بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

تیامین

تیامین

.

در سال 1911 شیمیدانی به نام کازیمیر فانک (Casimir Funk) ماده¬ای را از سبوس برنج استخراج نمود که به گمان وی عامل ضد بری بری بود. به علت اینکه این ماده یک آمین بود و نیز به دلیل اینکه وی بر این عقیده بود که این ماده یک عملکرد تغدیه¬ای حیاتی دارد، این ماده را ویتامین نامید. همانگونه که مشخص شد ویتامین فانک عامل ضد بری بری که بعدها استخراج شد و تیامین یا ویتامین 1B نام گرفت، نبود. اما با این وجود، فانک واژه¬ی ویتامین و این نگرش را که ویتامین¬ها عوامل غذایی ضروری می‌باشد را ابداع نمود.
تیامین یک ویتامین محلول در آب است. از نظر ساختاری از یک حلقه¬ی پیریمیدین جانشینی که توسط یک پل متیلن یه یک حلقه¬ی تیازول جانشینی متصل است، تشکیل شده است. شکل آزاد ویتامین خاصیت بازی دارد.

برای مشاهده متن مرجع و رفرنس در کتاب PDR for Nutritional Supplements اینجا کلیک کنید.

سنسو پرو جی وی آی

نام برند

جی وی آی
GVI

کشور تولید کننده

آمریکا

نام شرکت عرضه کننده

سی تو آراد پارس

تعداد در هر بسته

60 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

ال-آرژنین,ال-سیترولین,ال-گلوتامین ,تیامین,روغن دانه‌ی انگور فرنگی سیاه یا مویز سیاه ,نیاسین,ویتامین دی.

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
کیندر مولتی ویتامین یوروویتال

کشور تولید کننده

آلمان

نام شرکت عرضه کننده

حکیمان طب کار

تعداد در هر بسته

200 میلی لیتر

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

بیوتین ,تیامین,روی,نیاسین,ویتامین آ,ویتامین E,ویتامین ب2 ریبوفلاوین.

شکل دارویی

شربت

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
آیرونورم والاس

نام برند

والاس
wallace

کشور تولید کننده

انگلستان

نام شرکت عرضه کننده

پرشیا فارمد

تعداد در هر بسته

25 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن,تیامین,نیکوتین‌آمید ,ویتامین ب2 ریبوفلاوین.روغن گیاهی ، ترکیب چربی ها ، لسیتین ، گلیسیرین ، محلول سوربیتول ، سوربات پتاسیم ، اکسید آهن سیاه ، کارمین قرمز ، اکسید آهن زرد و دی اکسید تیتانیوم

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر

نام علمی: تیامین
نام علمی(لاتین): Thiamin (Vitamin B1)
دسته بندی: ویتامین ها
توضیحات علمی: نمک¬های تیازولیوم تیامین، تیامین هیدروکلراید و تیامین مونونیترات اشکالی از تیامین هستند که در ... نمک¬های تیازولیوم تیامین، تیامین هیدروکلراید و تیامین مونونیترات اشکالی از تیامین هستند که در مکمل‌های غذایی و برای غنی سازی غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر ویتامین 1B، این ماده با نام¬های تیامین، آنورین (aneurine) و 3](4- آمینو -
2- متیل-5- پیریمیدینیل) متیل[ -5- (2- هیدروکسی اتیل) - 4- متیل تیازونیوم شناخته می‌شود.

 حالت کلاسیک کمبود تیامین بری¬بری می‌باشد که بیماری همسان آن در ماکیان پلی نوریت نامیده می‌شود. واژه¬ی بری¬بری یک کلمه¬ی سریلانکایی می‌باشد که به معنای ضعف شدید است. بری¬بری در اوایل قرن گذشته در جمعیت¬هایی که غذای آنها را به طور عمده برنج بدون سبوس تشکیل می‌داد، بسیار شایع بود. جالب است که افرادی که برنج را به صورت نیم پز مصرف می¬کردند دچار بری¬بری نمی¬شدند. آسیاب کردن باعث جدا شدن سبوس می‌شود که بیشترین مقدار تیامین را داراست.

نیم پز کردن برنج قبل از جدا کردن سبوس آن، باعث می‌شود تیامین در تمام دانه¬ی برنج پخش شود. بری بری هنوز هم در افرادی که غذای اصلی آنها برنج بدون سبوس است، مشاهده می‌شود. همچنین کمبود تیامین با الکلیسم مرتبط است و در مواردی نظیر سوء تغذیه¬، دریافت تغذیه وریدی فاقد تیامین، سندرم¬های سوء جذب، افزایش دریافت کربوهیدرات، شرایط استرس‌های فیزیولوژیک و کاتابولیک، عفونت حاد، کمبود فولات و مصرف طولانی مدت دیورتیک‌های حلقوی (furosemide, ethacrynic acid, bumetanide) مشاهده می‌شود.

موارد تحت بالینی کمبود تیامین معمول نیست.
سه نوع بری بری وجود دارد: بری بری خشک، بری بری مرطوب و بری بری مغزی یا همان سندرم ورنیکه –کورساکوف (Wernicke-Korsakoff). بری بری خشک یا عصبی زمانی ایجاد می‌شود که کمبود تیامین، سیستم عصبی محیطی را درگیر کرده و منجر به نوروپاتی محیطی می‌گردد. نوروپاتی محیطی با آسیب دوطرفه و متقارن حسی، حرکتی و عملکرد رفلکس‌ها مشخص می‌شود. که اغلب اندام¬های تحتانی را درگیر می¬کند. علایم و نشانه¬های بری بری خشک شامل احساس گزگز در انگشتان پا، سوزش پا، انقباض و درد در هنگام لمس عضلات ساق پا، سختی بلند شدن از حالت چمباتمه، افزایش احساس لرزش در انگشتان پا، فقدان حرکات سریع در قوزک پا و زانو می‌باشد.

بری بری مرطوب یا قلبی- عروقی، قلب و سیستم جریان خون را درگیر می¬کند. تظاهرات قلبی- عروقی کمبود تیامین با اتساع عروق محیطی به همراه افزایش بازده قلبی، احتباس آب و سدیم و نارسایی میوکارد مشخص می‌شود. شدیدترین فرم بری بری مرطوب، بری بری شوشین (shoshin) نامیده می‌شود. شوشین واژه¬ی ژاپنی است و برای آسیب به قلب به کار می¬رود و با نارسایی کامل قلبی به همراه اسیدوزلاکتیک وکمبود تیامین در آزمایش‌های خون مشخص می‌شود. بری بری شوشین اگر سریع درمان نشود، بسیار کشنده است.

افراد الکلی که دچار اسیدوز لاکتیک غیر قابل توضیح هستند و یا در شرایط هایپردینامیک و نارسایی قلبی همراه با خروجی خون افزایش یافته و یا شوک کاردیوژنیک بدون شواهدی از انفارکتوس میوکارد هستند، هیچ مشکلی جز بری بری شوشین نمی¬توانند داشته باشند. الکلیسم علت اصلی کمبود تیامین در سندرم ورنیکه - کورساکوف یا بری بری مغزی است. این سندرم با علایم غیر طبیعی حرکت چشم‌ها، آتاکسی و اختلال در عملکرد ذهنی مشخص می‌شود.

