بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

ال-گلوتامین

ال-گلوتامین

.

L-گلوتامین یک آمینواسید پروتئینی است که در پروتئین‌های تمام اشکال زنده یافت می‌شود. این ماده بعنوان یک آمینواسید نیمه ضروری یا ضروری تحت شرایط خاص طبقه‌بندی می‌شود، یعنی تحت شرایط طبیعی بدن می‌تواند مقادیر کافی L-گلوتامین را برای تأمین نیازهای بدن بسازد. ولی شرایطی نیز وجود دارد که بدن نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

اخیراً، L-گلوتامین بعنوان مهمترین آمینواسید در شرایط استرس مانند تروما (شامل ترومای جراحی)، سرطان، سپسیس و سوختگی‌ها مورد توجه قرار گرفته است. تحت این شرایط، L-گلوتامین یک آمینواسید ضروری می‌باشد و این مسئله مهم است که مطمئن شویم مقادیر کافی از این آمینواسید جهت تأمین نیازهای افزایش یافته‌ی بدن در این شرایط دریافت می‌شود.
L-گلوتامین فراوان‌ترین آمینواسید در بدن است و سطوح پلاسمایی گلوتامین بیشتر از سایر آمینواسید‌ها می‌باشد. L-گلوتامین بیشتر در عضلات اسکلتی تولید و ذخیره می‌شود. آمینواسید L-گلوتامات طی واکنشی به L-گلوتامین متابولیزه می‌شود که این واکنش بوسیله‌ی آنزیم گلوتامین سنتاز کاتالیز شده و برای انجام واکنش علاوه بر L-گلوتامات به آمونیاک، ATP و منیزیوم نیاز است.

برای مشاهده متن مرجع و رفرنس در کتاب PDR for Nutritional Supplements اینجا کلیک کنید.

هیلاژن کارن

نام برند

کارن
KAREN

کشور تولید کننده

ایران/تولید داخل

نام شرکت عرضه کننده

داروسازی کارن

تعداد در هر بسته

14 عدد ساشه 26 گرمی

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

ال-آرژنین,ال-گلوتامین .

شکل دارویی

ساشه

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
قرص نروزان ویتابیوتیکس

کشور تولید کننده

انگلستان

نام شرکت عرضه کننده

ویتابیوتیکس

تعداد در هر بسته

30 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

ال-آرژنین,ال-گلوتامین ,فسفاتیدیل سرین,فسفاتیدیل کولین فسفولیپدی,کوآنزیم Q10 ,گلوتاتیون.ویتامین های گروه ب، فولیک اسید، ویتامین های دی، ای، سی، منیزیم، آهن، روی، مس، منگنز، منیزیم، کروم، ید، سلنیوم

شکل دارویی

قرص

قیمت

۷۳۰,۰۰۰ ریال
اطلاعات بیشتر
گلوتامین پی اند اف فارما

کشور تولید کننده

اسپانیا

نام شرکت عرضه کننده

روشن نهاد حکیم

تعداد در هر بسته

500 گرم

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

ال-گلوتامین .

شکل دارویی

پودر

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
سنسو پرو جی وی آی

نام برند

جی وی آی
GVI

کشور تولید کننده

آمریکا

نام شرکت عرضه کننده

سی تو آراد پارس

تعداد در هر بسته

60 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

ال-آرژنین,ال-سیترولین,ال-گلوتامین ,تیامین,روغن دانه‌ی انگور فرنگی سیاه یا مویز سیاه ,نیاسین,ویتامین دی.

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
بی سی ای ای کامپلیت مارنیز

نام برند

مارنیز
MARNYS

کشور تولید کننده

اسپانیا

نام شرکت عرضه کننده

رسافارمد

تعداد در هر بسته

20 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

ال-گلوتامین .

شکل دارویی

محلول خوراکی

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر

نام علمی(لاتین): L-Glutamine
دسته بندی: پروتئین ها و اسیدهای آمینه
توضیحات علمی: L-گلوتامین یک آمینواسید بسیار ناپایدار است و در بسیاری از واکنش‌های بدن شرکت می‌کند. این ...

L-گلوتامین یک آمینواسید بسیار ناپایدار است و در بسیاری از واکنش‌های بدن شرکت می‌کند. این آمینواسید در تنظیم بالانس اسید و باز اهمیت دارد. L-گلوتامین باعث می‌شود که کلیه‌ها حجمی از اسید را دفع کنند و از بدن در برابر ایجاد اسیدوز محافظت می‌کند.

این پروسه با تولید آمونیاک انجام می‌شود که آمونیاک تولیدی به یونهای هیدروژن متصل شده، کاتیون‌های آمونیوم را ایجاد می‌کند و همراه با آنیون کلرید به داخل ادرار دفع می‌شوند. بطور همزمان یونهای بیکربنات به داخل گردش خون آزاد می‌شوند. L-گلوتامین از طریق انتقال آمونیاک از بافت‌های محیطی به ارگانهای احشایی بصورت گروه آمیدی L-گلوتامین، و دفع آن بصورت آمونیوم توسط کلیه‌ها یا تبدیل آن به اوره توسط کبد، از بدن در برابر مسمومیت با آمونیاک محافظت می‌کند.
همانند گروه آمینی L-گلوتامین، گروه آمیدی آن نیز می‌تواند در سایر واکنش‌های متابولیکی شرکت کند. L-گلوتامین بعنوان مهمترین حامل نیتروژن عمل کرده و نیتروژن را(از بافت‌های تولید کننده‌ی گلوتامین مانند عضلات اسکلتی) برای فعالیت‌های متابولیکی بافت‌های مصرف کننده‌ی گلوتامین تأمین می‌کند.
L-گلوتامین در تولید نوکلئوتیدهای پورینی و پیریمیدینی، قندهای آمینی (مانند گلوکزآمین)، L-گلوتامات و سایر آمینواسیدها، دی نوکلئوتید نیکوتین آمید آدنین و گلوتاتیون شرکت می‌کند. این ماده همچنین در تولید پروتئین، تولید انرژی و در صورت لزوم تولید D- گلوکز و گلیکوژن شرکت می‌کند.

نکته‌ی مهم اینکه L-گلوتامین میتواند در سلولهای روده‌ای و لنفوسیت‌ها بعنوان سوبسترای اصلی تولید انرژی فعالیت کند. L-گلوتامین بعنوان یک ماده‌ی غذایی ایمن ساز در نظر گرفته می‌شود و L-گلوتامین تکمیلی در شرایط استرس نظیر تروما، سرطان، عفونت‌ها و سوختگی‌ها در رژیم‌های غذایی درمانی استفاده می‌شود.
میزان دریافت روزانه‌ی L-گلوتامین از رژیم غذایی 5 تا 10 گرم می‌باشد. قسمت اعظم L-گلوتامین رژیم غذایی از پروتئین‌های حیوانی و گیاهی تأمین می‌شود. مقادیر کمی از L-گلوتامین آزاد در آب سبزیجات و غذاهای تخمیری مانند میسو (miso) و ماست یافت می‌شود. L-گلوتامین، آمید L-گلوتامیک اسید می‌باشد. فرمول مولکولی آن بصورت C5H10N2O3است و وزن مولکولی آن 15/146 دالتون می‌باشد. فرمول ساختاری آن بصورت زیر است:
L-گلوتامین همچنین بصورت 2-آمینو گلوتارامیک اسید، لووگلوتامید، 2-(S)، 5-دی آمینو- 5-اکسوپنتانوئیک اسید و گلوتامیک اسید 5- آمید شناخته می‌شود. مخفف تک حرفی آن Q است و همچنین بصورت مخفف سه حرفی Gln نیز بکار می‌رود.

کلمات L-گلوتامین و گلوتامین بجای هم استفاده می‌شوند. تا جایی که شناخته شده است، D-گلوتامین، استروایزومر L-گلوتامین، فعالیت بیولوژیکی ندارد. L-گلوتامین در آب زیاد محلول نیست و محلول‌های آبی آن در دمای 22 تا 24 درجه سلسیوس ناپایدارند. به این دلایل، محلول‌ترین و پایدار‌ترین دی پپتیدهای گلوتامینی بعنوان فرم‌های حامل L-گلوتامین در محلول‌های تغذیه‌ی کامل وریدی (TPN) استفاده می‌شوند. به توضیحات پپتیدهای گلوتامینی مراجعه کنید.

ادامه بستن متن
عملکرد: مکمل‌های L-گلوتامین می‌توانند اثرات تنظیم کنندگی سیستم ایمنی، آنتی کاتابولیک/ آنابولیک و حفاظت از ... مکمل‌های L-گلوتامین می‌توانند اثرات تنظیم کنندگی سیستم ایمنی، آنتی کاتابولیک/ آنابولیک و حفاظت از مخاط گوارشی داشته باشند. همچنین می‌توانند فعالیت آنتی اکسیدانی نیز داشته باشند.

ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: نقش تنظیم کنندگی سیستم ایمنی مکمل L-گلوتامین از چندین راه صورت می‌گیرد. به نظر می‌رسد L-گلوتامین ...

نقش تنظیم کنندگی سیستم ایمنی مکمل L-گلوتامین از چندین راه صورت می‌گیرد. به نظر می‌رسد L-گلوتامین نقش اساسی در حفاظت از تمامیت مجرای گوارشی و بویژه روده‌ی بزرگ دارد. تحت شرایط کاتابولیک، تمامیت و سلامت مخاط روده‌ای از بین رفته و موجب افزایش نفوذپذیری روده‌ای و انتقال باکتری‌های گرم منفی روده‌ای از روده‌ی بزرگ به داخل بدن می‌شود.

تقاضا برای L-گلوتامین توسط روده و همچنین سلول‌هایی نظیر لنفوسیت‌ها بیشتر از مقادیر تولید شده‌ی این ماده از منبع اصلی ذخیره‌ای آن یعنی عضلات اسکلتی می‌باشد. L-گلوتامین سوخت ارجح برای انتروسیت‌ها، کولونوسیت‌ها و لنفوسیت‌ها است. از این رو L-گلوتامین تکمیلی ذخیره شده در این شرایط چندین کار انجام می‌دهد. یکی از این کارها این است که با حفظ L-گلوتامین عضلات اسکلتی، شرایط کاتابولیک تصحیح می‌شود.

