بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

نیکوتین‌آمید

نیکوتین‌آمید

.

نیکوتین‌آمید (نیاسین‌آمید) یکی از دو فرم اصلی نیاسین (ویتامین گروهB) می‌باشد. (به توضیحات مربوط به نیاسین مراجعه کنید.) کلمه‌ی نیاسین بعنوان یک عبارت کلی برای اشاره به نیکوتین‌آمید و نیکوتینیک‌اسید (دومین فرم اصلی نیاسین) یا بعنوان معادل نیکوتینیک‌اسید بکار میرود. نیکوتین‌آمید و نیکوتینیک‌اسید فعالیت‌های ویتامینی یکسان ولی فعالیت‌های فارماکولوژیکی و دارویی بسیار متفاوت دارند.
نیکوتین‌آمید، از طریق متابولیت اصلی خود یعنی   (دی‌نوکلئوتید نیکوتین‌آمید آدنین) در انواع وسیعی از فرآیندهای بیولوژیکی شامل تولید انرژی، تولید اسید چرب و کلسترول و استروئیدها، انتقال سیگنال و حفظ تمامیت ژنوم شرکت می‌کند.از نیکوتینیک‌اسید در دوزهای دارویی بعنوان یک عامل ضد هایپرلیپیدمی استفاده می‌شود.

برای مشاهده متن مرجع و رفرنس در کتاب PDR for Nutritional Supplements اینجا کلیک کنید.

ویتوکید الحاوی

نام برند

الحاوی
ALHAVI

کشور تولید کننده

ایران/تولید داخل

نام شرکت عرضه کننده

داروسازی الحاوی

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

نیکوتین‌آمید ,ویتامین آ,ویتامین ای,ویتامین ب12,ویتامین ب2 ریبوفلاوین,ویتامین ب6,ویتامین ث,ویتامین دی.-

شکل دارویی

قطره

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
آیرونورم والاس

نام برند

والاس
wallace

کشور تولید کننده

انگلستان

نام شرکت عرضه کننده

پرشیا فارمد

تعداد در هر بسته

25 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن,تیامین,نیکوتین‌آمید ,ویتامین ب2 ریبوفلاوین.روغن گیاهی ، ترکیب چربی ها ، لسیتین ، گلیسیرین ، محلول سوربیتول ، سوربات پتاسیم ، اکسید آهن سیاه ، کارمین قرمز ، اکسید آهن زرد و دی اکسید تیتانیوم

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر

نام علمی: نیکوتین‌آمید
نام علمی(لاتین): Nicotinamide
دسته بندی: ویتامین ها
توضیحات علمی: این ماده همچنین منجر به انبساط عروق جلدی شده و منجر به گر گرفتگی (flushing) ناشی از نیاسین می‌شود ...

این ماده همچنین منجر به انبساط عروق جلدی شده و منجر به گر گرفتگی (flushing) ناشی از نیاسین می‌شود در حالی که نیکوتین‌آمید در دوزهای دارویی اثرات ضد هایپرلیپیدمی ندارد و منجر به گر گرفتگی (flush) ناشی از نیاسین نیز نمی‌شود. ولی شواهدی وجود دارد که بیان میکنند دوزهای دارویی نیکوتین‌آمید میتواند از بروز دیابت ملیتوس ‌تیپ جلوگیری کند.

و نکته‌ی جالب این‌ که پیرازین‌آمید، یک داروی مهم در درمان سل، یک آنالوگ نیکوتین‌آمید بوده و در مکانیسم‌های بیوشیمیایی مربوطه، مشابه نیکوتین‌آمید عمل می‌کند.

نیکوتین‌آمید علاوه بر نام نیاسین‌آمید با عناوین 3- پیریدین کربوکسامید، پیریدین-3-کربوکسامید، نیکوتینیک‌اسید‌آمید، ویتامین   و ویتامین PP نیز شناخته می‌شود. فرمول مولکولی آن و وزن مولکولی آن 13/122 دالتون می‌باشد. فرمول ساختاری آن به شکل زیر است:
نیکوتین‌آمید شکل اصلی نیاسین مورد استفاده در مکمل‌ها و تقویت کننده‌های غذایی می‌باشد. به توضیحات نیاسین (نیکوتینیک‌اسید) مراجعه کنید.

ادامه بستن متن
عملکرد: نیکوتین‌آمید میتواند تا حدودی اثرات ضد ایجاد دیابت داشته باشد. همچنین اثرات آنتی اکسیدانی، ضد ... نیکوتین‌آمید میتواند تا حدودی اثرات ضد ایجاد دیابت داشته باشد. همچنین اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و آنتی کارسینوژنز نیز دارد. نیکوتین‌آمید احتمالاً علیه استئوآرتریت و گرانولوم حلقوی نیز فعالیت می‌کند.

ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: نیکوتین‌آمید به عنوان یک عامل احتمالی مؤثر در پیشگیری یا به تأخیر انداختن شروع دیابت ملیتوس‌ ...

