بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو، سایت هیچگونه فعالیتی در راستای فروش مکمل های غذایی ندارد.

آهن

آهن

.

آهن یک عنصر معدنی کمیاب ضروری در تغذیه انسانی است. در کل روند تنفس، شامل انتقال اکسیژن و انتقال الکترون نقش دارد. هدف اصلی تنفس، تولید انرژی بیولوژیک است. آنمی میکروسیتیک هیپوکرومیک ناشی از کمبود آهن شایعترین اختلال تغذیه‌ای در جهان می‌باشد.
تقریباً 25% جمعیت جهان کمبود آهن دارند. حتی وضعیت‌های کمبود آهنی که به آنمی منجر نمی‌شوند، ممکن است اثرات جهانی روی سلامت انسانها داشته باشد. از طرفی، اختلالات تجمع آهن بیش از حد، که می‏تواند منجر به سیروز، بیماری قلبی-کرونری و نارسایی احتقانی قلب و اختلالات دیگر شود، نیز یک نگرانی سلامت عمومی می‌باشد.

برای مشاهده متن مرجع و رفرنس در کتاب PDR for Nutritional Supplements اینجا کلیک کنید.

فرومین فیشر کیندر

کشور تولید کننده

فرانسه

نام شرکت عرضه کننده

سمرطب درمان

تعداد در هر بسته

بطری شیشه ای 150 میلی لیتری

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن.

شکل دارویی

شربت

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
فرو کامپلیت سوپرابیون

کشور تولید کننده

سوئیس

نام شرکت عرضه کننده

اکسون فارمد ایرانیان

تعداد در هر بسته

30 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن,روی,فولات ,ویتامین ب12,ویتامین ب6,ویتامین ث.

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
فورس کپ آقایان ناتیریس

نام برند

ناتیریس
NATIRIS

کشور تولید کننده

اسپانیا

نام شرکت عرضه کننده

سینا گستر ارمغان

تعداد در هر بسته

60 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن,ال-سیستئین,ال-متیونین ,پروتئین سویا,روی,فولات ,ویتامین ب12,ویتامین ب2 ریبوفلاوین,ویتامین ب6.-

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
زیفمین بهشاد دارو

نام شرکت عرضه کننده

بهشاد دارو

تعداد در هر بسته

30 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن,روی,فولات ,ویتامین ب12,ویتامین ب2 ریبوفلاوین,ویتامین ب6,ویتامین ث.-

شکل دارویی

کپسول آهسته رهش

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
کورال هم آیرون کورال لیک

نام برند

کورال
CORAL

کشور تولید کننده

آمریکا

نام شرکت عرضه کننده

داروگستر یاسین

تعداد در هر بسته

30 عدد,60 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن,فولات .

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر

نام علمی: آهن
نام علمی(لاتین): Iron
دسته بندی: مواد معدنی و مینرال ها
توضیحات علمی:  آهن یک فلز واسطه با عدد اتمی 26 و جرم اتمی 85/55 دالتون است. نماد شیمیایی آن Fe می‌باشد. از ...  آهن یک فلز واسطه با عدد اتمی 26 و جرم اتمی 85/55 دالتون است. نماد شیمیایی آن Fe می‌باشد. از نظر فیزیولوژیک آهن در یکی از دو شکل آهن فروس(II) یا آهن فریک (III) وجود دارد. عملکرد و سنتز هموگلوبین، که بخش اعظم اکسیژن در خون توسط آن حمل می‌شود به آهن وابسته است.

پایه واکنش‌های انتقال الکترون که در میتو کندری سلولها به منظور تولید انرژی انجام می‌شود، ترکیب اکسیژن با هیدروژن جهت تشکیل آب می‌باشد. این واکنش‌ها به وسیله جریان الکترون‌هایی رخ می‌دهند که از اکسیداسیون مواد غذایی طی عبور از پروتئین‌های حامل الکترون به نام سیتو کروم‌ها مشتق شده‏اند. ترکیب نهایی این الکترون‌ها با اکسیژن منجر به تولید آب می‌شود.

آنزیم نهایی در زنجیره انتقال الکترون، سیتو کروم اکسیداز است. سیتو کروم‌ها و سیتو کروم اکسید از برای تولید الکترون و عملکرد خود به آهن نیاز دارند. آهن در تولید میوگلوبین، L- کارنیتین و آکونیتاز، که همه آنها نیز در تولید انرژی در بدن دخیلند، نقش دارد.

علاوه بر نقش‌های بنیادی آن در تولید انرژی، آهن برای سنتز DNA هم لازم است. این عنصر ممکن است در تکامل طبیعی مغز و عملکرد ایمنی نیز ایفای نقش کند. آهن در سنتز کلاژن و در سنتز سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین نیز نقش دارد.
اگرچه حضور آهن برای طیف وسیعی از فرایندهای بیولوژیک ضروری است، اما ماده‌ای بالقوه سمی می‌باشد. تغییر وضعیت اکسیداسیون آهن بین دو حالت فروس (II) و فریک (III)، از طریق واکنش‌های انتقال تک الکترونی، ویژگی می‌باشد که آهن را جز ضروری سیتو کروم‌ها در زنجیره انتقال الکترون ساخته است. با این حال، ویژگی اکسیداسیون- احیا آهن در سمیت آن نیز شرکت دارد. چرخه اکسیداسیون احیا بین فروس (II) و فریک (III)، گونه‌های اکسیژن بسیار فعال و رادیکال‌های هیدروکسیل را تولید می‌کند که می‏تواند به لیپیدها، DNA و پروتئین‌ها آسیب برساند.

علائم اختلال تجمع آهن بیش از حد یا هموکروماتوز ارثی، به خاطر سمیت آهن است.
بهترین منابع غذایی آهن، سبزیجات سبز، حبوبات و گوشت می‌باشد. لبنیات، اسنک‌ها و نوشیدنی‌های گازدار، منابع فقیر از آهن هستند. بیشتر آهن دریافتی از رژیم غذایی آمریکایی‌ها به شکل نان و غلات می‌باشد که جذب خوبی ندارد. دریافت میانگین غذایی آهن در ایالات متحده از 10 تا 20 میلی‌گرم روزانه متغیر است. افراد بسیاری شامل نوجوانان و زنان باردار و شیرده، ممکن است در خطر فقر آهن باشند.


ادامه بستن متن
عملکرد:  عملکرد اصلی مکمل آهن، پیشگری و درمان آنمی فقر آهن می‌باشد. این عنصر در تقویت سیستم ایمنی، ...  عملکرد اصلی مکمل آهن، پیشگری و درمان آنمی فقر آهن می‌باشد. این عنصر در تقویت سیستم ایمنی، افزایش فعالیت‌های شناختی و پیشگیری از سرطان ممکن است نقش داشته باشد.


ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: آهن برای توید هموگلوبین ضروری است. فقر آهن می‏تواند منجر به کاهش تولید هموگلوبین و آنمی میکروسیتیک ... آهن برای توید هموگلوبین ضروری است. فقر آهن می‏تواند منجر به کاهش تولید هموگلوبین و آنمی میکروسیتیک هیپوکرومیک شود.
ایمنی سلولی در افراد مبتلا به فقر آهن مختل شده و توانایی نوتروفیل‌ها برای مقابله با کشتن باکتری‌های مختلف کاهش می‌یابد. مکانیزم این اثرات ایمنی احتمالی آهن ناشناخته است. از طرف دیگر، آهن آزاد ممکن است رشد باکتری‌های بیماری زا را تحریک کند.
فقر آهن با سندروم پلامر – وینسون (Plummer – Vinson) همراه است. در این شرایط، ایجاد غشای نازک شبکه مانند در قسمت عرض فوقانی مری، منجر به اشکال در بلع غذای جامد می‌شود. افراد مبتلا به سندرم پلامر – وینسون در معرض خطر سرطان مری و معده می‌باشد.

مکمل یاری آهن به درمان این اختلال کمک می‌کند. مکانیزم عمل آهن در سندرم پلامر – وینسون ناشناخته است.
برخی مطالعات نشان می‌دهد که کودکان و نوجوانان مبتلا به فقر آهن، ممکن است مشکلات یادگیری داشته باشند. مکمل یاری آهن ممکن است مهارتهای یادگیری را در برخی کودکان و نوجوانان مبتلا به فقر آهن افزایش دهد. نقش احتمالی آهن در این موارد ممکن است ناشی از نقش این ماده در سنتز نوروترانسمیترهای عصبی به ویژه دو پامین باشد.
نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که رت‌های دارای فقر آهن علائم فنیل کتونوری و اختلال در عملکرد مغز نشان می‌دهند. فقر آهن در رت‌ها منجر به تغیییر متابولیسم فنیل آلانین و فنیل کتونوری می‌شود. تاکنون موردی از فنیل کتونوری درانسان‌ها به دنبال فقر آهن گزارش نشده است.


ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: جذب آهن از مسیر گوارش بسیار تنظیم شده می‌باشد.در حقیقت، هوموستاز آهن با تنظیم جذب آن حفظ می‌شود، ... جذب آهن از مسیر گوارش بسیار تنظیم شده می‌باشد.در حقیقت، هوموستاز آهن با تنظیم جذب آن حفظ می‌شود، زیرا بدن مکانیزم تنظیمی جهت دفع آهن اضافه ندارد. مطالب زیادی در مورد جذب و همچنین فارماکوکینتیک آهن در انسان‌ها ناشناخته مانده است.

منابع آهن غذایی شامل آهن هم (Heme) و آهن عنصری (elemetal) می‌باشد که در غنی سازی غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. آهن مورد استفاده در مکمل‌ها، آهن فریک و نمک‌های آهن است.
میزان کارآمدی جذب بستگی به شکل نمک، میزان تجویز شده، دوزبندی و اندازه ذخایر آهن دارد. افراد با ذخایر آهن طبیعی، 10 تا 35% دوز آهن را جذب می‏کنند. در فقر آهن، ممکن است تا 95% دوز آهن جذب شود.

آهن غیرارگانیک خورده شده توسط شیره اسیدی معده حل و یونیزه می‌شود. مکمل‌های آهن اصولاً به شکل فروس (Fe II) می‌باشد. مکمل‌های آهنی که به شکل فریک (Fe III) باشند، به فروس احیا می‌شوند.

جذب آهن ممکن است در هر سطحی از روده کوچک رخ دهد اما بیشترین کارآمدی جذب در دئودنوم است. آهن توسط یکی از پروتئین‌های اندکی که روی سطح لومینال اپی تلیوم مخاطی روده کوچک هستند، برداشته می‌شود.

پروتئین‌های متصل به آهن، بتا 3- اینتگرین، پروتئین Hfe که همراه بتا – میکرو گلوبولین و Nramp2 یا ترانسپورتر یون فلزی دو ظرفیتی (DMT1) عمل می‏کند، می‌باشد. هر کدام از این پروتئین‌ها پروتئین‌های موجود در عرض غشا هستند اما اینکه چگونه در انتقال آهن به درون انتروسیت‌ها عمل می‏کنند، مشخص نیست. Nramp2 (DMT1) عضوی از پروتئین‌هایی با نام پروتئین‌های ماکروفاژی مربوط به مقاومت طبیعی می‌باشد. Natural resistance-associated macrophage proteins
درون انتروسیت‌ها، آهن – هنوز به شکل فروس – به پروتئین‌های سیتوزولی موبیل فرین و پارافریتین متصل می‌شوند. پارافریتین آهن را به سطح سروزی انتروسیت منتقل می‏کند و از آنجا وارد گردش خون باب می‌شود. هنگام ورود به گردش خون باب، آهن فروس (Fe II) به آهن فریک (Fe III) توسط پروتئین حاوی مس سرولوپلاسیمین اکسیده می‌شود. آهم فریک متصل به ترانس فرین به کبد و از آنجا به تمام بافت‌های بدن منتقل می‌شود.
ترانس فرین، انتقال دهنده اصلی آهن در خون و سایر مایعات بدن، آهن فریک (Fe II) را در سراسر بدن، به ویژه به سلولهای پیش سازهای گلبول قرمز در مغز استخوان برای سنتز هموگلوبین حمل می‌کند.
تقریباً 70 تا 90% آهن متصل به ترانس فرین توسط سلول‌های اریترو پوئتیک مغز استخوان برای سنتز هموگلوبین برداشته می‌شود. باقی مانده آهن برای تولید سیتوکروم‌ها، سیتوکروم اکسیداز، میوگلوبین یا سایر آنزیم‌های نیازمند به آهن به سایر سلولها رسانده می‌شود.

ترانس فرین به گیرنده ترانس فرین واقع در غشا سلول جهت تشکیل کمپلکس گیرنده ترانس فرین – ترانس فرین – آهن که توسط اندوسیتوز وارد سلول می‌شود، متصل می‌شود. درون سلول، آهن به درون سیتوزول آزاد می‌شود. درون سیتوزول اریتروبلاست‌ها، آهن توسط مکانیسم ناشناخته‌ای به میتو کندری‌ها منتقل شده و در آنجا درون پروتوپورفرین جهت تشکل هم قرار داده می‌شود.
آهن بیش از نیاز، غالبا به صورت فریتین در سیستم رتیکولواندوتلیال کبد، طحال، مغز استخوان و سایر ارگان‌ها ذخیره می‌شود. آهن از فریتین به شکل آهن فروس (Fe II) آزاد شده و در آنجا توسط سرولوپلاسمین به آهن فریک (Fe III) اکسید شده و سپس وارد پلاسما می‌شود. آهن پلاسما توسط ترانس فرین برداشت و منتقل می‌شود.
از دست دادن آهن عمدتا از طریق مکانیزم‌های غیر اختصاصی شامل ریزش سلول‌های روده، ترشحات ادراری و صفراوی و قاعدگی رخ می‏دهد. زنان پیش از یائسگی به طور طبیعی آهن را از طریق خونریزی قاعدگی از دست می‌دهند.

