بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

روغن ماهی

روغن ماهی

.

روغن‌های ماهی، که به عنوان روغن‌های دریایی نیز شناخته می‌شوند، لیپیدهای موجود در ماهی‌ها به ویژه ماهی‌های آب سرد و سایر جانداران دریایی مانند فیتو پلانکتون می‌باشد. این روغن‌ها منابع سرشاری از اسیدهای چرب بلند زنجیره چند غیراشباع (LCPUFA) از نوع n-3 (امگا-3) می‌باشد.

برای مشاهده متن مرجع و رفرنس در کتاب PDR for Nutritional Supplements اینجا کلیک کنید.

امگا 3 گلدن سیز کارن

نام برند

کارن
KAREN

کشور تولید کننده

ایران/تولید داخل

نام شرکت عرضه کننده

داروسازی کارن

تعداد در هر بسته

60 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

روغن ماهی.هر دو کپسول گلدن سیز کارن حاوی1200 میلی گرم روغن ماهی ( mg EPA 360 و mg DHA 240) می­باشد.

شکل دارویی

کپسول نرم ژلاتینی

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
فیش اویل و کو کیوتن پریفرد نوتریشین

کشور تولید کننده

کانادا

نام شرکت عرضه کننده

سمرطب درمان

تعداد در هر بسته

30 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

روغن ماهی,کوآنزیم Q10 .

شکل دارویی

کپسول نرم ژلاتینی

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
امگا-3 21 سنتری

نام برند

21 سنتری
21 CENTURY

کشور تولید کننده

آمریکا

نام شرکت عرضه کننده

پوراطب

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

دوکوزاهگزانوئیک اسید(امگا3),روغن ماهی.

شکل دارویی

کپسول نرم ژلاتینی

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
امگا 3-6-9 جی وی آی

نام برند

جی وی آی
GVI

کشور تولید کننده

آمریکا

نام شرکت عرضه کننده

سی تو آراد پارس

تعداد در هر بسته

120 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

روغن ماهی.

شکل دارویی

کپسول نرم ژلاتینی

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
امگا 3 کیو 10 جی وی آی

نام برند

جی وی آی
GVI

کشور تولید کننده

آمریکا

نام شرکت عرضه کننده

سی تو آراد پارس

تعداد در هر بسته

60 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

روغن ماهی,کوآنزیم Q10 .

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر

نام علمی: روغن ماهی
نام علمی(لاتین): Fish Oils
دسته بندی: اسید های چرب/روغن ها و چربی ها
توضیحات علمی: دو روغن ماهی که بیشترین مطالعه بر روی آنها انجام شده، ایکوزاپنتانوئیک اسید 20 کربنه (EPA; C20: ...

دو روغن ماهی که بیشترین مطالعه بر روی آنها انجام شده، ایکوزاپنتانوئیک اسید 20 کربنه (EPA; C20: 5n-3) و دوکوزاهگزانوئیک اسید 22-کربنه (DHA; C22: 6n-3) می‌باشد. EPA دارای 5 پیوند دوگانه و DHA، 6 پیوند دوگانه می‌باشد، این پیوند‌های دوگانه همگی در موقعیت سیس هستند. DHA یک جز حیاتی از فسفولیپیدهای غشاهای سلولی انسان، به ویژه در مغز و شبکیه می‌باشد.
هر دوی EPA و DHA به طور طبیعی به شکل تری گلیسرول‌ها یا TAGs یافت می‌شوند. به نظر می‏رسد که دوکوزا هگزانات در تری آسیل گلیسرول‌های روغن ماهی به طور اولیه در موقعیت sn-2 (کربن وسطی) گلیسرول، جایی که توزیع تصادفی تر ایکوزاپنتانوئات روی تمام سه موقعیت گلیسرول وجود دارد، باشد.
در سپتامبر 2004، سازمان غذا و دارو (FDA) ادعای سلامت کیفی زیر را برای اسیدهای چرب امگا-3 EPA و DHA اعلام کرد: "مطالعات حمایتی اما نه قطعی نشان می‌دهد که مصرف اسیدهای چرب امگا-3 EPA و DHA ممکن است خطر بیماری عروق کرونری قلب را کاهش دهد. یک سهم از (اسم غذا، عموماً یک ماهی روغنی مانند سالمون، تن وشاه ماهی) (x) گرم اسیدهای چرب DHA و EPA را فراهم می‌نماید.

" در سال 2000، FDA یک ادعای سلامتی مشابه را برای مکمل‌های غذایی حاوی اسید‌های چرب امگا-3 DHA و EPA و کاهش خطر بیماری عروق کرونری قلب (CHD) اعلام کرد. FDA توصیه کرد که مصرف کنندگان از مجموع 3 گرم در روز اسیدهای چرب امگا-3 EPA و DHA و2 گرم از طریق مکمل‌های غذایی، فراتر نروند.

ادامه بستن متن
عملکرد: مکمل‌های روغن ماهی فعالیت کاهش دهنده تری گلیسرید دارند. آنها ممکن است فعالیت‌های ضد التهابی، ضد ... مکمل‌های روغن ماهی فعالیت کاهش دهنده تری گلیسرید دارند. آنها ممکن است فعالیت‌های ضد التهابی، ضد انعقادی و تنظیم کننده ایمنی نیز داشته باشند.

ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: EPA و DHA عملکردهای متعددی در سیستم‌های مختلف بدن دارند. EPA و DHA سطوح بالای تری گلیسرید را کاهش ...

EPA و DHA عملکردهای متعددی در سیستم‌های مختلف بدن دارند. EPA و DHA سطوح بالای تری گلیسرید را کاهش می‌دهند. در سیستم قلبی عروقی، DHA و EPA ویژگی ضد آریتمی دارند. EPA و DHA اثر ضد التهابی و تنظیم کننده ایمنی دارند و برای سیستم‌های عضلانی اسکلتی، گوارشی و ایمنی سودمند می‌باشد.

EPA و DHA همچنین به دلیل کاهش سطوح فیبرینوژن و پیشگیری از چسبیدن پلاکت‌ها به هم، برای حفظ جریان خون طبیعی حایز اهمیت می‌باشد. DHA برای تکامل طبیعی مغز جنین و نوزاد و برای حفظ عملکرد طبیعی مغز طی زندگی، حیاتی می‌باشد. به نظر می‏رسد که DHA تعیین کننده‌ی اصلی سیالیت غشا در سلول‌های مغز می‌باشد و می‌تواند نقش اصلی در حفظ فرآیند طبیعی شناخت و خلق و خو ایفا کند.
به نظر می‏رسد اثر کاهش دهندی تری گلیسرید EPA و DHA ناشی از ترکیب اثرات مهار لیپوژنز و تحریک اکسیداسیون اسید چرب در کبد باشد. EPA و DHA رونویسی از ژن‌های کد کننده آنزیم‌های لیپوژنز را مهار کرده و رونویسی از آنزیم‌های تنظیم کننده اکسیداسیون اسیدهای چرب را افزایش می‌دهند. تحریک اکسیداسیون اسید چرب از طریق فعال سازی PPAR (گیرنده فعال شده با تکثیر کننده پروکسیزومی-آلفا) می‌باشد.
مهار لیپوژنز از طریق تنظیم کاهشی RNA پیامبر SREBP – 1C (پروتئین متصل به عنصر تنظیم کننده‌ی استرول) می‌باشد.
مکانیسم‌های متعددی مسئول فعالیت ضد التهابی EPA و DHA قلمداد می‌شوند. این دو به طور رقابتی تبدیل اسید آراشیدونیک به ایکوزانوئیدهای پیش التهابی از جمله پروستاگلاندین E2 (PGE2) و لوکوترین B4 (LTB4) مهار می‏کنند، بنابراین سنتز آنها را کاهش می‌دهند. EPA و DHA همچنین سنتز سیتوکین‌های التهابی TNF (فاکتور نکروز توموری-آلفا) و IL ‏(اینتر لوکین) ‏1- بتا را در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید و افراد سالم مهار می‏کنند. EPA

و DHA مسیر 5-LOX (لپیواکسیژناز) که مسئول تبدیل اسید آراشیدونیک به لوکوترین‌های التهابی در نوتروفیل‌ها و مونوسیت‌ها بوده را مهار می‌کنند و می‌توانند انتقال سیگنال به واسطه فسفولیپاز C، که در حوادث التهابی دخالت دارد، را مهار کنند. EPA و DHA ممکن است دارای فعالیت بهبود بیماری باشند. وجود DHA و EPA درون غشاهای کندروسیت غضروف مفصلی منجر به کاهش وابستگی به دوز در بیان و فعالیت آنزیم‌های تخریب کننده‌ی پروتئوگلیکان که به عنوان آگریکانازها شناخته می‌شوند، می‌گردد.
این امر به طور مشابه منجر به کاهش بیان اینترلوکین IL—1 آلفا و TNF-آلفا، همچنین (سیکلواکسیژناز) 2 –COX اما نه COX-1 می‌شود.
EPA و DHA هر دو نقش‌های فیزیولوژیک مشابه و غیر مشابه دارند. به نظر می‏رسد EPA در نقش‌هایی که ایکوزانوئیدها را در گیر می‏کند، مهم تر باشد، حال آنکه به نظر می‏رسد DHA مهم‌ترین نقش را در غشاهای سلول‌های CNS و در سیستم PPAR ایفا می‏کند. EPA پیش ساز پروستاگلاندین‌های (PG) سری-3، لوکوترین‌های (LT) سری -5 و ترومبوکسان‌های (TX) سری -3 باشد.

به ویژه، EPA پیش ساز TXA3 و LTB5، ایکوزانوئیدها می‌باشد، که تجمع پلاکتی را کاهش واتساع عروقی را افزایش می‌دهند. این امر ممکن است تا حدودی مسئول آن بخش از اثرات روغن ماهی باشد که منجر به کاهش لخته و کاهش فشار خون می‌گردد.
به نظر می‏رسد روغن ماهی هنگامی که در درمان اختلال دو قطبی به کار می‌رود، ویژگی‌های تثبیت کننده خلق و خو داشته ‏باشد. مسیرهای پیام دهی سلولی بیش فعال احتمالا در پاتوفیزیولوژی اختلال دو قطبی دخیل‌اند. EPA و DHA ممکن است انتقال سیگنال مربوط به آراشیدونیک اسید و فسفاتیدیل اینوزیتول را تعدیل کنند.

LCPUFA‌ها، به ویژه DHA، درون فسفولیپیدهای غشای سلول‌های دخیل در مسیرهای سیگنال دهی سلولی، شرکت دارند.
مکانیسمی که به نظر می‏رسد روغن ماهی از آریتمی قلبی جلوگیری می‏کند، واضح نامشخص است، اما ممکن است این امر مربوط به قرارگیری LCPUFA‌ها درون غشاهای سلولی قلب باشد.
روغن ماهی ممکن است اثرات پیشگیری شیمیایی سرطان داشته باشد، اما مطالعات پیشگیری شیمیایی بالینی مورد نیاز است. در مطالعات حیوانی و in vitro نشان داده شده است که DHA تبدیل نئوپلاستیک را سرکوب کرده، رشد سرطان را مهار نموده، آپوپتوز یا مرگ سلولی برنامه ریزی شده را افزایش می‌دهد و فعالیت آنژیوژنز دارد.

مکانیسم معمول تمام فعالیت‌های ذکر شده، ممکن است نقش LCPUFA‌ها در تنظیم فعالیت و تولید ایکوزانوئید باشد. چربی‌ها غیر از منابع ماهی‌ها به عنوان فاکتورهای خطر برای سرطان و همچنین بیماری‌های قلبی عروقی به شمار می‌روند. این چربی‌ها ممکن است مسیرهای ایکوزانوئید را به سوی وضعیت‌هایی که در آن سلول‌های سرطانی می‏توانند رشد کنند، پیش ببرند، حال آنکه عکس آن ممکن است برای روغن‌های ماهی صادق باشد.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: اشکال گوناگونی از روغن ماهی به صورت تجاری در دسترس می‌باشد. اشکال طبیعی EPA و DHA، همان گونه که در ...

اشکال گوناگونی از روغن ماهی به صورت تجاری در دسترس می‌باشد. اشکال طبیعی EPA و DHA، همان گونه که در ماهی و فیتوپلانکتون موجود هستند، به شکل تری آسیل گلیسرول‌ها (TAGs) وجود دارند. اینها در حال حاضر رایج‌ترین اشکال موجود می‌باشد.
اشکال بیشتر تغلیظ شده EPA و DHA اتیل استرهای EPA و DHA و DHA و EPA آزاد (غیر استریفیه) می‌باشد. فارماکوکینتیک این اشکال مشابه است.
تری آسیل گلیسرول‌های سرشار از DHA و EPA، به دنبال دریافت، تحت هیدرولیز توسط لیپازها قرار گرفته تا مونو گلیسریدها و اسیدهای چرب آزاد را تشکیل دهند.

در انتروسیت‌ها، آسیلاسیون مجدد برای تشکیل دوباره TAGs رخ می‌دهد، که سپس با فسفولیپیدها، کلسترول و آپوپروتئین‌ها درون شیلومیکرون‌ها تجمع می‌یابند. شیلومیکرون‌ها درون لنفاتیک‌ها رها می‌شوند تا از آنجا وارد گردش خون سیستمیک شوند. در گردش خون، شیلومیکرون‌ها توسط لیپوپرتئین لیپاز تخریب شده و EPA و DHA توسط گردش خون به بافت‌های مختلف بدن جایی که به طور عمده برای سنتز فسفولپیدها به کار می‌روند، منتقل می‌شوند.

این فسفولیپیدها درون غشاهای سلولی گلبول‌های قرمز خون، پلاکت‌ها و سلول CNS، شرکت می‌کنند. EPA و DHA به طور عمده در اجزای فسفولیپیدی غشای سلول‌ها یافت می‌شوند. DHA در مقایسه با سایر اسیدهای چرب، با اولویت بیشتری توسط مغز جذب می‌شود. بخشی ازEPA و DHA به یکدیگر قابل تبدیل است. جذب روده‌ای EPA و DHA از اتیل استرهای نیمه سنتتیک و اشکال طبیعی خوب است.

ادامه بستن متن
موارد مصرف: روغن ماهی ممکن است به طور اولیه برای پایین آوردن سطوح تری گلیسرید در افراد مبتلا به هایپرتری ...

روغن ماهی ممکن است به طور اولیه برای پایین آوردن سطوح تری گلیسرید در افراد مبتلا به هایپرتری گلیسریدمی، به کار رود. کاربرد مهم دیگر جهت پیشگیری از مرگ در افرادی است که از انفارکسیون عضله قلب رنج می‌برند. روغن‌های ماهی جهت کاهش تمایل خون برای ایجاد لخته استفاده می‌شود و ممکن است جهت کاهش فشار خون، برای پیشگیری از تنگی مجدد پس از آنژیو پلاستی کرونری، کاهش برخی علایم آرتریت روماتوئید و کولیت اولسراتیو نیز، مورد استفاده قرار گیرد.

این ادعا که این روغن موجب پیشگیری از عود بیماری کرون می‌شود در مطالعات اخیر مورد سوال می‌باشد. روغن ماهی ممکن است به تثبیت خلق و خو در اختلال دو قطبی کمک کند و اثرات مفیدی در نفروپاتی IgA داشته باشد. شواهدی از اینکه می‏تواند از پس زدن پیوند در بیماران با کلیه پیوندی جلوگیری کند، وجود دارد و در تغذیه انترال در بیماران مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.
برخی شواهد وجود دارد که روغن‌های ماهی ویژگی محافظت کننده عصبی دارند و ممکن است در مراحل بسیار خفیف و اولیه بیماری آلزایمر مفید باشند. آنها ممکن است برای سلامت چشم نیز سودمند باشند.
شواهد بسیار کمی در حمایت از کاربرد روغن ماهی برای استفاده در آنژین وجود دارد و هیچ شواهد متقاعد کننده‌ای در حمایت از موارد استفاده برای آسم و پسوریازیس وجود ندارد. داده‌های کافی برای قضاوت در مورد استفاده احتمالی از روغن ماهی در سرطان در دسترس نیست.

ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : حساسیت شناخته شده به محصول حاوی روغن ماهی.

حساسیت شناخته شده به محصول حاوی روغن ماهی.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: مکمل‌های روغن ماهی باید فقط در صورت توصیه و تحت نظارت پزشک، توسط کودکان، زنان باردار و مادران شیرده ...

مکمل‌های روغن ماهی باید فقط در صورت توصیه و تحت نظارت پزشک، توسط کودکان، زنان باردار و مادران شیرده استفاده شوند. به دلیل اثر ضد انعقادی احتمالی مکمل‌های روغن ماهی، بیماران هموفیلی و افراد مصرف کننده وارفادین (کومارین) باید در مصرف این مکمل‌ها احتیاط کنند. مصرف مکمل‌های روغن ماهی می‌بایست قبل از هر گونه عمل جراحی قطع شود.

نتایج ضد و نقیضی در مورد اثرات مکمل‌های روغن ماهی در کنترل قند خون درافراد با عدم تحمل گلوکز و دیابت نوع 2 گزارش شده است. برخی مطالعات اولیه نشان دادند که مکمل‌های روغن ماهی ممکن است اثرات زیان آوری در این گروه‌ها داشته باشند. اخیراً، مطالعات با طراحی بهتر این اثرات نامطلوب را گزارش نکرده‌اند.

هیچ مدرکی از اینکه مکمل‌های روغن ماهی اثرات زیان آور بر روی تحمل گلوکز، ترشح انسولین یا مقاومت به انسولین در افراد غیر دیابتی دارد، وجود ندارد. دیابتی‌ها باید در مورد استفاده از این مکمل‌ها با پزشک خود مشورت نموده و در صورتی که این مکمل‌ها بر روی کنترل قند خون آنها اثر می‌گذارد، به پزشک اطلاع دهند. دیابتی‌هایی که مکمل‌های روغن ماهی دریافت می‏کنند باید تحت نظر پزشک باشند.

ادامه بستن متن
عوارض جانبی: هیچ گزارشی از عوارض جانبی جدی در افرادی که مکمل‌های روغن ماهی را حتی تا 15 گرم روزانه برای دوره‌های ...

هیچ گزارشی از عوارض جانبی جدی در افرادی که مکمل‌های روغن ماهی را حتی تا 15 گرم روزانه برای دوره‌های زمانی طولانی، مصرف می‏کنند وجود ندارد. عوارض جانبی که گزارش شده شامل مشکلات گوارشی خفیف مانند اختلالات هضم، تهوع و اسهال، بوی ماهی در تنفس، پوست و حتی ادرار می‌باشد.

اثرات رقیق کننده خون می‌تواند باعث خونریزی از بینی و آسان کبود شدن شود. افراد دیابتی ممکن است بدتر شدن کنترل قندخون را تجربه کنند.

ادامه بستن متن
تداخلات: تداخلات ممکن است بین مکمل‌های روغن ماهی و آسپرین و سایر داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی وگیاهان ... تداخلات ممکن است بین مکمل‌های روغن ماهی و آسپرین و سایر داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی وگیاهان مانند سیر (Allium Sativum) و جینکو (Ginkgo biloba) رخ می‏دهد.
این چنین تداخلاتی ممکن است با افزایش استعداد کبودی، خونریزی از بینی، خلط خونی، استفراغ خونی، ادرار خونی و خون در مدفوع تظاهر یابند. بیشتر کسانی که مکمل‌های روغن ماهی و داروها یا گیاهان بالا را دریافت می‏کنند، از این مشکلات رنج نمی‌برند و در صورت وقوع، نادر می‌باشد. در صورتی که این عوارض رخ دهند، دوز باید کاهش یابد یا قطع شود.

ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: چندین شکل مکمل روغن ماهی وجود دارد. رایج‌ترین شکل، روغن ماهی طبیعی می‌باشد که معمولا از بدن ...

چندین شکل مکمل روغن ماهی وجود دارد. رایج‌ترین شکل، روغن ماهی طبیعی می‌باشد که معمولا از بدن ماهی‌های آب سرد تولید می‌شود. این روغن‌های ماهی، به طور معمول، 30% EPA و DHA با نسبت EPA به DHA، 5/1 هستند. یک کپسول ژل نرم 1گرمی معمولی روغن ماهی حاوی 180 میلی‌گرم EPA و 120 میلی‌گرم DHA می‌باشد.

EPA و DHA طبیعی به طور شیمیایی تری اسیل گلیسرول می‌باشد. کپسول‌های روغن ماهی طبیعی حاول 50% EPA و DHA به نسبت 5/1 در حال حاضر در دسترس می‌باشد. برخی از مکمل‌های روغن ماهی طبیعی حاوی EPA و DHA با نسبت بالاتر، به طور مثال EPA بالاتر هستند. همچنین مکمل‌های روغن ماهی با نسبت پایین تر به طور مثال DHA بالاتر نیز وجود دارد.
شکل تغلیط شده تر روغن ماهی محصول اتیل استر نیمه سنتتیک حاوی 85% DHA / EPA می‌باشد. چنین محصولی حاوی 490 میلی‌گرم اتیل استر EPA و 350 میلی‌گرم اتیل استر DHA در 1 گرم کپسول می‌باشد.
DHA و EPA پوشش داده شده روده‌ای به صورت اسیدهای چرب آزاد نیز در دسترس می‌باشد. این کپسول‌ها غلظت‌های بیشتری از EPA و DHA دارند. امولسیون‌های روغن ماهی در حال حاضر در دسترس می‌باشد که می‏توانند به صورت سس سالاد و سایر غذاها استفاده شوند.

غذاهای فراویژه حاوی روغن ماهی نیز در دسترس می‌باشد. شیر خشک نوزادان حاوی DHA در اروپا و ژاپن موجود می‌باشد. مکمل‌های انترال خاص حاوی EPA و DHA و همچنین سایر مواد مغذی تنظیم کننده سیستم ایمنی مانند اِل –آرژینین، اِل–گلوتامین وRNA نیز در دسترس می‌باشد.
محصولات روغن ماهی توصیه شده باید حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند توکوفرول جهت حفاظت علیه اکسیداسیون باشند. به‏علاوه، محصولات روغن ماهی که حاوی مقادیر بالایی از ویتامین A و D هستند که می‌تواند سمی‌باشد، بهتر است استفاده نشوند.
دوز معمول خوراکی روغن ماهی برای استفاده در هایپرتری گلیسردمی حدود 5 گرم ترکیب DHA/EPA به صورت روزانه می‌باشد. مقادیر بیان شده در این بخش به مقادیرEPA به‏علاوه DHA اشاره دارد. وزن دقیق کپسول معمولاً بالاتر می‌باشد.

برچسب‌ها باید برای تعیین محتوی DHA/EPA دقیق کنترل شوند. دریافت روزانه باید در دوزهای منقسم داده شود. مکمل‌ها با وعده‌های غذایی بهتر تحمل می‌شوند. دوز معمول برای افراد با فشار خون بالا که قبلاً درمان نشده اند، حدود 3 گرم DHA/EPA در روز می‌باشد.
حدود 3 گرم روزانه همچنین دوز معمول برای افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو می‌باشد. افرادی که آنژیوپلاستی موفق داشته‌اند و سعی در پیشگیری از تنگی مجدد دارند، ممکن است روزانه 4 تا 5 گرم مصرف کنند. بر اساس کارآزمایی GISSI، یک دوز 1 گرمی روزانه EPA و DHA ممکن است ارزش محفاظتی برای افرادی که سابقه MI (سکته قلبی) داشته اند، داشته باشد.
در سال 2005، FDA یک فرآورده تغلیظ شده‌ی اسید چرب چند غیر اشباع امگا-3 (Lovaza) را به صورت ترکیب با رژیم غذایی برای درمان غلظت‌های بالای تری گلیسرید پلاسما معرفی کرد. این محصول، ترکیبی از اتیل استرهای EPA و DHA می‌باشد. دوز روزانه توصیه شده برای Lovaza 4 گرم یک بار در روز یا 2 گرم دو بار در روز همراه با غذا می‌باشد.

ادامه بستن متن
captcha

سوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد

captcha code
اطلاعات علمی تکمیلی
نام علمی: روغن ماهی
نام علمی(لاتین): Fish Oils
دسته بندی: اسید های چرب/روغن ها و چربی ها
توضیحات علمی: دو روغن ماهی که بیشترین مطالعه بر روی آنها انجام شده، ایکوزاپنتانوئیک اسید 20 کربنه (EPA; C20: ...

دو روغن ماهی که بیشترین مطالعه بر روی آنها انجام شده، ایکوزاپنتانوئیک اسید 20 کربنه (EPA; C20: 5n-3) و دوکوزاهگزانوئیک اسید 22-کربنه (DHA; C22: 6n-3) می‌باشد. EPA دارای 5 پیوند دوگانه و DHA، 6 پیوند دوگانه می‌باشد، این پیوند‌های دوگانه همگی در موقعیت سیس هستند. DHA یک جز حیاتی از فسفولیپیدهای غشاهای سلولی انسان، به ویژه در مغز و شبکیه می‌باشد.
هر دوی EPA و DHA به طور طبیعی به شکل تری گلیسرول‌ها یا TAGs یافت می‌شوند. به نظر می‏رسد که دوکوزا هگزانات در تری آسیل گلیسرول‌های روغن ماهی به طور اولیه در موقعیت sn-2 (کربن وسطی) گلیسرول، جایی که توزیع تصادفی تر ایکوزاپنتانوئات روی تمام سه موقعیت گلیسرول وجود دارد، باشد.
در سپتامبر 2004، سازمان غذا و دارو (FDA) ادعای سلامت کیفی زیر را برای اسیدهای چرب امگا-3 EPA و DHA اعلام کرد: "مطالعات حمایتی اما نه قطعی نشان می‌دهد که مصرف اسیدهای چرب امگا-3 EPA و DHA ممکن است خطر بیماری عروق کرونری قلب را کاهش دهد. یک سهم از (اسم غذا، عموماً یک ماهی روغنی مانند سالمون، تن وشاه ماهی) (x) گرم اسیدهای چرب DHA و EPA را فراهم می‌نماید.

" در سال 2000، FDA یک ادعای سلامتی مشابه را برای مکمل‌های غذایی حاوی اسید‌های چرب امگا-3 DHA و EPA و کاهش خطر بیماری عروق کرونری قلب (CHD) اعلام کرد. FDA توصیه کرد که مصرف کنندگان از مجموع 3 گرم در روز اسیدهای چرب امگا-3 EPA و DHA و2 گرم از طریق مکمل‌های غذایی، فراتر نروند.

ادامه بستن متن
عملکرد: مکمل‌های روغن ماهی فعالیت کاهش دهنده تری گلیسرید دارند. آنها ممکن است فعالیت‌های ضد التهابی، ضد ... مکمل‌های روغن ماهی فعالیت کاهش دهنده تری گلیسرید دارند. آنها ممکن است فعالیت‌های ضد التهابی، ضد انعقادی و تنظیم کننده ایمنی نیز داشته باشند.

ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: EPA و DHA عملکردهای متعددی در سیستم‌های مختلف بدن دارند. EPA و DHA سطوح بالای تری گلیسرید را کاهش ...

EPA و DHA عملکردهای متعددی در سیستم‌های مختلف بدن دارند. EPA و DHA سطوح بالای تری گلیسرید را کاهش می‌دهند. در سیستم قلبی عروقی، DHA و EPA ویژگی ضد آریتمی دارند. EPA و DHA اثر ضد التهابی و تنظیم کننده ایمنی دارند و برای سیستم‌های عضلانی اسکلتی، گوارشی و ایمنی سودمند می‌باشد.

EPA و DHA همچنین به دلیل کاهش سطوح فیبرینوژن و پیشگیری از چسبیدن پلاکت‌ها به هم، برای حفظ جریان خون طبیعی حایز اهمیت می‌باشد. DHA برای تکامل طبیعی مغز جنین و نوزاد و برای حفظ عملکرد طبیعی مغز طی زندگی، حیاتی می‌باشد. به نظر می‏رسد که DHA تعیین کننده‌ی اصلی سیالیت غشا در سلول‌های مغز می‌باشد و می‌تواند نقش اصلی در حفظ فرآیند طبیعی شناخت و خلق و خو ایفا کند.
به نظر می‏رسد اثر کاهش دهندی تری گلیسرید EPA و DHA ناشی از ترکیب اثرات مهار لیپوژنز و تحریک اکسیداسیون اسید چرب در کبد باشد. EPA و DHA رونویسی از ژن‌های کد کننده آنزیم‌های لیپوژنز را مهار کرده و رونویسی از آنزیم‌های تنظیم کننده اکسیداسیون اسیدهای چرب را افزایش می‌دهند. تحریک اکسیداسیون اسید چرب از طریق فعال سازی PPAR (گیرنده فعال شده با تکثیر کننده پروکسیزومی-آلفا) می‌باشد.
مهار لیپوژنز از طریق تنظیم کاهشی RNA پیامبر SREBP – 1C (پروتئین متصل به عنصر تنظیم کننده‌ی استرول) می‌باشد.
مکانیسم‌های متعددی مسئول فعالیت ضد التهابی EPA و DHA قلمداد می‌شوند. این دو به طور رقابتی تبدیل اسید آراشیدونیک به ایکوزانوئیدهای پیش التهابی از جمله پروستاگلاندین E2 (PGE2) و لوکوترین B4 (LTB4) مهار می‏کنند، بنابراین سنتز آنها را کاهش می‌دهند. EPA و DHA همچنین سنتز سیتوکین‌های التهابی TNF (فاکتور نکروز توموری-آلفا) و IL ‏(اینتر لوکین) ‏1- بتا را در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید و افراد سالم مهار می‏کنند. EPA

و DHA مسیر 5-LOX (لپیواکسیژناز) که مسئول تبدیل اسید آراشیدونیک به لوکوترین‌های التهابی در نوتروفیل‌ها و مونوسیت‌ها بوده را مهار می‌کنند و می‌توانند انتقال سیگنال به واسطه فسفولیپاز C، که در حوادث التهابی دخالت دارد، را مهار کنند. EPA و DHA ممکن است دارای فعالیت بهبود بیماری باشند. وجود DHA و EPA درون غشاهای کندروسیت غضروف مفصلی منجر به کاهش وابستگی به دوز در بیان و فعالیت آنزیم‌های تخریب کننده‌ی پروتئوگلیکان که به عنوان آگریکانازها شناخته می‌شوند، می‌گردد.
این امر به طور مشابه منجر به کاهش بیان اینترلوکین IL—1 آلفا و TNF-آلفا، همچنین (سیکلواکسیژناز) 2 –COX اما نه COX-1 می‌شود.
EPA و DHA هر دو نقش‌های فیزیولوژیک مشابه و غیر مشابه دارند. به نظر می‏رسد EPA در نقش‌هایی که ایکوزانوئیدها را در گیر می‏کند، مهم تر باشد، حال آنکه به نظر می‏رسد DHA مهم‌ترین نقش را در غشاهای سلول‌های CNS و در سیستم PPAR ایفا می‏کند. EPA پیش ساز پروستاگلاندین‌های (PG) سری-3، لوکوترین‌های (LT) سری -5 و ترومبوکسان‌های (TX) سری -3 باشد.

به ویژه، EPA پیش ساز TXA3 و LTB5، ایکوزانوئیدها می‌باشد، که تجمع پلاکتی را کاهش واتساع عروقی را افزایش می‌دهند. این امر ممکن است تا حدودی مسئول آن بخش از اثرات روغن ماهی باشد که منجر به کاهش لخته و کاهش فشار خون می‌گردد.
به نظر می‏رسد روغن ماهی هنگامی که در درمان اختلال دو قطبی به کار می‌رود، ویژگی‌های تثبیت کننده خلق و خو داشته ‏باشد. مسیرهای پیام دهی سلولی بیش فعال احتمالا در پاتوفیزیولوژی اختلال دو قطبی دخیل‌اند. EPA و DHA ممکن است انتقال سیگنال مربوط به آراشیدونیک اسید و فسفاتیدیل اینوزیتول را تعدیل کنند.

LCPUFA‌ها، به ویژه DHA، درون فسفولیپیدهای غشای سلول‌های دخیل در مسیرهای سیگنال دهی سلولی، شرکت دارند.
مکانیسمی که به نظر می‏رسد روغن ماهی از آریتمی قلبی جلوگیری می‏کند، واضح نامشخص است، اما ممکن است این امر مربوط به قرارگیری LCPUFA‌ها درون غشاهای سلولی قلب باشد.
روغن ماهی ممکن است اثرات پیشگیری شیمیایی سرطان داشته باشد، اما مطالعات پیشگیری شیمیایی بالینی مورد نیاز است. در مطالعات حیوانی و in vitro نشان داده شده است که DHA تبدیل نئوپلاستیک را سرکوب کرده، رشد سرطان را مهار نموده، آپوپتوز یا مرگ سلولی برنامه ریزی شده را افزایش می‌دهد و فعالیت آنژیوژنز دارد.

مکانیسم معمول تمام فعالیت‌های ذکر شده، ممکن است نقش LCPUFA‌ها در تنظیم فعالیت و تولید ایکوزانوئید باشد. چربی‌ها غیر از منابع ماهی‌ها به عنوان فاکتورهای خطر برای سرطان و همچنین بیماری‌های قلبی عروقی به شمار می‌روند. این چربی‌ها ممکن است مسیرهای ایکوزانوئید را به سوی وضعیت‌هایی که در آن سلول‌های سرطانی می‏توانند رشد کنند، پیش ببرند، حال آنکه عکس آن ممکن است برای روغن‌های ماهی صادق باشد.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: اشکال گوناگونی از روغن ماهی به صورت تجاری در دسترس می‌باشد. اشکال طبیعی EPA و DHA، همان گونه که در ...

اشکال گوناگونی از روغن ماهی به صورت تجاری در دسترس می‌باشد. اشکال طبیعی EPA و DHA، همان گونه که در ماهی و فیتوپلانکتون موجود هستند، به شکل تری آسیل گلیسرول‌ها (TAGs) وجود دارند. اینها در حال حاضر رایج‌ترین اشکال موجود می‌باشد.
اشکال بیشتر تغلیظ شده EPA و DHA اتیل استرهای EPA و DHA و DHA و EPA آزاد (غیر استریفیه) می‌باشد. فارماکوکینتیک این اشکال مشابه است.
تری آسیل گلیسرول‌های سرشار از DHA و EPA، به دنبال دریافت، تحت هیدرولیز توسط لیپازها قرار گرفته تا مونو گلیسریدها و اسیدهای چرب آزاد را تشکیل دهند.

در انتروسیت‌ها، آسیلاسیون مجدد برای تشکیل دوباره TAGs رخ می‌دهد، که سپس با فسفولیپیدها، کلسترول و آپوپروتئین‌ها درون شیلومیکرون‌ها تجمع می‌یابند. شیلومیکرون‌ها درون لنفاتیک‌ها رها می‌شوند تا از آنجا وارد گردش خون سیستمیک شوند. در گردش خون، شیلومیکرون‌ها توسط لیپوپرتئین لیپاز تخریب شده و EPA و DHA توسط گردش خون به بافت‌های مختلف بدن جایی که به طور عمده برای سنتز فسفولپیدها به کار می‌روند، منتقل می‌شوند.

این فسفولیپیدها درون غشاهای سلولی گلبول‌های قرمز خون، پلاکت‌ها و سلول CNS، شرکت می‌کنند. EPA و DHA به طور عمده در اجزای فسفولیپیدی غشای سلول‌ها یافت می‌شوند. DHA در مقایسه با سایر اسیدهای چرب، با اولویت بیشتری توسط مغز جذب می‌شود. بخشی ازEPA و DHA به یکدیگر قابل تبدیل است. جذب روده‌ای EPA و DHA از اتیل استرهای نیمه سنتتیک و اشکال طبیعی خوب است.

ادامه بستن متن
موارد مصرف: روغن ماهی ممکن است به طور اولیه برای پایین آوردن سطوح تری گلیسرید در افراد مبتلا به هایپرتری ...

روغن ماهی ممکن است به طور اولیه برای پایین آوردن سطوح تری گلیسرید در افراد مبتلا به هایپرتری گلیسریدمی، به کار رود. کاربرد مهم دیگر جهت پیشگیری از مرگ در افرادی است که از انفارکسیون عضله قلب رنج می‌برند. روغن‌های ماهی جهت کاهش تمایل خون برای ایجاد لخته استفاده می‌شود و ممکن است جهت کاهش فشار خون، برای پیشگیری از تنگی مجدد پس از آنژیو پلاستی کرونری، کاهش برخی علایم آرتریت روماتوئید و کولیت اولسراتیو نیز، مورد استفاده قرار گیرد.

این ادعا که این روغن موجب پیشگیری از عود بیماری کرون می‌شود در مطالعات اخیر مورد سوال می‌باشد. روغن ماهی ممکن است به تثبیت خلق و خو در اختلال دو قطبی کمک کند و اثرات مفیدی در نفروپاتی IgA داشته باشد. شواهدی از اینکه می‏تواند از پس زدن پیوند در بیماران با کلیه پیوندی جلوگیری کند، وجود دارد و در تغذیه انترال در بیماران مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.
برخی شواهد وجود دارد که روغن‌های ماهی ویژگی محافظت کننده عصبی دارند و ممکن است در مراحل بسیار خفیف و اولیه بیماری آلزایمر مفید باشند. آنها ممکن است برای سلامت چشم نیز سودمند باشند.
شواهد بسیار کمی در حمایت از کاربرد روغن ماهی برای استفاده در آنژین وجود دارد و هیچ شواهد متقاعد کننده‌ای در حمایت از موارد استفاده برای آسم و پسوریازیس وجود ندارد. داده‌های کافی برای قضاوت در مورد استفاده احتمالی از روغن ماهی در سرطان در دسترس نیست.

ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : حساسیت شناخته شده به محصول حاوی روغن ماهی.

حساسیت شناخته شده به محصول حاوی روغن ماهی.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: مکمل‌های روغن ماهی باید فقط در صورت توصیه و تحت نظارت پزشک، توسط کودکان، زنان باردار و مادران شیرده ...

مکمل‌های روغن ماهی باید فقط در صورت توصیه و تحت نظارت پزشک، توسط کودکان، زنان باردار و مادران شیرده استفاده شوند. به دلیل اثر ضد انعقادی احتمالی مکمل‌های روغن ماهی، بیماران هموفیلی و افراد مصرف کننده وارفادین (کومارین) باید در مصرف این مکمل‌ها احتیاط کنند. مصرف مکمل‌های روغن ماهی می‌بایست قبل از هر گونه عمل جراحی قطع شود.

نتایج ضد و نقیضی در مورد اثرات مکمل‌های روغن ماهی در کنترل قند خون درافراد با عدم تحمل گلوکز و دیابت نوع 2 گزارش شده است. برخی مطالعات اولیه نشان دادند که مکمل‌های روغن ماهی ممکن است اثرات زیان آوری در این گروه‌ها داشته باشند. اخیراً، مطالعات با طراحی بهتر این اثرات نامطلوب را گزارش نکرده‌اند.

هیچ مدرکی از اینکه مکمل‌های روغن ماهی اثرات زیان آور بر روی تحمل گلوکز، ترشح انسولین یا مقاومت به انسولین در افراد غیر دیابتی دارد، وجود ندارد. دیابتی‌ها باید در مورد استفاده از این مکمل‌ها با پزشک خود مشورت نموده و در صورتی که این مکمل‌ها بر روی کنترل قند خون آنها اثر می‌گذارد، به پزشک اطلاع دهند. دیابتی‌هایی که مکمل‌های روغن ماهی دریافت می‏کنند باید تحت نظر پزشک باشند.

ادامه بستن متن
عوارض جانبی: هیچ گزارشی از عوارض جانبی جدی در افرادی که مکمل‌های روغن ماهی را حتی تا 15 گرم روزانه برای دوره‌های ...

هیچ گزارشی از عوارض جانبی جدی در افرادی که مکمل‌های روغن ماهی را حتی تا 15 گرم روزانه برای دوره‌های زمانی طولانی، مصرف می‏کنند وجود ندارد. عوارض جانبی که گزارش شده شامل مشکلات گوارشی خفیف مانند اختلالات هضم، تهوع و اسهال، بوی ماهی در تنفس، پوست و حتی ادرار می‌باشد.

اثرات رقیق کننده خون می‌تواند باعث خونریزی از بینی و آسان کبود شدن شود. افراد دیابتی ممکن است بدتر شدن کنترل قندخون را تجربه کنند.

ادامه بستن متن
تداخلات: تداخلات ممکن است بین مکمل‌های روغن ماهی و آسپرین و سایر داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی وگیاهان ... تداخلات ممکن است بین مکمل‌های روغن ماهی و آسپرین و سایر داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی وگیاهان مانند سیر (Allium Sativum) و جینکو (Ginkgo biloba) رخ می‏دهد.
این چنین تداخلاتی ممکن است با افزایش استعداد کبودی، خونریزی از بینی، خلط خونی، استفراغ خونی، ادرار خونی و خون در مدفوع تظاهر یابند. بیشتر کسانی که مکمل‌های روغن ماهی و داروها یا گیاهان بالا را دریافت می‏کنند، از این مشکلات رنج نمی‌برند و در صورت وقوع، نادر می‌باشد. در صورتی که این عوارض رخ دهند، دوز باید کاهش یابد یا قطع شود.

ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: چندین شکل مکمل روغن ماهی وجود دارد. رایج‌ترین شکل، روغن ماهی طبیعی می‌باشد که معمولا از بدن ...

چندین شکل مکمل روغن ماهی وجود دارد. رایج‌ترین شکل، روغن ماهی طبیعی می‌باشد که معمولا از بدن ماهی‌های آب سرد تولید می‌شود. این روغن‌های ماهی، به طور معمول، 30% EPA و DHA با نسبت EPA به DHA، 5/1 هستند. یک کپسول ژل نرم 1گرمی معمولی روغن ماهی حاوی 180 میلی‌گرم EPA و 120 میلی‌گرم DHA می‌باشد.

EPA و DHA طبیعی به طور شیمیایی تری اسیل گلیسرول می‌باشد. کپسول‌های روغن ماهی طبیعی حاول 50% EPA و DHA به نسبت 5/1 در حال حاضر در دسترس می‌باشد. برخی از مکمل‌های روغن ماهی طبیعی حاوی EPA و DHA با نسبت بالاتر، به طور مثال EPA بالاتر هستند. همچنین مکمل‌های روغن ماهی با نسبت پایین تر به طور مثال DHA بالاتر نیز وجود دارد.
شکل تغلیط شده تر روغن ماهی محصول اتیل استر نیمه سنتتیک حاوی 85% DHA / EPA می‌باشد. چنین محصولی حاوی 490 میلی‌گرم اتیل استر EPA و 350 میلی‌گرم اتیل استر DHA در 1 گرم کپسول می‌باشد.
DHA و EPA پوشش داده شده روده‌ای به صورت اسیدهای چرب آزاد نیز در دسترس می‌باشد. این کپسول‌ها غلظت‌های بیشتری از EPA و DHA دارند. امولسیون‌های روغن ماهی در حال حاضر در دسترس می‌باشد که می‏توانند به صورت سس سالاد و سایر غذاها استفاده شوند.

غذاهای فراویژه حاوی روغن ماهی نیز در دسترس می‌باشد. شیر خشک نوزادان حاوی DHA در اروپا و ژاپن موجود می‌باشد. مکمل‌های انترال خاص حاوی EPA و DHA و همچنین سایر مواد مغذی تنظیم کننده سیستم ایمنی مانند اِل –آرژینین، اِل–گلوتامین وRNA نیز در دسترس می‌باشد.
محصولات روغن ماهی توصیه شده باید حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند توکوفرول جهت حفاظت علیه اکسیداسیون باشند. به‏علاوه، محصولات روغن ماهی که حاوی مقادیر بالایی از ویتامین A و D هستند که می‌تواند سمی‌باشد، بهتر است استفاده نشوند.
دوز معمول خوراکی روغن ماهی برای استفاده در هایپرتری گلیسردمی حدود 5 گرم ترکیب DHA/EPA به صورت روزانه می‌باشد. مقادیر بیان شده در این بخش به مقادیرEPA به‏علاوه DHA اشاره دارد. وزن دقیق کپسول معمولاً بالاتر می‌باشد.

برچسب‌ها باید برای تعیین محتوی DHA/EPA دقیق کنترل شوند. دریافت روزانه باید در دوزهای منقسم داده شود. مکمل‌ها با وعده‌های غذایی بهتر تحمل می‌شوند. دوز معمول برای افراد با فشار خون بالا که قبلاً درمان نشده اند، حدود 3 گرم DHA/EPA در روز می‌باشد.
حدود 3 گرم روزانه همچنین دوز معمول برای افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو می‌باشد. افرادی که آنژیوپلاستی موفق داشته‌اند و سعی در پیشگیری از تنگی مجدد دارند، ممکن است روزانه 4 تا 5 گرم مصرف کنند. بر اساس کارآزمایی GISSI، یک دوز 1 گرمی روزانه EPA و DHA ممکن است ارزش محفاظتی برای افرادی که سابقه MI (سکته قلبی) داشته اند، داشته باشد.
در سال 2005، FDA یک فرآورده تغلیظ شده‌ی اسید چرب چند غیر اشباع امگا-3 (Lovaza) را به صورت ترکیب با رژیم غذایی برای درمان غلظت‌های بالای تری گلیسرید پلاسما معرفی کرد. این محصول، ترکیبی از اتیل استرهای EPA و DHA می‌باشد. دوز روزانه توصیه شده برای Lovaza 4 گرم یک بار در روز یا 2 گرم دو بار در روز همراه با غذا می‌باشد.

ادامه بستن متن
لیست محصولات موجود در ایران
امگا 3 گلدن سیز کارن

نام برند

کارن
KAREN

کشور تولید کننده

ایران/تولید داخل

نام شرکت عرضه کننده

داروسازی کارن

تعداد در هر بسته

60 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

روغن ماهی.هر دو کپسول گلدن سیز کارن حاوی1200 میلی گرم روغن ماهی ( mg EPA 360 و mg DHA 240) می­باشد.

شکل دارویی

کپسول نرم ژلاتینی

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
فیش اویل و کو کیوتن پریفرد نوتریشین

کشور تولید کننده

کانادا

نام شرکت عرضه کننده

سمرطب درمان

تعداد در هر بسته

30 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

روغن ماهی,کوآنزیم Q10 .

شکل دارویی

کپسول نرم ژلاتینی

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
امگا-3 21 سنتری

نام برند

21 سنتری
21 CENTURY

کشور تولید کننده

آمریکا

نام شرکت عرضه کننده

پوراطب

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

دوکوزاهگزانوئیک اسید(امگا3),روغن ماهی.

شکل دارویی

کپسول نرم ژلاتینی

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
امگا 3-6-9 جی وی آی

نام برند

جی وی آی
GVI

کشور تولید کننده

آمریکا

نام شرکت عرضه کننده

سی تو آراد پارس

تعداد در هر بسته

120 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

روغن ماهی.

شکل دارویی

کپسول نرم ژلاتینی

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
امگا 3 کیو 10 جی وی آی

نام برند

جی وی آی
GVI

کشور تولید کننده

آمریکا

نام شرکت عرضه کننده

سی تو آراد پارس

تعداد در هر بسته

60 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

روغن ماهی,کوآنزیم Q10 .

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر