ماست
.
ماست یک فرآورده لبنی منعقد شده است که در نتیجه تخمیر شیر توسط باکتریهای Lactobacillus bulgaricus وStreptococcus thermophilus ایجاد میشود. علاوه بر این باکتریها، دیگر اعضای طبقه لاکتوباسیلها، از جمله L.acidophilus و دیگر باکتریهای اسید لاکتیک، نیز میتوانند در فرآیند تولید ماست به کار روند.
در مجموع باکتریهایی که جهت تولید ماست به کار میروند را باکتری اسید لاکتیک (LAB) مینامند. همه باکتریهای LAB اسید لاکتیک تولید میکنند. تخمیر اسید سبب دلمه بستن شده و آن را از فاسد شدن حفظ میکند. از قرنها پیش، بسیاری معتقد بودند فرآوردههای تخمیری شیر از جمله ماست برای سلامتی مفیدند.
برای مشاهده متن مرجع و رفرنس
در کتاب PDR
for Nutritional Supplements اینجا کلیک کنید
سوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد
نام علمی: | ماست |
---|---|
نام علمی(لاتین): | Yogurt |
دسته بندی: | فرآورده های طبیعی |
توضیحات علمی: |
Elie Metchnikoff، پدر ایمونولوژی نوین، در کتاب خود Prolongation of Life
نوشت: طبق مطالعات خوش ...
Elie Metchnikoff، پدر ایمونولوژی نوین، در کتاب خود Prolongation of Life
نوشت: طبق مطالعات خوش بینانه، ماست برای سلامت دستگاه گوارش مفید است،
همان طور که برای افزایش طول عمر مفید است. برخی مطالعات اخیر روی ماست
مطرح میکنند ممکن است ماست در کنار دیگر فوایدش اثرات محرک سیستم ایمنی
داشته باشد. ادامه بستن متن |
عملکرد: |
ماست ممکن است عملکرد محرک ایمنی و دیگر اثرات تنظیم کنندهی ایمنی داشته باشد. همچنین ممکن است فعالیت ...
ماست ممکن است عملکرد محرک ایمنی و دیگر اثرات تنظیم کنندهی ایمنی داشته باشد. همچنین ممکن است فعالیت هایپوکلسترولمی (کاهش دهنده کلسترول خون) داشته باشد. ادامه بستن متن |
مکانیسم عمل: |
فعالیت احتمالی ماست در تحریک سیستم ایمنی احتمالاً به حضور باکتریهای اسید لاکتیک اسید در ماست، و ...
فعالیت احتمالی ماست در تحریک سیستم ایمنی احتمالاً به حضور باکتریهای اسید لاکتیک اسید در ماست، و همچنین اجزای غیر باکتریایی آن، مرتبط است. دیواره سلولی باکتریهای اسید لاکتیک از پپتیدوگلیکانها، تیکوئیک اسید و پلی ساکاریدها تشکیل شده است. پپتیدوگلیکانها ممکن است فعالیت کمکی در سطح مخاطی داشته باشند. دی پپتید مورامیل، که یک محصول با وزن مولکولی کم حاصل از شکستن پپتیدوگلیکانها است، ممکن است تولید سیتوکین توسط ماکروفاژها، مونوسیتها و لنفوسیتها را تحریک کند. تیکوئیک اسید نیز ممکن است تولید برخی سیتوکینها توسط مونوسیتها را تحریک کند. باکتریهای اسید لاکتیک ممکن است فعالیت lgA ترشحی در دستگاه گوارش را افزایش دهند. پروتئین وِی موجود در ماست ممکن است جزء غیر باکتریال دیگر ماست باشد که در عملکرد محرک ایمنی و سایر اثرات مفید ماست شرکت دارد. پرتئینهای وِی (پروتئینهای وِی را ببینید) به ویژه، اِل – سیتئین زیادی دارد که یک پیش ساز کلیدی در بیوسنتز تری پپتید گلوتاتیون است. گلوتاتیون عملکرد آنتی اکسیدانی دارد ودر سم زدایی بسیاری از مواد بیگانه ازجمله برخی مواد سرطان زا شرکت دارد. |
فارماکوکینتینک: |
پروتئینها، پپتیدها و آمینواسیدهای موجود در ماست، توسط فرآیندهای فیزیولوژیک طبیعی هضم، جذب و ...
پروتئینها، پپتیدها و آمینواسیدهای موجود در ماست، توسط فرآیندهای فیزیولوژیک طبیعی هضم، جذب و متابولیزه میشوند. همین اتفاق درمورد کربوهیدراتها و لیپیدهای ماست نیز رخ میدهد. بیشتر باکتریهای اسید لاکتیک موجود در ماست تنها به طور موقت به مخاط کولون میچسبند. برخی نیز از جمله لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس برای مدت طولانیتری باقی میمانند. اکثر باکتریهای اسید لاکتیک در محیط اسیدی معده زنده نمیمانند. البته در این مورد نیز برخی از آنها از جمله لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نسبت به اسید معده مقاومترند. ادامه بستن متن |
موارد مصرف: |
ماست ممکن است انواعی از اثرات مثبت ایمونولوژیک داشته باشد و در مبارزه علیه برخی عفونتها کمک کننده ...
ماست ممکن است انواعی از اثرات مثبت ایمونولوژیک داشته باشد و در مبارزه علیه برخی عفونتها کمک کننده باشد. ممکن است ماست در برخی موقعیتها دارای اثرات ضد سرطانی و ضد آتروژنی باشد. همچنین ممکن است در برخی اختلالات گوارشی و در برخی افراد مبتلا به آلرژی و آسم مفید باشد. پرهبیوتیکها، پرو بیوتیکها و سیم بیوتیکها را نیز ببینید. ادامه بستن متن |
موارد منع مصرف : |
مصرف ماست در افرادی که به هر جزء از فرآوردههای حاوی ماست حساسیت دارند، ممنوع است. مصرف ماست در افرادی که به هر جزء از فرآوردههای حاوی ماست حساسیت دارند، ممنوع است. ادامه بستن متن |
موارد احتیاط: |
هرچند ماست نسبت به شیر تخمیر نشده، محتوای لاکتوز کمتری دارد، اما برای برخی افراد مبتلا به کمبود ...
هرچند ماست نسبت به شیر تخمیر نشده، محتوای لاکتوز کمتری دارد، اما برای برخی افراد مبتلا به کمبود لاکتاز همچنان غیر قابل تحمل است. با این وجود در کل، در افراد مبتلا به کمبود لاکتاز، ماست بهتر از شیر تخمیر نشده تحمل میشود. ادامه بستن متن |
عوارض جانبی: |
گزارشاتی از ایجاد نفخ و اسهال به دنبال مصرف ماست در افراد مبتلا به کمبود لاکتاز وجود دارد. گزارشاتی از ایجاد نفخ و اسهال به دنبال مصرف ماست در افراد مبتلا به کمبود لاکتاز وجود دارد. ادامه بستن متن |
نحوه و میزان مصرف: |
ماست به صورت فرآوردههای بسیار متنوع موجود است. ماست ممکن است به عنوان یک غذای فراویژه در نظر گرفته ...
ماست به صورت فرآوردههای بسیار متنوع موجود است. ماست ممکن است به عنوان یک غذای فراویژه در نظر گرفته شود. در برخی ماستها، باکتریهای اسید لاکتیک در طول فرآیند تولید، در اثر پاستوریزاسیون کشته میشوند. ماستهایی که باکتریهای اسید لاکتیک در آنها کشته شده است، ممکن است هنوز برخی، اما نه همه اثرات مطلوب خود را داشته باشند. میزان دریافت ماست متنوع است. یک مطالعه، اثر ضد آلرژی ماست با مصرف روزانه 200 گرم برای مدت یک سال را نشان داد. در این مطالعه مشاهده شد مصرف ماست غیر پاستوریزه موثرتر از ماست پاستوریزه است. ادامه بستن متن |