علایم غیر طبیعی حرکت چشم‌ها شامل فلج خفیف که با دو بینی افقی، استرابیسم و حرکات غیر ارادی چشم همراه است. اختلال در عملکرد ذهنی شامل حالت گیجی، بی تفاوتی و فراموشی می‌باشد. سندرم ورنیکه -کورساکوف تمام شرایط بالینی بری بری مغزی را بروز می‌دهد. بیماری ورنیکه به خودی خود با غیر طبیعی حرکت چشم‌ها و آتاکسی بدون شواهدی از شرایط فراموشی مشخص می‌شود. سایکوز کورساکوف نیز خود شامل اختلالات ذهنی است که در بالا ذکر شد.
تیامین در سلول‌ها به طور عمده به شکل کوآنزیم فعال آن که تیامین پیروفسفات (TPP، کوکربوکسیلاز) نامیده می‌شود، وجود دارد. تیامین، به شکل تیامین پیروفسفات، به عنوان کوفاکتور، در واکنش‌های کلیدی متابولیسم کربوهیدرات‌ها نقش اساسی به عهده دارد.

این ویتامین همچنین در متابولیسم اسیدهای آمینه شاخه دار دخالت دارد و احتمالا نقش‌های غیر کوآنزیمی (غیرکوفاکتوری) در سلولهای تحریک پذیر دارد. TPP یک کوآنزیم در دکربوکسیلاسیون اکسیداتیو پیروات به استیل کوآنزیم A (acetyl-Co A) و نیز آلفا-کتوگلوتارات به سوکسینیل -کوآ و دکربوکسیلاسیون اکسیداتیو زنجیره جانبی آلفا-کتواسیدها که متابولیت‌های اسیدهای آمینه شاخه¬دار ال- لوسین، ال- ایزولوسین و ال -والین هستند، می‌باشد.

TTP همچنین یک کوفاکتور در واکنش¬های ترانس¬کتولاز برگشت¬پذیر در مسیر فسفوگلوکونات می‌باشد که نام دیگر این مسیر پنتوز فسفات و شانت هگزوز مونو فسفات است. دو واکنش ترانس کتولاز برگشت پذیر، واکنش تبدیل دی-گزیلوز 5- فسفات و دی ـ ریبوز 5- فسفات به دی- سدوهپتولوز 7- فسفات و دی-گلیسرالدهید 3- فسفات و دی- گزیلوز 5- فسفات ودی ـ اریتروز 4 فسفات به دی- فروکتوز 6- فسفات و دی –گلیسرالدهید 3- فسفات می‌باشد. واکنش اول این دو واکنش، مسیر تولید غیر اکسیداتیو ریبوز را نشان می‌دهد.
 ذخایر کلی متابولیک تیامین در بدن تقریبا 30 میلی¬گرم است. فرم غالب تیامین در بدن تیامین پیرو فسفات (TTP، همچنین تیامین دی فسفات یا TDP یا کوکربوکسیلاز) است. تقریبا 80 درصد تیامین خون در گلبول‌های قرمز به شکل TPP وجود دارد. در حدود 50% کل تیامین بدن در عضلات اسکلتی می‌باشد. علاوه بر این تیامین در قلب، کبد، کلیه¬ها و مغز نیز وجود دارد.

سایر شکل‌های تیامین موجود در بدن شامل تیامین تری فسفات (TTP، تقریبا 10%)، تیامین مونو فسفات (TMP) و تیامین آزاد می‌باشد. TMP وتیامین آزاد در حدود10% کل تیامین بدن را تشکیل می¬دهند. معتبرترین روش برای سنجش میزان تیامین، اندازه¬گیری فعالیت ترانس کتولاز اریتروسیت و بررسی افزایش درصد فعالیت ترانس کتولاز در نتیجه افزودن تیامین پیروفسفات می‌باشد.
تمام غذاهای گیاهی و حیوانی دارای تیامین هستند. منابع غذایی مناسب این ویتامین شامل غلات کامل، برنج قهوه¬ای، فراورده¬های گوشتی، سبزیجات، میوه¬ها، حبوبات و غذاهای دریایی می‌باشد.

ادامه بستن متن
عملکرد: تیامین ممکن است فعالیت آنتی اکسیدانی، اریتروپویتیک، تنظیم حالات روحی و فرآیندهای شناختی، ضد ... تیامین ممکن است فعالیت آنتی اکسیدانی، اریتروپویتیک، تنظیم حالات روحی و فرآیندهای شناختی، ضد آترواسکلروز و سم زدایی داشته باشد. همچنین تیامین دارای فعالیت ارگوژنیک است.

ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: تیامین از پراکسیداسیون القا شده توسط سرب لیپیدها در کبد و کلیه موش‌های صحرایی پیشگیری می‌کند.کمبود ...

تیامین از پراکسیداسیون القا شده توسط سرب لیپیدها در کبد و کلیه موش‌های صحرایی پیشگیری می‌کند.کمبود این ویتامین موجب مرگ انتخابی سلول‌های عصبی در مدل‌های حیوانی می‌گردد. مرگ سلول‌های عصبی با افزایش تولید رادیکال‌های آزاد همراه بوده و بنابراین می‌توان این طور نتیجه گرفت که استرس اکسیداتیو ناشی از کمبود تیامین نقش مهمی در آسیب مغزی ایفا می‌کند. مکانیسم اثر آنتی اکسیدانی احتمالی تیامین ناشاخته است.
در حالی که آنمی یکی از عوارض کمبود تیامین نیست، نوعی آنمی وجود دارد که آنمی مگالوبلاستیک مربوط به تیامین نامیده می‌شود و به دوز‌های بالای تیامین به خوبی پاسخ می‌دهد. به نظر می‌رسد مبتلایان به این نوع آنمی، به دلیل کاهش انتقال، جذب و اختلال در پیروفسفریلاسیون داخل سلولی تیامین، به طور ثانویه دچار کمبود این ویتامین هستند.

کمبود تیامین با تغییرات شناختی و عاطفی همراه است. به عنوان مثال سایکوز کورساکوف با ناتوانی در ایجاد خاطرات جدید، ضعف در بازیابی خاطرات دور و بی تفاوتی و بی علاقگی مشخص می‌شود. درمان بیماران مبتلا به کورساکف با تیامین اغلب با این علایم همراه است. کمبود خفیف تیامین نیز ممکن است موجب تغییرات شناختی و عاطفی گردد. تعداد کمی از مطالعات نشان می‌دهند که استفاده از دوزهای بالای مکمل تیامین اثر مثبتی بر خلق و خو و شناخت در کمبود خفیف و حتی وضعیت کافی این ویتامین دارد.