همچنین انتقال باکتری‌های گرم منفی را از روده‌ی بزرگ مهار می‌کند. L-گلوتامین همچنین به حفظ IgA ترشحی، که نقش اصلی در جلوگیری از اتصال باکتریها به سلولهای مخاطی دارد، کمک می‌کند.
به نظر می‌رسد L-گلوتامین جهت تکثیر ناشی از میتوژن لنفوسیت‌ها، تولید اینترلوکین 2 (2-IL) و اینترفرون گاما (IFN-گاما) نیاز است. همچنین جهت حفظ سلول‌های کشنده‌ی فعال شده توسط لنفوکین (LAK) وجود این ماده ضروری است. L

-گلوتامین می‌تواند فاگوسیتوز نوتروفیل‌ها و مونوسیت‌ها را افزایش دهد. این ماده همچنین می‌تواند منجر به افزایش تولید گلوتاتیون در روده شود که از طریق تصحیح شرایط اکسیداتیو نقش مهمی در حفظ تمامیت مخاط روده‌ای دارد.
مکانیسم دقیق عملکرد احتمالی تنظیم کنندگی سیستم ایمنی L-گلوتامین همچنان نامشخص است. قابل درک است که تأثیر اصلی L-گلوتامین در سطح روده‌ای می‌باشد. احتمالاً فعالیت روده‌ای L-گلوتامین مستقیماً روی بافت لنفوئیدی روده بود و بدین صورت عملکرد سیستم ایمنی را بدون عبور از سیستم احشایی تحریک می‌کند.
فعالیت آنتی کاتابولیک / آنابولیکی L-گلوتامین تکمیلی را می‌توان با تأثیر آن در حفظ ذخایر L-گلوتامین عضلات اسکلتی توضیح داد.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: بعد از خوردن این ماده، L-گلوتامین از مجرای روده‌ی باریک به داخل انتروسیت‌ها جذب می‌شود. جذب کارآمد ...

بعد از خوردن این ماده، L-گلوتامین از مجرای روده‌ی باریک به داخل انتروسیت‌ها جذب می‌شود. جذب کارآمد بود و با مکانیسم انتقال فعال صورت می‌گیرد. قسمتی از متابولیسم آمینواسید در انتروسیت‌ها انجام می‌شود.

L-گلوتامینی که در انتروسیت‌ها متابولیز نشده، وارد جریان خون پورت شده و به کبد میرود و در آنجا نیز قسمتی از آمینواسید متابولیز می‌شود. L-گلوتامینی که در کبد متابولیزه نشده واردگردش خون سیستمیک شده و در بافت‌های مختلف بدن توزیع می‌گردد. L-گلوتامین در فعالیت‌های متابولیکی مختلفی شرکت می‌کند مانند تولید L-گلوتامات که توسط آنزیم گلوتامیناز کاتالیز می‌شود.

این آمینواسید همچنین در تولید پروتئین‌ها، گلوتاتیون، نوکلئوتیدهای پورینی و پیریمیدینی و قندهای آمینی شرکت می‌کند. انتقال L-گلوتامین به داخل سلول‌ها بوسیله‌ی انتقال فعال صورت می‌گیرد. L-گلوتامین توسط فیلتراسیون گلومرولی حذف شده و تقریباً بطور کامل توسط توبولهای کلیوی باز جذب می‌شود.

ادامه بستن متن
موارد مصرف: گلوتامین زمانیکه بصورت پپتیدهای گلوتامین از طریق TPN در برخی از بیماران با فرم‌های مختلف استرس ...

گلوتامین زمانیکه بصورت پپتیدهای گلوتامین از طریق TPN در برخی از بیماران با فرم‌های مختلف استرس کاتابولیک مانند سرطان، پیوند عضو، مراقبت‌های ویژه، اعمال جراحی و بیماران با سیستم ایمنی ضعیف شده استفاده می‌شود، مفید واقع می‌گردد. مزایای مکمل‌های روده‌ای L-گلوتامین عموماً کمتر قطعی شده اند، ولی نتایج قابل ملاحظه‌ای گزارش شده‌اند که به نظر می‌رسد گلوتامین خوراکی در نوزادان بسیار کم وزن و در برخی بیماران با تروماهای شدید، سیستم ایمنی را بخصوص در دستگاه گوارش تقویت می‌کند.

گلوتامین می‌تواند در برابر برخی از عوارض جانبی شیمی درمانی و رادیو تراپی‌های سرطان از بدن محافظت کند.
شواهد تأیید کننده‌ی کمی وجود دارد که گلوتامین می‌تواند توانایی انجام کارهای فیزیکی را افزایش دهد، ولی برخی عقیده دارند که می‌تواند به جلوگیری از بروز آسیب‌های سیستم ایمنی ناشی از فعالیت کمک کند. گروهی از مطالعاتی که بیان می‌کنند گلوتامین می‌تواند از بروز حالت اشتیاق ناشی از مصرف الکل جلوگیری کند پیگیری نشده‌اند. نظریاتی که بیان می‌کنند این ماده می‌تواند از ناهنجاریهای نورودژنراتیو جلوگیری کند یا خلق و خوی را تنظیم کند اثبات نشده‌اند.

ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : مکمل‌های L-گلوتامین در افرادیکه به هر یک از اجزای تشکیل دهنده‌ی فرآورده‌های حاوی گلوتامین حساسیت ... مکمل‌های L-گلوتامین در افرادیکه به هر یک از اجزای تشکیل دهنده‌ی فرآورده‌های حاوی گلوتامین حساسیت دارند منع مصرف دارد.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: زنان باردار و مادران شیرده باید از مصرف مکمل L-گلوتامین اجتناب کنند مگر اینکه توسط پزشک تجویز شده ... زنان باردار و مادران شیرده باید از مصرف مکمل L-گلوتامین اجتناب کنند مگر اینکه توسط پزشک تجویز شده باشد.
افرادیکه نارسایی کبدی یا کلیوی دارند باید دراستفاده از مکمل‌های L-گلوتامین احتیاط کنند.

ادامه بستن متن
عوارض جانبی: ظاهراً روزانه تا 21 گرم از گلوتامین بخوبی تحمل می‌شود. عوارض جانبی گزارش شده عموماً گوارشی بوده و ... ظاهراً روزانه تا 21 گرم از گلوتامین بخوبی تحمل می‌شود. عوارض جانبی گزارش شده عموماً گوارشی بوده و شایع نیستند. این عوارض گوارشی شامل یبوست و نفخ می‌باشد. یک گزارش قدیمی تر از دو مورد بیمار هایپومانیک وجود دارد که به دنبال مصرف روزانه 2 تا 4 گرم L-گلوتامین علایم مانیک آنها افزایش یافته است. زمانیکه L-گلوتامین قطع شد علایم آنها بهبود یافت. این بیماران مجدداً مورد بررسی قرار نگرفتند وهیچ گزارش دیگری مبنی بر این خاصیت L-گلوتامین وجود ندارد.

ادامه بستن متن
تداخلات: داروها
هورمون رشد انسانی: مصرف همزمان L-گلوتامین وهورمون رشد انسانی می‌تواند جذب را در بیماران ...

داروها
هورمون رشد انسانی: مصرف همزمان L-گلوتامین وهورمون رشد انسانی می‌تواند جذب را در بیماران مبتلا به سندرم روده‌ی کوتاه افزایش دهد. استفاده از L-گلوتامین بعنوان دارو در این شرایط اندیکاسیون دارد.
Indomethacin: مصرف همزمان L-گلوتامین و ایندومتاسین می‌تواند افزایش نفوذپذیری روده‌ای ناشی از ایندومتاسین را تصحیح کند. میزان دوز گزارش شده‌ی
L-گلوتامین 21 گرم در روز بوده که بصورت دوزهای تقسیم شده سه بار در روز استفاده می‌شود. علاوه بر این، گزارش شده است که misoprosol در تصحیح نفوذ پذیری روده‌ای با
L-گلوتامین اثر سینرژیک دارد.
Methotrexate: گزارشی وجود دارد که بیان میکند متوتروکسات می‌تواند تأثیر احتمالی L-گلوتامین تکمیلی را روی موکوزیت ناشی از شیمی درمانی کاهش دهد. در یک گزارش دیگر، در نه بیمار مبتلا به سرطان پستان با مصرف مکمل L-گلوتامین با دوز 0/5 gr/kg/d علایم مسمومیت ناشی از متوتروکسات کاهش یافته است.
Paclitaxel: در یک گزارش، مصرف L-گلوتامین، با دوز 10 گرم سه بار در روز، 24 ساعت بعد از دریافت پاسلی تاکسل، از عوارض جانبی Paclitaxel، میالژی و آرترالژی، جلوگیری کرده است.

ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: L-گلوتامین در فرم‌های کپسول، قرص و پودر موجود است. همچنین بصورت غذاهای دارویی برای تغذیه‌ی دهانی و ...

L-گلوتامین در فرم‌های کپسول، قرص و پودر موجود است. همچنین بصورت غذاهای دارویی برای تغذیه‌ی دهانی و روده‌ای و نیز فرم دی پپتیدی برای مصرف تغذیه‌ی وریدی وجود دارد. (به توضیحات پپتیدهای گلوتامینی مراجعه کنید.)

دوز معمول این ماده در بیماران سرطانی، ایدز، تروما، سوختگی‌ها، عفونت‌ها و سایر شرایط استرس بین 4 تا 21 گرم در روز متغیر است. افرادیکه L-گلوتامین را دراین شرایط مصرف می‌کنند باید تحت نظر پزشک باشند.
افراد مبتلا به استوماتیت ناشی از کموتراپی یا رادیوتراپی، می‌توانند L-گلوتامین را با دوز 2 تا 4 گرم دوبار در روز یا 2 گرم 4 بار در روز دریافت کنند. مصرف آن بصورت حل کردن دوز مورد نظر L-گلوتامین در داخل آب یا نرمال سالین (1 گرم در 20/8ml آب 30 درجه‌ی سلسیون حل شود) و سپس استفاده از آن بصورت قرقره کردن و بلع می‌باشد. استفاده از
L-گلوتامین در این شرایط نیز باید تحت نظارت پزشک صورت گیرد. از آنجا که L-گلوتامین در آب ناپایدار است باید محلول تازه‌ی آن روزانه آماده شود.
افرادیکه مکمل L-گلوتامین را جهت خاصیت احتمالی افزایش توانایی فیزیکی مصرف می‌کنند باید روزانه 4/1 تا 5/4 گرم از آن را بین وعده‌های غذایی مصرف کنند.

ادامه بستن متن
captcha

سوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد

captcha code
اطلاعات علمی تکمیلی
نام علمی(لاتین): L-Glutamine
دسته بندی: پروتئین ها و اسیدهای آمینه
توضیحات علمی: L-گلوتامین یک آمینواسید بسیار ناپایدار است و در بسیاری از واکنش‌های بدن شرکت می‌کند. این ...

L-گلوتامین یک آمینواسید بسیار ناپایدار است و در بسیاری از واکنش‌های بدن شرکت می‌کند. این آمینواسید در تنظیم بالانس اسید و باز اهمیت دارد. L-گلوتامین باعث می‌شود که کلیه‌ها حجمی از اسید را دفع کنند و از بدن در برابر ایجاد اسیدوز محافظت می‌کند.

این پروسه با تولید آمونیاک انجام می‌شود که آمونیاک تولیدی به یونهای هیدروژن متصل شده، کاتیون‌های آمونیوم را ایجاد می‌کند و همراه با آنیون کلرید به داخل ادرار دفع می‌شوند. بطور همزمان یونهای بیکربنات به داخل گردش خون آزاد می‌شوند. L-گلوتامین از طریق انتقال آمونیاک از بافت‌های محیطی به ارگانهای احشایی بصورت گروه آمیدی L-گلوتامین، و دفع آن بصورت آمونیوم توسط کلیه‌ها یا تبدیل آن به اوره توسط کبد، از بدن در برابر مسمومیت با آمونیاک محافظت می‌کند.
همانند گروه آمینی L-گلوتامین، گروه آمیدی آن نیز می‌تواند در سایر واکنش‌های متابولیکی شرکت کند. L-گلوتامین بعنوان مهمترین حامل نیتروژن عمل کرده و نیتروژن را(از بافت‌های تولید کننده‌ی گلوتامین مانند عضلات اسکلتی) برای فعالیت‌های متابولیکی بافت‌های مصرف کننده‌ی گلوتامین تأمین می‌کند.
L-گلوتامین در تولید نوکلئوتیدهای پورینی و پیریمیدینی، قندهای آمینی (مانند گلوکزآمین)، L-گلوتامات و سایر آمینواسیدها، دی نوکلئوتید نیکوتین آمید آدنین و گلوتاتیون شرکت می‌کند. این ماده همچنین در تولید پروتئین، تولید انرژی و در صورت لزوم تولید D- گلوکز و گلیکوژن شرکت می‌کند.

نکته‌ی مهم اینکه L-گلوتامین میتواند در سلولهای روده‌ای و لنفوسیت‌ها بعنوان سوبسترای اصلی تولید انرژی فعالیت کند. L-گلوتامین بعنوان یک ماده‌ی غذایی ایمن ساز در نظر گرفته می‌شود و L-گلوتامین تکمیلی در شرایط استرس نظیر تروما، سرطان، عفونت‌ها و سوختگی‌ها در رژیم‌های غذایی درمانی استفاده می‌شود.
میزان دریافت روزانه‌ی L-گلوتامین از رژیم غذایی 5 تا 10 گرم می‌باشد. قسمت اعظم L-گلوتامین رژیم غذایی از پروتئین‌های حیوانی و گیاهی تأمین می‌شود. مقادیر کمی از L-گلوتامین آزاد در آب سبزیجات و غذاهای تخمیری مانند میسو (miso) و ماست یافت می‌شود. L-گلوتامین، آمید L-گلوتامیک اسید می‌باشد. فرمول مولکولی آن بصورت C5H10N2O3است و وزن مولکولی آن 15/146 دالتون می‌باشد. فرمول ساختاری آن بصورت زیر است:
L-گلوتامین همچنین بصورت 2-آمینو گلوتارامیک اسید، لووگلوتامید، 2-(S)، 5-دی آمینو- 5-اکسوپنتانوئیک اسید و گلوتامیک اسید 5- آمید شناخته می‌شود. مخفف تک حرفی آن Q است و همچنین بصورت مخفف سه حرفی Gln نیز بکار می‌رود.

کلمات L-گلوتامین و گلوتامین بجای هم استفاده می‌شوند. تا جایی که شناخته شده است، D-گلوتامین، استروایزومر L-گلوتامین، فعالیت بیولوژیکی ندارد. L-گلوتامین در آب زیاد محلول نیست و محلول‌های آبی آن در دمای 22 تا 24 درجه سلسیوس ناپایدارند. به این دلایل، محلول‌ترین و پایدار‌ترین دی پپتیدهای گلوتامینی بعنوان فرم‌های حامل L-گلوتامین در محلول‌های تغذیه‌ی کامل وریدی (TPN) استفاده می‌شوند. به توضیحات پپتیدهای گلوتامینی مراجعه کنید.

ادامه بستن متن
عملکرد: مکمل‌های L-گلوتامین می‌توانند اثرات تنظیم کنندگی سیستم ایمنی، آنتی کاتابولیک/ آنابولیک و حفاظت از ... مکمل‌های L-گلوتامین می‌توانند اثرات تنظیم کنندگی سیستم ایمنی، آنتی کاتابولیک/ آنابولیک و حفاظت از مخاط گوارشی داشته باشند. همچنین می‌توانند فعالیت آنتی اکسیدانی نیز داشته باشند.

ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: نقش تنظیم کنندگی سیستم ایمنی مکمل L-گلوتامین از چندین راه صورت می‌گیرد. به نظر می‌رسد L-گلوتامین ...

نقش تنظیم کنندگی سیستم ایمنی مکمل L-گلوتامین از چندین راه صورت می‌گیرد. به نظر می‌رسد L-گلوتامین نقش اساسی در حفاظت از تمامیت مجرای گوارشی و بویژه روده‌ی بزرگ دارد. تحت شرایط کاتابولیک، تمامیت و سلامت مخاط روده‌ای از بین رفته و موجب افزایش نفوذپذیری روده‌ای و انتقال باکتری‌های گرم منفی روده‌ای از روده‌ی بزرگ به داخل بدن می‌شود.

تقاضا برای L-گلوتامین توسط روده و همچنین سلول‌هایی نظیر لنفوسیت‌ها بیشتر از مقادیر تولید شده‌ی این ماده از منبع اصلی ذخیره‌ای آن یعنی عضلات اسکلتی می‌باشد. L-گلوتامین سوخت ارجح برای انتروسیت‌ها، کولونوسیت‌ها و لنفوسیت‌ها است. از این رو L-گلوتامین تکمیلی ذخیره شده در این شرایط چندین کار انجام می‌دهد. یکی از این کارها این است که با حفظ L-گلوتامین عضلات اسکلتی، شرایط کاتابولیک تصحیح می‌شود.

همچنین انتقال باکتری‌های گرم منفی را از روده‌ی بزرگ مهار می‌کند. L-گلوتامین همچنین به حفظ IgA ترشحی، که نقش اصلی در جلوگیری از اتصال باکتریها به سلولهای مخاطی دارد، کمک می‌کند.
به نظر می‌رسد L-گلوتامین جهت تکثیر ناشی از میتوژن لنفوسیت‌ها، تولید اینترلوکین 2 (2-IL) و اینترفرون گاما (IFN-گاما) نیاز است. همچنین جهت حفظ سلول‌های کشنده‌ی فعال شده توسط لنفوکین (LAK) وجود این ماده ضروری است. L

-گلوتامین می‌تواند فاگوسیتوز نوتروفیل‌ها و مونوسیت‌ها را افزایش دهد. این ماده همچنین می‌تواند منجر به افزایش تولید گلوتاتیون در روده شود که از طریق تصحیح شرایط اکسیداتیو نقش مهمی در حفظ تمامیت مخاط روده‌ای دارد.
مکانیسم دقیق عملکرد احتمالی تنظیم کنندگی سیستم ایمنی L-گلوتامین همچنان نامشخص است. قابل درک است که تأثیر اصلی L-گلوتامین در سطح روده‌ای می‌باشد. احتمالاً فعالیت روده‌ای L-گلوتامین مستقیماً روی بافت لنفوئیدی روده بود و بدین صورت عملکرد سیستم ایمنی را بدون عبور از سیستم احشایی تحریک می‌کند.
فعالیت آنتی کاتابولیک / آنابولیکی L-گلوتامین تکمیلی را می‌توان با تأثیر آن در حفظ ذخایر L-گلوتامین عضلات اسکلتی توضیح داد.

ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: بعد از خوردن این ماده، L-گلوتامین از مجرای روده‌ی باریک به داخل انتروسیت‌ها جذب می‌شود. جذب کارآمد ...

بعد از خوردن این ماده، L-گلوتامین از مجرای روده‌ی باریک به داخل انتروسیت‌ها جذب می‌شود. جذب کارآمد بود و با مکانیسم انتقال فعال صورت می‌گیرد. قسمتی از متابولیسم آمینواسید در انتروسیت‌ها انجام می‌شود.

L-گلوتامینی که در انتروسیت‌ها متابولیز نشده، وارد جریان خون پورت شده و به کبد میرود و در آنجا نیز قسمتی از آمینواسید متابولیز می‌شود. L-گلوتامینی که در کبد متابولیزه نشده واردگردش خون سیستمیک شده و در بافت‌های مختلف بدن توزیع می‌گردد. L-گلوتامین در فعالیت‌های متابولیکی مختلفی شرکت می‌کند مانند تولید L-گلوتامات که توسط آنزیم گلوتامیناز کاتالیز می‌شود.

