وضعیت ریزمغذی های آهن، ویتامین A، ید، فولات و روی و میزان مصرف آنها در بین زنان باردار و بارور

در مطالعه ای مروری که اخیرا توسط محققانی از کشورهای مختلف انجام شد، وضعیت ریزمغذی های آهن، ویتامین A، ید، فولات و روی و همچنین میزان مصرف آنها در بین زنان باردار یا زنانی که در سنین باروری هستند (15-49 سال) در کشورهایی همچون اتیوپی، کنیا، نیجریه و افریقای جنوبی مورد مطالعه قرار گرفت.
در این مطالعه داده های ملی مربوط به وضعیت هر کدام از ریزمغذی های فوق از طریق منابع مختلف گردآوری و تحلیل شد.
این تجزیه و تحلیل بر روی 65 داده آماری و مطالعه از اتیوپی (21 مورد)، کنیا (11 مورد)، نیجریه (21 مورد) و افریقای جنوبی (12 مورد) انجام شد.
نتایج بدست آمده نشان داد در زنان در سنین باروری شیوع کم خونی در محدوده 18-51 درصد، شیوع کمبود آهن در محدوده 9-18 درصد و شیوع کم خونی ناشی از کمبود آهن 10 درصد است. این آمار در زنان باردار بالاتر و به ترتیب 32-62 درصد، 19-61 درصد و 9-47 درصد بود.
شیوع کمبود ویتامین A، ید، روی و فولات در زنان در سنین باروری به ترتیب در محدوده 4-22 درصد، 22-55 درصد، 34 درصد و 46 درصد بود در حالی که کمبود این ریزمغذی ها در زنان باردار به ترتیب 21-48 درصد، 87 درصد، 46-76 درصد و 3-12 درصد بدست آمد.
همچنین مشخص شد که میزان ناکافی مصرف این ریزمغذی ها اصلی ترین دلیل کمبود آنها در زنان باردار و زنان در سنین باروری است.
این داده ها نشان می دهد که برنامه ریزی های کلی برای تامین سلامت زنان باردار و بارور در زمینه های مختلفی همچون استفاده از تنوع رژیم غذایی، مصرف کافی انواع ریزمغذی ها، استفاده از منابع غذایی غنی شده و استفاده از مکمل های غذایی مورد نیاز است.
نتایج این تحقیق در تاریخ 5 اکتبر 2017 در مجله Nutrients به چاپ رسید.
مکمل شناسی را هر روز دنبال کنید
کپی، فقط در صورت درج نام و لینک مکمل شناسی، مجاز است
*توصیه مهم مکمل شناسی در مورد خرید و مصرف مولتی ویتامین ها و سایر مکمل های غذایی:
1-مکمل شناسی، یک داروخانه اینترنتی نیست و فعالیتی در زمینه خرید و فروش مکمل ها ندارد.
2-به موازات این مطلب، ممکن است مطالعات دیگر، نتایجی مغایر و عکس نتایج بالا را نشان دهد. لذااین مطالب نمی تواند دلیلی بر توصیه ومصرف خودسرانه مکمل های غذایی باشد و نباید جایگزین توصیه پزشک شود.
3- بهترین محل برای تهیه مکمل های غذایی، داروخانه است.