نیکوتین‌آمید به عنوان یک عامل احتمالی مؤثر در پیشگیری یا به تأخیر انداختن شروع دیابت ملیتوس‌ تیپ   (دیابت ملیتوس وابسته به انسولین یا IDDM) مورد بررسی قرار گرفته است. در مطالعات روی حیوان‌ها و انسان‌ها و نیز بررسی‌های آزمایشگاهی دیده شده است که میتوان از این ماده برای جلوگیری از بروز دیابت ملیتوس ‌تیپ   استفاده کرد. دیده شده است که نیکوتین‌آمید از بروز دیابت در موش‌های دیابتی غیر چاق (NOD) و موش‌هایی که تحت درمان با آلوکسان و استرپتوزوتوسین بوده‌اند جلوگیری می‌کند.

مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهند که نیکوتین‌آمید میتواند از آسیب سلولهای بتا توسط ماکروفاژها یا اینترلوکین 1 بتا جلوگیری کند. یک مطالعه‌ی مداخله‌ای در نیوزلند که در آن از نیکوتین‌آمید استفاده شد نشان داد که استفاده از نیکوتین‌آمید پیشرفت IDDM را در عرض 5 سال %50 کاهش می‌دهد.
مکانیسم اثرات ضد ایجاد دیابت نیکوتین‌آمید بخوبی شناخته نشده است. پاتوژنز IDDM شامل تخریب خود ایمن سلولهای بتا بوده که با ظهور آنتی‌بادی‌های اختصاصی علیه سلولهای بتا مانند آنتی‌بادی علیه سلولهای جزیره‌ی لانگرهاس (ICA) و آنتی‌بادی علیه گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز (GAD)، سالها قبل از شروع بیماری، همراه می‌باشد.

ماکروفاژها و لنفوسیت‌های T اولین سلولهایی هستند که طی ایجاد بیماری خودایمن در جزایر پانکراس ظاهر می‌شوند. تصور می‌شود که سایتوکاین‌های آزاد شده از ماکروفاژها/ مونوسیت‌ها مانند اینترلوکین 12 (12-IL) و فاکتور نکروز کننده‌ی تومور- آلفا (α- TNF) در ایجاد مراحل اولیه‌ی آسیب به سلولهای بتا نقش دارند. 12-IL میتواند با افزایش پاسخ لنفوسیت‌های T کمک کننده‌ی نوع 1  ، در شروع شدن فرآیند خود ایمن نقش داشته باشد. نیکوتین‌آمید میتواند تولید TNF ,IL-12-آلفا را در کشت‌های خون کامل بیماران دیابتی و پره‌دیابتی و گروه‌های کنترل سالم کاهش دهد.

مهار تولید IL-12 توسط نیکوتین‌آمید میتواند نقش مهمی در تنظیم پاسخ ایمنی ایجاد کننده‌ی IDDM داشته باشد. علاوه بر این، از آنجا که نیکوتین‌آمید در گروه‌های کنترل و بیماران دیابتی و پره‌دیابتیک اثرات مهارکنندگی روی سایتوکاین‌ها داشته است، میتوان از آن در سایر ناهنجاری‌های خودایمن نیز استفاده کرد.
نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که نیکوتین‌آمید میتواند روی تحمل گلوکز و ارتشاح سلولی در جزایر لانگرهانس (insulitis)، در موش‌های NOD تأثیر گذاشته و سرعت پیشرفت دیابت را کاهش دهد. در این مطالعه، نیکوتین‌آمید بیان MHC‌های کلاس   را کاهش داده (ولی MHC‌های کلاس   را کاهش نداد)، بیان مولکول متصل شونده‌ی داخل سلولی تیپ 1 (ICAM-1) را افزایش داده، با افت سوپراکسید دیسموتاز (که در موش‌های NOD درمان نشده دیده می‌شود) مقابله کرده و سطح اینترلوکین-4 (IL-4) (یک سایتوکاین محافظت کننده‌ی تولید شده توسط لنفوسیت‌های T کمک کننده‌ی نوع   می‌باشد) را افزایش می‌دهد.
اثرات ضد دیابت نیکوتین‌آمید میتواند تا حدودی به دلیل افزایش میزان  در سلولهای بتا باشد.  متابولیت اصلی نیکوتین‌آمید می‌باشد. به نظر میرسد مقدار   در سلولهای بتای افراد دیابتی و پره‌دیابتی بطور قابل توجهی کاهش یافته است.

آسیب و تخریب سلولهای بتا میتواند در نتیجه‌ی استرس اکسیداتیو ایجاد شود. افزایش سطح گونه‌های فعال اکسیژن در سلولهای بتا میتواند منجر به آسیب اکسیداتیو DNA و در نتیجه شکسته شدن رشته‌های DNA شود. آنزیم پلی‌پلیمراز (ADP-ریبوز) یا PARP که در ترمیم DNA نقش دارد، از   بعنوان سوبسترای خود استفاده می‌کند. در شرایط مقادیر کم ، فعالیت PARP میتواند قسمت اعظم   سلولی را مصرف کند. این امر میتواند منجر به آپوپتوز سلولی شود. نیکوتین‌آمید یک مهارکننده‌ی PARP می‌باشد. نیکوتین‌آمید همچنین فعالیت آنتی‌اکسیدانی داشته و به  نیز متابولیزه می‌شود. تمام این موارد میتواند در اثرات احتمالی ضد دیابت نیکوتین‌آمید نقش داشته باشند.
نیکوتین‌آمید اثرات آنتی‌اکسیدانی داشته و بررسی‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که این ماده میتواند اکسیداسیون پروتئین‌ها و پراکسیداسیون لیپیدها و همچنین آپوپتوز ناشی از گونه‌های فعال اکسیژن و تولید گونه‌های فعال اکسیژن در اثر فاگوسیتوز را مهار کند، اثر خورندگی روی گونه‌های فعال اکسیژن داشته باشد و اثرات اکسیدانی نیتریک‌اکسید را مهار کند.
نیکوتین‌آمید اثرات ضد التهابی دارد. نیکوتین‌آمید بصورت وابسته به دوز، تولید TNF-آلفا ناشی از لیپوپلی‌ساکاریدها در موش‌ را مهار می‌کند. تصور می‌شود که این مهار TNF-آلفا به واسطه‌ی مهار NF-کاپا B در مرحله‌ی رونویسی ژن صورت میگیرد. نیکوتین‌آمید تولید IL-12 و TNF-آلفا را در کشت‌های خون کامل افراد دیابتی و پره‌دیابتی و همچنین افراد سالم مهار می‌کند.
دیده شده است که کمبود نیاسین ترمیم DNA را در مدلهای کشت سلولی مهار می‌کند.   سوبسترای آنزیم PARP می‌باشد که این‌آنزیم در ترمیم DNA نقش دارد. آسیب‌های شدید به DNA میتواند منجر به خالی‌شدن ذخایر   در نتیجه‌ی مصرف شدن آن توسط PARP شود. تخلیه‌ی ذخایر   میتواند باعث شروع آپوپتوز سلولی شود.

ترمیم DNA توسط PARP و همچنین نقش آن در آپوپتوز میتواند باعث حفاظت در برابر ایجاد سرطان شود. این مکانیسم‌ها تا حدودی میتوانند باعث ایجاد اثرات آنتی‌کارسینوژنی نیکوتین‌آمید شوند. نیکوتین‌آمید از طریق ، بیان پروتئین سرکوب کننده‌ی تومور   را در سلولهای پستان، ریه و پوست انسان تنظیم می‌کند. این مورد یک مکانیسم دیگر برای اثرات آنتی کارسینوژنیک نیکوتین‌آمید می‌باشد.
در یک مطالعه دیده شده است که نیکوتین‌آمید میتواند در برخی از مبتلایان به استئوآرتریت مفید باشد. مکانیسم این اثر احتمالی ناشناخته است. مکانیسم اثر احتمالی نیکوتین‌آمید در گرانولوم حلقوی نیز ناشناخته است.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: نیکوتین‌آمید به خوبی از دستگاه گوارش جذب می‌شود. در دوزهای پایین، جذب از طریق انتشار تسهیل شده‌ ...

نیکوتین‌آمید به خوبی از دستگاه گوارش جذب می‌شود. در دوزهای پایین، جذب از طریق انتشار تسهیل شده‌ وابسته به سدیم صورت میگیرد. در دوزهای بالاتر، انتشار غیرفعال مکانیسم اصلی جذب می‌باشد. دوزهای تا 4-3 گرم نیکوتین‌آمید تقریباً به طور کامل جذب می‌شوند. نیکوتین‌آمید توسط سیستم پورت به کبد و توسط جریان خون سیستمیک به بافت‌های مختلف بدن منتقل می‌شود.

نیکوتین‌آمید بوسیله‌ی انتشار تسهیل شده به بسیاری از سلولها وارد می‌شود و ورود آن به داخل گلبولهای قرمز خون از طریق انتقال تسهیل شده صورت میگیرد.
نیکوتین‌آمید به   متابولیزه می‌شود و این ماده نیز در برخی فرآیندهای متابولیکی شامل تولید نیکوتین‌آمید،   (نیکوتین‌آمید آدنین دی‌نوکلئوتید فسفات)، NMN (نیکوتین‌آمید   - مونونوکلئوتید)، ADP-ریبوز حلقوی و NAADP (نیکوتینیک اسیددی‌نوکلئوتیدفسفات) شرکت می‌کند.  همچنین بعنوان سوبسترا در مونو ADP-ریبوزیلاسیون و پلی ADP-ریبوزیلاسیون شرکت می‌کند. پلی ADP-ریبوزیلاسیون توسط PARP کاتالیز می‌شود. نیکوتین‌آمید میتواند توسط آنزیم نیکوتین‌آمیداز به نیکوتینیک اسید تبدیل شود.
در کبد، محصولات اصلی کاتابولیسم نیکوتین‌آمید با دوز بالا عبارتند از:  متیل نیکوتین‌آمید،  متیل-
5- کربوکسامید-2-پیریدون،  متیل-5-کربوکسامید-
4- پیریدون و نیکوتین‌آمید–N-اکسید. دوزهای بالای نیکوتین‌آمید بصورت نیکوتین‌آمید تغییر نیافته،   متیل نیکوتین‌آمید-5-کربوکسامید-2-پیریدون،   متیل-
5-کربوکسامید-4-پیریدون و نیکوتین‌آمید–N– اکسید به داخل ادرار دفع می‌شوند.

ادامه بستن متن
موارد مصرف: نیکوتین‌آمید، برخلاف نیکوتینیک ‌اسید (نیاسین) اثرات قابل توجهی روی لیپیدها ندارد و اثربخشی آن در ...

نیکوتین‌آمید، برخلاف نیکوتینیک ‌اسید (نیاسین) اثرات قابل توجهی روی لیپیدها ندارد و اثربخشی آن در دیابت آشکار نیست. این ماده اثرات ضد التهابی داشته و بعنوان یک عامل احتمالی حفاظت کننده از سیستم عصبی نیز عمل می‌کند. در برخی از افراد با هیپرپیگمانتاسیون پوستی، این ماده میتواند اثر دپیگمانتاسیون خوبی داشته باشد.

اخیراً دیده شده است که این ماده میتواند در بیماران همودیالیزی از هیپرفسفاتمی جلوگیری کند. شواهد مقدماتی بیان میکنند که این ماده میتواند در بیماران با گرانولوم حلقوی منتشر و استئوآرتریت تا حدودی کمک کننده باشد، ولی مدارک کمی در مورد اثربخشی آن در روماتوئید آرتریت و اسکیزوفرنی وجود دارد. بیان شده است که این ماده میتواند در درمان برخی از سرطان‌ها کمک کننده باشد. شواهد کمی بیان میکنند که این ماده میتواند در درمان وزوز گوش نیز مؤثر باشد.

ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : نیکوتین‌آمید در افرادی که به هریک از اجزای تشکیل دهنده‌ی مکمل‌های حاوی نیکوتین‌آمید حساسیت دارند ... نیکوتین‌آمید در افرادی که به هریک از اجزای تشکیل دهنده‌ی مکمل‌های حاوی نیکوتین‌آمید حساسیت دارند منع مصرف دارد.
نیکوتین‌آمید با دوزهای بالا (دوزهای بیشتر از 500 میلی‌گرم در روز) در افراد با بیماری‌های کبدی و افرادیکه زخم‌های فعال پپتیک دارند منع مصرف دارد.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: زنان باردار و مادران شیرده باید از مصرف مکمل‌های نیکوتین‌آمید با دوزهای بالاتر از RDA ایالات متحده ... زنان باردار و مادران شیرده باید از مصرف مکمل‌های نیکوتین‌آمید با دوزهای بالاتر از RDA ایالات متحده (20 میلی‌گرم در روز) اجتناب کنند مگر اینکه دوزهای بالاتر توسط پزشک معالج آن‌ها تجویز شده باشد.
مصرف نیکوتین‌آمید در هر موردی نیاز به نظارت پزشکی دارد.
افراد با سابقه‌ی بیماری زخم پپتیک، گاستریت، بیماری کبدی، بیماری کیسه‌ی صفرا، دیابت و نقرس باید در استفاده از نیکوتین‌آمید با دوز بالا احتیاط کنند.

ادامه بستن متن
عوارض جانبی: در مقایسه با نیکوتینیک‌اسید، نیکوتین‌آمید باعث ایجاد حالت گر گرفتگی (flushing) نمی‌شود و بسیار ...

در مقایسه با نیکوتینیک‌اسید، نیکوتین‌آمید باعث ایجاد حالت گر گرفتگی (flushing) نمی‌شود و بسیار به‌ندرت با اثرات ایجاد دیابت همراه است. به‌ندرت گزارشاتی از افزایش مقادیر تست‌های کبدی و آسیب کبد شامل زردی و آسیب سلولهای پارانشیمال کبدی وجود دارد.

این گزارشات در افرادی بوده است که مقادیر بسیار بالای نیکوتین‌آمید (10 گرم یا بیشتر در روز) مصرف میکردند. عوارض جانبی در افرادیکه دوزهای بالای نیکوتین‌آمید مصرف میکنند عبارتند از: تهوع، استفراغ، اسهال، سردرد و گیجی.

ادامه بستن متن
تداخلات:   داروها
کاربامازپین Carbamazepine: مصرف همزمان نیکوتین‌آمید و کاربامازپین میتواند کلیرانس ...
  داروها
کاربامازپین Carbamazepine: مصرف همزمان نیکوتین‌آمید و کاربامازپین میتواند کلیرانس کاربامازپین را کاهش دهد.

ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: نیکوتین‌آمید فرمی از نیاسین است که بطور معمول بعنوان مکمل تغذیه‌ای استفاده می‌شود. همچنین فرمی از ... نیکوتین‌آمید فرمی از نیاسین است که بطور معمول بعنوان مکمل تغذیه‌ای استفاده می‌شود. همچنین فرمی از نیاسین است که در غنی سازی غذایی استفاده می‌شود. این ماده بصورت ترکیب یک جزئی (سریع آزاد شونده یا آهسته رهش) و یا در محصولات مولتی‌ویتامین و مولتی‌ویتامین/مولتی‌مینرال موجود است. بطور معمول دوزهای تکمیلی این ماده 20 تا 100 میلی‌گرم در روز می‌باشد. مکمل‌های ویتامین/مینرال قبل و بعد از تولد بطور معمول روزانه 20 میلی‌گرم از این ماده را تأمین می‌کنند.

ادامه بستن متن
captcha

سوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد

captcha code
اطلاعات علمی تکمیلی
نام علمی: نیکوتین‌آمید
نام علمی(لاتین): Nicotinamide
دسته بندی: ویتامین ها
توضیحات علمی: این ماده همچنین منجر به انبساط عروق جلدی شده و منجر به گر گرفتگی (flushing) ناشی از نیاسین می‌شود ...

این ماده همچنین منجر به انبساط عروق جلدی شده و منجر به گر گرفتگی (flushing) ناشی از نیاسین می‌شود در حالی که نیکوتین‌آمید در دوزهای دارویی اثرات ضد هایپرلیپیدمی ندارد و منجر به گر گرفتگی (flush) ناشی از نیاسین نیز نمی‌شود. ولی شواهدی وجود دارد که بیان میکنند دوزهای دارویی نیکوتین‌آمید میتواند از بروز دیابت ملیتوس ‌تیپ جلوگیری کند.

و نکته‌ی جالب این‌ که پیرازین‌آمید، یک داروی مهم در درمان سل، یک آنالوگ نیکوتین‌آمید بوده و در مکانیسم‌های بیوشیمیایی مربوطه، مشابه نیکوتین‌آمید عمل می‌کند.

نیکوتین‌آمید علاوه بر نام نیاسین‌آمید با عناوین 3- پیریدین کربوکسامید، پیریدین-3-کربوکسامید، نیکوتینیک‌اسید‌آمید، ویتامین   و ویتامین PP نیز شناخته می‌شود. فرمول مولکولی آن و وزن مولکولی آن 13/122 دالتون می‌باشد. فرمول ساختاری آن به شکل زیر است:
نیکوتین‌آمید شکل اصلی نیاسین مورد استفاده در مکمل‌ها و تقویت کننده‌های غذایی می‌باشد. به توضیحات نیاسین (نیکوتینیک‌اسید) مراجعه کنید.

ادامه بستن متن
عملکرد: نیکوتین‌آمید میتواند تا حدودی اثرات ضد ایجاد دیابت داشته باشد. همچنین اثرات آنتی اکسیدانی، ضد ... نیکوتین‌آمید میتواند تا حدودی اثرات ضد ایجاد دیابت داشته باشد. همچنین اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و آنتی کارسینوژنز نیز دارد. نیکوتین‌آمید احتمالاً علیه استئوآرتریت و گرانولوم حلقوی نیز فعالیت می‌کند.

ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: نیکوتین‌آمید به عنوان یک عامل احتمالی مؤثر در پیشگیری یا به تأخیر انداختن شروع دیابت ملیتوس‌ ...

نیکوتین‌آمید به عنوان یک عامل احتمالی مؤثر در پیشگیری یا به تأخیر انداختن شروع دیابت ملیتوس‌ تیپ   (دیابت ملیتوس وابسته به انسولین یا IDDM) مورد بررسی قرار گرفته است. در مطالعات روی حیوان‌ها و انسان‌ها و نیز بررسی‌های آزمایشگاهی دیده شده است که میتوان از این ماده برای جلوگیری از بروز دیابت ملیتوس ‌تیپ   استفاده کرد. دیده شده است که نیکوتین‌آمید از بروز دیابت در موش‌های دیابتی غیر چاق (NOD) و موش‌هایی که تحت درمان با آلوکسان و استرپتوزوتوسین بوده‌اند جلوگیری می‌کند.

مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهند که نیکوتین‌آمید میتواند از آسیب سلولهای بتا توسط ماکروفاژها یا اینترلوکین 1 بتا جلوگیری کند. یک مطالعه‌ی مداخله‌ای در نیوزلند که در آن از نیکوتین‌آمید استفاده شد نشان داد که استفاده از نیکوتین‌آمید پیشرفت IDDM را در عرض 5 سال %50 کاهش می‌دهد.
مکانیسم اثرات ضد ایجاد دیابت نیکوتین‌آمید بخوبی شناخته نشده است. پاتوژنز IDDM شامل تخریب خود ایمن سلولهای بتا بوده که با ظهور آنتی‌بادی‌های اختصاصی علیه سلولهای بتا مانند آنتی‌بادی علیه سلولهای جزیره‌ی لانگرهاس (ICA) و آنتی‌بادی علیه گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز (GAD)، سالها قبل از شروع بیماری، همراه می‌باشد.