از دست دادن آهن می‏تواند در اثر خونریزی گوارش، خونریزی ناشی از تروما، شامل اعمال جراحی و خونریزی رحمی در زنان یائسه تحت درمان جایگزینی هورمون رخ دهد. بدن ظرفیت محدودی برای دفع آهن دارد. آهن بسیار کمی توسط کلیه‌ها یا از طریق صفرا دفع می‌شود.
بخشی از اتلاف آهن نیز از طریق پوسته زیری پوست و سلول‌های مخاطی رخ می‏دهد. جذب آهن هم به خوبی مشخص نشده است. برای جذب، آهن موجود در پروتئین‌های هم، ابتدا باید با هضم پروتئین آزاد شود تا هم حاصل شود. هم از روده کوچک توسط مکانیزم ناشناخته‌ای جذب می‌شود. درون انتروسیت‌ها، آهن از پروتوپورفیرین توسط آنزیم هم اکسیژناز که پورفیرین را به بیلی رویین تبدیل می‏کند، آزاد شده و آهن فریک (III) و کربن منو کسید حاصل می‌شود. آهن فریک (III) به پارافریتین که آهن فریک را از سمت سروزی سلول به درون گردش خون جایی که به ترانس فرین متصل می‌شود، آزاد می‌کند. بقیه فارماکوکینتیک مشابه آنچه که بالا توصیف شده، می‌باشد.
آهن فریک (III) غذا توسط شیره اسید معده محلول و یونیزه می‌شود.
کسری از آهن فریک غذا در معده احیا شده و باقی مانده به موسین متصل شده و به روده کوچک منتقل می‌شود. موسین از رسوب آهن فریک (III) در PH قلیایی روده کوچک جلوگیری می‏کند. آنزیم فریک ردوکتاز، که در حاشیه پرزهای دئودنوم واقع است، آهن فریک را به آهن فروس تبدیل می‌کند که ممکن است توسط پروتئین‌های انتقال – آهن مانند Nramp2 که به عنوان انتقال دهنده آهن فلزی دو ظرفیتی 1(DMT1) نیز شناخته می‌شود، بدرون انتروسیت‌ها منتقل شود. بقیه فارماکوکینتیک مشابه آنچه که بالا توصیف شده می‌باشد.
غلات غنی شده از آهن حاوی آهن احیا شده می‌باشد. آهن فلزی به خوبی پودر شده و عموماً به طور ضعیفی در بدن جذب می‌شود چون قبل از جذب، ابتدا باید در روده باریک و معده به آهن فریک (III) اکسید شده و سپس به فروس (II) احیا شود.
کربونیل یا پنتاکربونیل آهن (diiron enneacarbonyl) مکمل غذایی دیگری برای آهن است. کربونیل آهن برای جذب به اسید معده نیاز دارد. در درمان آنمی فقر آهن، افزایش در تعداد رتیکو لوسیت‌ها در سه تا چها روز دیده می‌شود که در طی هفت تا ده روز به پیک خود می‏رسد.

مقادیر هموگلوبین ممکن است با نرخ 5/1 تا 2/2 گرم در دسی لیتر در هفته، برای دو هفته اول افزایش یابد و با نرخ 7/0 تا 6/1 گرم در دسی لیتر در هفته تا رسیدن به مقادیر نرمال ادامه یابد.


ادامه بستن متن
موارد مصرف: به غیر از استفاده این عنصر در پیشگری و درمان فقر آهن، آهن در کاهش دفعات حمله‌های توقف تنفس ... به غیر از استفاده این عنصر در پیشگری و درمان فقر آهن، آهن در کاهش دفعات حمله‌های توقف تنفس Breath-holding spells (BHS) در کودکان با موفقیت استفاده شده است.

این ماده در سندروم پلامر – وینسون مفید بوده و ممکن است به پیشگیری از سرطان معده و مری در افراد مبتلا به این سندرم کمک کند. نتایج برخی مطالعات نشان می‌دهد که آهن می‌تواند در کاهش مشکلات یادگیری و افزایش توانایی شناخت در برخی کودکان و نوجوان مبتلا به فقر آهن مفید باشد. این عنصر ممکن است اثرات مطلوبی روی ایمنی و افزایش توان ورزش داشته باشد.

البته این فواید به احتمال زیاد محدود به افراد دچار فقر آهن مرزی یا واضح می‌باشد. به نظر شواهد بسیار ابتدایی مبنی بر اینکه ممکن است آهن دارای برخی اثرات مفید غیر مستقیم در کاهش وزن داشته باشد، وجود دارد.


ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : مکمل‌های آهن در افراد مبتلا به همو کروماتوز و هموسیدروز منع مصرف دارند.
مکمل‌های آهن در افرادی که ...
مکمل‌های آهن در افراد مبتلا به همو کروماتوز و هموسیدروز منع مصرف دارند.
مکمل‌های آهن در افرادی که به هر جز محصولات حاوی آهن حساسیت دارند منع مصرف دارد.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط:  مکمل‌های آهن نباید برای درمان آنمی غیر از آنمی فقر آهن استفاده شوند.
درمان آنمی فقر آهن فقط ...
 مکمل‌های آهن نباید برای درمان آنمی غیر از آنمی فقر آهن استفاده شوند.
درمان آنمی فقر آهن فقط باید تحت نظارت پزشک انجام شود.
افرادی که سطوح فریتین سرم بالایی دارند، باید در مصرف مکمل‌های آهن احتیاط کنند. زنان باردار و مادران شیره نباید دوز مکمل آهن را بالاتر از مقادیر RDA (30 و 15 میلی‌گرم روزانه به ترتیب) مصرف کنند مگر آنکه دوزهای بالاتر توسط پزشک توصیه شده باشد.
مکمل آهن می‌تواند برای کودکان بسیار سمی و کشنده باشد و باید دور از دسترس آنها قرار گیرد.
مکمل‌های آهن در افراد مبتلا به نارسایی مزمن کبدی، سیروز الکلی، الکلیسم مزمن و نارسایی پانکراس باید با احتیاط مصرف شود.
آهن کربونیل برای جذب نیاز به میزان کافی از اسید معده دارد. بنابراین این مکمل باید همراه غذا مصرف شود و نباید با آنتی اسید‌ها استفاده شود.
آهن باید در افراد دارای سابقه گاستریت، زخم پپتیک یا خونریزی گوارشی با احتیاط مصرف شود.


ادامه بستن متن
عوارض جانبی:  شایعترین اثرات جانبی، عوارض گوارشی شامل تهوع، استفراع، نفخ، مدفوع سیاه، اسهال، یبوست و بی ...  شایعترین اثرات جانبی، عوارض گوارشی شامل تهوع، استفراع، نفخ، مدفوع سیاه، اسهال، یبوست و بی اشتهایی می‌باشد.
قهوه‌ای شدن موقت دندان‌ها در اثر مایعات حاوی آهن رخ می‏دهد.


ادامه بستن متن
تداخلات:  داروها
مهار کننده‌های پمپ اسید شامل Lansoprazole، Omeprazole، Pantoprazole، Rabeprazole: ...

 داروها
مهار کننده‌های پمپ اسید شامل Lansoprazole، Omeprazole، Pantoprazole، Rabeprazole: استفاده از مهار کننده‌های پمپ اسید ممکن است جذب آهن کربونیل را مهار کند.
آنتی اسیدها: آنتی اسید‌های حاوی آلومینیوم یا منیزیم ممکن است در صورت مصرف همزمان جذب آهن را کاهش دهند.
بیس فسفونات‌ها شامل Alendronate، Etidronate، Risedronate: مصرف همزمان بیس فسفونات و مکمل آهن فروس (II) ممکن است جذب بیس فسفونات را کاهش دهد.
بلوک کننده‌های H2 شامل Cimetidine، Famotidine، Nizatidine، Ranitidine: استفاده از بلوک کننده‌های H2 ممکن است جذب آهن کربونیل را سرکوب کند.
Levodopa: دریافت همزمان لوودپا و آهن ممکن است جذب لوودپا را کاهش دهد.
Levothyroxine: مصرف همزمان لووتیروکسین وآهن ممکن است جذب لووتیروکسین را کاهش دهد.
Penicillamine: مصرف همزمان آهن و پنی سیلامین ممکن است جذب پنی سیلامین را کاهش دهد.
کینولون‌ها Ciprofloxacin، Gatifloxacine، Levofloxacine، لومفلوکساسین Lomefloxacine، Moxifloxacine، Norfloxacine، Ofloxacine، sparfloxacine، Trovafloxacine: استفاده همزمان کینولون و آهن ممکن است جذب کینولون و آهن را کاهش دهد.
تتراسایکلین‌ها شامل Doxycycline، Minocycline، Tetracycline: مصرف همزمان تترا سایکلین و آهن ممکن است جذب هر دو را کاهش دهد.


مکمل‌های غذایی
بتا – کاروتن: بتا – کاروتن ممکن است در صورت مصرف همزمان، جذب آهن را افزایش دهد.
کلسیم: کلسیم کربنات ممکن است در صورت مصرف همزمان جذب آهن را کاهش دهد.
مس: مصرف مکمل‌های آهن، سطح مس بافت‌ها را کاهش می‌دهد.
اینوزیتول هگزا فسفات: مصرف همزمان اینوزیتول هگزا فسفات و آهن ممکن است جذب آهن را کاهش دهد.
L- سیستئین: مصرف همزمان L- سیستئین و آهن ممکن است جذب آهن را افزایش دهد.
منیزیم: مصرف همزمان منیزیم و آهن ممکن است جذب آهن را کاهش دهد.
N-استیل - L-سیستئین: مصرف همزمان N-استیل-
 L- سیستئین ممکن است جذب آهن را افزایش دهد.
توکوتری انول ها: مصرف همزمان توکوتری انول‌ها -که عموماً در اشکال غیر استروئیدی خود استفاده می‌شوند – و آهن ممکن است موجب اکسیداسیون توکوتری انول‌ها شود.
وانادیوم: مصرف همزمان وانادیوم و آهن ممکن است جذب آهن را کاهش دهد.
ویتامین C: مصرف همزمان ویتامین C و آهن ممکن است جذب آهن را افزایش دهد.
ویتامین E (آلفا – توکوفرول، گاما- توکوفرول- توکروفوول‌های مخلوط): مصرف همزمان توکوفرول‌ها و آهن ممکن است موجب اکسیداسیون توکوفرول‌ها شود.
روی: مصرف همزمان آهن و روی ممکن است جذب آهن را کاهش دهد.

غذاها

پروتئین‌های حاوی سیستئین: غذاهای سرشار از پروتئین‌های حاوی سیستئین (مثلاً بافت عضله حیوانی) ممکن است در صورت خوردن همزمان، جذب آهن را افزایش دهد.
اگزالیک اسید: مصرف همزمان آهن با غذاهای سرشار از اگزالیک اسید (اسفناج، سیب زمینی‌های شیرین، ریواس، لوبیا) ممکن است جذب آهن را کاهش دهند.
فیتیک اسید: مصرف همزمان آهن با غذاهای سرشار از فیتیک اسید (نان تخمیر نشده، لوبیا خام، دانه‌ها، آجیل‌ها، حبوبات و ایزولات‌های سویا) ممکن است جذب آهن را کاهش دهند.
چای ها: مصرف همزمان چای و آهن ممکن است موجب کاهش جذب آهن شود که مربوط تانین‌های چای می‌باشد.
تست‌های آزمایشگاهی
سنجش گوائیک (Guaic assay): مطالعات پیشین تر نرخ مثبت کاذب بالایی را برای سنجش گوائیک برای خون مخفی در افرادی که مکمل آهن مصرف کردند، گزارش کردند. با این حال داده‌های جدید نشان دادند که مکمل آهن اثر قابل توجهی روی گوائیک یا سایر تست‌ها برای خون مخفی ندارند.


ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف:  چندین شکل مورد استفاده برای مکمل آهن وجود دارد که شامل فروس سولفات، فروس فومارات، فروس ...  چندین شکل مورد استفاده برای مکمل آهن وجود دارد که شامل فروس سولفات، فروس فومارات، فروس گلوکونات، فروس آسکوربات و آهن کربونیل می‌باشد.
مقدار تقریبی اشکال بالا برای رساندن 60 میلی‌گرم آهن عنصری لازم می‌باشد برابر است با:
فروس اسکوربات            mg437
فروس فومارات            mg183
فروس گلوکونات            mg518
فروس سولفات            mg186
آهن کربونیک            mg300

درمان جایگزینی آهن برای بزرگسالان 2-3mg/Kg روزانه در سه دوز تقسیم می‌باشد. که باید تحت نظارت پزشک انجام شود.

آهن در برخی مکمل‌های ترکیبی در دوزهای 10 تا 18 میلی‌گرم روزانه وجود دارد.
دریافت‌های مرجع رژیم غذایی (DRI) برای آهن برای گروه سنی:


خلاصه پیش رو از سطح بالای دریافت (UL) قابل تحمل برای گروه‌های سنی و شرایط گوناگون می‌باشد:


UL= سطح فوقانی دریافت قابل تحمل UL دریافت تام از غذا و مکمل‌ها را نشان می‏دهد.
DV (ارزش روزانه) برای آهن، که برای تعیین درصد ارزش غذایی روزانه روی برچسب‌های مکمل و غذا استفادهمی‌شود، 18 میلی‌گرم می‌باشد پایه DV برای آهن RDA 1973 ایالات متحده می‌باشد.
ادامه بستن متن
منابع غذایی: بهترین منابع غذایی آهن، سبزیجات سبز، حبوبات و گوشت می‌باشد. بهترین منابع غذایی آهن، سبزیجات سبز، حبوبات و گوشت می‌باشد. ادامه بستن متن
captcha

سوال خود را مطرح کنید. لطفا پیش از طرح سوال، پرسش و پاسخ های قبلی را ملاحظه فرمایید. ممکن است پرسش شما، قبلا پاسخ داده شده باشد

captcha code
اطلاعات علمی تکمیلی
نام علمی: آهن
نام علمی(لاتین): Iron
دسته بندی: مواد معدنی و مینرال ها
توضیحات علمی:  آهن یک فلز واسطه با عدد اتمی 26 و جرم اتمی 85/55 دالتون است. نماد شیمیایی آن Fe می‌باشد. از ...  آهن یک فلز واسطه با عدد اتمی 26 و جرم اتمی 85/55 دالتون است. نماد شیمیایی آن Fe می‌باشد. از نظر فیزیولوژیک آهن در یکی از دو شکل آهن فروس(II) یا آهن فریک (III) وجود دارد. عملکرد و سنتز هموگلوبین، که بخش اعظم اکسیژن در خون توسط آن حمل می‌شود به آهن وابسته است.

پایه واکنش‌های انتقال الکترون که در میتو کندری سلولها به منظور تولید انرژی انجام می‌شود، ترکیب اکسیژن با هیدروژن جهت تشکیل آب می‌باشد. این واکنش‌ها به وسیله جریان الکترون‌هایی رخ می‌دهند که از اکسیداسیون مواد غذایی طی عبور از پروتئین‌های حامل الکترون به نام سیتو کروم‌ها مشتق شده‏اند. ترکیب نهایی این الکترون‌ها با اکسیژن منجر به تولید آب می‌شود.

آنزیم نهایی در زنجیره انتقال الکترون، سیتو کروم اکسیداز است. سیتو کروم‌ها و سیتو کروم اکسید از برای تولید الکترون و عملکرد خود به آهن نیاز دارند. آهن در تولید میوگلوبین، L- کارنیتین و آکونیتاز، که همه آنها نیز در تولید انرژی در بدن دخیلند، نقش دارد.

علاوه بر نقش‌های بنیادی آن در تولید انرژی، آهن برای سنتز DNA هم لازم است. این عنصر ممکن است در تکامل طبیعی مغز و عملکرد ایمنی نیز ایفای نقش کند. آهن در سنتز کلاژن و در سنتز سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین نیز نقش دارد.
اگرچه حضور آهن برای طیف وسیعی از فرایندهای بیولوژیک ضروری است، اما ماده‌ای بالقوه سمی می‌باشد. تغییر وضعیت اکسیداسیون آهن بین دو حالت فروس (II) و فریک (III)، از طریق واکنش‌های انتقال تک الکترونی، ویژگی می‌باشد که آهن را جز ضروری سیتو کروم‌ها در زنجیره انتقال الکترون ساخته است. با این حال، ویژگی اکسیداسیون- احیا آهن در سمیت آن نیز شرکت دارد. چرخه اکسیداسیون احیا بین فروس (II) و فریک (III)، گونه‌های اکسیژن بسیار فعال و رادیکال‌های هیدروکسیل را تولید می‌کند که می‏تواند به لیپیدها، DNA و پروتئین‌ها آسیب برساند.

علائم اختلال تجمع آهن بیش از حد یا هموکروماتوز ارثی، به خاطر سمیت آهن است.
بهترین منابع غذایی آهن، سبزیجات سبز، حبوبات و گوشت می‌باشد. لبنیات، اسنک‌ها و نوشیدنی‌های گازدار، منابع فقیر از آهن هستند. بیشتر آهن دریافتی از رژیم غذایی آمریکایی‌ها به شکل نان و غلات می‌باشد که جذب خوبی ندارد. دریافت میانگین غذایی آهن در ایالات متحده از 10 تا 20 میلی‌گرم روزانه متغیر است. افراد بسیاری شامل نوجوانان و زنان باردار و شیرده، ممکن است در خطر فقر آهن باشند.


ادامه بستن متن
عملکرد:  عملکرد اصلی مکمل آهن، پیشگری و درمان آنمی فقر آهن می‌باشد. این عنصر در تقویت سیستم ایمنی، ...  عملکرد اصلی مکمل آهن، پیشگری و درمان آنمی فقر آهن می‌باشد. این عنصر در تقویت سیستم ایمنی، افزایش فعالیت‌های شناختی و پیشگیری از سرطان ممکن است نقش داشته باشد.


ادامه بستن متن
مکانیسم عمل: آهن برای توید هموگلوبین ضروری است. فقر آهن می‏تواند منجر به کاهش تولید هموگلوبین و آنمی میکروسیتیک ... آهن برای توید هموگلوبین ضروری است. فقر آهن می‏تواند منجر به کاهش تولید هموگلوبین و آنمی میکروسیتیک هیپوکرومیک شود.
ایمنی سلولی در افراد مبتلا به فقر آهن مختل شده و توانایی نوتروفیل‌ها برای مقابله با کشتن باکتری‌های مختلف کاهش می‌یابد. مکانیزم این اثرات ایمنی احتمالی آهن ناشناخته است. از طرف دیگر، آهن آزاد ممکن است رشد باکتری‌های بیماری زا را تحریک کند.
فقر آهن با سندروم پلامر – وینسون (Plummer – Vinson) همراه است. در این شرایط، ایجاد غشای نازک شبکه مانند در قسمت عرض فوقانی مری، منجر به اشکال در بلع غذای جامد می‌شود. افراد مبتلا به سندرم پلامر – وینسون در معرض خطر سرطان مری و معده می‌باشد.

مکمل یاری آهن به درمان این اختلال کمک می‌کند. مکانیزم عمل آهن در سندرم پلامر – وینسون ناشناخته است.
برخی مطالعات نشان می‌دهد که کودکان و نوجوانان مبتلا به فقر آهن، ممکن است مشکلات یادگیری داشته باشند. مکمل یاری آهن ممکن است مهارتهای یادگیری را در برخی کودکان و نوجوانان مبتلا به فقر آهن افزایش دهد. نقش احتمالی آهن در این موارد ممکن است ناشی از نقش این ماده در سنتز نوروترانسمیترهای عصبی به ویژه دو پامین باشد.
نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که رت‌های دارای فقر آهن علائم فنیل کتونوری و اختلال در عملکرد مغز نشان می‌دهند. فقر آهن در رت‌ها منجر به تغیییر متابولیسم فنیل آلانین و فنیل کتونوری می‌شود. تاکنون موردی از فنیل کتونوری درانسان‌ها به دنبال فقر آهن گزارش نشده است.


ادامه بستن متن
فارماکوکینتینک: جذب آهن از مسیر گوارش بسیار تنظیم شده می‌باشد.در حقیقت، هوموستاز آهن با تنظیم جذب آن حفظ می‌شود، ... جذب آهن از مسیر گوارش بسیار تنظیم شده می‌باشد.در حقیقت، هوموستاز آهن با تنظیم جذب آن حفظ می‌شود، زیرا بدن مکانیزم تنظیمی جهت دفع آهن اضافه ندارد. مطالب زیادی در مورد جذب و همچنین فارماکوکینتیک آهن در انسان‌ها ناشناخته مانده است.

منابع آهن غذایی شامل آهن هم (Heme) و آهن عنصری (elemetal) می‌باشد که در غنی سازی غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. آهن مورد استفاده در مکمل‌ها، آهن فریک و نمک‌های آهن است.
میزان کارآمدی جذب بستگی به شکل نمک، میزان تجویز شده، دوزبندی و اندازه ذخایر آهن دارد. افراد با ذخایر آهن طبیعی، 10 تا 35% دوز آهن را جذب می‏کنند. در فقر آهن، ممکن است تا 95% دوز آهن جذب شود.

آهن غیرارگانیک خورده شده توسط شیره اسیدی معده حل و یونیزه می‌شود. مکمل‌های آهن اصولاً به شکل فروس (Fe II) می‌باشد. مکمل‌های آهنی که به شکل فریک (Fe III) باشند، به فروس احیا می‌شوند.

جذب آهن ممکن است در هر سطحی از روده کوچک رخ دهد اما بیشترین کارآمدی جذب در دئودنوم است. آهن توسط یکی از پروتئین‌های اندکی که روی سطح لومینال اپی تلیوم مخاطی روده کوچک هستند، برداشته می‌شود.

پروتئین‌های متصل به آهن، بتا 3- اینتگرین، پروتئین Hfe که همراه بتا – میکرو گلوبولین و Nramp2 یا ترانسپورتر یون فلزی دو ظرفیتی (DMT1) عمل می‏کند، می‌باشد. هر کدام از این پروتئین‌ها پروتئین‌های موجود در عرض غشا هستند اما اینکه چگونه در انتقال آهن به درون انتروسیت‌ها عمل می‏کنند، مشخص نیست. Nramp2 (DMT1) عضوی از پروتئین‌هایی با نام پروتئین‌های ماکروفاژی مربوط به مقاومت طبیعی می‌باشد. Natural resistance-associated macrophage proteins
درون انتروسیت‌ها، آهن – هنوز به شکل فروس – به پروتئین‌های سیتوزولی موبیل فرین و پارافریتین متصل می‌شوند. پارافریتین آهن را به سطح سروزی انتروسیت منتقل می‏کند و از آنجا وارد گردش خون باب می‌شود. هنگام ورود به گردش خون باب، آهن فروس (Fe II) به آهن فریک (Fe III) توسط پروتئین حاوی مس سرولوپلاسیمین اکسیده می‌شود. آهم فریک متصل به ترانس فرین به کبد و از آنجا به تمام بافت‌های بدن منتقل می‌شود.
ترانس فرین، انتقال دهنده اصلی آهن در خون و سایر مایعات بدن، آهن فریک (Fe II) را در سراسر بدن، به ویژه به سلولهای پیش سازهای گلبول قرمز در مغز استخوان برای سنتز هموگلوبین حمل می‌کند.
تقریباً 70 تا 90% آهن متصل به ترانس فرین توسط سلول‌های اریترو پوئتیک مغز استخوان برای سنتز هموگلوبین برداشته می‌شود. باقی مانده آهن برای تولید سیتوکروم‌ها، سیتوکروم اکسیداز، میوگلوبین یا سایر آنزیم‌های نیازمند به آهن به سایر سلولها رسانده می‌شود.

ترانس فرین به گیرنده ترانس فرین واقع در غشا سلول جهت تشکیل کمپلکس گیرنده ترانس فرین – ترانس فرین – آهن که توسط اندوسیتوز وارد سلول می‌شود، متصل می‌شود. درون سلول، آهن به درون سیتوزول آزاد می‌شود. درون سیتوزول اریتروبلاست‌ها، آهن توسط مکانیسم ناشناخته‌ای به میتو کندری‌ها منتقل شده و در آنجا درون پروتوپورفرین جهت تشکل هم قرار داده می‌شود.
آهن بیش از نیاز، غالبا به صورت فریتین در سیستم رتیکولواندوتلیال کبد، طحال، مغز استخوان و سایر ارگان‌ها ذخیره می‌شود. آهن از فریتین به شکل آهن فروس (Fe II) آزاد شده و در آنجا توسط سرولوپلاسمین به آهن فریک (Fe III) اکسید شده و سپس وارد پلاسما می‌شود. آهن پلاسما توسط ترانس فرین برداشت و منتقل می‌شود.
از دست دادن آهن عمدتا از طریق مکانیزم‌های غیر اختصاصی شامل ریزش سلول‌های روده، ترشحات ادراری و صفراوی و قاعدگی رخ می‏دهد. زنان پیش از یائسگی به طور طبیعی آهن را از طریق خونریزی قاعدگی از دست می‌دهند.

از دست دادن آهن می‏تواند در اثر خونریزی گوارش، خونریزی ناشی از تروما، شامل اعمال جراحی و خونریزی رحمی در زنان یائسه تحت درمان جایگزینی هورمون رخ دهد. بدن ظرفیت محدودی برای دفع آهن دارد. آهن بسیار کمی توسط کلیه‌ها یا از طریق صفرا دفع می‌شود.
بخشی از اتلاف آهن نیز از طریق پوسته زیری پوست و سلول‌های مخاطی رخ می‏دهد. جذب آهن هم به خوبی مشخص نشده است. برای جذب، آهن موجود در پروتئین‌های هم، ابتدا باید با هضم پروتئین آزاد شود تا هم حاصل شود. هم از روده کوچک توسط مکانیزم ناشناخته‌ای جذب می‌شود. درون انتروسیت‌ها، آهن از پروتوپورفیرین توسط آنزیم هم اکسیژناز که پورفیرین را به بیلی رویین تبدیل می‏کند، آزاد شده و آهن فریک (III) و کربن منو کسید حاصل می‌شود. آهن فریک (III) به پارافریتین که آهن فریک را از سمت سروزی سلول به درون گردش خون جایی که به ترانس فرین متصل می‌شود، آزاد می‌کند. بقیه فارماکوکینتیک مشابه آنچه که بالا توصیف شده، می‌باشد.
آهن فریک (III) غذا توسط شیره اسید معده محلول و یونیزه می‌شود.
کسری از آهن فریک غذا در معده احیا شده و باقی مانده به موسین متصل شده و به روده کوچک منتقل می‌شود. موسین از رسوب آهن فریک (III) در PH قلیایی روده کوچک جلوگیری می‏کند. آنزیم فریک ردوکتاز، که در حاشیه پرزهای دئودنوم واقع است، آهن فریک را به آهن فروس تبدیل می‌کند که ممکن است توسط پروتئین‌های انتقال – آهن مانند Nramp2 که به عنوان انتقال دهنده آهن فلزی دو ظرفیتی 1(DMT1) نیز شناخته می‌شود، بدرون انتروسیت‌ها منتقل شود. بقیه فارماکوکینتیک مشابه آنچه که بالا توصیف شده می‌باشد.
غلات غنی شده از آهن حاوی آهن احیا شده می‌باشد. آهن فلزی به خوبی پودر شده و عموماً به طور ضعیفی در بدن جذب می‌شود چون قبل از جذب، ابتدا باید در روده باریک و معده به آهن فریک (III) اکسید شده و سپس به فروس (II) احیا شود.
کربونیل یا پنتاکربونیل آهن (diiron enneacarbonyl) مکمل غذایی دیگری برای آهن است. کربونیل آهن برای جذب به اسید معده نیاز دارد. در درمان آنمی فقر آهن، افزایش در تعداد رتیکو لوسیت‌ها در سه تا چها روز دیده می‌شود که در طی هفت تا ده روز به پیک خود می‏رسد.

مقادیر هموگلوبین ممکن است با نرخ 5/1 تا 2/2 گرم در دسی لیتر در هفته، برای دو هفته اول افزایش یابد و با نرخ 7/0 تا 6/1 گرم در دسی لیتر در هفته تا رسیدن به مقادیر نرمال ادامه یابد.


ادامه بستن متن
موارد مصرف: به غیر از استفاده این عنصر در پیشگری و درمان فقر آهن، آهن در کاهش دفعات حمله‌های توقف تنفس ... به غیر از استفاده این عنصر در پیشگری و درمان فقر آهن، آهن در کاهش دفعات حمله‌های توقف تنفس Breath-holding spells (BHS) در کودکان با موفقیت استفاده شده است.

این ماده در سندروم پلامر – وینسون مفید بوده و ممکن است به پیشگیری از سرطان معده و مری در افراد مبتلا به این سندرم کمک کند. نتایج برخی مطالعات نشان می‌دهد که آهن می‌تواند در کاهش مشکلات یادگیری و افزایش توانایی شناخت در برخی کودکان و نوجوان مبتلا به فقر آهن مفید باشد. این عنصر ممکن است اثرات مطلوبی روی ایمنی و افزایش توان ورزش داشته باشد.

البته این فواید به احتمال زیاد محدود به افراد دچار فقر آهن مرزی یا واضح می‌باشد. به نظر شواهد بسیار ابتدایی مبنی بر اینکه ممکن است آهن دارای برخی اثرات مفید غیر مستقیم در کاهش وزن داشته باشد، وجود دارد.


ادامه بستن متن
موارد منع مصرف : مکمل‌های آهن در افراد مبتلا به همو کروماتوز و هموسیدروز منع مصرف دارند.
مکمل‌های آهن در افرادی که ...
مکمل‌های آهن در افراد مبتلا به همو کروماتوز و هموسیدروز منع مصرف دارند.
مکمل‌های آهن در افرادی که به هر جز محصولات حاوی آهن حساسیت دارند منع مصرف دارد.

ادامه بستن متن
موارد احتیاط:  مکمل‌های آهن نباید برای درمان آنمی غیر از آنمی فقر آهن استفاده شوند.
درمان آنمی فقر آهن فقط ...
 مکمل‌های آهن نباید برای درمان آنمی غیر از آنمی فقر آهن استفاده شوند.
درمان آنمی فقر آهن فقط باید تحت نظارت پزشک انجام شود.
افرادی که سطوح فریتین سرم بالایی دارند، باید در مصرف مکمل‌های آهن احتیاط کنند. زنان باردار و مادران شیره نباید دوز مکمل آهن را بالاتر از مقادیر RDA (30 و 15 میلی‌گرم روزانه به ترتیب) مصرف کنند مگر آنکه دوزهای بالاتر توسط پزشک توصیه شده باشد.
مکمل آهن می‌تواند برای کودکان بسیار سمی و کشنده باشد و باید دور از دسترس آنها قرار گیرد.
مکمل‌های آهن در افراد مبتلا به نارسایی مزمن کبدی، سیروز الکلی، الکلیسم مزمن و نارسایی پانکراس باید با احتیاط مصرف شود.
آهن کربونیل برای جذب نیاز به میزان کافی از اسید معده دارد. بنابراین این مکمل باید همراه غذا مصرف شود و نباید با آنتی اسید‌ها استفاده شود.
آهن باید در افراد دارای سابقه گاستریت، زخم پپتیک یا خونریزی گوارشی با احتیاط مصرف شود.


ادامه بستن متن
عوارض جانبی:  شایعترین اثرات جانبی، عوارض گوارشی شامل تهوع، استفراع، نفخ، مدفوع سیاه، اسهال، یبوست و بی ...  شایعترین اثرات جانبی، عوارض گوارشی شامل تهوع، استفراع، نفخ، مدفوع سیاه، اسهال، یبوست و بی اشتهایی می‌باشد.
قهوه‌ای شدن موقت دندان‌ها در اثر مایعات حاوی آهن رخ می‏دهد.


ادامه بستن متن
تداخلات:  داروها
مهار کننده‌های پمپ اسید شامل Lansoprazole، Omeprazole، Pantoprazole، Rabeprazole: ...

 داروها
مهار کننده‌های پمپ اسید شامل Lansoprazole، Omeprazole، Pantoprazole، Rabeprazole: استفاده از مهار کننده‌های پمپ اسید ممکن است جذب آهن کربونیل را مهار کند.
آنتی اسیدها: آنتی اسید‌های حاوی آلومینیوم یا منیزیم ممکن است در صورت مصرف همزمان جذب آهن را کاهش دهند.
بیس فسفونات‌ها شامل Alendronate، Etidronate، Risedronate: مصرف همزمان بیس فسفونات و مکمل آهن فروس (II) ممکن است جذب بیس فسفونات را کاهش دهد.
بلوک کننده‌های H2 شامل Cimetidine، Famotidine، Nizatidine، Ranitidine: استفاده از بلوک کننده‌های H2 ممکن است جذب آهن کربونیل را سرکوب کند.
Levodopa: دریافت همزمان لوودپا و آهن ممکن است جذب لوودپا را کاهش دهد.
Levothyroxine: مصرف همزمان لووتیروکسین وآهن ممکن است جذب لووتیروکسین را کاهش دهد.
Penicillamine: مصرف همزمان آهن و پنی سیلامین ممکن است جذب پنی سیلامین را کاهش دهد.
کینولون‌ها Ciprofloxacin، Gatifloxacine، Levofloxacine، لومفلوکساسین Lomefloxacine، Moxifloxacine، Norfloxacine، Ofloxacine، sparfloxacine، Trovafloxacine: استفاده همزمان کینولون و آهن ممکن است جذب کینولون و آهن را کاهش دهد.
تتراسایکلین‌ها شامل Doxycycline، Minocycline، Tetracycline: مصرف همزمان تترا سایکلین و آهن ممکن است جذب هر دو را کاهش دهد.


مکمل‌های غذایی
بتا – کاروتن: بتا – کاروتن ممکن است در صورت مصرف همزمان، جذب آهن را افزایش دهد.
کلسیم: کلسیم کربنات ممکن است در صورت مصرف همزمان جذب آهن را کاهش دهد.
مس: مصرف مکمل‌های آهن، سطح مس بافت‌ها را کاهش می‌دهد.
اینوزیتول هگزا فسفات: مصرف همزمان اینوزیتول هگزا فسفات و آهن ممکن است جذب آهن را کاهش دهد.
L- سیستئین: مصرف همزمان L- سیستئین و آهن ممکن است جذب آهن را افزایش دهد.
منیزیم: مصرف همزمان منیزیم و آهن ممکن است جذب آهن را کاهش دهد.
N-استیل - L-سیستئین: مصرف همزمان N-استیل-
 L- سیستئین ممکن است جذب آهن را افزایش دهد.
توکوتری انول ها: مصرف همزمان توکوتری انول‌ها -که عموماً در اشکال غیر استروئیدی خود استفاده می‌شوند – و آهن ممکن است موجب اکسیداسیون توکوتری انول‌ها شود.
وانادیوم: مصرف همزمان وانادیوم و آهن ممکن است جذب آهن را کاهش دهد.
ویتامین C: مصرف همزمان ویتامین C و آهن ممکن است جذب آهن را افزایش دهد.
ویتامین E (آلفا – توکوفرول، گاما- توکوفرول- توکروفوول‌های مخلوط): مصرف همزمان توکوفرول‌ها و آهن ممکن است موجب اکسیداسیون توکوفرول‌ها شود.
روی: مصرف همزمان آهن و روی ممکن است جذب آهن را کاهش دهد.

غذاها

پروتئین‌های حاوی سیستئین: غذاهای سرشار از پروتئین‌های حاوی سیستئین (مثلاً بافت عضله حیوانی) ممکن است در صورت خوردن همزمان، جذب آهن را افزایش دهد.
اگزالیک اسید: مصرف همزمان آهن با غذاهای سرشار از اگزالیک اسید (اسفناج، سیب زمینی‌های شیرین، ریواس، لوبیا) ممکن است جذب آهن را کاهش دهند.
فیتیک اسید: مصرف همزمان آهن با غذاهای سرشار از فیتیک اسید (نان تخمیر نشده، لوبیا خام، دانه‌ها، آجیل‌ها، حبوبات و ایزولات‌های سویا) ممکن است جذب آهن را کاهش دهند.
چای ها: مصرف همزمان چای و آهن ممکن است موجب کاهش جذب آهن شود که مربوط تانین‌های چای می‌باشد.
تست‌های آزمایشگاهی
سنجش گوائیک (Guaic assay): مطالعات پیشین تر نرخ مثبت کاذب بالایی را برای سنجش گوائیک برای خون مخفی در افرادی که مکمل آهن مصرف کردند، گزارش کردند. با این حال داده‌های جدید نشان دادند که مکمل آهن اثر قابل توجهی روی گوائیک یا سایر تست‌ها برای خون مخفی ندارند.


ادامه بستن متن
نحوه و میزان مصرف:  چندین شکل مورد استفاده برای مکمل آهن وجود دارد که شامل فروس سولفات، فروس فومارات، فروس ...  چندین شکل مورد استفاده برای مکمل آهن وجود دارد که شامل فروس سولفات، فروس فومارات، فروس گلوکونات، فروس آسکوربات و آهن کربونیل می‌باشد.
مقدار تقریبی اشکال بالا برای رساندن 60 میلی‌گرم آهن عنصری لازم می‌باشد برابر است با:
فروس اسکوربات            mg437
فروس فومارات            mg183
فروس گلوکونات            mg518
فروس سولفات            mg186
آهن کربونیک            mg300

درمان جایگزینی آهن برای بزرگسالان 2-3mg/Kg روزانه در سه دوز تقسیم می‌باشد. که باید تحت نظارت پزشک انجام شود.

آهن در برخی مکمل‌های ترکیبی در دوزهای 10 تا 18 میلی‌گرم روزانه وجود دارد.
دریافت‌های مرجع رژیم غذایی (DRI) برای آهن برای گروه سنی:


خلاصه پیش رو از سطح بالای دریافت (UL) قابل تحمل برای گروه‌های سنی و شرایط گوناگون می‌باشد:


UL= سطح فوقانی دریافت قابل تحمل UL دریافت تام از غذا و مکمل‌ها را نشان می‏دهد.
DV (ارزش روزانه) برای آهن، که برای تعیین درصد ارزش غذایی روزانه روی برچسب‌های مکمل و غذا استفادهمی‌شود، 18 میلی‌گرم می‌باشد پایه DV برای آهن RDA 1973 ایالات متحده می‌باشد.
ادامه بستن متن
منابع غذایی: بهترین منابع غذایی آهن، سبزیجات سبز، حبوبات و گوشت می‌باشد. بهترین منابع غذایی آهن، سبزیجات سبز، حبوبات و گوشت می‌باشد. ادامه بستن متن
لیست محصولات موجود در ایران
فرومین فیشر کیندر

کشور تولید کننده

فرانسه

نام شرکت عرضه کننده

سمرطب درمان

تعداد در هر بسته

بطری شیشه ای 150 میلی لیتری

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن.

شکل دارویی

شربت

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
فرو کامپلیت سوپرابیون

کشور تولید کننده

سوئیس

نام شرکت عرضه کننده

اکسون فارمد ایرانیان

تعداد در هر بسته

30 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن,روی,فولات ,ویتامین ب12,ویتامین ب6,ویتامین ث.

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
فورس کپ آقایان ناتیریس

نام برند

ناتیریس
NATIRIS

کشور تولید کننده

اسپانیا

نام شرکت عرضه کننده

سینا گستر ارمغان

تعداد در هر بسته

60 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن,ال-سیستئین,ال-متیونین ,پروتئین سویا,روی,فولات ,ویتامین ب12,ویتامین ب2 ریبوفلاوین,ویتامین ب6.-

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
زیفمین بهشاد دارو

نام شرکت عرضه کننده

بهشاد دارو

تعداد در هر بسته

30 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن,روی,فولات ,ویتامین ب12,ویتامین ب2 ریبوفلاوین,ویتامین ب6,ویتامین ث.-

شکل دارویی

کپسول آهسته رهش

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر
کورال هم آیرون کورال لیک

نام برند

کورال
CORAL

کشور تولید کننده

آمریکا

نام شرکت عرضه کننده

داروگستر یاسین

تعداد در هر بسته

30 عدد,60 عدد

دسته بندی از لحاظ ترکیبات اصلی

آهن,فولات .

شکل دارویی

کپسول

قیمت

۰ ریال
اطلاعات بیشتر