیص نهایی نیست بلکه نشانه ای است که می تواند منجر به برخی شرایط حاد شده و سلامتی را تهدید کند. کم خونی مشکلی است که در سرتاسر جهان سلامتی را تهدید می کند و هم در کشورهای پیشرفته و هم در حال توسعه مشاهده می شود.
این اختلال نه تنها مشکلاتی برای سلامتی افراد ایجاد کرده است بلکه توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها را نیز با خطر مواجه کرده است.
کم خونی می تواند در تمام مراحل چرخه زندگی مشاهده شود اما در زنان باردار و کودکان جوان شایع تر است. برخی از کشورها همچون هند در صدر کشورهایی قرار دارند که کم خونی در آنها بسیار شایع است. کنترل کم خونی طبیعتا در کشورها پرجمعیت تر بسیار مشکل تر است. به عنوان مثال، 50 درصد از مرگ های مادران در دنیا با علت کم خونی در کشور هند اتفاق می افتد.
محققان اخیرا نشان داده اند که کم خونی ناشی از کمبود آهن می تواند باعث اختلالات دهانی متعددی شود. آنها اعتقاد دارند با دانستن تاثیرات کم خونی بر روی سلامت دهان و دندان، متخصصان بهداشت دهان و دندان می توانند بهتر روش های درمانی خود را بر روی بیماران پیاده کنند.
این محققان بیان کردند که اختلالات دهانی کم خونی ناشی از فقر آهن شامل کولیت زاویه ای (angular chelitis)، التهاب زبان آتروفی (atrophic glossitis) یا آتروفی مخاطی دهانی عمومی (generalized oral mucosal atrophy) است.
این موضوعات در سال 2015 در مجله International Journal Of Biology and Biological Sciences به چاپ رسیده است.
راهنمای منابع و رفرنس های مکمل شناسی:
Source & Reference
Iron deficiency anemia and oral health prospective – A review
International Journal Of Biology and Biological Sciences Vol. 4(3), pp. 032-036, December 2015...
تهیه شده در گروه ترجمه و تحریریه سایت مکمل شناسی/منصور
مکمل شناسی، یک داروخانه اینترنتی نیست و فعالیتی در زمینه خرید و فروش مکمل ها ندارد