این آمینواسید همچنین در تولید پروتئین‌ها، گلوتاتیون، نوکلئوتیدهای پورینی و پیریمیدینی و قندهای آمینی شرکت می‌کند. انتقال L-گلوتامین به داخل سلول‌ها بوسیله‌ی انتقال فعال صورت می‌گیرد. L-گلوتامین توسط فیلتراسیون گلومرولی حذف شده و تقریباً بطور کامل توسط توبولهای کلیوی باز جذب می‌شود.

ادامه بستن متن
موارد مصرف: گلوتامین زمانیکه بصورت پپتیدهای گلوتامین از طریق TPN در برخی از بیماران با فرم‌های مختلف استرس ...

گلوتامین زمانیکه بصورت پپتیدهای گلوتامین از طریق TPN در برخی از بیماران با فرم‌های مختلف استرس کاتابولیک مانند سرطان، پیوند عضو، مراقبت‌های ویژه، اعمال جراحی و بیماران با سیستم ایمنی ضعیف شده استفاده می‌شود، مفید واقع می‌گردد. مزایای مکمل‌های روده‌ای L-گلوتامین عموماً کمتر قطعی شده اند، ولی نتایج قابل ملاحظه‌ای گزارش شده‌اند که به نظر می‌رسد گلوتامین خوراکی در نوزادان بسیار کم وزن و در برخی بیماران با تروماهای شدید، سیستم ایمنی را بخصوص در دستگاه گوارش تقویت می‌کند.

گلوتامین می‌تواند در برابر برخی از عوارض جانبی شیمی درمانی و رادیو تراپی‌های سرطان از بدن محافظت کند.
شواهد تأیید کننده‌ی کمی وجود دارد که گلوتامین می‌تواند توانایی انجام کارهای فیزیکی را افزایش دهد، ولی برخی عقیده دارند که می‌تواند به جلوگیری از بروز آسیب‌های سیستم ایمنی ناشی از فعالیت کمک کند. گروهی از مطالعاتی که بیان می‌کنند گلوتامین می‌تواند از بروز حالت اشتیاق ناشی از مصرف الکل جلوگیری کند پیگیری نشده‌اند. نظریاتی که بیان می‌کنند این ماده می‌تواند از ناهنجاریهای نورودژنراتیو جلوگیری کند یا خلق و خوی را تنظیم کند اثبات نشده‌اند.

ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : مکمل‌های L-گلوتامین در افرادیکه به هر یک از اجزای تشکیل دهنده‌ی فرآورده‌های حاوی گلوتامین حساسیت ... مکمل‌های L-گلوتامین در افرادیکه به هر یک از اجزای تشکیل دهنده‌ی فرآورده‌های حاوی گلوتامین حساسیت دارند منع مصرف دارد.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط: زنان باردار و مادران شیرده باید از مصرف مکمل L-گلوتامین اجتناب کنند مگر اینکه توسط پزشک تجویز شده ... زنان باردار و مادران شیرده باید از مصرف مکمل L-گلوتامین اجتناب کنند مگر اینکه توسط پزشک تجویز شده باشد.
افرادیکه نارسایی کبدی یا کلیوی دارند باید دراستفاده از مکمل‌های L-گلوتامین احتیاط کنند.

ادامه بستن متن
عوارض جانبی: ظاهراً روزانه تا 21 گرم از گلوتامین بخوبی تحمل می‌شود. عوارض جانبی گزارش شده عموماً گوارشی بوده و ... ظاهراً روزانه تا 21 گرم از گلوتامین بخوبی تحمل می‌شود. عوارض جانبی گزارش شده عموماً گوارشی بوده و شایع نیستند. این عوارض گوارشی شامل یبوست و نفخ می‌باشد. یک گزارش قدیمی تر از دو مورد بیمار هایپومانیک وجود دارد که به دنبال مصرف روزانه 2 تا 4 گرم L-گلوتامین علایم مانیک آنها افزایش یافته است. زمانیکه L-گلوتامین قطع شد علایم آنها بهبود یافت. این بیماران مجدداً مورد بررسی قرار نگرفتند وهیچ گزارش دیگری مبنی بر این خاصیت L-گلوتامین وجود ندارد.

ادامه بستن متن
تداخلات: داروها
هورمون رشد انسانی: مصرف همزمان L-گلوتامین وهورمون رشد انسانی می‌تواند جذب را در بیماران ...

داروها
هورمون رشد انسانی: مصرف همزمان L-گلوتامین وهورمون رشد انسانی می‌تواند جذب را در بیماران مبتلا به سندرم روده‌ی کوتاه افزایش دهد. استفاده از L-گلوتامین بعنوان دارو در این شرایط اندیکاسیون دارد.
Indomethacin: مصرف همزمان L-گلوتامین و ایندومتاسین می‌تواند افزایش نفوذپذیری روده‌ای ناشی از ایندومتاسین را تصحیح کند. میزان دوز گزارش شده‌ی
L-گلوتامین 21 گرم در روز بوده که بصورت دوزهای تقسیم شده سه بار در روز استفاده می‌شود. علاوه بر این، گزارش شده است که misoprosol در تصحیح نفوذ پذیری روده‌ای با
L-گلوتامین اثر سینرژیک دارد.
Methotrexate: گزارشی وجود دارد که بیان میکند متوتروکسات می‌تواند تأثیر احتمالی L-گلوتامین تکمیلی را روی موکوزیت ناشی از شیمی درمانی کاهش دهد. در یک گزارش دیگر، در نه بیمار مبتلا به سرطان پستان با مصرف مکمل L-گلوتامین با دوز 0/5 gr/kg/d علایم مسمومیت ناشی از متوتروکسات کاهش یافته است.
Paclitaxel: در یک گزارش، مصرف L-گلوتامین، با دوز 10 گرم سه بار در روز، 24 ساعت بعد از دریافت پاسلی تاکسل، از عوارض جانبی Paclitaxel، میالژی و آرترالژی، جلوگیری کرده است.

ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف: L-گلوتامین در فرم‌های کپسول، قرص و پودر موجود است. همچنین بصورت غذاهای دارویی برای تغذیه‌ی دهانی و ...

L-گلوتامین در فرم‌های کپسول، قرص و پودر موجود است. همچنین بصورت غذاهای دارویی برای تغذیه‌ی دهانی و روده‌ای و نیز فرم دی پپتیدی برای مصرف تغذیه‌ی وریدی وجود دارد. (به توضیحات پپتیدهای گلوتامینی مراجعه کنید.)

دوز معمول این ماده در بیماران سرطانی، ایدز، تروما، سوختگی‌ها، عفونت‌ها و سایر شرایط استرس بین 4 تا 21 گرم در روز متغیر است. افرادیکه L-گلوتامین را دراین شرایط مصرف می‌کنند باید تحت نظر پزشک باشند.
افراد مبتلا به استوماتیت ناشی از کموتراپی یا رادیوتراپی، می‌توانند L-گلوتامین را با دوز 2 تا 4 گرم دوبار در روز یا 2 گرم 4 بار در روز دریافت کنند. مصرف آن بصورت حل کردن دوز مورد نظر L-گلوتامین در داخل آب یا نرمال سالین (1 گرم در 20/8ml آب 30 درجه‌ی سلسیون حل شود) و سپس استفاده از آن بصورت قرقره کردن و بلع می‌باشد. استفاده از
L-گلوتامین در این شرایط نیز باید تحت نظارت پزشک صورت گیرد. از آنجا که L-گلوتامین در آب ناپایدار است باید محلول تازه‌ی آن روزانه آماده شود.
افرادیکه مکمل L-گلوتامین را جهت خاصیت احتمالی افزایش توانایی فیزیکی مصرف می‌کنند باید روزانه 4/1 تا 5/4 گرم از آن را بین وعده‌های غذایی مصرف کنند.

ادامه بستن متن
لیست محصولات موجود در ایران
هیلاژن کارن

نام برند

کارن
KAREN

کشور تولید کننده

ایران/تولید داخل

نام شرکت عرضه کننده

داروسازی کارن

تعداد در هر بسته

14 عدد ساشه 26 گرمی

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

ال-آرژنین,ال-گلوتامین .

شکل دارویی

ساشه

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
قرص نروزان ویتابیوتیکس

کشور تولید کننده

انگلستان

نام شرکت عرضه کننده

ویتابیوتیکس

تعداد در هر بسته

30 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

ال-آرژنین,ال-گلوتامین ,فسفاتیدیل سرین,فسفاتیدیل کولین فسفولیپدی,کوآنزیم Q10 ,گلوتاتیون.ویتامین های گروه ب، فولیک اسید، ویتامین های دی، ای، سی، منیزیم، آهن، روی، مس، منگنز، منیزیم، کروم، ید، سلنیوم

شکل دارویی

قرص

قیمت

۷۳۰,۰۰۰ ریال
اطلاعات بیشتر
گلوتامین پی اند اف فارما

کشور تولید کننده

اسپانیا

نام شرکت عرضه کننده

روشن نهاد حکیم

تعداد در هر بسته

500 گرم

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

ال-گلوتامین .

شکل دارویی

پودر

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
سنسو پرو جی وی آی

نام برند

جی وی آی
GVI

کشور تولید کننده

آمریکا

نام شرکت عرضه کننده

سی تو آراد پارس

تعداد در هر بسته

60 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

ال-آرژنین,ال-سیترولین,ال-گلوتامین ,تیامین,روغن دانه‌ی انگور فرنگی سیاه یا مویز سیاه ,نیاسین,ویتامین دی.

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
بی سی ای ای کامپلیت مارنیز

نام برند

مارنیز
MARNYS

کشور تولید کننده

اسپانیا

نام شرکت عرضه کننده

رسافارمد

تعداد در هر بسته

20 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

ال-گلوتامین .

شکل دارویی

محلول خوراکی

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر