بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

کم خونی ناشی از کمبود آهن در بیماران مبتلا به سرطان معده

کم خونی ناشی از کمبود آهن در بیماران مبتلا به سرطان معده
سرطان معده هم در میان زنان و هم در میان مردان بسیار شایع است. این سرطان سومین دلیل شایع مرگ های ناشی از سرطان در دنیاست.

در حالی که مطالعات بسیار زیادی در مورد شیوع و ارتباط کم خونی ناشی از کمبود آهن و سرطان های مختلف انجام شده است، تعداد گزارشات معدودی بوده اند که بر روی سرطان معده متمرکز شده باشند.

در مطالعه ای جدید، نسبت بیماران مبتلا به کم خونی شدید ناشی از کمبود آهن در بین افرادی که سرطان معده دارند مورد بررسی قرار گرفت. همچنین نوع کم خونی آنها و نیز روش های درمان آن نیز در این افراد بررسی شد.

این بررسی ها بصورت پیوسته از سال 2006 تا 2014  بر روی 110 بیمار مبتلا به سرطان معده انجام شد. میانگین سنی این افراد 5/68 سال بوده و 72 نفر از آنها مرد بودند.

در این مطالعه مردانی که هموگلوبین آنها کمتر از 130 گرم بر لیتر و زنانی که هموگلوبین آنها کمتر از 120 گرم بر لیتر بود به عنوان افرادی که کم خونی ناشی از کمبود آهن دارند تلقی شدند. همچنین کمبود آهن بصورت فریتین کمتر از m/L 15 تعریف شد.

نتایج ها نشان داد که بیشتر بیماران بررسی شده (35 درصد آنها) دارای درجه 4 کم خونی ناشی از کمبود آهن هستند و میانگین هموگلوبین آنها 118 گرم بر لیتر است. تنها 18 نفر (16 درصد بیماران) دارای سابقه کم خونی ناشی از کمبود آهن در مرحله قبل از تشخیص سرطان بودند و 63 نفر (57 درصد) در زمان تشخیص سرطان دارای کم خونی بودند.

همچنین در بین بیماران تنها 29 نفر در نخستین ویزیت سرطان سطح فریتین خود را آزمایش کرده بودند. 71 نفر از بیماران دارای سابقه عمل جراحی باز (32 درصد) یا جراحی لاپاروسکوپی (68 درصد) بودند.

در مجموع 66 بیمار تحت شیمی درمانی قرار گرفتند که در 50 نفر از آنها کم خونی ناشی از شیمی درمانی پیشرفت کرده بود.

در پیگیری نهایی مشخص شد که 87 نفر از بیماران دارای کم خونی ناشی از کمبود آهن هستند که این آمار نسبت به مرحله تشخیص سرطان 22 درصد افزایش یافته بود.

انتقال گلبول های قرمز خون (95 درصد)، استفاده از قرص های آهن خوراکی (29 درصد) و استفاده از آهن داخل وریدی (12 درصد) به ترتیب بیشترین روش های تجویزی برای این بیماران بود.

این نتایج نشان می دهد ارتباط عمیقی بین کم خونی ناشی از کمبود آهن و سرطان معده وجود دارد و این قضیه ایجاب می کند که در درمان این افراد باید کم خونی آنها نیز بطور کامل بررسی شده و روش های درمانی هدفمندتری برای آنها تجویز شود.

این تحقیق در فوریه 2017 در مجله Journal of Clinical Oncology به چاپ رسید.




منابع و رفرنس ها:

Source & Reference

Iron deficiency anemia in gastric cancer: A single site retrospective cohort study.

Journal of Clinical Oncology 35, no. 4_suppl (February 2017) 188-188...

برای مشاهده مقاله روی سایت مبدا به زبان اصلی اینجا کلیک کنید



کلید واژه ها

مکمل غذایی، مکمل ورزشی، ورزشکار، مولتی ویتامین، ریز مغذی ها، کلسیم، آهن، ویتامین گروه ب، ویتامین های محلول در آب، ویتامین های محلول در چربی، سیستم ایمنی، رژیم غذایی، سبک زندگی، لیست مکمل های غذایی، آنتی اکسیدان، عوارض مصرف، نحوه مصرف، کاربرد مکمل های غذایی، بهترین زمان مصرف، داروخانه آنلاین، داروخانه، خرید قرص تقویتی، مکمل شناسی، آثار ویتامین ها، عملکرد عصبی، سرطان، پیشگیری، شربت کودکان، تقویت کودکان، سوء تغذیه کودکان، خستگی مفرط، نشاط، داروخانه های گیاهی، داروخانه های سنتی، اتحادیه، مکمل های ویتامینی، خرید قرص، تهیه شربت، تقویتی، ورزشی، پروتئین، گیاهان دارویی، منابع علمی، آنلاین، مکمل شناسی،

تهیه شده در گروه تحریریه سایت مکمل شناسی

"منصور"

محصولات مرتبط

پیشنهاد خواندنی

خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد مشاهده
خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد