بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

کمبود ید: دست آوردها و چالش های آن در قرن 21

کمبود ید: دست آوردها و چالش های آن در قرن 21
کمبود ید باعث اختلال در تولید هورمون های تیروییدی می شود که این قضیه می تواند باعث ایجاد پیامدهای شدیدی در سلامتی شده و رشد و نمو در دوران کودکی را تهدید کند. دانشمندان نشان داده اند که کمبود ید دلیل اصلی اختلالات روانی قابل پیشگیری است.

معمولا یددار کردن نمک ها یک روش مقرون به صرفه برای بیشتر کردن مصرف ید در بین مردم است. تحقیقات نشان داده اند این روش بطور سالانه تقریبا 0/02 تا 0/05 دلار آمریکا به ازای هر کودک هزینه در پی دارد. با استفاد از این روش در اکثر موارد شیوع اختلالات ناشی از کمبود شدید ید در سرتاسر دنیا کاهش یافته است.

اما مشکل اینجاست که هنوز بطور قطعی مشخص نیست که آیا نیاز زنان باردار و شیرده به ید با استفاده از برنامه یددار کردن نمک به اندازه کافی پوشش داده می شود یا خیر. برخی از مطالعات نشان داده اند که این روش برای این افراد ممکن است چندان پاسخگوی نیاز آنها نباشد.

اگرچه تصور بر این است که در بسیاری از کشورهای صنعتی و پیشرفته کمبود ید برای قرن هاست که برطرف شده است، اما مشکل کمبود ید در برخی از این کشورها مجددا در حال شکل گیری است. به نظر می رسد توصیه های جدید سازمان بهداشت جهانی در مورد کم کردن مصرف سدیم نیز بی ارتباط با این موضوع نیست.

جالب اینجاست که برخی از کشورها نیز در نقطه مقابل این قضیه قرار دارند. آنها در حال تلاش برای جلوگیری از مصرف بیش از اندازه ید در کشور خود هستند.

در مطالعه جالبی که اخیرا توسط یک محقق هلندی انجام شد، دست آوردها و چالش های موجود در قرن 21ام در مورد کمبود ید گردآوری شد. در این مطالعه به چالش های مهمی که در مورد کمبود ید در قرن 21ام وجود دارد اشاره شده و راهکارهایی برای آنها داده شد. براساس مطالعات این محقق چالش های ید در قرن 21ام موارد زیر هستند:

1-در حال حاضر وضعیت سطح ید در افراد بصورت جهانی چگونه است؟

2-آیا در طول دوره بارداری و شیردهی، مادران نیاز به مصرف مکمل های ید بیشتری دارند؟

3-دلیل اینکه کمبود ید مجددا در کشورهای پیشرفته در حال شکل گیری است چیست و چطور می شود از آن پیشیگری کرد؟

4-آیا کاهش مصرف نمک در آینده نمی تواند کارایی برنامه یددار کردن نمک ها را تحت تاثیر قرار دهد؟

5-چه برنامه هایی باید طرح ریزی شود تا از مصرف بیش از حد ید در برخی کشورها جلوگیری شود؟

6-چگونه می توان تاثیر برنامه های ید دار کردن را بهتر دنبال کرد؟

این مطالعه در تاریخ 19 جولای 2017 در مجله Sustainable Nutrition in a Changing World به چاپ رسید.



منابع و رفرنس ها:

Source & Reference

Iodine Deficiency: Achievements and Challenges for the 21st Century

Sustainable Nutrition in a Changing World, First Online: 19 July 2017, pp 223-235...

برای مشاهده مقاله روی سایت مبدا به زبان اصلی اینجا کلیک کنید



کلید واژه ها

مکمل غذایی، ید، کمبود ید، هورمون های تیروییدی، زنان باردار، زنان شیرده، مکمل ورزشی، ورزشکار، مولتی ویتامین، ریز مغذی ها، کلسیم، آهن، ویتامین گروه ب، ویتامین های محلول در آب، ویتامین های محلول در چربی، سیستم ایمنی، رژیم غذایی، سبک زندگی، لیست مکمل های غذایی، آنتی اکسیدان، عوارض مصرف، نحوه مصرف، کاربرد مکمل های غذایی، بهترین زمان مصرف، داروخانه آنلاین، داروخانه، خرید قرص تقویتی، مکمل شناسی، آثار ویتامین ها، عملکرد عصبی، سرطان، پیشگیری، شربت کودکان، تقویت کودکان، سوء تغذیه کودکان، خستگی مفرط، نشاط، داروخانه های گیاهی، داروخانه های سنتی، اتحادیه، مکمل های ویتامینی، خرید قرص، تهیه شربت، تقویتی، ورزشی، پروتئین، گیاهان دارویی، منابع علمی، آنلاین، مکمل شناسی،

تهیه شده در گروه تحریریه سایت مکمل شناسی

"منصور"

پیشنهاد خواندنی

خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد مشاهده
خار گل گیاهی برای حفاظت از کبد