ماکروفاژها و لنفوسیت‌های T اولین سلولهایی هستند که طی ایجاد بیماری خودایمن در جزایر پانکراس ظاهر می‌شوند. تصور می‌شود که سایتوکاین‌های آزاد شده از ماکروفاژها/ مونوسیت‌ها مانند اینترلوکین 12 (12-IL) و فاکتور نکروز کننده‌ی تومور- آلفا (α- TNF) در ایجاد مراحل اولیه‌ی آسیب به سلولهای بتا نقش دارند. 12-IL میتواند با افزایش پاسخ لنفوسیت‌های T کمک کننده‌ی نوع 1  ، در شروع شدن فرآیند خود ایمن نقش داشته باشد. نیکوتین‌آمید میتواند تولید TNF ,IL-12-آلفا را در کشت‌های خون کامل بیماران دیابتی و پره‌دیابتی و گروه‌های کنترل سالم کاهش دهد.

مهار تولید IL-12 توسط نیکوتین‌آمید میتواند نقش مهمی در تنظیم پاسخ ایمنی ایجاد کننده‌ی IDDM داشته باشد. علاوه بر این، از آنجا که نیکوتین‌آمید در گروه‌های کنترل و بیماران دیابتی و پره‌دیابتیک اثرات مهارکنندگی روی سایتوکاین‌ها داشته است، میتوان از آن در سایر ناهنجاری‌های خودایمن نیز استفاده کرد.
نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که نیکوتین‌آمید میتواند روی تحمل گلوکز و ارتشاح سلولی در جزایر لانگرهانس (insulitis)، در موش‌های NOD تأثیر گذاشته و سرعت پیشرفت دیابت را کاهش دهد. در این مطالعه، نیکوتین‌آمید بیان MHC‌های کلاس   را کاهش داده (ولی MHC‌های کلاس   را کاهش نداد)، بیان مولکول متصل شونده‌ی داخل سلولی تیپ 1 (ICAM-1) را افزایش داده، با افت سوپراکسید دیسموتاز (که در موش‌های NOD درمان نشده دیده می‌شود) مقابله کرده و سطح اینترلوکین-4 (IL-4) (یک سایتوکاین محافظت کننده‌ی تولید شده توسط لنفوسیت‌های T کمک کننده‌ی نوع   می‌باشد) را افزایش می‌دهد.
اثرات ضد دیابت نیکوتین‌آمید میتواند تا حدودی به دلیل افزایش میزان  در سلولهای بتا باشد.  متابولیت اصلی نیکوتین‌آمید می‌باشد. به نظر میرسد مقدار   در سلولهای بتای افراد دیابتی و پره‌دیابتی بطور قابل توجهی کاهش یافته است.

آسیب و تخریب سلولهای بتا میتواند در نتیجه‌ی استرس اکسیداتیو ایجاد شود. افزایش سطح گونه‌های فعال اکسیژن در سلولهای بتا میتواند منجر به آسیب اکسیداتیو DNA و در نتیجه شکسته شدن رشته‌های DNA شود. آنزیم پلی‌پلیمراز (ADP-ریبوز) یا PARP که در ترمیم DNA نقش دارد، از   بعنوان سوبسترای خود استفاده می‌کند. در شرایط مقادیر کم ، فعالیت PARP میتواند قسمت اعظم   سلولی را مصرف کند. این امر میتواند منجر به آپوپتوز سلولی شود. نیکوتین‌آمید یک مهارکننده‌ی PARP می‌باشد. نیکوتین‌آمید همچنین فعالیت آنتی‌اکسیدانی داشته و به  نیز متابولیزه می‌شود. تمام این موارد میتواند در اثرات احتمالی ضد دیابت نیکوتین‌آمید نقش داشته باشند.
نیکوتین‌آمید اثرات آنتی‌اکسیدانی داشته و بررسی‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که این ماده میتواند اکسیداسیون پروتئین‌ها و پراکسیداسیون لیپیدها و همچنین آپوپتوز ناشی از گونه‌های فعال اکسیژن و تولید گونه‌های فعال اکسیژن در اثر فاگوسیتوز را مهار کند، اثر خورندگی روی گونه‌های فعال اکسیژن داشته باشد و اثرات اکسیدانی نیتریک‌اکسید را مهار کند.
نیکوتین‌آمید اثرات ضد التهابی دارد. نیکوتین‌آمید بصورت وابسته به دوز، تولید TNF-آلفا ناشی از لیپوپلی‌ساکاریدها در موش‌ را مهار می‌کند. تصور می‌شود که این مهار TNF-آلفا به واسطه‌ی مهار NF-کاپا B در مرحله‌ی رونویسی ژن صورت میگیرد. نیکوتین‌آمید تولید IL-12 و TNF-آلفا را در کشت‌های خون کامل افراد دیابتی و پره‌دیابتی و همچنین افراد سالم مهار می‌کند.
دیده شده است که کمبود نیاسین ترمیم DNA را در مدلهای کشت سلولی مهار می‌کند.   سوبسترای آنزیم PARP می‌باشد که این‌آنزیم در ترمیم DNA نقش دارد. آسیب‌های شدید به DNA میتواند منجر به خالی‌شدن ذخایر   در نتیجه‌ی مصرف شدن آن توسط PARP شود. تخلیه‌ی ذخایر   میتواند باعث شروع آپوپتوز سلولی شود.

ترمیم DNA توسط PARP و همچنین نقش آن در آپوپتوز میتواند باعث حفاظت در برابر ایجاد سرطان شود. این مکانیسم‌ها تا حدودی میتوانند باعث ایجاد اثرات آنتی‌کارسینوژنی نیکوتین‌آمید شوند. نیکوتین‌آمید از طریق ، بیان پروتئین سرکوب کننده‌ی تومور   را در سلولهای پستان، ریه و پوست انسان تنظیم می‌کند. این مورد یک مکانیسم دیگر برای اثرات آنتی کارسینوژنیک نیکوتین‌آمید می‌باشد.
در یک مطالعه دیده شده است که نیکوتین‌آمید میتواند در برخی از مبتلایان به استئوآرتریت مفید باشد. مکانیسم این اثر احتمالی ناشناخته است. مکانیسم اثر احتمالی نیکوتین‌آمید در گرانولوم حلقوی نیز ناشناخته است.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: نیکوتین‌آمید به خوبی از دستگاه گوارش جذب می‌شود. در دوزهای پایین، جذب از طریق انتشار تسهیل شده‌ ...

نیکوتین‌آمید به خوبی از دستگاه گوارش جذب می‌شود. در دوزهای پایین، جذب از طریق انتشار تسهیل شده‌ وابسته به سدیم صورت میگیرد. در دوزهای بالاتر، انتشار غیرفعال مکانیسم اصلی جذب می‌باشد. دوزهای تا 4-3 گرم نیکوتین‌آمید تقریباً به طور کامل جذب می‌شوند. نیکوتین‌آمید توسط سیستم پورت به کبد و توسط جریان خون سیستمیک به بافت‌های مختلف بدن منتقل می‌شود.

نیکوتین‌آمید بوسیله‌ی انتشار تسهیل شده به بسیاری از سلولها وارد می‌شود و ورود آن به داخل گلبولهای قرمز خون از طریق انتقال تسهیل شده صورت میگیرد.
نیکوتین‌آمید به   متابولیزه می‌شود و این ماده نیز در برخی فرآیندهای متابولیکی شامل تولید نیکوتین‌آمید،   (نیکوتین‌آمید آدنین دی‌نوکلئوتید فسفات)، NMN (نیکوتین‌آمید   - مونونوکلئوتید)، ADP-ریبوز حلقوی و NAADP (نیکوتینیک اسیددی‌نوکلئوتیدفسفات) شرکت می‌کند.  همچنین بعنوان سوبسترا در مونو ADP-ریبوزیلاسیون و پلی ADP-ریبوزیلاسیون شرکت می‌کند. پلی ADP-ریبوزیلاسیون توسط PARP کاتالیز می‌شود. نیکوتین‌آمید میتواند توسط آنزیم نیکوتین‌آمیداز به نیکوتینیک اسید تبدیل شود.
در کبد، محصولات اصلی کاتابولیسم نیکوتین‌آمید با دوز بالا عبارتند از:  متیل نیکوتین‌آمید،  متیل-
5- کربوکسامید-2-پیریدون،  متیل-5-کربوکسامید-
4- پیریدون و نیکوتین‌آمید–N-اکسید. دوزهای بالای نیکوتین‌آمید بصورت نیکوتین‌آمید تغییر نیافته،   متیل نیکوتین‌آمید-5-کربوکسامید-2-پیریدون،   متیل-
5-کربوکسامید-4-پیریدون و نیکوتین‌آمید–N– اکسید به داخل ادرار دفع می‌شوند.

ادامه بستن متن
موارد مصرف: نیکوتین‌آمید، برخلاف نیکوتینیک ‌اسید (نیاسین) اثرات قابل توجهی روی لیپیدها ندارد و اثربخشی آن در ...

نیکوتین‌آمید، برخلاف نیکوتینیک ‌اسید (نیاسین) اثرات قابل توجهی روی لیپیدها ندارد و اثربخشی آن در دیابت آشکار نیست. این ماده اثرات ضد التهابی داشته و بعنوان یک عامل احتمالی حفاظت کننده از سیستم عصبی نیز عمل می‌کند. در برخی از افراد با هیپرپیگمانتاسیون پوستی، این ماده میتواند اثر دپیگمانتاسیون خوبی داشته باشد.

اخیراً دیده شده است که این ماده میتواند در بیماران همودیالیزی از هیپرفسفاتمی جلوگیری کند. شواهد مقدماتی بیان میکنند که این ماده میتواند در بیماران با گرانولوم حلقوی منتشر و استئوآرتریت تا حدودی کمک کننده باشد، ولی مدارک کمی در مورد اثربخشی آن در روماتوئید آرتریت و اسکیزوفرنی وجود دارد. بیان شده است که این ماده میتواند در درمان برخی از سرطان‌ها کمک کننده باشد. شواهد کمی بیان میکنند که این ماده میتواند در درمان وزوز گوش نیز مؤثر باشد.

ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : نیکوتین‌آمید در افرادی که به هریک از اجزای تشکیل دهنده‌ی مکمل‌های حاوی نیکوتین‌آمید حساسیت دارند ... نیکوتین‌آمید در افرادی که به هریک از اجزای تشکیل دهنده‌ی مکمل‌های حاوی نیکوتین‌آمید حساسیت دارند منع مصرف دارد.
نیکوتین‌آمید با دوزهای بالا (دوزهای بیشتر از 500 میلی‌گرم در روز) در افراد با بیماری‌های کبدی و افرادیکه زخم‌های فعال پپتیک دارند منع مصرف دارد.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: زنان باردار و مادران شیرده باید از مصرف مکمل‌های نیکوتین‌آمید با دوزهای بالاتر از RDA ایالات متحده ... زنان باردار و مادران شیرده باید از مصرف مکمل‌های نیکوتین‌آمید با دوزهای بالاتر از RDA ایالات متحده (20 میلی‌گرم در روز) اجتناب کنند مگر اینکه دوزهای بالاتر توسط پزشک معالج آن‌ها تجویز شده باشد.
مصرف نیکوتین‌آمید در هر موردی نیاز به نظارت پزشکی دارد.
افراد با سابقه‌ی بیماری زخم پپتیک، گاستریت، بیماری کبدی، بیماری کیسه‌ی صفرا، دیابت و نقرس باید در استفاده از نیکوتین‌آمید با دوز بالا احتیاط کنند.

ادامه بستن متن
عوارض جانبی: در مقایسه با نیکوتینیک‌اسید، نیکوتین‌آمید باعث ایجاد حالت گر گرفتگی (flushing) نمی‌شود و بسیار ...

در مقایسه با نیکوتینیک‌اسید، نیکوتین‌آمید باعث ایجاد حالت گر گرفتگی (flushing) نمی‌شود و بسیار به‌ندرت با اثرات ایجاد دیابت همراه است. به‌ندرت گزارشاتی از افزایش مقادیر تست‌های کبدی و آسیب کبد شامل زردی و آسیب سلولهای پارانشیمال کبدی وجود دارد.

این گزارشات در افرادی بوده است که مقادیر بسیار بالای نیکوتین‌آمید (10 گرم یا بیشتر در روز) مصرف میکردند. عوارض جانبی در افرادیکه دوزهای بالای نیکوتین‌آمید مصرف میکنند عبارتند از: تهوع، استفراغ، اسهال، سردرد و گیجی.

ادامه بستن متن
تداخلات:   داروها
کاربامازپین Carbamazepine: مصرف همزمان نیکوتین‌آمید و کاربامازپین میتواند کلیرانس ...
  داروها
کاربامازپین Carbamazepine: مصرف همزمان نیکوتین‌آمید و کاربامازپین میتواند کلیرانس کاربامازپین را کاهش دهد.

ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: نیکوتین‌آمید فرمی از نیاسین است که بطور معمول بعنوان مکمل تغذیه‌ای استفاده می‌شود. همچنین فرمی از ... نیکوتین‌آمید فرمی از نیاسین است که بطور معمول بعنوان مکمل تغذیه‌ای استفاده می‌شود. همچنین فرمی از نیاسین است که در غنی سازی غذایی استفاده می‌شود. این ماده بصورت ترکیب یک جزئی (سریع آزاد شونده یا آهسته رهش) و یا در محصولات مولتی‌ویتامین و مولتی‌ویتامین/مولتی‌مینرال موجود است. بطور معمول دوزهای تکمیلی این ماده 20 تا 100 میلی‌گرم در روز می‌باشد. مکمل‌های ویتامین/مینرال قبل و بعد از تولد بطور معمول روزانه 20 میلی‌گرم از این ماده را تأمین می‌کنند.

ادامه بستن متن
لیست محصولات موجود در ایران
ویتوکید الحاوی

نام برند

الحاوی
ALHAVI

کشور تولید کننده

ایران/تولید داخل

نام شرکت عرضه کننده

داروسازی الحاوی

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

نیکوتین‌آمید ,ویتامین آ,ویتامین ای,ویتامین ب12,ویتامین ب2 ریبوفلاوین,ویتامین ب6,ویتامین ث,ویتامین دی.-

شکل دارویی

قطره

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
آیرونورم والاس

نام برند

والاس
wallace

کشور تولید کننده

انگلستان

نام شرکت عرضه کننده

پرشیا فارمد

تعداد در هر بسته

25 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن,تیامین,نیکوتین‌آمید ,ویتامین ب2 ریبوفلاوین.روغن گیاهی ، ترکیب چربی ها ، لسیتین ، گلیسیرین ، محلول سوربیتول ، سوربات پتاسیم ، اکسید آهن سیاه ، کارمین قرمز ، اکسید آهن زرد و دی اکسید تیتانیوم

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر