پکتین
.
پکتین به عنوان فیبر محلول طبقهبندی میشود که در اکثر گیاهان یافت میگردد اما اغلب در مرکبات (پرتقال، لیمو، گریپ فروت) و سیب متمرکز است. پکتین از طریق استخراج آبی ا پوست مرکبات و پالپ سیب تحت شرایط اسیدی ملایم به دست میآید.
پکتینی که از پوست مرکبات به دست میآید به عنوان پکتین مرکبات شناخته میشود.
پکتین به مقدار زیاد در صنایع غذایی به عنوان یک عامل ایجاد ژله استفاده میشود تا به غذاها به خصوص غذاهایی که پایه میوهای دارند مثل مربا و ژله، یک بافت ژلهای دهد، همچنین کاربرد دارویی نیز دارد. پکتین در ترکیب با clay kaolin(آلومینیوم سیلیکات هیدراته) برای درمان اسهال استفاده میشود.
به عنوان یک جزء در بخش چسبنده حلقههای استومی نیز به کار میرود.
پکتین همچنین به عنوان یک مکمل غذایی برای درمان کلسترول بالا موجود است.
نام برند
کارنKAREN
کشور تولید کننده
ایران/تولید داخلنام شرکت عرضه کننده
داروسازی کارنتعداد در هر بسته
300 گرمدسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی
اینولینها,پروتئینهای وِی,پکتین.گوارگام، فیبر پسیلیوم، زانتان گام، آسپارتام، رنگ و طعم دهنده های مجاز خوراکیشکل دارویی
پودرقیمت
۰ ریالنام برند
کارنKAREN
کشور تولید کننده
ایران/تولید داخلنام شرکت عرضه کننده
داروسازی کارنتعداد در هر بسته
300 گرمدسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی
پروتئینهای وِی,پکتین.پسیلیوم، زانتان گام، گوارگام، آسپارتام، رنگ و طعم دهنده های مجاز خوراکیشکل دارویی
پودرقیمت
۰ ریالسوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد
نام علمی: | پکتین |
---|---|
نام علمی(لاتین): | Pectin |
دسته بندی: | فیبرها |
توضیحات علمی: |
از نظر شیمیایی پکتین یک پلی ساکارید خطی است که محتوی حدود 300 تا 1000
واحد مونوساکارید است. D ...
از نظر شیمیایی پکتین یک پلی ساکارید خطی است که محتوی حدود 300 تا 1000
واحد مونوساکارید است. D -گالا کتورونیک اسید، واحد مونوساکاریدی اصلی
پکتین است. بعضی قندهای خنثی نیز در این ماده حضور دارند. بنابراین پکتینی که پکتین
مرکبات تغییر یافته نامیده میشود پکتینی است که هیدرولیز شده است و به
عبارت دیگر تغییر یافته است تا آن را قابل هضم و قابل جذب تر سازد. |
عملکرد: |
پکتین ممکن است فعالیتهای کاهش دهنده کلسترول خون و آنتی ترومبوز داشته باشد. پکتین یک عمل حفاظتی در ...
پکتین ممکن است فعالیتهای کاهش دهنده کلسترول خون و آنتی ترومبوز داشته باشد. پکتین یک عمل حفاظتی در برابر سرطان کولورکتال نیز دارد ادامه بستن متن |
مکانیسم عمل: |
مکانیسم عمل کاهش دهنده کلسترول خون پکتین هنوز به خوبی شناخته نشده است. به نظر میرسد که ویسکوزیته ...
مکانیسم عمل کاهش دهنده کلسترول خون پکتین هنوز به خوبی شناخته نشده است. به نظر میرسد که ویسکوزیته پکتین با فعالیت هایپوکلسترولمی آن مرتبط باشد. به نظر میرسد فرآوردههای پکتین با ویسکوزیتهی بالا در پایین آوردن کلسترول از فراوردههای پکتین با ویسیکوزیته پایین موثر تر باشند. تصور میشود پکتین با ویسکوزیته بالا سطوح کلسترول را از طریق افزایش دفع اسیدهای صفراوی مدفوعی و استرولهای خنثی پایین میآورد. پکتین با ویسکوزیته بالا ممکن است با تشکیل میسلها تداخل کند و یا میزان انتشار اسیدهای صفراوی و مسیلهای حاوی کلسترول را از میان بلوس کاهش دهد. در نتیجه برداشت کلسترول و اسید صفراوی را کم میکند. آن چنان که مشخص شده است، پکتین مشخصات ساختمان شبکه فیبرین را تغییر میدهد وممکن است فعالیت آنتی ترومبوتیک داشته باشد. مشخص شده است که شبکههای فیبرین بعد از دریافت مکملهای پکتین طول کشش پائین تری دارند تا نفوذ پذیرتر وقابل تجزیه باشند. طبق یافتهها مکملهای استات فعالیت مشابهی روی شبکههای فیبرین دارند. تصور میشود که استات حاصل از تخمیر باکتریال پکتین در روده بزرگ ممکن است توجیه کنندهی اثر احتمالی پکتین روی شبکههای فیبرین باشد. فعالیت حفاظتی پکتین در برابر سرطان کولورکتال ممکن است از طریق تخمیر آن در روده بزرگ به اسید بوتیریک توجیه شود. بوتیریک اسید ممکن است موجب تنظیم افزایشی آپوپتوز گردد. ادامه بستن متن |
فارماکوکینتینک: |
بعد از دریافت پکتین مقدار کمی از آن در روده کوچک هضم میشود. بخشی از تخمیر پکتین در روده بزرگ از ...
بعد از دریافت پکتین مقدار کمی از آن در روده کوچک هضم میشود. بخشی از تخمیر پکتین در روده بزرگ از طریق عمل باکتریها انجام میگیرد. فرآوردههای نهایی تخمیر پکتین اسیدهای چرب کوتاه زنجیره استات پروپیونات و بوتیرات و همچنین هیدروژن و دی اکسید کربن هستند. اسیدهای چرب کوتاه زنجیره که از متابولیسم کولونیک باز میمانند از طریق گردش وریدی به کبد منتقل میشوند، جایی که تحت متابولیسم قرار میگیرند. |
موارد مصرف: |
به نظر میرسد پکتین اثرات کاهش دهنده کلسترول خون دارد و ممکن است در بعضی موارد آنتی آتروژنیک باشد. ...
به نظر میرسد پکتین اثرات کاهش دهنده کلسترول خون دارد و ممکن است در بعضی موارد آنتی آتروژنیک باشد. در فرآوردههای ترکیبی برای درمان یبوست و اسهال استفاده میشود. ادعایی که بر اساس آن، این ماده یک ضد چاقی موثر است تایید نشده است. یک مطالعه مقدماتی روی حیوانات وجود دارد که بیان میکند پکتین میتواند تا حدودی فعالیت ضد سرطان نیز داشته باشد. |
موارد منع مصرف : |
پکتین در افرادی که به هر جزء از مکمل حاوی پکتین حساسیت دارند، منع مصرف دارد. پکتین در افرادی که به هر جزء از مکمل حاوی پکتین حساسیت دارند، منع مصرف دارد. ادامه بستن متن |
موارد احتیاط: |
زنان باردار و مادران شیرده میبایست از مصرف مکملهای پکتین اجتناب نمایند. زنان باردار و مادران شیرده میبایست از مصرف مکملهای پکتین اجتناب نمایند. ادامه بستن متن |
عوارض جانبی: |
پکتین ممکن است علایم گوارشی از جمله نفخ، کرامپ و اسهال به همراه داشته باشد. پکتین ممکن است علایم گوارشی از جمله نفخ، کرامپ و اسهال به همراه داشته باشد. ادامه بستن متن |
تداخلات: |
(1) داروها Lovastatin: پکتین وقتی هم زمان با لوواستاتین مصرف شود ممکن است ... (1) داروها Lovastatin: پکتین وقتی هم زمان با لوواستاتین مصرف شود ممکن است جذب لوواستاتین را کاهش دهد. هیچ گزارشی از تداخل پکتین با استاتینهای دیگر وجود ندارد. Clindamycin, Tetracycline, Digoxin: مصرف سوسپانیسون ضد اسهال kaolin- pectin هم زمان با کلیندامایسین، تتراسایکلین و دیگوکسین، جذب این داروها را کاهش میدهد. با این وجود نا مشخص است که کدام جزء (کائولین یا پکتین یا هر دو) مسئول این تداخل است. کائولین (آلومینیوم سیلیکات هیدراته) انواع زیادی از داروها و مواد دیگر را جذب میکند. (2) مکملهای غذایی کاروتنوئیدها: گزارش شده است که مصرف پکتین هم زمان با لیکوپن، لوتئین و بتا- کاروتن جذب این کاروتنوئیدها را کاهش میدهد. مواد معدنی: پکتین ممکن است جذب برخی مواد معدنی از جمله روی، مس، آهن کلسیم و منیزیم را در صورت مصرف هم زمان کاهش دهد. (3) غذاها پکتین ممکن است جذب برخی مواد معدنی از جمله روی، مس، آهن و کلسیم را در غذاها کاهش دهد. پکتین وقتی هم زمان با لوواستاتین مصرف میشود یک افزایش متناقض در - LDL کلسترول را سبب میشود. به نظر میرسد که پکتین جذب لوواستاتین را کاهش میدهد. ادامه بستن متن |
نحوه و میزان مصرف: |
دوز مشخصی برای مکملهای پکتین وجود ندارد. دوزهای 10 تا 15 گرم روزانه در مطالعاتی که اثرات کاهش ...
دوز مشخصی برای مکملهای پکتین وجود ندارد. دوزهای 10 تا 15 گرم روزانه در مطالعاتی که اثرات کاهش کلسترول در افراد هاپیر کلسترولمیک نشان داده اند، مصرف شده است. مکملهای پکتین باید با مقدار زیادی مایعات مصرف شوند. ادامه بستن متن |
نام برند
کارنKAREN
کشور تولید کننده
ایران/تولید داخلنام شرکت عرضه کننده
داروسازی کارنتعداد در هر بسته
300 گرمدسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی
اینولینها,پروتئینهای وِی,پکتین.گوارگام، فیبر پسیلیوم، زانتان گام، آسپارتام، رنگ و طعم دهنده های مجاز خوراکیشکل دارویی
پودرقیمت
۰ ریالنام برند
کارنKAREN