در یک مطالعه بر روی زنان، بهبود وضعیت تیامین موجب بهبود وضعیت خلق و خو و کاهش تیامین موجب ضعیف شدن شرایط خلق و خو شده بود. در مطالعه دیگری که این بار نیز بر روی زنان انجام شده بود، افرادی که روزانه 50 میلی‌گرم تیامین به مدت 20 ماه دریافت کرده بودند، وضعیت تیامین بهتری داشتند، همچنین آرام تر بوده، از انرژی بیشتری برخوردار بودند و زمان واکنش در آنها سریع تر بود. مکانیسم اثرکرد نوروفیزیولوژیک تیامین به خوبی شناخته شده نیست.

این ویتامین مستقل از عملکرد کوآنزیمی آن، دارای نقش نوروفیزیولوژی نیز می‌باشد. تیامین در غشای سلول‌های عصبی وجود دارد و فرم فسفریله آن با پروتئین‌های کانال سدیم در ارتباط است. به نظر می‌رسد فرم‌های فسفریله این ویتامین در کنترل انتقال سدیم در غشاهای آکسون و سایر فرآیندهای عصبی نقش دارد.
به نظر می‌رسد مهاجرت و تکثیر سلول‌های عضلات صاف سرخرگی نقش مهمی در پیشرفت آترواسکلروز ایفا می‌کنند. گلوکز و انسولین نقش فزاینده‌ای در تکثیر سلول‌های عضلات صاف سرخرگی در in vitro دارند. مشخص شده است که تیامین تکثیر سلول‌های عضلات صاف سرخرگی در اثر القای مقادیر بالای گلوکز و انسولین را در محیط کشت سلولی مهار می‌کند. این ویتامین نقش کلیدی در متابولیسم داخل سلولی گلوکز ایفا کرده و به نظر می‌رسد اثر گلوکز و انسولین را در تکثیر سلول‌های عضلات صاف سرخرگی مهار می‌کند.

اگرچه مکانیسم این اثر به خوبی شناخته شده نیست. مهار تکثیر سلول‌های اندوتلیال ممکن است آترواسکلروز را نیز تقویت کند. مشاهده شده است که سلول‌های اندوتلیال در محیط کشت نرخ تکثیر پایین¬تر و مهاجرت دیرتری در پاسخ به شرایط هایپرگلایسمیک دارند. تیامین این اثر گلوکز را بر سلول¬های اندوتلیال مهار می¬کند. به نظر می¬¬رسد مکانیسم اثر تیامین بر سلول¬های اندوتلیال مربوط به کاهش گلیکولیزاسیون داخل سلولی پروتئین¬ها توسط هدایت قند به جریان گلیکولیتیک باشد. آترواسکلروز و بیماری شرایین محیطی مشکلات مهمی در مبتلایان به دیابت ملیتوس نوع II هستند. پژوهش‌های بیشتری بر روی اثر ضد آترواسکلروز تیامین به ویژه در بیماران دیابتی نوع IIدر حال انجام است.
بعضی مطالعات حیوانی نشان می‌دهند که دوزهای بالای تیامین، برخی از علایم مسمومیت خوراکی با سرب را کنترل می‌کنند. تیامین احتمالا از مسمومیت با سرب به وسیله جلوگیری از پراکسیداسیون لیپیدی القا شده با آن جلوگیری می¬کند.
تعدادی از پژوهش¬ها اثر دوزهای بالای تیامین به عنوان کمکی برای انجام تمرینات ورزشی را مورد بررسی قرار داده‌اند. در یکی از این پژوهش‌ها به موش‌هایی که کربوهیدرات دریافت کرده بودند، دوزهای بالایی از تیامین تجویز شد، خستگی ناشی از شنا در آنها دیرتر اتفاق ¬افتاد. در مطالعه¬ی دیگری برای موش‌هایی که باید عمل دوچرخه سواری را انجام می¬دادند، روزانه 900 میلی¬گرم تیامین برای 3 روز تجویز شد و مشاهده شد که افزایش ضربان قلب حاصل از ورزش در آنها کمتر است. همچنین غلظت گلوکز و لاکتات خون نیز پایین تر بود.

پژوهش دیگری نشان داد که مکمل روزانه 100 میلی¬گرمی تیامین در ورزشکاران مرد، باعث کاهش خستگی حاصل از تمرینات ورزشی می‌شود. اما در یک پژوهش اخیر که از یکی از مشتقات تیامین، تیامین تترا هیدرو فورفوریل دی سولفید که نسبت به تیامین بهتر جذب می‌شود، استفاده شد، اثری روی شدت عملکرد ورزشی مشاهده نگردید. شواهد کافی برای این مطلب که تیامین عملکرد ورزشی را تقویت می¬کند، وجود ندارد و مکانیسم این اثر روشن نیست.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: تیامین از لومن روده¬ی باریک و به طور عمده ژژنوم، با مکانیسم¬های انتقال فعال و انتشار غیر فعال جذب ...

تیامین از لومن روده¬ی باریک و به طور عمده ژژنوم، با مکانیسم¬های انتقال فعال و انتشار غیر فعال جذب می‌شود. در مقادیر کم تر، جذب از روده باریک به وسیله¬ی فرآیندی فعال و وابسته به ناقل که انرژی خواه است و نیز نیازمند یون سدیم است، انجام می‌شود. انتشار غیرفعال در مقادیر بالای تیامین صورت می¬پذیرد. جذب تیامین با مکانیسم انتقال اشباع پذیری محدود می‌گردد. تنها درصد کمی از دوزهای بالای تیامین جذب می‌شود.

انواعی از مشتقات محلول در چربی تیامین موسوم به آلی تیامین¬ها(allituiams) به وسیله مکانیسم انتقال اشباع پذیری که میزان جذب را محدود می‌کند، جذب نمی‌شوند. تیامین توسط جریان سیاهرگی به کبد منتقل می‌شود و از طریق جریان سیستمیک نیز به سایر بافت‌های بدن می¬¬رسد. این ماده به تیامین مونوفسفات (TP,TMP) تیامین پیرو فسفات (TPP، کوکربوکسیلاز، تیامین دی فسفات، TDP) و تیامین تری فسفات (TTP) متابولیزه می‌شود.

تیامین به طور مستقیم توسط تیامین دی فسفوکیناز به تیامین پیروفسفات فسفریله می‌شود و تیامین پیروفسفات تحت عمل آنزیم تیامین دی فسفاتاز به تیامین مونوفسفات، دفسفریله می‌شود. تقریبا 80% تیامین خون در گلبول‌های قرمز بوده و به فرم TPP موجود است. انتقال تیامین به داخل گلبول‌های قرمز با انتشار تسهیل شده صورت می¬پذیرد اما انتقال آن به داخل سایر سلول‌ها از طریق فرآیندهای فعال انجام می‌شود. ذخیره¬ی کل تیامین در بدن یک فرد بزرگسال تقریبا 30 میلی¬گرم است. این ماده و متابولیت‌های آن به طور عمده از طریق کلیه¬ها ترشح می‌شوند.

ادامه بستن متن
موارد مصرف: کمبود تیامین چه به صورت خفیف و چه به صورت شدید یک پدیده نادر نیست و ممکن است یکی از مشکلات مشخص در ...

کمبود تیامین چه به صورت خفیف و چه به صورت شدید یک پدیده نادر نیست و ممکن است یکی از مشکلات مشخص در افراد الکلی، سالمندان و مبتلایان به بیماری‌های مزمن باشد. در این افراد استفاده از مکمل‌های تیامین می¬تواند مفید باشد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مکمل تیامین می¬تواند در افرادی که الکل زیادی مصرف می¬کنند، از برخی اختلالات متابولیک جلوگیری کند. این ویتامین می¬تواند محافظی در برابر انسفالوپاتی ورنیکه و برخی دیگر از آسیب‌های مغزی در افراد الکلی، مبتلایان به ایدز، بی اشتهایی روانی و... باشد.

استفاده از این ویتامین در ترک اعتیاد به الکل نیز مفید است. تیامین در افرادی که تغذیه¬ی وریدی دریافت می¬کنند، به ویژه برای جلوگیری از اسیدوزلاکتیک ناشی از کمبود تیامین ضروری است. تیامین به خصوص در مبتلایان به دیابت تحمل به گلوکز را افزایش می‌دهد و می¬تواند از آترواسکلروز جلوگیری کند. همچنین در برخی شرایط خاص در درمان نارسایی احتقانی قلب و برخی بیماری‌های قلبی دیگر مفید است. شواهد اولیه نشان می¬دهند که در بعضی افراد می¬تواند خلق و خو و توانایی شناختی را ارتقا بخشد.

تیامین می¬تواند عملکرد ورزشی و انرژی را افزایش دهد، اما اطلاعات در این زمینه اندک است. استفاده از تیامین برای بیماران سرطانی توصیه نمی‌شود چرا که نشان داده شده ممکن است تکثیر سلول‌های توموری را افزایش دهد.

ادامه بستن متن
موارد منع مصرف :  این ماده در افرادی که دچار حساسیت به هر ماده¬ای که محتوی تیامین باشد هستند، منع مصرف ...  این ماده در افرادی که دچار حساسیت به هر ماده¬ای که محتوی تیامین باشد هستند، منع مصرف دارد.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: استفاده از تیامین برای درمان کمبود تیامین، اسیدوزلاکتیک ثانویه به کمبود آن، سندرم ورنیکه ـ ...

استفاده از تیامین برای درمان کمبود تیامین، اسیدوزلاکتیک ثانویه به کمبود آن، سندرم ورنیکه ـ کورساکوف، آنسفالوپاتی ورنیکه، سایکوز کورساکوف یا هر شرایط درمانی دیگر باید تحت نظر پزشک باشد.
دوز رایج تیامین که در مکمل‌های مولتی ویتامین یا مولتی مینرال مخصوص قبل و پس از بارداری وجود دارد، 3 میلی¬گرم در روز است.

زنان باردار و مادران شیرده باید از دریافت تیامین بیش از این مقدار، به جز در صورت تجویز پزشک اجتناب کنند.
افرادی که به علت کمبود، تیامین وریدی دریافت می¬کنند، باید تزریق تیامین قبل از دریافت گلوکز وریدی باشد. تجویز داخل وریدی گلوکز قبل از دریافت تیامین می¬تواند منجر به اسیدوزلاکتیک شدید شود.

ادامه بستن متن
عوارض جانبی: تیامین خوراکی در دوزهای بالا، حتی تا 200 میلی‌گرم روزانه و بالاتر نیز به خوبی قابل تحمل است. گاهی ... تیامین خوراکی در دوزهای بالا، حتی تا 200 میلی‌گرم روزانه و بالاتر نیز به خوبی قابل تحمل است. گاهی گزارشاتی مبنی بر واکنش‌های شدید و گاهی کشنده از تیامین وریدی مشاهده شده است. در برخی موارد نیز واکنش‌های آنافیلاکتیک گزارش شده است. همچنین مواردی از واکنش‌های آلرژیک خفیف نیز به تیامین وریدی وجود دارد.
شواهدی از مطالعات حیوانی به دست آمده که نشان می‌دهد دوزهای بالای تیامین وریدی رشد تومور را تسریع می¬کند.

ادامه بستن متن
تداخلات: داروها
Loop diuretics (furosemide, ethacrynic acid, bumetanide): مصرف طولانی مدت دیورتیک‌های ...
داروها
Loop diuretics (furosemide, ethacrynic acid, bumetanide): مصرف طولانی مدت دیورتیک‌های حلقوی می¬تواند منجر به کمبود تیامین شود.در برخی گزارشات ذکر شده است، مصرف طولانی مدت فورسماید برای درمان نارسایی احتقانی قلب منجر به کمبود تیامین شده¬است.
تامین مجدد تیامین دراین بیماران عملکرد بطن چپ را بهبود می¬بخشد.

غذاها
 موادی که تیامین غذا را غیر فعال می¬کنند عوامل ضد تیامین (antithiamin) نامیده می‌شوند.
سولفیت¬ها: دریافت هم زمان تیامین و غذاها و نوشیدنی¬های محتوی سولفیت‌ها می¬تواند تیامین را غیر فعال کند.
چای، قهوه و قهوه¬ی بدون کافئین: مصرف هم زمان این نوشیدنی‌ها و تیامین می¬تواند تیامین را غیرفعال کند. تانیک اسید موجود در چای محتمل¬ترین ماده¬ای است که تیامین را از طریق تشکیل ترکیب تانین- تیامین غیر فعال می¬کند.

ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: تیامین در مکمل‌های غذایی به شکل تیامین هیدروکلراید و تیامین نیترات وجود دارد. این مشتقات در غنی ... تیامین در مکمل‌های غذایی به شکل تیامین هیدروکلراید و تیامین نیترات وجود دارد. این مشتقات در غنی سازی غذاها نیز کاربرد دارند. همچنین تیامین پیروفسفات یا کوکربوکسیلاز نیز در برخی محصولات وجود دارد. دوزهای مکمل تیامین به توصیه RDA آمریکا از 5/1 میلی¬گرم تا 10 میلی¬گرم روزانه و بالاتر متغیرند. در دوزهای بالاتر از 5 میلی¬گرم، جذب به سرعت کاهش می¬یابد. تیامین به طور رایج در مکمل‌های مولتی ویتامین، مولتی ویتامین / مولتی مینرال و ب – کمپلکس وجود دارد. مکمل‌های تک دوز تیامین نیز موجودند. مکمل‌های قبل و پس از بارداری به طور معمول حاوی 3 میلی¬گرم تیامین در روز هستند.
مشتقات محلول در چربی تیامین موسوم به آلی¬تیامین¬ها نیز در بازار وجود دارند. این مشتقات نسبت به تیامین با افزایش دریافت، بیشتر جذب می‌شوند.
بورد غذا و تغذیه¬ی انستیتوی پزشکی آکادمی ملی علوم، برای تیامین مقادیر دریافت روزانه¬ی (DRIs) زیر را توصیه می‌کند.


DV (ارزش روزانه) برای تیامین (ویتامین B1)، که برای تعیین درصد میزان ارزش روزانه ماده مغذی در مکمل‌های غذایی و برچسب‌های مواد غذایی به کار می¬رود، 5/1 میلی-گرم است. این عدد بر پایه¬ی RDA آمریکا برای تیامین می‌باشد.
ادامه بستن متن
captcha

سوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد

captcha code
اطلاعات علمی تکمیلی
نام علمی: تیامین
نام علمی(لاتین): Thiamin (Vitamin B1)
دسته بندی: ویتامین ها
توضیحات علمی: نمک¬های تیازولیوم تیامین، تیامین هیدروکلراید و تیامین مونونیترات اشکالی از تیامین هستند که در ... نمک¬های تیازولیوم تیامین، تیامین هیدروکلراید و تیامین مونونیترات اشکالی از تیامین هستند که در مکمل‌های غذایی و برای غنی سازی غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر ویتامین 1B، این ماده با نام¬های تیامین، آنورین (aneurine) و 3](4- آمینو -
2- متیل-5- پیریمیدینیل) متیل[ -5- (2- هیدروکسی اتیل) - 4- متیل تیازونیوم شناخته می‌شود.

 حالت کلاسیک کمبود تیامین بری¬بری می‌باشد که بیماری همسان آن در ماکیان پلی نوریت نامیده می‌شود. واژه¬ی بری¬بری یک کلمه¬ی سریلانکایی می‌باشد که به معنای ضعف شدید است. بری¬بری در اوایل قرن گذشته در جمعیت¬هایی که غذای آنها را به طور عمده برنج بدون سبوس تشکیل می‌داد، بسیار شایع بود. جالب است که افرادی که برنج را به صورت نیم پز مصرف می¬کردند دچار بری¬بری نمی¬شدند. آسیاب کردن باعث جدا شدن سبوس می‌شود که بیشترین مقدار تیامین را داراست.

نیم پز کردن برنج قبل از جدا کردن سبوس آن، باعث می‌شود تیامین در تمام دانه¬ی برنج پخش شود. بری بری هنوز هم در افرادی که غذای اصلی آنها برنج بدون سبوس است، مشاهده می‌شود. همچنین کمبود تیامین با الکلیسم مرتبط است و در مواردی نظیر سوء تغذیه¬، دریافت تغذیه وریدی فاقد تیامین، سندرم¬های سوء جذب، افزایش دریافت کربوهیدرات، شرایط استرس‌های فیزیولوژیک و کاتابولیک، عفونت حاد، کمبود فولات و مصرف طولانی مدت دیورتیک‌های حلقوی (furosemide, ethacrynic acid, bumetanide) مشاهده می‌شود.

موارد تحت بالینی کمبود تیامین معمول نیست.
سه نوع بری بری وجود دارد: بری بری خشک، بری بری مرطوب و بری بری مغزی یا همان سندرم ورنیکه –کورساکوف (Wernicke-Korsakoff). بری بری خشک یا عصبی زمانی ایجاد می‌شود که کمبود تیامین، سیستم عصبی محیطی را درگیر کرده و منجر به نوروپاتی محیطی می‌گردد. نوروپاتی محیطی با آسیب دوطرفه و متقارن حسی، حرکتی و عملکرد رفلکس‌ها مشخص می‌شود. که اغلب اندام¬های تحتانی را درگیر می¬کند. علایم و نشانه¬های بری بری خشک شامل احساس گزگز در انگشتان پا، سوزش پا، انقباض و درد در هنگام لمس عضلات ساق پا، سختی بلند شدن از حالت چمباتمه، افزایش احساس لرزش در انگشتان پا، فقدان حرکات سریع در قوزک پا و زانو می‌باشد.

بری بری مرطوب یا قلبی- عروقی، قلب و سیستم جریان خون را درگیر می¬کند. تظاهرات قلبی- عروقی کمبود تیامین با اتساع عروق محیطی به همراه افزایش بازده قلبی، احتباس آب و سدیم و نارسایی میوکارد مشخص می‌شود. شدیدترین فرم بری بری مرطوب، بری بری شوشین (shoshin) نامیده می‌شود. شوشین واژه¬ی ژاپنی است و برای آسیب به قلب به کار می¬رود و با نارسایی کامل قلبی به همراه اسیدوزلاکتیک وکمبود تیامین در آزمایش‌های خون مشخص می‌شود. بری بری شوشین اگر سریع درمان نشود، بسیار کشنده است.

افراد الکلی که دچار اسیدوز لاکتیک غیر قابل توضیح هستند و یا در شرایط هایپردینامیک و نارسایی قلبی همراه با خروجی خون افزایش یافته و یا شوک کاردیوژنیک بدون شواهدی از انفارکتوس میوکارد هستند، هیچ مشکلی جز بری بری شوشین نمی¬توانند داشته باشند. الکلیسم علت اصلی کمبود تیامین در سندرم ورنیکه - کورساکوف یا بری بری مغزی است. این سندرم با علایم غیر طبیعی حرکت چشم‌ها، آتاکسی و اختلال در عملکرد ذهنی مشخص می‌شود.

علایم غیر طبیعی حرکت چشم‌ها شامل فلج خفیف که با دو بینی افقی، استرابیسم و حرکات غیر ارادی چشم همراه است. اختلال در عملکرد ذهنی شامل حالت گیجی، بی تفاوتی و فراموشی می‌باشد. سندرم ورنیکه -کورساکوف تمام شرایط بالینی بری بری مغزی را بروز می‌دهد. بیماری ورنیکه به خودی خود با غیر طبیعی حرکت چشم‌ها و آتاکسی بدون شواهدی از شرایط فراموشی مشخص می‌شود. سایکوز کورساکوف نیز خود شامل اختلالات ذهنی است که در بالا ذکر شد.
تیامین در سلول‌ها به طور عمده به شکل کوآنزیم فعال آن که تیامین پیروفسفات (TPP، کوکربوکسیلاز) نامیده می‌شود، وجود دارد. تیامین، به شکل تیامین پیروفسفات، به عنوان کوفاکتور، در واکنش‌های کلیدی متابولیسم کربوهیدرات‌ها نقش اساسی به عهده دارد.

این ویتامین همچنین در متابولیسم اسیدهای آمینه شاخه دار دخالت دارد و احتمالا نقش‌های غیر کوآنزیمی (غیرکوفاکتوری) در سلولهای تحریک پذیر دارد. TPP یک کوآنزیم در دکربوکسیلاسیون اکسیداتیو پیروات به استیل کوآنزیم A (acetyl-Co A) و نیز آلفا-کتوگلوتارات به سوکسینیل -کوآ و دکربوکسیلاسیون اکسیداتیو زنجیره جانبی آلفا-کتواسیدها که متابولیت‌های اسیدهای آمینه شاخه¬دار ال- لوسین، ال- ایزولوسین و ال -والین هستند، می‌باشد.

TTP همچنین یک کوفاکتور در واکنش¬های ترانس¬کتولاز برگشت¬پذیر در مسیر فسفوگلوکونات می‌باشد که نام دیگر این مسیر پنتوز فسفات و شانت هگزوز مونو فسفات است. دو واکنش ترانس کتولاز برگشت پذیر، واکنش تبدیل دی-گزیلوز 5- فسفات و دی ـ ریبوز 5- فسفات به دی- سدوهپتولوز 7- فسفات و دی-گلیسرالدهید 3- فسفات و دی- گزیلوز 5- فسفات ودی ـ اریتروز 4 فسفات به دی- فروکتوز 6- فسفات و دی –گلیسرالدهید 3- فسفات می‌باشد. واکنش اول این دو واکنش، مسیر تولید غیر اکسیداتیو ریبوز را نشان می‌دهد.
 ذخایر کلی متابولیک تیامین در بدن تقریبا 30 میلی¬گرم است. فرم غالب تیامین در بدن تیامین پیرو فسفات (TTP، همچنین تیامین دی فسفات یا TDP یا کوکربوکسیلاز) است. تقریبا 80 درصد تیامین خون در گلبول‌های قرمز به شکل TPP وجود دارد. در حدود 50% کل تیامین بدن در عضلات اسکلتی می‌باشد. علاوه بر این تیامین در قلب، کبد، کلیه¬ها و مغز نیز وجود دارد.

سایر شکل‌های تیامین موجود در بدن شامل تیامین تری فسفات (TTP، تقریبا 10%)، تیامین مونو فسفات (TMP) و تیامین آزاد می‌باشد. TMP وتیامین آزاد در حدود10% کل تیامین بدن را تشکیل می¬دهند. معتبرترین روش برای سنجش میزان تیامین، اندازه¬گیری فعالیت ترانس کتولاز اریتروسیت و بررسی افزایش درصد فعالیت ترانس کتولاز در نتیجه افزودن تیامین پیروفسفات می‌باشد.
تمام غذاهای گیاهی و حیوانی دارای تیامین هستند. منابع غذایی مناسب این ویتامین شامل غلات کامل، برنج قهوه¬ای، فراورده¬های گوشتی، سبزیجات، میوه¬ها، حبوبات و غذاهای دریایی می‌باشد.

ادامه بستن متن
عملکرد: تیامین ممکن است فعالیت آنتی اکسیدانی، اریتروپویتیک، تنظیم حالات روحی و فرآیندهای شناختی، ضد ... تیامین ممکن است فعالیت آنتی اکسیدانی، اریتروپویتیک، تنظیم حالات روحی و فرآیندهای شناختی، ضد آترواسکلروز و سم زدایی داشته باشد. همچنین تیامین دارای فعالیت ارگوژنیک است.

ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: تیامین از پراکسیداسیون القا شده توسط سرب لیپیدها در کبد و کلیه موش‌های صحرایی پیشگیری می‌کند.کمبود ...

تیامین از پراکسیداسیون القا شده توسط سرب لیپیدها در کبد و کلیه موش‌های صحرایی پیشگیری می‌کند.کمبود این ویتامین موجب مرگ انتخابی سلول‌های عصبی در مدل‌های حیوانی می‌گردد. مرگ سلول‌های عصبی با افزایش تولید رادیکال‌های آزاد همراه بوده و بنابراین می‌توان این طور نتیجه گرفت که استرس اکسیداتیو ناشی از کمبود تیامین نقش مهمی در آسیب مغزی ایفا می‌کند. مکانیسم اثر آنتی اکسیدانی احتمالی تیامین ناشاخته است.
در حالی که آنمی یکی از عوارض کمبود تیامین نیست، نوعی آنمی وجود دارد که آنمی مگالوبلاستیک مربوط به تیامین نامیده می‌شود و به دوز‌های بالای تیامین به خوبی پاسخ می‌دهد. به نظر می‌رسد مبتلایان به این نوع آنمی، به دلیل کاهش انتقال، جذب و اختلال در پیروفسفریلاسیون داخل سلولی تیامین، به طور ثانویه دچار کمبود این ویتامین هستند.

کمبود تیامین با تغییرات شناختی و عاطفی همراه است. به عنوان مثال سایکوز کورساکوف با ناتوانی در ایجاد خاطرات جدید، ضعف در بازیابی خاطرات دور و بی تفاوتی و بی علاقگی مشخص می‌شود. درمان بیماران مبتلا به کورساکف با تیامین اغلب با این علایم همراه است. کمبود خفیف تیامین نیز ممکن است موجب تغییرات شناختی و عاطفی گردد. تعداد کمی از مطالعات نشان می‌دهند که استفاده از دوزهای بالای مکمل تیامین اثر مثبتی بر خلق و خو و شناخت در کمبود خفیف و حتی وضعیت کافی این ویتامین دارد.

در یک مطالعه بر روی زنان، بهبود وضعیت تیامین موجب بهبود وضعیت خلق و خو و کاهش تیامین موجب ضعیف شدن شرایط خلق و خو شده بود. در مطالعه دیگری که این بار نیز بر روی زنان انجام شده بود، افرادی که روزانه 50 میلی‌گرم تیامین به مدت 20 ماه دریافت کرده بودند، وضعیت تیامین بهتری داشتند، همچنین آرام تر بوده، از انرژی بیشتری برخوردار بودند و زمان واکنش در آنها سریع تر بود. مکانیسم اثرکرد نوروفیزیولوژیک تیامین به خوبی شناخته شده نیست.

این ویتامین مستقل از عملکرد کوآنزیمی آن، دارای نقش نوروفیزیولوژی نیز می‌باشد. تیامین در غشای سلول‌های عصبی وجود دارد و فرم فسفریله آن با پروتئین‌های کانال سدیم در ارتباط است. به نظر می‌رسد فرم‌های فسفریله این ویتامین در کنترل انتقال سدیم در غشاهای آکسون و سایر فرآیندهای عصبی نقش دارد.
به نظر می‌رسد مهاجرت و تکثیر سلول‌های عضلات صاف سرخرگی نقش مهمی در پیشرفت آترواسکلروز ایفا می‌کنند. گلوکز و انسولین نقش فزاینده‌ای در تکثیر سلول‌های عضلات صاف سرخرگی در in vitro دارند. مشخص شده است که تیامین تکثیر سلول‌های عضلات صاف سرخرگی در اثر القای مقادیر بالای گلوکز و انسولین را در محیط کشت سلولی مهار می‌کند. این ویتامین نقش کلیدی در متابولیسم داخل سلولی گلوکز ایفا کرده و به نظر می‌رسد اثر گلوکز و انسولین را در تکثیر سلول‌های عضلات صاف سرخرگی مهار می‌کند.

اگرچه مکانیسم این اثر به خوبی شناخته شده نیست. مهار تکثیر سلول‌های اندوتلیال ممکن است آترواسکلروز را نیز تقویت کند. مشاهده شده است که سلول‌های اندوتلیال در محیط کشت نرخ تکثیر پایین¬تر و مهاجرت دیرتری در پاسخ به شرایط هایپرگلایسمیک دارند. تیامین این اثر گلوکز را بر سلول¬های اندوتلیال مهار می¬کند. به نظر می¬¬رسد مکانیسم اثر تیامین بر سلول¬های اندوتلیال مربوط به کاهش گلیکولیزاسیون داخل سلولی پروتئین¬ها توسط هدایت قند به جریان گلیکولیتیک باشد. آترواسکلروز و بیماری شرایین محیطی مشکلات مهمی در مبتلایان به دیابت ملیتوس نوع II هستند. پژوهش‌های بیشتری بر روی اثر ضد آترواسکلروز تیامین به ویژه در بیماران دیابتی نوع IIدر حال انجام است.
بعضی مطالعات حیوانی نشان می‌دهند که دوزهای بالای تیامین، برخی از علایم مسمومیت خوراکی با سرب را کنترل می‌کنند. تیامین احتمالا از مسمومیت با سرب به وسیله جلوگیری از پراکسیداسیون لیپیدی القا شده با آن جلوگیری می¬کند.
تعدادی از پژوهش¬ها اثر دوزهای بالای تیامین به عنوان کمکی برای انجام تمرینات ورزشی را مورد بررسی قرار داده‌اند. در یکی از این پژوهش‌ها به موش‌هایی که کربوهیدرات دریافت کرده بودند، دوزهای بالایی از تیامین تجویز شد، خستگی ناشی از شنا در آنها دیرتر اتفاق ¬افتاد. در مطالعه¬ی دیگری برای موش‌هایی که باید عمل دوچرخه سواری را انجام می¬دادند، روزانه 900 میلی¬گرم تیامین برای 3 روز تجویز شد و مشاهده شد که افزایش ضربان قلب حاصل از ورزش در آنها کمتر است. همچنین غلظت گلوکز و لاکتات خون نیز پایین تر بود.

پژوهش دیگری نشان داد که مکمل روزانه 100 میلی¬گرمی تیامین در ورزشکاران مرد، باعث کاهش خستگی حاصل از تمرینات ورزشی می‌شود. اما در یک پژوهش اخیر که از یکی از مشتقات تیامین، تیامین تترا هیدرو فورفوریل دی سولفید که نسبت به تیامین بهتر جذب می‌شود، استفاده شد، اثری روی شدت عملکرد ورزشی مشاهده نگردید. شواهد کافی برای این مطلب که تیامین عملکرد ورزشی را تقویت می¬کند، وجود ندارد و مکانیسم این اثر روشن نیست.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: تیامین از لومن روده¬ی باریک و به طور عمده ژژنوم، با مکانیسم¬های انتقال فعال و انتشار غیر فعال جذب ...

تیامین از لومن روده¬ی باریک و به طور عمده ژژنوم، با مکانیسم¬های انتقال فعال و انتشار غیر فعال جذب می‌شود. در مقادیر کم تر، جذب از روده باریک به وسیله¬ی فرآیندی فعال و وابسته به ناقل که انرژی خواه است و نیز نیازمند یون سدیم است، انجام می‌شود. انتشار غیرفعال در مقادیر بالای تیامین صورت می¬پذیرد. جذب تیامین با مکانیسم انتقال اشباع پذیری محدود می‌گردد. تنها درصد کمی از دوزهای بالای تیامین جذب می‌شود.

انواعی از مشتقات محلول در چربی تیامین موسوم به آلی تیامین¬ها(allituiams) به وسیله مکانیسم انتقال اشباع پذیری که میزان جذب را محدود می‌کند، جذب نمی‌شوند. تیامین توسط جریان سیاهرگی به کبد منتقل می‌شود و از طریق جریان سیستمیک نیز به سایر بافت‌های بدن می¬¬رسد. این ماده به تیامین مونوفسفات (TP,TMP) تیامین پیرو فسفات (TPP، کوکربوکسیلاز، تیامین دی فسفات، TDP) و تیامین تری فسفات (TTP) متابولیزه می‌شود.

تیامین به طور مستقیم توسط تیامین دی فسفوکیناز به تیامین پیروفسفات فسفریله می‌شود و تیامین پیروفسفات تحت عمل آنزیم تیامین دی فسفاتاز به تیامین مونوفسفات، دفسفریله می‌شود. تقریبا 80% تیامین خون در گلبول‌های قرمز بوده و به فرم TPP موجود است. انتقال تیامین به داخل گلبول‌های قرمز با انتشار تسهیل شده صورت می¬پذیرد اما انتقال آن به داخل سایر سلول‌ها از طریق فرآیندهای فعال انجام می‌شود. ذخیره¬ی کل تیامین در بدن یک فرد بزرگسال تقریبا 30 میلی¬گرم است. این ماده و متابولیت‌های آن به طور عمده از طریق کلیه¬ها ترشح می‌شوند.

ادامه بستن متن
موارد مصرف: کمبود تیامین چه به صورت خفیف و چه به صورت شدید یک پدیده نادر نیست و ممکن است یکی از مشکلات مشخص در ...

کمبود تیامین چه به صورت خفیف و چه به صورت شدید یک پدیده نادر نیست و ممکن است یکی از مشکلات مشخص در افراد الکلی، سالمندان و مبتلایان به بیماری‌های مزمن باشد. در این افراد استفاده از مکمل‌های تیامین می¬تواند مفید باشد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مکمل تیامین می¬تواند در افرادی که الکل زیادی مصرف می¬کنند، از برخی اختلالات متابولیک جلوگیری کند. این ویتامین می¬تواند محافظی در برابر انسفالوپاتی ورنیکه و برخی دیگر از آسیب‌های مغزی در افراد الکلی، مبتلایان به ایدز، بی اشتهایی روانی و... باشد.

استفاده از این ویتامین در ترک اعتیاد به الکل نیز مفید است. تیامین در افرادی که تغذیه¬ی وریدی دریافت می¬کنند، به ویژه برای جلوگیری از اسیدوزلاکتیک ناشی از کمبود تیامین ضروری است. تیامین به خصوص در مبتلایان به دیابت تحمل به گلوکز را افزایش می‌دهد و می¬تواند از آترواسکلروز جلوگیری کند. همچنین در برخی شرایط خاص در درمان نارسایی احتقانی قلب و برخی بیماری‌های قلبی دیگر مفید است. شواهد اولیه نشان می¬دهند که در بعضی افراد می¬تواند خلق و خو و توانایی شناختی را ارتقا بخشد.

تیامین می¬تواند عملکرد ورزشی و انرژی را افزایش دهد، اما اطلاعات در این زمینه اندک است. استفاده از تیامین برای بیماران سرطانی توصیه نمی‌شود چرا که نشان داده شده ممکن است تکثیر سلول‌های توموری را افزایش دهد.

ادامه بستن متن
موارد منع مصرف :  این ماده در افرادی که دچار حساسیت به هر ماده¬ای که محتوی تیامین باشد هستند، منع مصرف ...  این ماده در افرادی که دچار حساسیت به هر ماده¬ای که محتوی تیامین باشد هستند، منع مصرف دارد.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: استفاده از تیامین برای درمان کمبود تیامین، اسیدوزلاکتیک ثانویه به کمبود آن، سندرم ورنیکه ـ ...

استفاده از تیامین برای درمان کمبود تیامین، اسیدوزلاکتیک ثانویه به کمبود آن، سندرم ورنیکه ـ کورساکوف، آنسفالوپاتی ورنیکه، سایکوز کورساکوف یا هر شرایط درمانی دیگر باید تحت نظر پزشک باشد.
دوز رایج تیامین که در مکمل‌های مولتی ویتامین یا مولتی مینرال مخصوص قبل و پس از بارداری وجود دارد، 3 میلی¬گرم در روز است.

زنان باردار و مادران شیرده باید از دریافت تیامین بیش از این مقدار، به جز در صورت تجویز پزشک اجتناب کنند.
افرادی که به علت کمبود، تیامین وریدی دریافت می¬کنند، باید تزریق تیامین قبل از دریافت گلوکز وریدی باشد. تجویز داخل وریدی گلوکز قبل از دریافت تیامین می¬تواند منجر به اسیدوزلاکتیک شدید شود.

ادامه بستن متن
عوارض جانبی: تیامین خوراکی در دوزهای بالا، حتی تا 200 میلی‌گرم روزانه و بالاتر نیز به خوبی قابل تحمل است. گاهی ... تیامین خوراکی در دوزهای بالا، حتی تا 200 میلی‌گرم روزانه و بالاتر نیز به خوبی قابل تحمل است. گاهی گزارشاتی مبنی بر واکنش‌های شدید و گاهی کشنده از تیامین وریدی مشاهده شده است. در برخی موارد نیز واکنش‌های آنافیلاکتیک گزارش شده است. همچنین مواردی از واکنش‌های آلرژیک خفیف نیز به تیامین وریدی وجود دارد.
شواهدی از مطالعات حیوانی به دست آمده که نشان می‌دهد دوزهای بالای تیامین وریدی رشد تومور را تسریع می¬کند.

ادامه بستن متن
تداخلات: داروها
Loop diuretics (furosemide, ethacrynic acid, bumetanide): مصرف طولانی مدت دیورتیک‌های ...
داروها
Loop diuretics (furosemide, ethacrynic acid, bumetanide): مصرف طولانی مدت دیورتیک‌های حلقوی می¬تواند منجر به کمبود تیامین شود.در برخی گزارشات ذکر شده است، مصرف طولانی مدت فورسماید برای درمان نارسایی احتقانی قلب منجر به کمبود تیامین شده¬است.
تامین مجدد تیامین دراین بیماران عملکرد بطن چپ را بهبود می¬بخشد.

غذاها
 موادی که تیامین غذا را غیر فعال می¬کنند عوامل ضد تیامین (antithiamin) نامیده می‌شوند.
سولفیت¬ها: دریافت هم زمان تیامین و غذاها و نوشیدنی¬های محتوی سولفیت‌ها می¬تواند تیامین را غیر فعال کند.
چای، قهوه و قهوه¬ی بدون کافئین: مصرف هم زمان این نوشیدنی‌ها و تیامین می¬تواند تیامین را غیرفعال کند. تانیک اسید موجود در چای محتمل¬ترین ماده¬ای است که تیامین را از طریق تشکیل ترکیب تانین- تیامین غیر فعال می¬کند.

ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: تیامین در مکمل‌های غذایی به شکل تیامین هیدروکلراید و تیامین نیترات وجود دارد. این مشتقات در غنی ... تیامین در مکمل‌های غذایی به شکل تیامین هیدروکلراید و تیامین نیترات وجود دارد. این مشتقات در غنی سازی غذاها نیز کاربرد دارند. همچنین تیامین پیروفسفات یا کوکربوکسیلاز نیز در برخی محصولات وجود دارد. دوزهای مکمل تیامین به توصیه RDA آمریکا از 5/1 میلی¬گرم تا 10 میلی¬گرم روزانه و بالاتر متغیرند. در دوزهای بالاتر از 5 میلی¬گرم، جذب به سرعت کاهش می¬یابد. تیامین به طور رایج در مکمل‌های مولتی ویتامین، مولتی ویتامین / مولتی مینرال و ب – کمپلکس وجود دارد. مکمل‌های تک دوز تیامین نیز موجودند. مکمل‌های قبل و پس از بارداری به طور معمول حاوی 3 میلی¬گرم تیامین در روز هستند.
مشتقات محلول در چربی تیامین موسوم به آلی¬تیامین¬ها نیز در بازار وجود دارند. این مشتقات نسبت به تیامین با افزایش دریافت، بیشتر جذب می‌شوند.
بورد غذا و تغذیه¬ی انستیتوی پزشکی آکادمی ملی علوم، برای تیامین مقادیر دریافت روزانه¬ی (DRIs) زیر را توصیه می‌کند.


DV (ارزش روزانه) برای تیامین (ویتامین B1)، که برای تعیین درصد میزان ارزش روزانه ماده مغذی در مکمل‌های غذایی و برچسب‌های مواد غذایی به کار می¬رود، 5/1 میلی-گرم است. این عدد بر پایه¬ی RDA آمریکا برای تیامین می‌باشد.
ادامه بستن متن
لیست محصولات موجود در ایران
سنسو پرو جی وی آی

نام برند

جی وی آی
GVI

کشور تولید کننده

آمریکا

نام شرکت عرضه کننده

سی تو آراد پارس

تعداد در هر بسته

60 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

ال-آرژنین,ال-سیترولین,ال-گلوتامین ,تیامین,روغن دانه‌ی انگور فرنگی سیاه یا مویز سیاه ,نیاسین,ویتامین دی.

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
کیندر مولتی ویتامین یوروویتال

کشور تولید کننده

آلمان

نام شرکت عرضه کننده

حکیمان طب کار

تعداد در هر بسته

200 میلی لیتر

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

بیوتین ,تیامین,روی,نیاسین,ویتامین آ,ویتامین E,ویتامین ب2 ریبوفلاوین.

شکل دارویی

شربت

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
آیرونورم والاس

نام برند

والاس
wallace

کشور تولید کننده

انگلستان

نام شرکت عرضه کننده

پرشیا فارمد

تعداد در هر بسته

25 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن,تیامین,نیکوتین‌آمید ,ویتامین ب2 ریبوفلاوین.روغن گیاهی ، ترکیب چربی ها ، لسیتین ، گلیسیرین ، محلول سوربیتول ، سوربات پتاسیم ، اکسید آهن سیاه ، کارمین قرمز ، اکسید آهن زرد و دی اکسید تیتانیوم

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر